Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Коментари на събитията в съвременния свят


Recommended Posts

Royalrife, не щеш ли да имаме обща граница с Русия? Баба Ванга е казала, че за да излезем напред, трябва да си оправим отношенията с руската федерация. За да оцелеем като народ и държава, и да просперираме трябва не само да сме добри и т.н. духовни работи, ами и пак да станем част от руската сфера на влияние. Пророците по един или друг начин са ни го казали. За славата на Владимир е говорила петричката феноменка... Едгар Кейси също е предрекъл славно руско бъдеще. Беинса Дуно говори за бъдещата роля на славянството. Ако не сме в топли връзки с Русия, лошо ни се пише...

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ahmed, тоно преди една година професоръг по руска история Дарина Григорова публичо заяви, тук, че Русия, Беларус и Казахстан са авторитарни държави, т.е. ако е права професор Григорова то в Русия цари авторитаризъм. Ако е права професор Григорова, че 

" в България режимите се променят бързо и отвън. И това е неизбежно. И пак да кажа, след Украйна и денацификацията там, ще има денацификация в България. И това е неизбежно. Защото има нацизъм." 

то няма никакво значение какво отделния българин ще или не ще.

Едничката надежда България да не се превърне  като Русия в авторитарна държава сега е в Украйна и в решимостта на хората  несъгласни с авторитарния стил на управление в самата Русия

Експертите не очакват скорошни демократични промени в Русия, защото: „Путин отвръща на недоволството, като убива своите опоненти, слага ги зад решетките, прогонва ги от страната. Може ли да продължи дълго това състояние – не е ясно“, казва руският икономист и ректор на Парижския институт по политически изследвания Сергей Гуриев. Според експерта, краят на сегашния режим може да дойде по естествени причини – след смъртта на Путин или след разногласия сред политическия елит, а така също и след протести, които обаче трябва да са толкова масови, че полицията да не е в състояние да ги потуши.

 

 

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

Дарина Григорова е политик , нищо повече . Дали добър или лош не ми е интересно .Тя мисли политически , което е според правила , не точно от  ,,духовната наука" .

Цитат

Едничката надежда България да не се превърне  като Русия в авторитарна държава сега е в Украйна и в решимостта на хората  несъгласни с авторитарния стил на управление в самата Русия

Това не знам чии думи са ? Но са думи/мислене , неразбиращо какво става . Няма да повтарям какво се случва , защото ако се изгледат клиповете които пускам ще е ясно . Не че самите клипове са нещо кой знае какво , но в тях има полезни факти или мисли .Бих могъл да коментирам само в посока на сърцевината/причините за събитията . Не и за отделни изказвания които са повече политика от колкото факти .

п.п. Например е по важно да се знае , защо Путин се държи толкова време на власт ? Както и у нас , защо Борисов е също на власт толкова време ? Отговора е същия както защо имаше в Русия болшевизъм и България бе в този кюп ? Отговора ? Какво се случва в славянството ? Наскоро срещнах един клип в мрежата със заглавие  приблизително ,,Политиците не управляват държавите " . Духовния свят подрежда събитията и най доброто което можем да направим е стремежа да познаем Божията Воля .

Още П.П .

Цитат

АлександърТ.А.  Алтернативната информация, която публикуваш според мен нарушава правилата на форума. Твоето мнение е свързано с политика и политици. Тук не е място за разрешаване на проблемите на Нина и Зий с чуваемоста. Освен всичко друго в твоето мнение се използва неразбираем за участниците език. Можеш ли да обясниш простичко и ясно какво означават “нагъзване“, “биене на канчетата“, “адски“, хайде да се ограничим дотук за да не развалим веселото настроение на  военните експерти по СВО на Путин, а именно Нина и Зий.

  Royalrife   смятам , че ти отговорих на въпроса  . Като допълнение ,че става въпрос за журналистическа изява , без да давам конкретно мнение .Идеята е да се научим да разглеждаме нещата от всички страни без предрасъдъци . А първата стъпка на всяка предложена информация е да се потърси алтернативно мнение .

Едностранчивите изяви в официалните медии са ...То , обществото и медиите като негов глас , можем да оприличим на малко дете порасло да се усеща като индивидуалност , но още във възраста на подражание , към авторитетите . Нали :)  ,, моя баща е по-силен от твоя" :) . Обществото вижда че няма обективност в отношенията/говоренето , но е по лесно да се слуша авторитета , който и да е той .

Разделението до бой , свалянето на управници със стачки , бунтове , както и всички мафиотски похвати(еднолични разправи) . Нямат нищо общо с разумното поведение . Обществото , както казват мъдреците сега е в края на детския си период . За това Духовния свят подрежда събитията както трябва да бъде .Просто ние трябва да учим .Значи да четем и съпоставяме , съобразно  наученото и реалното пред очите ни . Или както са ни казали ,,Не съди , за да не бъдеш осъден"

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Сега се уча да мисля ! За това наблягам на тези неща . Ето от последната съборна беседа ,,Мислещия човек"

Цитат

 

Темата, върху която ще ви говоря тази сутрин, бих озаглавил "Мислещият човек".

Да бъдеш мислещ човек, това е най-великото, което може да се добие. Да мислиш, това е наука. В Писанието се казва: "И ще ви науча". Сега някои разбират, че Господ ще ни научи, а ние няма да се учим. Не, ние сами ще учим. В учението има процес на мислене. Без мислене не може да има учение. Щом има някой да те учи, ще учиш. И въобще, всички хора турят граница на учението: четири години в отделенията, седем или осем години в гимназията и четири години в университета. След това, казват: свърши се всичкото учение, което можем да придобием.... 

