Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Акашови записи


Надежда
 Share

Recommended Posts

Привет,

Акашовите записи са Всемирната библиотека. Те са фина материя, съдържаща всичко случило се в Битието.

Трябва сила, знание и способности за да стигне и чете човек оттам, както и ръководство от Учител.

И трябва да е достоен, да използва видяното там за доброто на човечеството, а не за лични облаги или подтикван от нездраво любопитство и желание за евтини сензации и популярност.

Знаете ли за хора, които четат тези записи?

Link to comment
Share on other sites

Знаете ли за хора, които четат тези записи?

Едгар Кейси, Вера Кочовска има и още, но не така известни. Това е много тежко за тях, да си проводник на космическата енергия, да си проводник на всемирното знание е тежка съдба.

Link to comment
Share on other sites

Така е, не им е лесно.

Мен ми е любопитно какво по-точно е написано в тях. Дали всички случки, събития, хората, които срещаме са запаметенни в това информационно поле. Счита се, че ясновидците са хора, имащи достъп до тях.

Но ако в действителност всичко там е написано, какво остава за нас като избор <_< ???

Link to comment
Share on other sites

Разбира се, че имамe избор. Понятието време, е доста разтегливо, като жива материя в която ние сме разпределили силите си. Сутрин ставаш, отиваш на работа и така до събота когато спиш до 10 часа. Обаче в тази "книга", на мировото съзнание има заложени всички възможни ходове които може да направиш.

Шахматистът мисли поне 20-25 хода напред, да ме извинят Каспаров и Карпов които имат възможност за по 30, а Ананд и повече, но то си е до човека. И в записът на твоите действия са предвидени поне 100 възможни действия от твоя страна. Не може да има елемент на изненада. Винаги ще имаш краен резултат, от теб зависи по кой път ще стигнеш до него. А на мен ми по-харесва знанието, да се нарича река. Някак си по-хладно и подвижно. :) Мой личен избор.

Link to comment
Share on other sites

akashic-records.jpg

Акашовите записи съдържат пълна информация за всеки индивид от самото създаване на света. Действия, чувства, мисли, намерения всичко се регистрира в този вселенски супер компютър (справка на англ. например: тук)

Истинските духовни учители, лечители и т.н. имат дотъп до тези акашови записи - информационната банка на Вселената. Явно обаче, че има нива на достъп до нея според еволщционното ниво на дадения индивид.

Всъщност нещо като аналогия/проекция на акашовите записи за нашия свят е Интернет - информация за почти всичко, само трябва да знаеш как да я намериш и как да приложш. А за това е нужен Майстор.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Искам да изкажа мнение - малко различаващо се от останалите. Това е по повод нашето бъдеще. В Акашовите записи и то също е засегнато, но не е абсолютно начертаване на бъдещите постъпки, а по-скоро една кармична обвързаност - без това да пречи по някакъв начин на непоклатимото право на избор. :thumbsup: Там, са посочени личностните перспективи на всеки един индивид - почти всеобхватни - но все пак избора си остава изцяло неприкосновен.

Освен това достъпът до тях не е строго ограничен - стига само човек да успее да навлезе в своето свръхсъзнание ( което е по-високото ниво на проницаемост от подсъзнанието - общо взето, неограничено ). Разбира се това е нещо изключително далечно за нормалния, стандартен човек, но не и невъзможно. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Определено не съм съгласен с част от тогавашната си позиция...

Акаша си е с елекромагнитен характер и е част от диалектиката. Има хора доста, а и сред вас форумци, които имат определен "достъп" да тях, но опасно е прувързването и към тях, както и интерпретацията им като нещо непреходно - не са! Бях споменал вече, че видях у Щайнер, мир на душата му, това като недостатък... Просто мнение!

Link to comment
Share on other sites

Guest Кристиян

Акашовите записи са различно нещо за всеки човек.- Ето защо е невъзможно да се определи тяхната същност, и на колко нива се простират...

Вземете един шекспиров текст и четете Акаша...ще се учудя, ако някой не намери м ного неща в тях..Да, но сетивата на всеки човек са настроени специфично, балансът на емоционалния и менталния поток най-грубо казано у всеки е с различна степен на замърсявания от всякакъв тип, и ето защо...всеки чете Шекспир с различни чувства....какво остава за Акашовите записи..

