Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрология и световни събития


Recommended Posts

Блиц въпроси към Михаил Левин

Левин е помолен от своите студенти да довърши фразите относно астрологията. Ето как завършва той изреченията в усмивка:

 1. В изучаването на астрологията най-трудно е …да различим луната от слънцето
 2. Ако астрологията не съществуваше, щях да се занимавам със … с това, което правех, когато астрологията не съществуваше.
 3. Най-важното качество за астролога е … способността му да мисли.
 4. Най-важното, което един студент по астрология трябва да знае, е … че е дошъл да учи, а не да преподава.
 5. Ако бяха казали като дете, че ще стана астролог … нямаше да разбера за какво става дума или щях да объркам астрологията с астрономията.

Открытые уроки по астрологии с Михаилом Левиным

Интересна астрологическа прогноза на Михаил Левин за месец януари 2023 година :

 

Михаил Борисович ни напомня колко важно е да си мием ръцете с топла вода и да проветряваме редовно стаите на жилището, в което живеем. Несъмнено нещо много важно. Във видеоклиповете си той казва: „В прогнозите ние не даваме никакви политически, исторически и социални прогнози.“ Странно,защото в началото на годината той коментира тези аспекти от живота. Очевидно е, че гайките са затегнати по всички фронтове. Или астрологът се страхува да каже на хората истината, или просто му е забранено да го направи. Разбира се, много по-лесно е хората да повярват в светлото бъдеще на страната.

Астро прогноза на Михаил Левин относно нахлуването на Путин в Украйна

25 февруари 2022

"Ами какво да кажа – ако стоиш цяла година, година и половина, в бункер, без да излизаш и се страхуваш за своето здраве, то може да си изгубиш ума. Пред нас са последствията от несъмнената параноя и старата обида към Украйна. И всичко това зависи от един човек.

Росия ще плати за това, че позволява – страна огромна, с население от над 150 милиона – че позволява на един човек да се разпорежда с нея като със своя собственост. Мисля, че този път ситуацията няма да премине толкова гладко както беше в Крим.

Разчитам неудачни (астрологични) аспекти. Преди всичко, ще трябва да се върнем обратно. Ще успеем ли да съхраним достойнството си при това или ще трябва да понесем позора, както беше през 1994та година в Чечня – повече ми прилича на втората опция.

Виждам активни бойни действия по картата на Украйна. Има малко разминаване –

според картата на Росия, периодът на активни действия приключва следващите два-три дни, докато в картата на Украйна ярката активност продължава малко по-дълго – някъде до началото на март, около 5то число.

Но последствията от това, което сега се случва, ще продължат много повече. Непосредствените, най-интензивни и дълбоки последствия ще бъдат до август месец. През август всичко трябва да приключи.

Като цяло, разбирам, че това е краят на сегашния режим.

Когато Бог иска да накаже човек, го лишава от разум. Това е завършека на кариерата на нашия президент, с това започва неговото падение.

Той дойде с война – в Чечня – и ще си отиде с война. Както една война го издигна, така друга война ще го свали.

Това исках да кажа – към настоящия момент започна края на путинския период и започва нов период. Ще има политически промени. Постепенно, не веднага, но ще бъде принципна промяна. В течение на две-три години ще видим обрат на политическата линия на управление.

Благодаря!"

Михаил Левин: Украйна независима, Русия с ново ръководство

"Здравейте, бих искал да дам допълнителни коментари към вчерашното си видео, защото се изказах прекалено кратко и много хора ме разбраха погрешно. Вижте предходното видео: Астро прогноза на Михаил Левин относно нахлуването на Путин в Украйна.

Разбира се, че армията на Росия в тази война няма да спечели, в това няма съмнение. Да се достигнат такива бързи и лесно успехи, както планираха генералите и президента, няма да се получи. Ще трябва да се разочароваме, ситуацията ще се затегне и ще дойдат преговори.

Ако първоначално (президентът) е планирал да постави Украйна на колене и да смени правителството ѝ, което се подразбира от думите “денационализация” и “денацификация”, то това разбира се няма да му се получи.

Украйна ще остане незвисима.