Сега вие ще елиминирате всичко онова, което сте придобили от книгите. То е на втора ръка. Ще елиминирате и онова, което даден човек, или хората могат да ви кажат. И то е второстепенно нещо. И най-после, вие може да елиминирате и онова, което чувствате. Чувстването още не е знание. То е упътване към знанието. Ти чувстваш, че имаш известен идеал, но това е само далечен стремеж; това не е наука, не е учение. Човек, за да има пълно развитие, трябва да схваща идеите, или първичните форми, с които мисълта започва. Човек не трябва да има само представа за идеите, но трябва да бъде във вътрешна, непреривна връзка с Първичното начало в света, с - Бога. Туй трябва да знаете всички! Щом се прекъсне връзката, настава тъмнина. Щом настане тъмнина, всеки процес спира. Трябва да знаете, че и в природата има прекъсване на процесите. И най-възвишените същества изпитват туй прекъсване. Това е, което наричат "падение". Падението не е нищо друго, освен прекъсване на даден процес. Щом се прекъсне процеса, в душата на човека настава тъмнина. И тогава неговото небе потъмнява, не се вижда вече никакъв месец, никакво слънце, никакви звезди. Питам тогава: как ще определите своята посока? Това състояние е реална опитност, или реална философия в живота. И у мнозина от вас често небето потъмнява. Такова потъмняване става и с действителното небе. И най-възвишените хора - светиите, мъдреците, са имали такава опитност. Във всички мислещи същества става известно прекъсване на мисълта....

Да се повърнем сега към Евангелието. В прочетените стихове се казва, че в къпалнята имало пет притвора, през които хората влизали. Между тия пет притвора и чувствата на човека има едно съвпадение. И човек има пет притвора, отдето могат да дойдат всички прекъсвания. Например, прекъсване на мисълта може да дойде от зрението, може да дойде от слушането, може да дойде от говоренето, може да дойде от обонянието и най-после, може да дойде от самото чувстване на човека. Аз говоря за вътрешния процес на човешкото съзнание, което е връзка между всички разумни същества. За да бъдем в света, за да можем да мислим, за да бъде мисълта ни права, ние трябва да бъдем в пълна връзка с Бога и с всички разумни същества, които са завършили своето развитие, т.е. подразбирам тия същества, които са започнали да мислят право.

 

Прекрасна беседа , не я пропускайте .

Линк към коментар
Share on other sites

royalrife, Дънов е казал, че от 1999 г. се задава нов диктаторски период, по-страшен и от червения дето ще започне през 45-та. В последните 4 г. започнах да виждах и осъзнавах, че натам вървим лека полека. Даже се говори да се приема закон за цензура в социалните медии.

Проф. Иво Христов каза, че се нуждаем от просветено авторитарно управление. Може пък то да се окаже, по-малкото зло което да ни помогне да се отскубнем от лапите на тази страшна втора 45-годишна диктатура, която се затяга като примка около шиите ни и да поемем към по-светло бъдеще. Може би поне в близките години имаме нужда от интелигентен авторитарист, който да стопли отношенията с Русия и с това да помогне за напредъка на България, както е предсказала Ванга. Може тогава едва да дойдат онези години, за които Слава С. е казала, че ще бъдем повече от Швейцария. Русия е част от мощната структура БРИКС, която вече даже не е БРИКС, защото се разшири с 4 мисля държави в последните 2 г. На този мощен съюз принадлежи обозримото бъдеще. Руснаците се отказаха от нас, но това не пречи да тръгнем да се сдушаваме пак с тях. А за да стане това трябва да зарежем политиката на американска маша и да спрем да се ежим на братушките. Под американски ботуш станахме 6.5 милиона, а бяхме почти 9 милиона. Такъв погром за толкова кратко време никога никой преди това не ни е нанасял. Разбира се, ние също сме си виновни, особено нашите политици, ама такова нещо дето стана в американската прегръдка не е било. Може би по време на Черната чума да сме претърпели такива човешки загуби. Ама сега това е съпроводено и с масово затъпяване и материализъм.

Ванга е казала, че за България има бъдеще само като част от Русия. Може да не е говорила буквално, ама знае ли човек...

Линк към коментар
Share on other sites

преди 11 часа, Ahmet каза:

Може би поне в близките години имаме нужда от интелигентен авторитарист

Този филм вече сме го гледали.  Много по-добре ще бъде да поставим начело на държавата едно магаре. То поне има душа.

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

преди 7 часа, royalrife каза:

Този филм вече сме го гледали.  Много по-добре ще бъде да поставим начело на държавата едно магаре. То поне има душа.

Не , не сме го гледали . Разделението което сега обхваща всички и се стига до кръв , трябва да се озапти . Трябва всеки да се ,,върне на земята" , да види не розовата  илюзияна благополучието , а реалното положение .Всички говортят , че повече така не може но продължават да слушат само себе си (егоизма) . Независимо дали е личен егоизъм или някакъв групов . Даже груповия е по зъл , не зачита отделната личност , мачка .Съвсем правдоподобно ми изглежда , че изхода от егоизма може да стане най бързо през много твърда диктатура . Твърда до степен да не може да дишаш без позволение . Тогава ще има само един изход .Личното душевно израстване вървящо заедно с груповото .Тогава личното израстване ще е в полза на общото . Натрупването на хора т.н. алтруисти , постепенно ще направи обрат в общодържавното ни състояние .

един клип с учителя Теодоси 

https://www.facebook.com/rony.alawi.1/videos/305832352503930

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

В 4.03.2024 г. at 10:45, АлександърТ.А. каза:

Съвсем правдоподобно ми изглежда , че изхода от егоизма може да стане най бързо през много твърда диктатура . Твърда до степен да не може да дишаш без позволение .

Още един “миролюбец“  не издържа и свали маската.

(В. „Ратник на свободата”, бр. 3, 18.І.1930 г., София, стр. 1)



Андро Лулчев


Когато един индивид преживее тежка морална, финансова или душевна криза, ако е слаб по дух, воля, то такъв человек изгубва вяра в себе си, отчайвайки се, остава без път и или се пропива, или се самоубива.

Същото е и с народите. В историята се срещат такива случаи, където народите след неуспехи са се самоунищожавали.