Единствения обективен начин е да се "четат" Акашовите записи безлично, без "Аз"..но който е свободен от своето "Аз" той не ще разпознае себе си за да се върне да разкаже...

Ето защо, Акаша...това е нещо единствено и само за лично ползване и интерпретацията е обикновено процес, траещ известно време след възприемане на този енергоинформационен поток...ако щете, дори той може да включва на ниво интерпретация и състояния определени като болести...

Ако например, като лекар съм посетил Акашовите записи, но по друг повод, то без моята воля, нито по каквито и да е видими желания от моя страна, може да съм получил информация по отношение на лечението на рака например....и след година-две мисе дава възможност да интерпретирам тази информация като съм поставен пред възможността да диогностицирам и лекувам самия себе си...Има много издънили се хора с такава информация, защото когато дойде при тях страданието, вместо да използват вече даденото им знание, се укриват в плътните обвивки на своето Аз...и умират...но възможността се предава на дург...за който начинът може да бъде друг..

Лично за себе си мога да кажа, че навлизането в Акашови хроники дори не представлява процес, изискващ концентрация или нещо подобно..все по-често ми се случва това да става по време на диалбог с някой, с който енергийноинформационното ниво на познанството и отношенията ни е такова, че само по себе си очиства (или, блокира) личните демонични егрегорни влияния така, че да се получи приемане и предаване, а освен това пряко споделяне...в което дори и думите да не са най-точните...има пълно разбиране от другата страна..естествено не 100% веднага може би, и тук е нужно време...но поне имам обратна връзка винаги, така че да навляза и аз в по-пълно осъзнаване на това, което е порлучено...

Инаме, човек няма избор- жребият му е хвърлен още преди да е заченат, и свобода на волята няма, освен онази свобода, която има гъсеницата... :)

Link to comment
Share on other sites

Акаша може да заключва, затваря, отнема надежда. Не предоставя собода и от свободата май я е страх... Нали е диалектична, много трябва да се внимава и да няма предоверяване...

Link to comment
Share on other sites

Никой не може да ни даде или отнеме надеждата без наше собствено участие в това. Акаша е пасивна и неутрална структура, която регистрира събития. Част от конструкцията на света, в който живеем.. :dancing yes:

Понеже ни е дадено благото и тежестта на Свободата, не можем да се оправдаем с никакво външно влияние над постъпките си. :smarty:

:yinyang:

Link to comment
Share on other sites

Guest Кристиян

Акаша=ДНК, всимчко което се съдържа в ДНК е това, което е било, което е и което ще е, не само за определен индивид, а като Цяло...Това е енерго-информационна структура...

Акаша не може да бъде пасивна структура в никакъв случай, но няма своя воля- човек знае това отлично.

Разболее се, защо? Защото това се разчита като записана програма вДНК, сиреч в Акаша...много ясно е казано "и няма нищо ново под слънцето, всичко е суета"-

Че защо да търсим конкретно Акаша- достатъчна е Тората, там всеки персонално може да прочете това, което е бил, което е, и което ще бъде...

А Тората и ДНК, е едно и също, еврейските букви са получени при завъртането на една сложна геометрична спирала, "надиплена" по точно определен начин- при завъртането й, се получават като сенки буквите от еврейската, гръцката и латинската азбуки, всеки може да си изреже такава фигурка- "тор" се нарича, и да разположи светлина...или Светлина, и да провери сам..

А ДНК е същото нещо, но вместо надиплена спирала, тук имаме същата спирала, но обемна, има си форма с конкретни параметри..

Акаша- това е вътре в човека и вмън от него- зависи кое ниво можем да ползваме- част от Акаша е например и една натална астрологична карта- постройте я, и открийте окончателната триизмерна фигура вътре в нея...там до един етап, се повтаря "Сътворението" и от един момент- сякаш някой е скъсал нишката, и вместо да я съедини, я е оставил така...защо, не знам...

Така ме, и Акашовите записи са ограничетни- връщането е възможно само с около 5 000 000 години, вероятно малко повече от това, но по-нататък е невъзможно да се стигне, защото няма срукстура, която да осигури това точно измеримо движение..