Чехословашкият вариант няма да мине – тогава напълно беше променено цялото управление на страната и тя беше превърната в импровизиран инструмент на Русия – това сега няма да се случи. Украйна ще съхрани своята независимост и своя суверенитет.

Промените в Украйна

Друга тема е, че ще се проведат дълги преговори, в следствие на които Украйна ще загуби окончателно част от своите територии – Уран преминава през основата на картата на Украйна (надир), което носи независимост на Украйна, но е очевидно и че ще има някакви загуби на територии. Най-вероятно, ще се наложи да се откаже от Крим и да признее под една или друга форма независимостта или (да даде) достатъчна автономия на двете самопровъзгласили се републики на Изток.

По-нататък – разбира се, всичко това пред нас (руския народ) ще бъде демонстрирано като грандиозен успех на руските войски на нашия президент. Но реално ще ни се наложи да излезем от Украйна и няма да ни се получи да я подчиним, да я направим сателит на Русия. Това ще бъде разбрано от всички освен от най-наивните.

Украйна ще загуби части, но все пак ще съхрани себе си като независима държава. В това нашите генерали и президент ще де убедят много скоро, когато видят колко различно от техните очаквания ще се развият нещата. Разбира се, Украйна я очаква дълбока криза на системата (държавното устройство), която ще започне през лятото и ще продължи още две и половина години, до началото на 2025та година.

Смяна на властта в Русия

Отношенията между Украйна и Русия ще бъдат достатъчно хладни в продължение на дълго време. Но в края на краищата, ще започнат да се смекчават бързо след като се смени сегашното управление на Русия. А тази смяна ще бъде неизбежна. Защото въпреки привидния успех във войната с Украйна, всички отлично ще разбират, че това е неуспех. При такова превъзходство няма да може да се понесат такива резултати.

Политическото ръководство на страната (Русия) скоро ще се смени.

И едва тогава между нашите страни ще започне истинския диалог. У нас в Росия тази война ще доведе до това, че сегашното държавно ръководство ще трябва да се раздели със своите постове. В близко бъдеще.

Мисията на Русия

Обвиняват ме в лична неприязън към президента. А това не е така. Аз не изпитвам никаква лична неприязън към президента Владимир Владимирович. Аз изпитвам лична неприязън към лъжата, аз изпитвам лична неприязън към фалшификациите, аз изпитвам лична неприязън към убийствата.

Аз считам, че Русия може да изпълни своята мисия – а на нея ѝ предстои велика мисия – ако съумее да направи едно: да се откаже от лъжите.

Единственият възможен за Русия път на възход това е да се откаже от лъжите, това е да се върне към Истината."

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Около 30 прогнози за година.На 95% сбъдване на прогнозите. Защо не на 100% ? Защото човек притежава свободна воля.

✔ Украйна е лекарство за Запада и Изтока ✔ Пот, кръв, възстановяване ✔ Победа със сълзи в очите ✔ Договор за гаранции ✔ Нова ООН или нов статут в ООН.

Link to comment
Share on other sites

Астрологичните карти и информацията, която се съдържа в тях не дават конкретни събития, решения. Те дават общата картина и тенденция, астрологът в рамкте на своите способности и интуиция тълкуват. Отделно всичко може да се осъществи по неочакван за всички начин. 

Пример: В рождената карта транзитният Сатурн излиза от напрегнат аспект с някое светило. Това означава излизане от период на трудности и ограничения в съответната област. В реалността могат да се случат 2 напълно противоположни събития като факт. 1/ човекът си намира нова добра работа, с което приключва период на лишения, ограничения, опасения и трудности с намирането. 2/ човекът прекратява договора си или го освобождават от работа, която е била тежка, изисквала е да влага време, усилия, нерви. Независимо от заплащането, човекът се е чувствал като в каторга. И двата случая имат синхрон с движението в картата по своя смисъл, но не и по голия факт. 