Нашият народ след двете несполучливи войни остана без идеали, без път.

Мрак и отчаяние обви земята ни. В този мрак, безпътица, големи кризи покрусиха душите. Изгуби вярата а себе си, обичта към другите; а партизаните, за да оправдаят своите неуспехи, отхвърляха отговорността от себе си, приписваха я на другите, критикуваха и, за да владеят народа, насаждаха омраза в него.

Скараха те баща със син, син с баща, разделиха брат от брата, селянин да коли съселянин, гражданин да гони, убива съгражданина си, селянин да гони гражданина, гражданинът - селянина... и клахме се, както турци не са ни клали.

Где онова хубаво чувство на другарство, братство, което в продължение на няколко години на фронта срещу врага и а ноктите на смъртта беше свързало българина, без разлика на партийно- обществено положение, така здраво, че дори смъртта не бе в сила да ги раздели?

Партизаните не само че ги разделиха, но и озлобиха.

Изчезна обичта между тях, братството, и отстъпиха мястото на злобата и омразата...

Дойде пробивът на Добро поле и остана нашият народ в мрак и на страшен кръстопът и се запита:

Накъде? Накъде?

По-младите, буйните искаха да поведат народа по късия път и със скокове. Бързите реформи и с един замах да постигнат целите си.

Те забравиха, че в природата не стават скокове. Детето, докато не стои достатъчно в утробата на майка си, се не ражда, но и когато се роди преди 9 месеца, то е „недоносче” - умира или е „хилаво”. Същото е и с идеите.

Старите, благодарение на егоизма си, годините изхабени сили, тръгнаха по отъпкания път бавно, бавно, като задържаха всички блага за себе си.

Затова подир такива водачи никой не тръгна!

Други се опитаха да върнат световното колело на еволюцията назад:

„Силна ръка! Диктатура!

България над всичко!”

Но кой народ се е оправял със силна ръка? Кой народ се е оправял, след като са му избивали водачите?

Наполеон I оправи ли Франция? Нерон? Калигула?

Николай II - всесилният руски император? Кайзер Вилхелм II? Абдул Хамид и др.?

Насилието всякога ражда насилие.

Омразата - омраза.

Ветрища ако сееш - буря ще женеш.

Що посееш, това ще женеш.

С меч, убийства спряха ли те новото и идеите?

Те направиха бент и спряха временно това, що идеше - новото, което носеше времето и живота.

Новото срина бента, а с него полетяха в пропастта и историята „силните ръце” и диктаторите...

България не прави изключение. “Силната ръка“- диктатурата на Стамболова бе срината, а заедно със “силната ръка“ падна и диктатурата.

Черкезкият режим 1897 г. на д-р В. Радославов не беше ли „силна ръка”?

Стамболийски? Ами проф. Цанков-Русев?

В недалечното минало нямахме ли „силна ръка”, и тя беше толкова силна, че още много майки, жени, буйни българи я чувствуват?

„Силните ръце” дадоха ли досега на народа ни светлина, за да види, че срещу него е брат, за да не се избиваме?

Донесоха ли му спокойствие в душата, да вдигне глава и се помоли Богу?

Донесоха ли му свободата, за която свобода той се би срещу войските на цял свят? Да бъде свободен да я почувствува, изживее и радостен да бъде?

Намалиха ли му данъците, за да не яде сух хляб, намокрен само с горчивите си сълзи?

Уредиха ли му селото и града, за да не тъне в мизерия?

Възвърнаха ли му това, що му отнеха: Обичта, доверието и приятелството, та да не се избиваме по улиците като псета?

Не, не, хиляди пъти не!

„Силните ръце”, „диктатурите” нито В Европа, нито В България са носили хубаво, светло, щастие за народа, а само са отстранявали временно опасността, за да ги помете и тях впоследствие. На това ни учи животът и историята.

Днес, след нас остава историята, пред нас е бъдещето. Като имаме предвид, че всички политически партии се изредиха да управляват България един и два пъти, и които дадоха що имаха на народа, най-хубавото, което в днешното време е недостатъчно, не стига да донесе новото, да посочи новия път на народа, да разпръсне мрака, възвърне вярата, обичта между народа, тъй като самите те - партиите, констатират, че пътят, по който сме тръгнали, е гибелен, на този страшен кръстопът, когато цял народ прилича на разбита армия без водач и път, и се лута и пита: накъде?

Ний, Ратниците на свободата, сочим новия път: по пътя на Христа, който без пушки, топове, без силна ръка, без явни и тайни полицаи успя да наложи новото над старото, обичта над омразата.

В днешните тежки дни за народа ни налага се повече от всеки друг път усилията на всички честни, справедливи синове и дъщери в родината ни да оставят стария път и обединени около новите принципи, новата програма, която издигаме ний - Ратниците на свободата, да тръгнем из новия път, който ще ни доведе до утрешна Нова България.

Не България на скоковете. Не България на регреса!

Не България на силните ръце на диктатурите.

Не стара България - на омразата, лъжата, убийствата, но България на обичта, братството, взаимната помощ, истината над всичко, неравенството между Всички - утрешна Нова България. Това ще могат да сторят хората, които реално са възприели и живеят христовото учение, гладните, жедните, бедните, справедливите, честните, онеправданите, гонените, преследваните за истината, правдата, защото Исус Христос на тях е обещал царството небесно, които с делата си ще възвърнат вярата, обичта, братството на народа и поемат съдбините си в собствените си ръце и поведат народа по новия път, който ще донесе на всички Обич в сърцата, Мир в душите, Братство, сносен живот на всички.

Не етикета, а съдържанието.

Не силна ръка днес е нужна на България, а справедлива ръка - по-силна от нея няма.

Линк към коментар
Share on other sites

В 4.03.2024 г. at 6:35, royalrife каза:

Този филм вече сме го гледали.  Много по-добре ще бъде да поставим начело на държавата едно магаре. То поне има душа.