а като не знаем точните параметри на липсващия участък, може да зададем един спираловиден модел, но ако не е същия, тежко ти и горко, а и ако ни излязат и грешни сметките така че да не може и да се върнем в изходна позиция...е...оплескахме нещата..

В Акаша е нахлувано достатъчно често и достатъчно грубо, най-вече от самите нас...което е свързано с това, че човекът такъв какъвто е, нито свободна воля има, нито избори може да прави...Феноменът на съществуване, наричан от нас живот е просто предопределен....защото това не е живот в крайна сметка, има ли прекъсване на паметта, има ли "празнина", това не е живот..Живот и памет са твърде съизмерими понятия...

Link to comment
Share on other sites

А някой от вас получавал ли е на практика достъп до Акашовите си записи?

Питам, защото има един Център за Духовно Образование "ГАЙА" в Горна Баня и там като услуга предлагат *Консултация за четене на акашовите записи *. Някак ми звучи съмнително, защото то това не е като да си купиш билет и да отидеш на кино. Ако някой е чувал нещо по въпроса или познава този център, моля да го сподели.

Или пък ако по друг начин е достигал до информацията в Записите, моля

да разкаже.

Link to comment
Share on other sites

Guest Кристиян

Нашата памет е практически част от Акаша- паметта ни не е на склад във физическото ни тяло, а в електромагнитното поле около него- а то пък е резултат от енергийно-информационното поле, което представлява нашата ДНК структура...което е практически свързано със всичко, с всяка точка на Битието.

Акаша- работата с паметта, изключва "видения" на безплътни фигури- хора и прочие, може да види човек Христос, Орфей, или Юпитер като светещо сияние, което да му приказва, да му говори..но това е само илюзия и заблуда...

Първо, работата с Акаша освобождава човека от илюзорното схващане, че човек и съзнанието му са затворени във физическо тяло- реалността е друга, ние не сме пленници на телата си и възприемането на всичко е просто, лесно и достъпно.

Въпрос на вибрации...За да се работи с подобно нещо като Акаша, човек трябва да може да повишава своите вибрации многократно в сравнение с тези, които към момента се "придържа" човек такъв, какъвто е във физическия свят.

Второ- никой не може да "отвори" "вратите" към Акаша за някой друг...Как би станало това, освен ако въпросния човек не е делегиран Учител, а кандидатът да е зрял за "ученик". И за двете си има много точно определимо състояние...

В писанието- и в Стария Завет, и в Новия Завет, са дадени твърде подробно параметрите на онези, които носят "Учителя" в себе си, и други, които развиват "ученика" в себе си.

Link to comment
Share on other sites

Душата-пътешественица през време-пространството си създава енергиен архив-всичко,което е свързано с нейното блуждаене вътре и вън от нея в миналото,което е бъдещето.

Акаша е неделима част от нас самите,от нашата същност,поради което от нас зависи дали ще ни заключи,дали ще ни нагърчи като ДНК-спирала,като гъсеница или като каквото друго гърчаливо ви дойде наум,но и от нас зависи дали ще ни отвори и ще ни изправи.Да изправим казват някои...и са много прави,хе,хе :D .

Трудно ще да е било на Духа Христов да влезе в човешко тяло с неговите нагънати представи,голям смях сигурно е падал,гъделът голям ще да е бил.

Но е и тъжно и "не е лесно,не е лесно у дома да се връщаш,да се връщаш бездомен".

Сгърчени сме още от утробата-тази тъмна сфера на гъстата,влажна материя,където попадаме в ин-стремежа си в посока Дървото на Познанието.

И човешкият мозък е в затворено пространство,подобно на сфера,респективно-много е нагърчен.Влизайки в лабиринта на паметта,откриваме,че се лутаме.

Има Един,който ни дава наготово ключа да си изправим пътеките и то светкавично.

Качествено нова ДНК ни трябва,за структурни промени говорят хората и пак са прави.Ще се промени и миналото,т.е.бъдещето и пак от нас зависи...дали да хванем другата посока-на Дървото на Живота.