Същото е с тълкуването на политически събития и астрологични аспекти. Големият съвпад на социалните планети в козирог през 2020 г. се чакаше от астролозите от десетилетия. Предишното пребиваване на Плутон в Козирог (средата на 18 век) и срещата му със Сатурн там предизвика смяната на феодалния с капиталистическия начин на производство, Великата френска революция, Просвещението... и изобщо промени неузнаваемо политическите реалности на планетата. Немислимо е тогавашните астролози да са били в състояние да предскажат какво има да се случи и каква ще бъде промяната. Знаело се е, че ще бъде бурно време, с многократно прекрояване на границите, изчезване и появяване на държави, необратими промени в цялостната картина на живота, взаимоотношенията между социалните групи, ценностните системи... 

И сега е така. Ако един астролог предвиди победа на едната от страните, то трябва да уточни какво се разбира под "победа". Михаил Левин обяснява, че в резултат на тези бурни събития в Русия ще победи импулсът към духовно развитие и събуждане от "дългия сън" и влюбеността в Запада. Как точно ще се осъществи това, никой не може да предскаже... Ведическият астролог, коментиращ във видеото по-горе, според мен, си позволява доста по-конкретни тълкувания, които принципно са рискови. По-горе обясних защо... 

На мен най-силно ми прави впечатление тезата, че периодът Плутон в Козирог (2008 - 2024) и този път ще доведе до разбиване на остарели структури - колониални (предишният подобен транзит бележи освобождаването на САЩ от колониална зависимост от Британската империя. Сега предстои разпадането на империята, която САЩ създадоха на планетата.); социални (предишният път започна разпадането на феодалната обществена система - сега започва реалното разпадане на капиталистическата); културни (предишният път се разпадна господството на религията над културния и политически живот, сега се разпада господството на идеологиите.

Link to comment
Share on other sites

"Старата формула на висшата световна политика "равновесие на силите" и днешната формула "страх от атомна война" трябва да бъдат заменени с висшата хармония между народите в икономическата, политическата, културната и духовната сфера. С оглед на този нов мироглед народите ще спрат да изпращат синовете си за да бъдат убивани по бойните полета. В двадесети век убийството ще бъде заклеймено и осъдено като ужасен порок и най-тежко престъпление.

Войната, това организирано човешко изтребление, трябва окончателно да бъде отхвърлено от обществото на Новото човечество. Този архаичен метод за решаване на международните конфликти причини на народите и човечеството единствено материална разруха и тежки духовни кризи.

Войната, както в миналото, тъй и днес като организирано зло, погазващо висшето право на човешкото същество да живее и да се развива свободно, трябва да бъде забравена от човека на новата ера. Впрочем трябва да бъде отнета всякаква възможност това кърваво насилие да продължи да се появява по какъвто и да е начин."

Нищо подобно Михаил Левин не обяснява на своя народ нито след двете войни с Чечня, нито след двете войни с Грузия, нито след войната с Молдова, нито след бомбардировките над мирно гражданско население в Сирия, нито след първата война с Украйна, нито по време на сегашната кървава война с Украйна. Михаил Левин не обяснява на своите съграждани каква тежка карма си създават  в резултат на  съзнателното или несъзнателното поддържането на тези войни.

преди 17 часа, Донка каза:

Михаил Левин обяснява, че в резултат на тези бурни събития в Русия ще победи импулсът към духовно развитие и събуждане от "дългия сън" и влюбеността в Запада. Как точно ще се осъществи това, никой не може да предскаже...

"Ето защо Учителят категорично утвърждава : "Когато всички народи,всички държави и всички религии ще престанат да считат, че могат да въведат свой ред в света, ще се появи синът човешки, носител на знанието."

"Кой е той ? Това е човекът на новото познание, чието съзнание е чуждо на каквито и да са религиозни заблуди, на отживели времето си традиции и предразсъдъци и на международното насилие.

Това е човекът, чието сърце е нежно като сърцето на Слънчевата Дева, който притежава разумът на Сина на Слънцето и волята на великите души на Истината.

Последните международни събития, които стават на почти всички континенти, както и политическата бъркотия в Европа, по своя характер са и предупреждение и същевременно подчертават, че ако новият космически мироглед, който единствен може да осигури  така желания мир и свобода между народите, не залегне в основите на реорганизацията, тогава спасителния лозунг ще си остане просто празни думи, лишени от реално съдържание.

