Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Течна или суха храна?


Recommended Posts

Супи, готвени храни, сандвичи, тестени изделия. Всички те присъстват в менюто на повечето от нас?

Кое е по-полезното обаче?

На скоро приятел сподели с мен, че за смилането на една купичка супа се излазходва много повече енергия отколкото за суха храна? Дали е вярно?

Зеленчуковата супа или пилешката за тези които консумират месо е доста по-полезна от един сандвич или един бюрек?

Какво е вашето мнение и какъв е вашият опит?

Как се храните вие?

Коя храна ни зарежда с енергия и коя взема повече енергия за смилането й?

Link to comment
Share on other sites

:hmmmmm: Може би е по-точно да формулираме въпроса - дали храните да са течни или твърди?! Първо, най-важно е какво е количеството и качеството на храната и дали е индивидуално подходяща. Второ, зависи какво целим да постигнем като енергиен, предпазен или лечебен ефект. Течната храна по принцип е по-малко енергоемка и по-бързо усвоима, при някои хора с лошо храносмилане или зле дъвчещи - даже в пъти по-усвоима от твърдата. За да има обаче всички предимства, са нужни доста знания за вида храни, начина на приготвяне при различните болести и т.н. Соковете, нектарите и бульоните не са единствените възможности; може да се ползват като основа пресни плодове и зеленчуци, които да се разбият в миксер и да се добавят счукани или смляни в кафемелачка ядки или семена, пресни или сухи билкови подправки, различни хранителни добавки... Най-общо казано, това са хранителни шейкове, които са пълноценни храни и твърдите продукти с нищо не ги превъзхождат. Трябва обаче да се ядат бавно, с ослюнчване, а не да се пият на екс. Тогава единствено намалената дъвкателна активност може да е проблем, но и той е разрешим с определени упражнения и масажи. Някои казват, че твърдите продукти били необходими като източник на фибри, но при положение, че се ползват шейкове, те също имат достатъчно, и то по-ненатоварващи фибри. Грубите и нераздробени фибри могат по-скоро да навредят. Но, разбира се, за хората със здраво храносмилане и които не стигат до неприемливи крайности в храненето, твърдите храни са си напълно подходящи - и те все пак далеч не винаги са сухи. Все пак, дори и при тях е добре от време на време да се разтоварва храносмилането чрез прием на вкусни и полезни шейкове, сокове или пасирани супи. :thumbsup: Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Йогите имат поговорка:"Твърдата храна трябва да се пие,а течната трябва да се дъвче!"Човек трябва да сдъвква всяка хапка толкова пъти, колкото зъба има в устата ,а за всеки липсващ зъб да дъвче още четири пъти.Когато се спазва този принцип, храната се усвоява пълноценно и чувството за глад изчезва много по-рано.Дали ще ядем повече течна или твърда храна,зависи и от конкретния сезон.Зимно време повече течна и мазна храна ,а лятно повече суха,но за сметка на това ,тогава консумираме и повече плодове и зеленчуци.Също така, в зависимост от географското си положение различните народи придобиват различна способност да усвояват, типичната за района храна.Живеещите на север народи имат меню,което е коренно различно от това на тези от южните или от умерените географски ширини.Старайте се да се храните с храна, която е типична за географската ширина на която сте коренен жител.Един ескимос може цял живот да се храни само с риба и организма му ще бъде подсигурен с всички необходими съставки за пълноценно хранене. Което няма да е вярно за нашата географска ширина.Отделно всеки един от нас е нормално да има едно или друго предпочитание към определен вид храна.Но не мога да твърдя ,че е полезно да се тъпчем с банички и некачествени продукти от кварталния супермаркет и да бъдем здрави.От решаващо значение е качеството на храната.По-добре яжте по-малко,но по-качествена храна и я сдъвкавайте пълноценно и организма ви ще си спести много заболявания.

Link to comment
Share on other sites

Отказал съм се от течната храна.Не ми понася на организма.