Но не това е начинът-"аз на тебе,ти на мене",това няма да ни промени и"нищо ново под слънцето"няма да ни донесе.Полет е нужен за посоката нагоре,за да се погледне Истината,от която си режем парченцата,а за полета е необходима лекота,радост,въздух,да се освободим от тежестите си и пак до децата опряхме.

Тогава човек разбира,че се е блъскал в пашкула си и си е мислел погрешно,че няма свободна воля.

Винаги имаме избор,във всеки един миг се намираме на кръстопътя.

И ние сами си пишем със собствената си кръв името в Книгата на Живота. :)

Обичам ви,приятели добри! :D

Link to comment
Share on other sites

Много интересна тема отново ! Сърдечни поздрави на всички участници!

Страхотни сте наистина!

Бях чувала за Акаша ,но не и по този начин.А просто съвсем повърхностно.

Прочетох линка на английски /статията за Акаша/,която публикува Иво .

Невероятното за мен е това ,че след като се позадълбочих малко в темата си спомних веднага моите продължителни сънища за библиотека,Огромна библиотека ,в която аз се лутам и си търся определена книга ,отварям ровя се из книгите ,но никога не успявам да намеря своята собствена книга. Случвало се е да продължавам да сънувам този сън цяла седмица ,всяка нощ.

Всеки път интериорът в библиотеката е различен ,аз всеки път търся трескаво своята книга,отварям безброй много книги,но никога не съм доволна от отговорите ./Не си спомням какво съм чела на сутринта/никога не ми стига времето да намеря своята книга. Това всъщност като се замисля го сънувам поне веднъж на 2 месеца ,един от постоянните ми сънища.

Понякога срещам и други хора там ,виждам ги как търсят . Случвало се дори да се опитвам да моля за книга ,която искам да взема със себе си .

Може би по този прост начин е устроено моето съзнание ,аз така съм интерпретирала нещата.

Но както и да е ,със сигурност знам едно ,че това ,което пишете за този склад на цялата Вселена е вярно и по-специално за Човечеството. :o

Link to comment
Share on other sites

Guest Кристиян

http://www.aeclectic.net/tarot/cards/sacred-geometry-oracle/

Ето един случаен линк, който намерих днес по друг повод, но ако умеете да използвате информация, и тази е напълно достатъчна...

Тези наглед прости неща, са в основата на всяка една проявена в битието частица, и от най-голямата, до най-малката, всичко е устроено по един и същ модел- моделът на Сътворението.

Точно тези фигури носят на "памет"- ще ги срещнете навсякъде, и най-важното- всички знания не постъпват в нас отвън, никой и нищо не може да ни учи- периферията е най-слаБо активна- само вътре в самите нас, от центъра към периферията- само така научаваме всичко.

Словото е точно като лъч, който попада в центъра и от там генерира "пулс", който се разпространява към периферията....така, както камъчето, което пускаме във водата прави концентрични кръгове....

Чакри, сфери от Дървото, абсолютно всички закони, науки познати и непознати на човека, всичко това го има написано в една единствена фигура- Цветето на Живота...

Картинката я има в линка по-горе...който иска, да си я отпечата, да си я нарисува (има правила как става това, и е добре да се изучат предварително)

И колкото повече се занимава някой с тази картинка, толкова повече тя ще му "говори" и ще му разкаже всичко което може д произведе концентрични кръгове...камъче по камъче...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Малко допълнителна информация с няколко годинки закъснение :)

Акашовите записи, както темата гласи, са библиотеката на Вселената. Там се съдържа знанието за всичко.

Не си мислете, че нямате достъп до акашовите записи! Когато внезапно ви хрумне нещо "оригинално" или принципно ново, има голяма вероятност да идва от акаша. Всеки работи с акашовите записи и получава информацията, която му е необходима. Необходимостта от информация, за която говоря, не се подчинява на повърхностните ни желания (каквито са те в повечето случаи). Оказва се, че ние самите имаме много малка представа какво ни е необходимо да знаем и какво не :) И лафчето 'искам да зная' не винаги отразява съкровените ни желания!

Разликата между тези, които "имат достъп" и тези, които "нямат достъп", е в осъзнаването на този достъп. Осъзнаването на нещо фино като информацията от акаша е бонус към процеса на духовното развитие (то не е само духовно, ами и телесно и умствено), за което се иска усилие, вяра и търпение, някоя друга книжка, а може би и учител.