Проблемът за ново Общество на народите трябва да бъде повдигнат най-напред от големите нации защото "величието задължава".

Земята представлява училище, което човечеството трябва да посещава известно време, преди да завърши земния си курс на обучение.

Ние хората сме потопени в звездните електромагнитни излъчвания. Следвайки пътя на космическата спирала, Слънчевата система влиза в постоянен контакт с новите слънчеви системи, които и влияят със своите специфични енергии и пораждат такива импулси и мутации в природата, които водят до смяна на политическите, икономическите и социалните системи на нашата планета. Тези процеси са безкрайни. Задачата, която човечеството, народите, обществата и индивидите трябва да изпълняват, се състои в това хората да следват космическия ритъм, който е отражение на трите принципа на Битието : на Любовта, раждаща живота, на Мъдростта - източник на светлината, и на Истината, която носи свободата и красотата на всяко живо човешко същество."

Цитатите са от книгата на д-р Методи Константинов "Световна астросоциология".

Edited by royalrife
Link to comment
Share on other sites

Благодаря за цитатите. А защо удобно си затваряме очите за фактите? Кой разпалваше и разпалва войни по целия свят от времето на Учителя до днес? Кой спечели най-много от касапницата през първата половина на 20 век и в опустошената Европа, наливайки пари в оръжие и за двете страни, подклаждайки конфликтите и зверствата? В името на демокрацията и реда кой нахлуваше и нахлува в суверенни държави на цялата планета? Честните и умни хора в същата тази държава от десетилетия бият тревога, че страната им се е превърнала в световен жандарм. И това се вижда с просто око. Защо войната в Украйна виждаме, а другите зверства и агресии преди нея - не? А лъжите, демагогията и безочливата пропаганда? Нима те са "така желания мир и свобода между народите"? В друга тема ще пусна професионален анализ на американска политоложка, и не е само тя, слава богу. 

Тук само ще коментирам астрологичните събития. За мен основният играч за събитията в света и особено политическите, засягащи основите на общественото устройство, доказано си остава Плутон. Плутон влезе в Козирог през знаковата 2008 г., за да подложи на "творческо разрушаване" властта, държавните структури, обществените пирамиди и т.н. Е, догодина Плутон ще излезе доволен с добре изпълнена задача - еднополярният свят ще бъде вече минало. Глобалният жандарм от 1995 г. насам ще се прибере в своите граници. Амбициите му да държи всички останали в подчинение, ограбвайки и подчинявайки, назначавайки предана колониална администрация и превръщайки планетата в своя периферия, ще бъдат разпознати и укротени. 

Какво ще ни донесе Плутон във Водолей? Можем само да гадаем. 

Много ще се радвам на една тема за Плутон в мунданната астрология. Има много интересни статии на английски и други езици. Ако ми остане малко свободно време, обещавам да преведа. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

В 30.12.2022 г. at 18:30, Донка каза:

Михаил Левин обяснява, че в резултат на тези бурни събития в Русия ще победи импулсът към духовно развитие и събуждане от "дългия сън" и влюбеността в Запада. Как точно ще се осъществи това, никой не може да предскаже...

 

Link to comment
Share on other sites

Мда, същия въпрос можем да зададем и за майките на американските войници в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия ..... списъкът няма край, нали? На всичко отгоре на хиляди километри от своята родина и в страна, която няма нищо общо с тяхната култура и език.... Ноооо, те са Доминионът! Те раздават правосъдието, те определят кое е агресия и кое не.... 

 

Добавям, за да остане в темата за астрологията....

Обърнете внимание на координатите на Плутон в картата на САЩ - 27 гр Козирог. От 2020 г. Плутон започна периода на своето първо възвръщане в тези координати. Т.е. държавата САЩ завършва първия цикъл на своето съществуване и маркира характеристиките на следващия си Плутонов цикъл. Има и още доста причини за кризата, в която те се намират от 2008ма г. - тогава Плутон влезе в Козирог и започна да прави опозиции на основния стелиум в Рак. На 21 февруари !!! 2022 г. Плутон бе в точен съвпад - 27 гр. 33 мин. Козирог. После се върна, после отново тръгна напред и преди седмица за последен път мина над рождената позиция. През тази година и следващата Плутон влиза във Водолей и задачата по рестарта на тази държавна формация трябва да бъде приключена. Да, ще има много последствия през следващите десет години, но вече никога няма да бъде това, което беше. Затова се борят с нокти и зъби.... до последния украинец... 