Варени зеленчуци са супер,но сложиш ли в тях вода за мен стават като отрова.

Незнам защо но за мен супите са отрова.Мразя ги повече и от суровото месо.

Докато соковете и водата обичам невероятно много.

"На скоро приятел сподели с мен, че за смилането на една купичка супа се излазходва много повече енергия отколкото за суха храна? Дали е вярно"

Напълно вярно.Всички животни ядат твърда храна.

"Зеленчуковата супа или пилешката за тези които консумират месо е доста по-полезна от един сандвич или един бюрек?"

Не е вярно.Научно доказано е че печеното месо е наи-полезно за организма.

И още нещо според моето скромно мнение ако ядете прекалено много супа, и изведнъж

 се откажете да консумирате супа ще станете малко по-добри,по-умни и по-отстъпчиви.

Лично моето мнение е че супата прави хората чревоугодници и консуматори.

И още нещо.

Кое е по-голямо зло за мен да консумираш месо или супа?Супа естествено.

Вегетарянеца които яде супи ми е по-противен от месоядеца.

Научните изследвания доказаха че водата съхранява информацията дори от говоренето.

Когато вариш зеленчуци или месо ,цялата отрицателна енергия на умиращите клетки остава във водата.

Това е научно доказано,водата става пълна с отрицателни енергии.

Носителите на отрицателната енергия са разграждащите се белтъчини.

Чаят и кафето са полезни,но разграждащите се белтъчини носят отрицателна енергия.Каротини,витамини,животински остатъци всичко става на отровна каша вода.

Edited by tomodashi
Link to comment
Share on other sites

:lol: То оставаше само да сме толкова "интелектуални" и "духовни", че да обречем хората без зъби на смърт, само защото не могат да дъвчат, а от друга страна протезите са неестествени и да се правят супи и каши също е неестествено! Животните ядат само твърда храна, но умират скоро след като загубят зъбите си. Информацията е важно най-напред каква е (при месото - по време на заколването, а не при готвенето; и сурово да го ядеш, пак информацияата е за смърт) и едва после - какво ще стане при готвенето. И най-вече, идеята е да се ядат повече сурови храни, които в днешно време все повече хора трудно преживят и си е съвсем нормално да са на пюре или шейк, вместо да се гълтат на цели твърди хапки или да се дъвчат до течност със слаби зъби или разранени венци (повечето хора са зле по един или друг начин с устната кухина). Много съм срещал храносмилателни и общи проблеми поради непълноценно хранене с твърда храна, отколкото поради "изнежване" с течна. И тъй като и без това хората се хранят повече с твърда и даже суха храна, те не се нуждаят от славословия за нея - сами са забелязали "прекрасните" резултати от нея. те имат нужда да приемат повече добре усвоима храна и здравословна храна, а това не е сандвич и баничка, макар че не е също и месен бульон, нито кока-кола. Ако наистина се чете написаното, имат се предвид натурални сокове, супи от зеленчуци, овесени ядки и пр. и най-вече шейкове, при които различни продукти, предимно сурови, се смилат и смесват. Д-р Грей например препоръчва поне сутринта да не се закусва с нищо твърдо, за да може, без да се натоварва храносмилането, да се осигурят по-важните съставки. По-нататък, ако човек е наред с дъвкателния апарат и наистина се заема да сдъвква добре, може да си хапва и достатъчно твърди (но здравословни) храни - макар че ако е много зает и на крак - пак течността е тази, която може да се усвоява бързо, без да натоварва храносмилането и да смущава работоспособността! :thumbsup2: Edited by Добромир
Link to comment
Share on other sites

Ченетата са напълно естествени.

Те сега си правят пластични операции на циците,устните,задниците и къде ли още не.

Старец с чене , старец от бъдещето.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Чиста и естествена най-добре, пише Късметче, да де така е, но все пак понякога готвим или ядем сухи храни нали?