Проф. Иво Христов каза веднъж за лидера на една държава, че той е мек, либерален авторитарист. Има основания въпросният водач да бъде определян като психопат и убиец.

Не разбирам и тези, които го идеализират предвид на факта, че мафията в страната му е силна, има и олигархия която е присвоила национални богатства. Обаче щом повечето хора от народа толкова години гласуват за него, явно е и достатъчно полезен. Ако не беше той, навярно въпросната държава да се беше разпаднала, а населението и да живееше още по-бедно. Ванга е казала, че в България ще има силен водач, който ще каже: "Стига сме играли на демокрация, време е вече да има ред.“ Тя навремето го е видяла като "около 60-годишен", но това си е субективна преценка. Може и по-млад да е. Това е едно от предсказанията за лидер, който ще изведе страната към по-добри бъднини.

И да припомня, че аз споменах и духовните неща като фактор за подобряване на живота. И че казах "интелигентен авторитарист". Не съм писал, че трябва да се стига до тоталитарна система като в Народна Република България или недай си Боже като в Северна Корея (това за Александър го пиша). Против съм такава крайност. Мисля че трябва да няма нито свободия, нито тирания - нещо по средата. Силна личност, която да действа с авторитарен замах, но която честно да си печели изборите и да се стреми да подобрява положението на народа.
royalrife, разликата между силна ръка и силна ръка може да е голяма. Важно е кой как използва силата си.

Линк към коментар
Share on other sites

Свободата  Ahmet трябва да излезе от човека , от вътре . Когато човек осъзнае свободата си , тогава и живота му като с магическа пръчка ще е свободен . Свободата не се налага от вън , Никой не може да даде свобода на никого .Защото не оковите на краката са ограничението . Мисленето  определя . 

Цитат

 

недай си Боже като в Северна Корея (това за Александър го пиша)

 

 

 

Това го определят от духовния свят . От нас зависи кога ще го раберем .И от тези двете се прави настоящето ....За какво говоря? За реалното и илюзорното .
Цитат

 

ЩЕ СЕ ВДИГНЕМ МАЛКО ПО-ВИСОКО
Веднъж на Петровден, вече надвечер, трима братя се разхождаха с Учителя в братската градина и се подхвана разговор. Един от братята попита: „Зад кой народ стои Бялата ложа и зад кой – черната?“
"Примесени са. Сега се ликвидира кармата. Това, което днес става, никога досега не е било. Наближава изпълнението на 12-а глава от Даниил, там се казва на Даниил: „Ще дойдеш в реда си.“ Всички пророци говорят за сегашните времена. Въплътяването е бавен процес и се изисква по-дълго време, а чрез вселяване се ускорява процесът и като дойдат напредналите светли духове, всички онези хора, които вдигат шум, ще млъкнат. Грозната мома трябва да се препоръча с много дрехи и скъпоценности, а красивата мома със скромни дрехи и без скъпоценности се препоръчва. България ще играе роля за разпространението на новите идеи.
Разумната Природа прави неща, които изглеждат невъзможни за човека. Например тя може да излее дъжд на разстояние 50-60 км, а човек за колко време може да полее такова пространство. Там, дето наглед няма Провидение, там е то. В Природата съществува Провидение. Където е необходимо, там действа Провидението и не действа там, където не е необходимо. Например трябват ти пет лева и Провидението ще ти ги даде, но поискаш ли хиляда, то няма да ти ги даде. В Природата има изобилие, но в нея не се позволява разточителност.
Бог рече: „Ще им отнема каменното сърце и ще им дам плътско сърце и ще Ме познаят от малък до голям.“ Става преустройство в материята на цялата Земя, внасят се нови елементи в човека и на планетата; от Слънцето иде нещо ново. Всеки народ, който не работи за идването на Царството Божие, ще страда. Светът е създаден за бъдещите хора, които идат. Когато светлите същества се проявят, светът ще се уреди и в техните години ще има изобилие, ще има умерен климат и ще се забравят земетресенията, градушките. И лошите хора ще се стопят като сняг, а добрите ще растат като малки семенца.
Знаете ли защо страдаха мъчениците? Тези, които ги мъчеха, бяха мъчени от тях в миналото. А мъчениците, като претърпяха мъчението, ликвидираха с кармата си. Черната ложа иска да разруши сегашната култура и хората да почнат пак наново. Стане ли това, човечеството ще се приспи за хиляди години и после ще почне наново. Докато Бялата ложа не иска да се разрушава сегашната култура и да се приспива човешкото съзнание, но то да просветне. Сега е голямата борба между Черната и Бялата ложа. Сега иде конникът с белия кон и ще върже змея с вериги, за да стане Волята Божия. И като се ограничи змеят, той ще разбере, че си е превишил правата.
...Върху Земята ще има един нов пласт. Ние ще се дигнем малко по-високо, а старите хора ще живеят на долния пласт. На Земята има места, които хората не виждат и учените хора не ги знаят, но там ще живеят новите хора."
Акордиране на човешката душа - т.3 - Боян Боев

 

Разбирате ли? Светът се завърта под натиска на духовния свят . А ние си играем по старите навици и умуваме кои са прави и кои криви .А задачата е много ясна ,   всеки да заживее по свобода , с любов .Няма демократи няма либерали , стига залъгалки . Има любящи братя и сестри . И други които не желаят да ни бътат такива . Тези разделения в мас. медиите е за отвличане на вниманието . Хората да влизат в безумни спорове каквото и да е само да нямат време да търсят реалния Божествен свят .
Но това е далечна цел . Сега може да се напомнят принципите на чистото мислене , както и основния закон на резонанса . Знаете закона на Хелмхолц за резонанса . Тъй като вселената е вибриращи енергии , можем да започнем от резонанса .С негова помощ можем да овладяваме умовете и телата си .Това от древноста е останало като напътствие ,,Човек каквото/както мисли , такова/така живее" .
Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Не подценявай влиянието, което една личност (или по-скоро група личности на ръководни позиции) могат за окажат за живота на цял един народ за десетилетия или дори векове, особено в негативен план...