 

В картата на Украйна от 2013 г. Плутон кръжи над асцендента и вещае "плутониански" събития. Включително направи и съвпада със Сатурн. В началото на 2021 г. Сатурн отбеляза първия си възврат в картата на тази млада държава - сякаш искаше да предупреди какво предстои и да проявяват зрелост и мъдрост и любов. Отказаха. Тази година Плутон започва да кръжи над Сатурн - напрегната комбинация...

Link to comment
Share on other sites

В 3.01.2023 г. at 14:08, Донка каза:

Мда, същия въпрос можем да зададем и за майките на американските войници в Ирак, Афганистан, Либия, Сирия ..... списъкът няма край, нали?

Въпросът е за бъдещето не на САЩ, а за бъдещето на Росийската федерация.

 

"За нас Бог се проявява под формата на висша справедливост, като любов, като доброта, като състрадание, от които не трябва да отстъпваме в името на нищо. И чак след това – ако живееш праведно и говориш истината, ако си милосърден и добър – ще донесеш добро на своята държава, на своята родина и народ в много по-голяма степен, отколкото ако се поддадеш на жестокостта. Защото и

всеки народ ще бъде съден – висшите сили ще му потърсят отговорност, народите също имат своята колективна карма.

Иначе казано, със своята доброта, своята справедливост, със своята любов ти помагаш на своя народ да поправи своята карма. Това е значително по-добре отколкото да лъжеш в името на принципите, които ти се струват “висши”.

В 21.12.2022 г. at 23:41, royalrife каза:

Обвиняват ме в лична неприязън към президента. А това не е така. Аз не изпитвам никаква лична неприязън към президента Владимир Владимирович. Аз изпитвам лична неприязън към лъжата, аз изпитвам лична неприязън към фалшификациите, аз изпитвам лична неприязън към убийствата.

 

 

 

 

Лъжа, фалшификации, убийства. Това се случва днес в Росийската федерация.

 

В 3.01.2023 г. at 14:08, Донка каза:

те определят кое е агресия и кое не.... 

На 5 декември 1994 г. в град Будапеща лидерите на Украйна, САЩ, Русия и Великобритания подписват Меморандум за гаранциите за безопасността във връзка с присъединяването на Украйна към Договора за неразпространение на ядрено оръжие.

Документът се подписва в потвърждение на изпълнението по отношение на Украйна на разпоредбите на Заключителния акт на ОССЕ, Устава на ООН и на Договора за неразпространение на ядрено оръжие като държава-страна по Договора, непритежаваща ядрено оръжие.

В съответствие с Меморандума и Лисабонския протокол от 1996 г. Украйна се присъединява към Договора за неразпространение на ядреното оръжие наравно с Казахстан и Беларус като страна-участник, която не разполага с ядрено оръжие.

Съгласно Меморандума САЩ, РФ и Великобритания са задължени:

 • – да зачитат независимостта и суверенитета и съществуващите граници на Украйна;
 • – да се въздържат от заплахата или използването на сила срещу териториалната цялост или политическата независимост на Украйна, както и гарантират, че техни оръжия няма да бъдат използвани срещу Украйна, освен при самозащита или по друг начин в съответствие с Хартата на Организацията на обединените нации;
 • – да се въздържат от икономическа принуда, за да подчинят в техен собствен интерес упражняването от Украйна на нейните права, присъщи на нейния суверенитет и по този начин да си осигурят предимства от всякакво естество;
 • – да търсят с незабавни действия в Съвета за сигурност на Обединените нации предоставянето на помощ на Украйна, като не разполагаща с ядрено оръжие Държава, страна по Договора за неразпространение на ядреното оръжие, ако Украйна се превърне в жертва на акт на агресия или обект на заплаха от агресия в които се използват ядрени оръжия;
 • – да не използват ядрено оръжие срещу Украйна, освен в случай на нападение срещу самите тях, техни територии или техни съюзници;
 • – да провеждат консултации в случай на възникване на ситуация, вследствие на която се поставя под въпрос изпълнението на тези задължения.