Понеже възникват въпроси като "Има ли в акашовите записи информация за всичко? За миналото? За бъдещето? Събитията? Има ли 'книга' за моя живот?": Приятели, времето е много особен другар! То е много относително. Ту го има, ту го няма (ще проспуснем дискусията, защото не е по темата :). Ето и отговора: ДА, всичко за вашето бъдеще е достъпно в акашовите записи и ДА, имате възможност за избор и промяна! Всъщност, в повечето случаи, в които правите избор, вие вече сте го отдавна направили. Редки са случаите, в които човек се отклонява от съдбата си или чупи кармичната мантинела. Но ги има! Ще кажете "значи в акашовите записи има грешки?" - не са грешки, а няколко страни на едно и също нещо. В 'библиотеката' се вижда това, че имате избор, както и вашето бъдеще при всеки един вариант за избор - живота ви става като едно голямо дърво от избори :) А всъщност, ако се замислим дали наистина знаем какво е станало в миналото, така ли е? Дали не познаваме само една страна на нещата, които са се случили, когато има и голямо количество смисъл, който не виждаме. Ако миналата година съм си изгубил ключа, знам ли къде е изгубен? Или всъщност може още да ми е в джоба, в който не съм се сещал да погледна. Оказва се, че НЕ познавам миналото си :) (но в акашовите записи ме има и мен, и ключа). Уви, никой не ме е питал дали искам да си изгубя ключа, тъй че не съм имал избор. И в бъдещето е така - понякога нямаме избор, а понякога имаме. Когато се натоварим с тежката задача да мислим за времето, много лесно я докарваме до главобол :)

Как става достъпа до акаша? Ако си представя света като съставен от елементарни частици, то тези елементарни частици, които носят чиста информация биха били най-малкото нещо, което мога да си представя! И за да се улови тяхната вибрация, е необходим относителен покой на по-големите частици (с по-груби вибрации), защото те правят "бъзззз" и не се чува :) Чистата информация във Вселената има фин характер. По-фин от физическия свят и по-фин от астралния. Тъй като ние се явяваме част от цялото това Битие, за нас е естествено да усещаме и вибрацията на Акаша в себе си. Оттук има два варианта: 1) да си успокоим тялото и ума до момента, в който можем да почувстваме по-фините светове, или 2) достъпа до акаша се осъществява непринудено от фината компонента на човешкото същество - т.е. имаме достъп до акаша, без да знаем за това. Втория случай се среща ежедневно :)

Библиотеката на Акаша няма врати, и няма нужда някой да ги отваря. Ако я усещате с врати, значи се лъжете :) Но, ДА, съществува йерархичен модел на достъп, в известен смисъл на думата. Въпреки че достъпа е свободен, никой не получава информация, която не му е необходима. Когато сме готови да живеем хармонично с повече познания (което става като се учим), то се разкрива пред нас. Не е редно да даваме на детето лупа, преди да е разбрало, че мравките са живи същества, не мислите ли? Би убило мравките (което е лошо).

Надявам се да съм бил полезен :)

поздрави! :)

Link to comment
Share on other sites

Ние живеем в ограничен триизмерен свят и за това хората си представят "акашови записи". В Четвъртото и другите измерения не съществуват настояще, минало и бъдеще - там всичко е едно. Следователно, "акашови записи" няма - миналото и бъдещето съществуват и в момента и са реално действащи субекти и обекти на многомерния пространствено-временен континуум. :smarty:

Link to comment
Share on other sites

Ние живеем в ограничен триизмерен свят и за това хората си представят "акашови записи". В Четвъртото и другите измерения не съществуват настояще, минало и бъдеще - там всичко е едно. Следователно, "акашови записи" няма - миналото и бъдещето съществуват и в момента и са реално действащи субекти и обекти на многомерния пространствено-временен континуум. :smarty:

Лесен начин да кажем, че сме невежи, но имаме ли основания да го твърдим?

За мен Акаша си е аспект на Астрала. За да го позиционираш добави колкото измерения си поискаш, но да не забравяме, че физиката опитва да математизира чрез отправнмите системи, а не да пригажда към метафизична възприятийност.