Линк към коментар
Share on other sites

преди 23 часа, АлександърТ.А. каза:

Цитат “ България ще играе роля за разпространението на новите идеи.“

 

В 4.03.2024 г. at 10:45, АлександърТ.А. каза:

 много твърда диктатура . Твърда до степен да не може да дишаш без позволение .

 

В 3.03.2024 г. at 18:59, Ahmet каза:

 имаме нужда от интелигентен авторитарист 

И твърдият диктатор и интелигентният авторитарист едно от първите неща, които ще направят като вземат властта е да хвърлят на кладата всички книги на Учителя. Тези, които разпространявят новите идеи от Божественото слово, което Учителят донесе ще бъдат убивани, затваряни, изгонвани от страната. Само така диктаторите могат да запазят властта си. Този филм вече сме го гледали. За някои българи поука никаква. Просто харесва им да бъдат роби. Без значение дали на свои или на чужди господари. Така да бъде. Насила хубост не става.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 15 часа, royalrife каза:

 

 

И твърдият диктатор и интелигентният авторитарист едно от първите неща, които ще направят като вземат властта е да хвърлят на кладата всички книги на Учителя. Тези, които разпространяват новите идеи от Божественото слово, което Учителят донесе ще бъдат убивани, затваряни, изгонвани от страната. Само така диктаторите могат да запазят властта си. Този филм вече сме го гледали. За някои българи поука никаква. Просто харесва им да бъдат роби. Без значение дали на свои или на чужди господари. Така да бъде. Насила хубост не става.

Изобщо нямам предвид подобни злоупотреби. Преди 10 г. питах една случайна млада рускиня нещо от сорта на дали има диктатура в Русия. Тя отрече и заяви, че руснаците стоят зад техния президент. Явно доста народ там (поне по онова време)  не са се чувствали потиснати. Няколко години по-късно нашумя един руски престъпник, който се криеше зад маската на духовни идеи. Попитах друга рускиня дали е чувала за него, че той е водач на секта и е бил затворен от руските власти. Тя първоначално не ме разбра правилно, помисли си че  твърдя, че руската държава преследва хората по религиозен признак. Жената е аполитична, занимава се с йога и езотерика. Отговори ми, че в Русия има религиозна свобода и хората са свободни да вярват в каквото си искат и да се събират на база на духовни интереси. Помня че спомена за клубове по йога, харе кришна. И тук говорим за страна, която някой определят като "путлеров райх". Така че, това някой да има повечко власт не означава, че ще тръгне да тормози определяните като "дъновисти", камоли да гори книгите със словата на Дънов. Визирам упражняване на власт насочена към благото на обществото, власт действаща срещу хората които явно или тайно ощетяват обществото, и нямам предвид отнемане на основни свободи (като правото ни на придвижване, свобода на словото и т.н.). Дори преди 9.09. не е имало такива сериозни действия спрямо Дънов и негови хора, каквито посочваш. Имало е заклеймяване и отделни инциденти, но не и масови гонения. А сега живеем във време, когато като цяло има повече свобода. Обаче в последните години се върви към ограничаване на тази свобода, а уж живеем в много демократична страна. Даже има идея за закон, който да ограничава свободата на изразяване в интернет.

Като говоря за "интелигентен авторитарист", визирам човек който заедно със своя екип и с народна помощ ще работи срещу определени зловредни явления (като например срасналата се с държавата ни мафия) и ще полага усилия за това да има подобрения във всички сфери на живота. Това изключва гонения на база духовни разбирания. Искам начело да е човек, който да е готов да погази определени писани правила или най-малкото да ги измени/да натисне други да ги изменят, ако това е наистина добро за обществото. Да има силата да се намеси решаващо (явно или скрито) навсякъде, където престъпни сили дърпат конците било чрез заплахи или подкупи. И навсякъде където някой се опитва да се облагодетелства за сметка на останалите. Например да е готов да наруши/измени определени правила, за да се намали рязко силата на организираната престъпност. Върху законите и прилагането им влияние оказват мафиоти и олигарси. Следователно сляпото им следване и неизменянето им не е възможно най-доброто, което би могло да се направи. Един достатъчно интелигентен човек, който е и достатъчно духовен, няма да ползва властта си за да мачка редовите граждани с цел да укрепи властта си. Няма да фалшифицира изборите и да се мъчи да остане на власт, ако мнозинството вече не го ще.

Линк към коментар
Share on other sites

преди 12 часа, royalrife каза:

Ограмното мнозинство българи, мечтаещи за обща граница с Русия,

В Бесарабия. :D  Което можеше да стане, ако Русия не се беше отказала от нас след Перестройката.

Цитат

даже са уверени, че ако си имат един интелигентен диктатор напряко подчинение на руския диктатор

Българският интелигентен премиер с авторитарни уклони, трябва да е само и единствено на подчинение на българския народ. В краен случай, ако нямам как да е съвсем независим от външни сили, предпочитам да е "руския диктатор", отколкото САЩ или Турция.

Цитат

всички блага от небето ще завалят отгоре им разбира се в геометрична прогресия.

Не съм съгласен. Иска си труд, не става само с умни и родолюбиви водачи. Даже един съвременен роден политик (обвиняван в авторитарност), не веднъж е казвал, че най-големият враг на българите са апатията, безверието, глупостта и че спасителят е в огледалото. А един негов вече бивш съратник веднъж каза, че спасението на България няма как да е дело само на една личност или партия, а са нужни усилията на целия народ.

Линк към коментар
Share on other sites

В 10.03.2024 г. at 21:36, Ahmet каза:

В краен случай, ако нямам как да е съвсем независим от външни сили, предпочитам да е "руския диктатор", отколкото САЩ или Турция.

..............................