 

Целият текст на Меморандума може да се види тук.

Link to comment
Share on other sites

:( Както върви, ще бъда принудена да преместя мненията в друга тема.... Напомням, че това е форум астрология. Опитвам се да държа темата в астрологичната тематика, но явно желанието за политически нападки е твърде голямо, както и пропагандните клишета са твърде натрапчиви. За щастие, и в двете страни има трезви и честни анализатори. Единият е М. Левин, от другия лагер предлагам проф. Миършаймър, проф. Ноам Чомски. Но ако усещате, че в "чашата" на съзнанието ви е вече препълнена с едностранна осъждаща позиция, няма смисъл да опитвате. Тези могат да бъдат разбрани само от критично мислещи обективни умове. 

Image50.gif

 Дълго време търсих версия на карта на Русия, която се приближава към неща, казани от Учителя. Мисля, че тази представлява особен интерес и се потвърждава от историческите събития. 

Благодаря, все пак за вниманието към тази тема. Преодолях началното си нежелание да се занимавам с този вид астрология. :)

Link to comment
Share on other sites

В 8.01.2023 г. at 22:17, Донка каза:

 За щастие, и в двете страни има трезви и честни анализатори.

 

Борис Капуста е астролог и биолог, в това видео ще ви разкажe колко си приличат страната и човешкият организъм и ще приведе своите факти без каквито и да са политически нападки и пропагандни клишета. Приятно гледане.
Link to comment
Share on other sites

За жалост политическите раздори развалиха удоволствието от някои вицове .  324840025_837154644014297_78348480260110

Не знаеш колко му е ума и рискуваш вместо да го разсмееш  да те шамароса 

А ето и нещо документирано не точно по звездите :

324922324_553169756697953_44249375424377

:)

Edited by АлександърТ.А.
Link to comment
Share on other sites

Не мога да преценя разсъжденията по ведическата карта. Има сериозни аргументи в полза на картата, която показах в горния пост и против картата, съставена за датите през 1991 г.  Това, което ми направи впечатление - доста смели откъм конкретност са тълкуванията от време на време. В астрологията няма конкретност на събитията, има тенденции, благоприятни периоди, неблагоприятни периоди... На моменти за внимателния слушател се появяват противоречия между астрологическите данни и тълкуванията им от една страна, и прогнозите от друга. Той накрая си каза, че не предсказва, а когато поискат предсказания, избира позитивния вариант - позитивен за кого? 

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
В 31.12.2022 г. at 11:25, royalrife каза:

Войната, това организирано човешко изтребление, трябва окончателно да бъде отхвърлено от обществото на Новото човечество. Този архаичен метод за решаване на международните конфликти причини на народите и човечеството единствено материална разруха и тежки духовни кризи.

Войната, както в миналото, тъй и днес като организирано зло, погазващо висшето право на човешкото същество да живее и да се развива свободно, трябва да бъде забравена от човека на новата ера. Впрочем трябва да бъде отнета всякаква възможност това кърваво насилие да продължи да се появява по какъвто и да е начин."

Нищо подобно Михаил Левин не обяснява на своя народ нито след двете войни с Чечня, нито след двете войни с Грузия, нито след войната с Молдова, нито след бомбардировките над мирно гражданско население в Сирия, нито след първата война с Украйна, нито по време на сегашната кървава война с Украйна. Михаил Левин не обяснява на своите съграждани каква тежка карма си създават  в резултат на  съзнателното или несъзнателното поддържането на тези войни.

Последната публикация на страницата Михаил Левин във фейсбук е от 24 февруари 2022 година : Да спрем войната с Украйна. А вие вече видяхте ли тази петиция ?