Иначе, общо взето, и там си има движение и последователност, тъй че...

Link to comment
Share on other sites

Знаете ли за хора, които четат тези записи?

Едгар Кейси, Вера Кочовска има и още, но не така известни. Това е много тежко за тях, да си проводник на космическата енергия, да си проводник на всемирното знание е тежка съдба.

Едгар Кейси е чел от тази вселенска библиотека направил е много пророчества за бъдещето на нашата планета но трябва да се отбележи че ВИНАГИ е бил под хипноза и като се събуди абсолютно нищо не е помнил затова е било нужно двама човека да му записват предсказанията на много хора е помогнал с свойте видения но никога не е бил с тях очи в очи а само от писма

Link to comment
Share on other sites

Ние живеем в ограничен триизмерен свят и за това хората си представят "акашови записи". В Четвъртото и другите измерения не съществуват настояще, минало и бъдеще - там всичко е едно. Следователно, "акашови записи" няма - миналото и бъдещето съществуват и в момента и са реално действащи субекти и обекти на многомерния пространствено-временен континуум. :smarty:

Лесен начин да кажем, че сме невежи, но имаме ли основания да го твърдим?

За мен Акаша си е аспект на Астрала. За да го позиционираш добави колкото измерения си поискаш, но да не забравяме, че физиката опитва да математизира чрез отправнмите системи, а не да пригажда към метафизична възприятийност.

Иначе, общо взето, и там си има движение и последователност, тъй че...

Мисля, че съм бил ясен и конкретен в обяснението си. Отстъпвам думата на физиците и математиците от форума. Аз не изповядвам съвременните еклектични популярно-езотерични религиозни възгледи.

Link to comment
Share on other sites

За мен Акаша си е аспект на Астрала. За да го позиционираш добави колкото измерения си поискаш, но да не забравяме, че физиката опитва да математизира чрез отправнмите системи, а не да пригажда към метафизична възприятийност.

Иначе, общо взето, и там си има движение и последователност, тъй че...

В смисъла на Астрала като етер, или петия елемент, да, Акаша е аспект на Астрала. Но трептенията на чистата информация са по-фини от тези, характерни за Астралния свят, тоест, освен на астрално, Акаша се простира и на по-фини нива.

Физиката доста еволюира с новите си теории, по отношение на позиционирането и времето. М-теорията например :) Ако искаме, можем да добавяме в характеристиката на Акаша всички необходими ни измерения, характерни за различни 'светове', като следствието верятно ще бъде, че Акаша няма точна позиция или размер (или има безброй такива). Информацията не е предмет, но съществува навсякъде - "Акашовите записи" са характеристика на и част от всичко във Вселената, и обратно - всичко във Вселената характеризира акашовите записи.

С многоизмерност ще извадим много изводи. Въпросът е - какво остава, ако отнемем всички измерения?

Link to comment
Share on other sites

Информацията е отпечатък в материята (тук аналогията с компютърните носители на информация може да даде най-точна представа за нещата, защото човешкия мозък и природата действат на същия принцип). Сама по себе си информацията не съществува, а е нужно да бъде запаметена. Имаме събитие, факт оставящи своята следа в материята и именно това е информацията, а не нещо отделно. В природата всичко са запаметява, дори и най-незабележимото събитие и това са акашовите записи. Колкото до позиционирането им – пространствено те са навсякъде. Освен това има акашови записи за всеки план. Физическите действия пораждат отпечатъци във физическата материя, астралните – в астралната, умствените – в умствената и т.н. Обикновено ясновидците (не тези предсказващи бъдещето, а хората развили зрение на по-фините нива) и психометриците имат достъп само до акашовите записи където са отпечатани физическите действия на хората.

Колкото за бъдещето, ако дадено събитие не се е осъществило, то няма как да остави отпечатък след себе си. Хората „виждащи в бъдещето“ не виждат бъдещето, нито пък хората спомнящи си дадено събитие виждат миналото. И в двата случая хората виждат това, което съществува в настоящето: определени семена, които могат породят определени събития в първия случай и отпечатъци от вече случили се събития във втория.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...