Руския диктатор се издирва в момента от Международния криминален съд в Хага по изключително тежкото обвинение кражба на украински деца от временно окупираните украинси територии. Руският диктатор започна всемащабна война в центъра на Европа срещу  независима и суверенна Украйна, грубо нарушавайки подписания ог неговата страна Будапещенски Меморандум от 1994 година и свързаните с него международни договори. В моменга към Украйна летят бомби, ракети, безпилотники, любезно предоставени от Иран  и всичките тези подаръци за братския, както го наричат в Русия, народ сеят смърт и разрушения всеки боже ден, трета година подред. А по държавните руски теливизионни канали през това време ерудирани пропагандисти и всякакъв вид експерти ехидно обсъждат къде трябва да полетят следващите подаръци и за кой украински град им е най-малко жалко да бъде разрушен от благословеното от патриарх Кирил руско оръжие.

У нас всякакъв вид ратници за диктатура,  за груба неинтилигентна или за изтънчено интелигентна, все тая, всички те гледат с възхищение какво руския диктатор твори в Европа и с нетърпение очакват да се включат и те в кървавото пиршество. Руския диктатор ше остане поласкан от това развитие на нещата, ше се зарадва и утре ще облече и  тях,  ратниците за диктатура в България, с войнишки шинели и ще ги прати тях, пък и сановете им на бойното поле да разширяват гранисите на руския мир. Кой може да му забрани да стори това ? Вия ратници на диктатурата кажете ми кой може да му забрани да ви прати на война да убивате и да бъдете убивани ? Рускияг диктатар мобилизира и праща на заколение собствения си народ та за вас ли ще му е жалко ? Вие знаете отговора   на този въпрос, освен в случай1 че сте едни от тези осемдесет процента от българите, които борещия се със себе си проф. Иво Христов счита за дебили. В крайна сметка кой какрото търси това намира. Това положение на нещата никой диктатор в света не е в състояние да отмени или да забрани.

Линк към коментар
Share on other sites

*Русия не е толкова диктаторска, колкото я изкарват. Иначе нямаше не знам си колко хиляди руснаци безпрепятствено да я напуснат, за да не бъдат включени в бойните действия. Путин разчита главно на професионална армия и наемници. Той не може всички негови хора дето е набелязал за мобилизация да прати на фронта, ти ми говориш за нас българите. Ако сме твърдо решени да не воюваме и имаме политици на място, няма да ходим да се бием. Обаче пък сегашната ни уж много демократична власт лека полека ни тласка към сблъсък с голямата мечка, който би имал тежки последствия. Ние трябва да имаме добри отношения с Русия. Това е в наш интерес и с оглед на нашата безопасност. Нямаме нито духовна, нито материална изгода да се намесваме в конфликта. Ако имаме отношение, то трябва да се изразява в това да се опитваме да бъдем посредник в преговорите между двете братски славянски православни страни, на които България донякъде е духовен родител.

*България трябва да се стреми към мир и да избягва военни действия, не само заради слабостта и. И особено, ако нямаме полза, а става дума за обслужване на чужди интереси - американски, руски или каквито и да е било други. Беларус и Казахстан са в руската сфера на влияние, но не пращат войски. При все, че Русия е помогнала на Казахстан да се справи с някакви вътрешни размирици малко преди войната в Украйна. Така че е глупост да внушаваш, че Путин щял насила да прати някакви българи някъде си. Който иска да ходи, това вече е друг въпрос. По-скоро евроатлантическата ни... сглобка ще стори това.

*Казах "в краен случай" - тоест, ако се окаже невъзможно да бъдем независима държава (при все условността на това понятие) и щем-не щем трябва да сме я в американската, я в турската, я в западноевропейската или пък в руската сфера на влияние. Ако няма как да сме независими, предпочитам да сме в руската сфера. Но дори и да попаднем там, това не означава да сме някакви безропотни послушковци, на които (с извинение) като им кажеш да си свалят гащите и те веднага да свалят, че и да ги свалят без да си им казал, каквито подозирам са управляващите ни в последните години. Влошаването на отношенията ни с Русия с нищо не помага на украинците, но на нас вреди и може още много да навреди.

*За да има мир, трябва усилията да са в тази посока, а не да се пращат оръжия на Украйна (включително и от бедната България). Даже наскоро Зеленски е изредил една камара държави, които са му пращали оръжия, но нас е пропуснал. Толкова и оценява приноса ни. Пък и след като Русия е такава опасност за България, що си даваме оръжията на Украйна, ами не си ги пазим за нас, че току виж видиш ли утре Путин ни нападнал. Според мен на него са му достатъчни част от земите на Украйна и ако има реална вероятност да прасне и нас, то са виновни за това нашите политици.

*За войната в Украйна е виновна не само Русия. Виновни са също Запада и управниците на украинския народ. А съдът в Хага иска да съди Путин, но е сляп за греховете на западните политици и военни. И същата слепота демонстрират и част от българите, които коментират руската власт и споменатата война.

*Колкото до идеологическите противници (журналисти и т.н.). Те не трябва да бъдат бити, убивани, затваряни заради инакомислието си.

Обаче ако са платени, ако умишлено и упорито разпространяват глупости и лъжи, ако са очевидно едностранчиви в пропагандата си, то тогава трябва да бъдат спуквани от всевъзможни проверки и дела. И всичко онова, което се узнае от властите (или пък от други им идеологически противници) като техни слабости и правонарушения, трябва да бъде огласявано. И всеки, които получава финансиране да защитава позициите на една или друга чужда държава, трябва да се регистрира като неин агент и видеата му да бъдат обозначавани по съответния начин. За да е съвсем видимо кой за кого работи.