"На 22 февруари руските въоръжени сили пресякоха границата и навлязоха на територията на източните райони на Украйна. На 24 февруари през нощта бяха нанесени първите атаки срещу украински градове. Най-различни хора в Русия говореха публично за категоричното отхвърляне на войната, за нейната гибелност за страната. От интелигенцията до пенсионираните генерал-полковници и експертите на Валдайския форум. Една и съща емоция прозвуча в различни гласове - ужас при самата мисъл за възможността за нов кръг от война между Русия и Украйна. Ужасът, породен от осъзнаването, че това наистина може да се случи. Така и стана. Путин нареди да започне военна операция срещу Украйна, въпреки ужасната цена, която Украйна и Русия несъмнено ще платят за тази война, въпреки всички гласове на разума, които прозвучаха в Русия и извън нея. Официалната руска риторика твърди, че това се прави за „самоотбрана“. Но историята не може да бъде измамена. Изгарянето на Райхстага беше разкрито, а днес експозиции не са необходими - всичко е очевидно от самото начало. Ние, привържениците на мира, действайки в името на спасяването на живота на гражданите на Русия и Украйна, за да спрем избухването на войната и да предотвратим прерастването й във война от планетарен мащаб: - обявяваме началото на формирането на антивоенно движение в Русия и подкрепа за всякакви мирни форми на антивоенен протест; - изискваме незабавно прекратяване на огъня от руските въоръжени сили и незабавното им изтегляне от територията на суверенна държава Украйна; - считаме за военнопрестъпници всички, които взеха решение за започване на военни действия в източната част на Украйна, санкционираха агресивна и оправдаваща войната пропаганда в зависимите от властите руски медии. Ще търсим да им потърсим отговорност за делата им. Обръщаме се към всички здравомислещи хора в Русия, от чиито действия и думи зависи нещо. Станете част от антивоенното движение, противопоставете се на войната. Направете това само и само, за да покажете на целия свят, че в Русия е имало, има и ще има хора, които няма да приемат подлостта, извършена от властите, превърнали самата държава и народи на Русия в оръдие на своите престъпления."

Още една публикация на Михаил Левин от 24 февруари 2022 година :

"Дорогие украинские друзья, коллеги, знакомые и незнакомые! Я, как гражданин России, прошу у всех вас прощения за то, что армия моей страны вытворяет сейчас в Украине. Прошу прощения за действия обезумевшего диктатора. Мне стыдно и больно за свою страну.
Скъпи приятели, колеги, познати и непознати украинци! Аз, като гражданин на Русия, се извинявам на всички вас за това, което армията на моята страна прави сега в Украйна. Извинявам се за действията на един луд диктатор. Срам ме е и ме боли за моята страна." тук
 
Близо година по-късно,месец януари  2023 година :
Edited by royalrife
Link to comment
Share on other sites

В 8.01.2023 г. at 22:17, Донка каза:

Напомням, че това е форум астрология. Опитвам се да държа темата в астрологичната тематика, но явно желанието за политически нападки е твърде голямо, както и пропагандните клишета са твърде натрапчиви. За щастие, и в двете страни има трезви и честни анализатори. Единият е М. Левин, от другия лагер предлагам проф. Миършаймър, проф. Ноам Чомски. Но ако усещате, че в "чашата" на съзнанието ви е вече препълнена с едностранна осъждаща позиция, няма смисъл да опитвате. Тези могат да бъдат разбрани само от критично мислещи обективни умове. 

 

В 22.01.2023 г. at 21:19, royalrife каза:

Извинявам се за действията на един луд диктатор. Срам ме е и ме боли за моята страна." тук

 

В 21.12.2022 г. at 23:41, royalrife каза:

Когато Бог иска да накаже човек, го лишава от разум. Това е завършека на кариерата на нашия президент, с това започва неговото падение.

Той дойде с война – в Чечня – и ще си отиде с война. Както една война го издигна, така друга война ще го свали.

Трезвият и честен анализатор Михаил Левин признава недвусмислено, че в неговата страна, Росийската федерация, президентът е един луд диктатор.  Това обстоятелство обаче, не е пречка за Михаил Борисович да е още на свобода и да продължи да прави своите трезви и честни анализи :

 

Мир или война ?

Изглежда, че Михаил Борисович е оставил правото на всеки сам да направи своя избор.  Така постъпват трезвите и честни анализатори, практикуващи професията си в условия на диктатура.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
 • Create New...