*Ние от руснаците и зло сме видели, безспорно. Но опитът показва, че е хубаво да сме в добри отношения с тях и ако ще сме нечий сателит, изглежда най-голям шанс да се запазим като народ и да се развиваме добре като държава имаме, ако сме си при тях, както е било до 1989 г.(като все пак зависи и какви хора са начело там). Колкото до свободата и диктатурата - виждаме как тези дето уж са големи демократи, лека полека ни тласкат към диктатура. Упадъкът през последните 35 г. е тежък! И затова не са ни виновни Русия и Путин. Даже виждаме, как този човек стабилизира страната си.

Редактирано от Ahmet
Линк към коментар
Share on other sites

преди 11 часа, Ahmet каза:

Даже виждаме, как този човек стабилизира страната си.

  То си е в реда на нещата ратниците за  всякакъв вид диктатура да виждат в действията на диктатора това, което може да опровдае насилието представляващо само по себе си чисто животинска проява.  Те гледат на случващото се под особен ътъл, възприемайки желаното за действително.Те обаче дълбоко се заблуждават в това, че тяхната подкрепа и оправдаване на насилието  използвано от   разните там интилигентни и неинтилигентни  диктатори остават незабелязани от невидимия свят. Казано е : “Бог поругаем не бива“. Значи и Божественото учение донесено от Учителя поругаемо не бива. Вместо да си стоят в някой профашистки сайт и свободно да си обсъждат коя диктатура е по -добра за България тези ратници за диктатура с цялото си присъщо нахалство точно тук намират пристан. Спор няма, вратата е не само отключена, но и широко отворена, но ако разполагаха с повече разум щяха да знаят, че  до сега вече са си създали извънредно тежка карма, която има да изплащат хиляди години напред, те и техните поколения. Тяхно право е да погледнат с пренебрежение, насмешка  на горенаписаното, пък и да го охулят, но то не е писано за тях. То е писано за ония невинни души, които тепърва се докосват до Божественото Слово и са на кръстопът. Изборът си е техен.
 

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат

То си е в реда на нещата ратниците за  всякакъв вид диктатура да виждат в действията на диктатора това, което може да опровдае насилието представляващо само по себе си чисто животинска проява.

Смешно ! Това е същото и за всеки с друга ориентация , когато се говори с лозунги . Когато не може да се каже нещо смислено .

Цитат

За войната в Украйна е виновна не само Русия. Виновни са също Запада и управниците на украинския народ. А съдът в Хага иска да съди Путин, но е сляп за греховете на западните политици и военни. И същата слепота демонстрират и част от българите, които коментират руската власт и споменатата война.

Може и така да се каже . Но по точно е , че така им изнася , имат някаква полза . От кога се опитвам да кажа на royalrife че феномена ,,путинизация" е изкуствено създаден за ширпотреба . Защото никой няма да гледа информация повече от 3 мин. за политическото положение , вътрешно и външно на Русия . А като се издигне едно нещо или човек и около него се трупат всички негативи съпътстващи една война . Това се гледа и е интересно и се помни , Не изисква никакво усилие за търсенене на алтернативни и съобразяване с политиките на отделните страни . Политиките държащи собственото население с определена нагласа .

Линк към коментар
Share on other sites

преди 23 часа, АлександърТ.А. каза:

Смешно !

преди 23 часа, АлександърТ.А. каза:

А като се издигне едно нещо или човек и около него се трупат всички негативи съпътстващи една война

Това вече върхът. Да е жив и здрав авгорът на този шедьовър за да продължи да  развеселява себе си и останалите ратници за диктатура.

Нещото, което мяза на човек трябва да е безспорно Путин. Този Путин се издига, издига, издига и като отиде в друтия свят

“Като отидете в другия свят, никой няма да ви съди за погрешките.  Ако сте прилагали закона на насилието, след вас ще тръгнат десетки кокошки, агнета и прасета, с отрязани глави.Божията воля

Ратниците за диктатура в България хич и да не се надяват, че с тях ще бъде някак си по-различно. Не мили приятели. Вас ви очакват още по-големи изненади, но за тях ще ви разкажа в следващата ни среща. Лек ден  и дето се вика да ви е весело !

 

 

 

 

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

Модераторска бележка:

Моля, придържайте се към правилата на този форум. 

Тази тема, макар и на границата на правилата, ще бъде отворена докато мненията, изразявани в нея не засягат по агресивен начин актуални личности. Всякакви негативни коментари за личности ще бъдат модерирани. Всички негативни коментари за събеседниците също ще бъдат модерирани. 

Линк към коментар
Share on other sites

От свое лично име бих желала да посоча контрапункт на последните мнения - т.нар. двойни стандарти. 

Харесва ми напомнянето на тези думи от Учителя:

“Като отидете в другия свят, никой няма да ви съди за погрешките.  Ако сте прилагали закона на насилието, след вас ще тръгнат десетки кокошки, агнета и прасета, с отрязани глави."

Обаче! то се отнася и за тези политици и военни, които посяха смърт и разорение в Ирак, Афганистан, Либия, Ливан, Сирия и още дълъг списък страни. Отнася се и за онези, които обстрелваха доста години мирните квартали и училищата на хората, които не искаха да се подчинят на нечии изкючително финансови интереси, чужди за тяхната култура, традиции и икономика. Тя бяха избивани само защото отказваха да дадат даром плодородната си земя и полезните си изкопаеми на транснационални корпорации. 

Съвсем не защитавам нито вземам страна на никого. Вземам страната на обективността и справедливостта. За мен да наричаме едните "борци за справедливи ценности", а другите "убийци и психопати" при положение, че и двете страни държат в ръцете си оръжие, което пълни касите на "неутралните" производители на оръжие - това е симптом на промит от пропагандата мозък. 

Линк към коментар
Share on other sites

В 3.03.2024 г. at 1:46, Ahmet каза:

Royalrife, не щеш ли да имаме обща граница с Русия?

Само да кажа, че се пошегувах. :D

Тук е мястото да направя историческа вметка: ако навремето цар Борис III не се беше пазил толкова от онова, което така или иначе се случи..., днес щяхме да имаме обща граница с Украйна. Сталин му е предлагал Северна Добруджа, но бащата на бившия ни премиер също като нашия събеседник royalrife се е страхувал от обща граница с братушките. Минало свършено.

Колкото до фантазиите, че Путин щял някъде да ни праща: ако човек е достатъчно твърдо решен, че няма да се бие, няма да могат да го накарат. Могат да го убият или затворят, но не и да го движат като марионетка на бойното поле.

Линк към коментар
Share on other sites

Моля за извинение - при опита да цитирам мнение на участника royalrife с цел да отговоря на зададен ми въпрос, платформата даде технически проблем и като резултат изчезнаха и двете мнения. Ако успея да открия някъде кеширано мнението, ще го възстановя. По случайност моят текст бе останал в клипборда на лаптопа ми и затова публикувам само него: 

По памет възстановявам въпроса:

Защо пиша, че "ние наричаме едните "борци за справедливи ценности", а другите "убийци и психопати" , след като аз самата никъде не съм писала такова нещо.... И да посоча къде и кой го е правил по отношение на кого.... 

Използвах 1 л. мн. ч., защото никога не изключвам себе си от останалите събеседници и не се смятам за "отсъждащ" правота. (Макар да изпълнявам ролята на модератор, която никак не е лесна...) Не си позволявам да напиша във форума за когото и да било никакви крайни квалификации, което не означава, че това никога не ми е минавало през ума. Принцип ми е да задържам само за себе си крайните квалификации докато не ги изчистя от пропагандните клишета вътре в себе си. Искрено го препоръчвам на събеседниците си. 
Използването на негативна лексика е достатъчно видно в по-горните мнения и нямам никакво намерение да го соча с пръст. Също така се погрижих да изтрия най-крайните нападки в личностен план, защото това е моето задължение в този форум. Ще продължавам да го върша с пълна убеденост в правилната си позиция. Приемам за нормално присъствието на полярни мнения по наболелите проблеми на съвременността - така хората се учат да мислят, сравняват, намират пропуснатите факти с цел определени внушения. Това е единственият начин да се противостои на успешното промиване на мозъците. Повярвайте ми - отлично знам как се прави последното.... Ако обаче някой иска да залива други хора с помията, която клокочи в собствената му глава и сърце - има безкраен брой места в мрежата, където може да я излива, без да подлежи на модерация. Дори ще му ръкопляскат. Тук няма да стане.
Нямам никакво намерение да влизам в обяснителен режим за действията си на модератор - нямам и време за това. За мен е полезно да чета аргументите на всички участници в разговора, дори и когато те са изказани с пропагандни клишета :). Последното си личи от километър, поне за хора с моето образование..... 
Само да добавя само два от основните симптоми на промития мозък:

- черно-бялото мислене, т.е. злодей - герой; агресор - невинна жертва; (и сега само да не ми дадете за пример онази басня за вълка и агънцето ;) ) 

- нетърпимост към мнения и аргументи, различни от рамката и етикетите, които образуват света на промития мозък. 

 

Ако royalrife желае, може да напише повторно какво е имал предвид в изчезналото мнение. 

Линк към коментар
Share on other sites

 

В 13.03.2024 г. at 13:12, Донка каза:

Вземам страната на обективността и справедливостта.

В 13.03.2024 г. at 12:54, Донка каза:

Всички негативни коментари за събеседниците също ще бъдат модерирани. 

А ето и пример за обективност и справедливост така както Донка ги разбира

преди 7 часа, Донка каза:

Ако обаче някой иска да залива други хора с помията, която клокочи в собствената му глава и сърце - има безкраен брой места в мрежата, където може да я излива, без да подлежи на модерация. Дори ще му ръкопляскат. Тук няма да стане.

В сърцето и главата на някой клокочи помия, с която той иска да залива други хора. Първо, няма никаква конкретност. Този някой няма ли си име. После кое дава основание на Донка да твърди, че е именно клокочеща помия ? Навярно Донка има богат личен опит с подобна материя, но и така да е тука няма никаква обективност, това е изключително субективно мнение уронващо престижа и доброто име на този някой. От тук нататък каквото и мнение този някой да изрази, то вече  е предварително компрометирано. Защо се прави това ? За да могат да се прокарват безпрепятствено идеи за диктатура? Искате примери? Ето ги примерите

В 3.03.2024 г. at 18:59, Ahmet каза:

Може би поне в близките години имаме нужда от интелигентен авторитарист, който да стопли отношенията с Русия и с това да помогне за напредъка на България

 

В 9.03.2024 г. at 14:23, Ahmet каза:

Искам начело да е човек, който да е готов да погази определени писани правила или най-малкото да ги измени/да натисне други да ги изменят, ако това е наистина добро за обществото.

 

В 4.03.2024 г. at 10:45, АлександърТ.А. каза:

Съвсем правдоподобно ми изглежда , че изхода от егоизма може да стане най бързо през много твърда диктатура . Твърда до степен да не може да дишаш без позволение .

 

Редактирано от royalrife
Линк към коментар
Share on other sites

Искам да припомня как след избухването на войната в Украйна, ЕС (за някои едва ли не втори по демократичност в човешката история след САЩ) забрани руските канали. И хем беше погазена демокрацията (беше ограничен достъпът ни до алтернативна информация), хем хората плащаха за канали които не могат да гледат, което не ми звучи особено демократско. И по един по-конкретен начин ще насоча вниманието към споменат вече законопроект, за който подозирам че една от целите му е да се стигне до ограничаване на съдържание, което е неудобно за определени държави и кръгове по света и у нас: "Законопроект на ПП-ДБ предвижда въвеждане на мерки за превенция на дезинформацията" (https://ppdb.bg/zakonoproekt-na-pp-db-predvizhda-vavezhdane-na-merki-za-prevencziya-na-dezinformacziyata/?fbclid=IwAR2nDDMK5xf43eejiMTAdx3b36dk4IQZJNEglJD1SjlaO2qBtJP0Xh3mEbI ).

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...