Аз лично предпочитам супи-много ги обичам или готвени храни-яхнии. Сухите някак не ги предпочитам не зная защо. От малка супите са ми любими - всякакви. Предпочитам течната храна поне да преобладава в менюто ми.

Link to comment
Share on other sites

Евреи 5

14. а твърдата храна е за съвършените, които по навикновение имат чувствата си обучени да разпознават доброто и злото.

Защо ли?

Пии твърдата храна и дъвчи течната
китайска поговорка

Какво значение има това каква храна ще мушиш в търбуха си? Никакво!

Ако пиеш и се храниш с отрови, също не е от значение. Нали!?

Какво се случва, ако човек се храни с месна храна например? Продължителността на живота му намалява. Губи Вечния Живот.

Твърдя, че в бъдещето и то най-скоро, вече не ще има болести и не ще има смърт. Всеки ще умира когато реши сам, кагато се наживее в тази форма. Има си техники за постигане на това и те вече почват да се прилагат от мнозина.

:)

При всички случай в съществуването, дали ще ядеш вредна или полезна храна, та при всички случай имаме движение, развитие. Застой липсва. Посоките само в началото се различават, само в началото са противоположни. Но това е само на ужким.

Този, който се храни с нечиста и вредна храна също се движи. Движението е към страданието, към болката, към смъртта, а това е чудесно! Идвайки, тези трите, същия започва да се пита стандартните въпроси, относно болката, страданието, смърт, старост... Същия се превръща в Търсач. Същото важи за убийците, за изнасилвачите, за крадците, за...

Това е неосъзната Тантра.

Тантра е животът, движението, еволюцията, пътя.

Тантра в основата си се дали на два вида - несъзнателна Тантра и съзнателна Тантра.

Носъзнателно живеят повечето хора на Земята. Те дори не се замислят, те спят, не са будни, защото пропускат миговете, не знаят какво се случва. Животът им преминава като на сън. Спящо състояние. Но дори и в това състояние, болката и страданието са средства за пробуждане. Те създават едно велико условие за събуждането. Смъртта, тя може да преобрази с присъствието си мнозина. Просветлението на всички просветени се дължи на страданието, на болката, на смъртта. Всички светци са бивши страдалци!

Съзнателната Тантра е в отдаването на желанието. Желанието не е зло. Но към това желание е нужен Буден подход. Отдаването трябва да е будно, с будност, със съзерцание, с размишление и искрено наблюдение.

Тук Тантра отново се дели на два вида - Черна Тантра и Бяла Тантра. По-крайната от двете е черната Тантра. Там са разрешени убийствата, но с будност на съзнанието, сексът и то най-развратния - хомосексуализмът, садомазохизмът, баща с дърщеря си, син с майка си, оргиите, педофилията... и т.н. Разрешени са кражбите, лъжите, магията. В зависимост от стремежа, от желанието на човек, в зависимост от неговото подсъзнание. Тантра отпуска каиша. Тя е разрешителна, но това разрешаване е с условие, а то е Будността.

И кажете ми сега! Ако си Буден и извършиш да речем едно убийство с тази Будност, поради изгарящото в теб желание, на колко такиви убийства, придружени от будността, мислите че ще бъде способен Тантриста? На колко кражби, на колко лъжи? На колко каквото и да е?

Будността е унищожител на желанието, защото го разкрива в дълбочината му. Получава се разбиране върху същността му, където разбираш, че въпросното желание нито те прави по-щастлив, нито те прави по-цялостен, нито каквото и да е. Нищо не ти носи.

Дори и да имаш желанието да си супер богат, Тантра ти дава тази възможност. Тя ти разрешава, казва ти "Позволявам ти. Защо не!? Няма нищо лошо - Забогатей!" и о.к. ти го правиш, като по пътя на богатството вършиш какво ли не, за да достигнеш целта си. Накрая постигаш! По целия този път ти си имал в себе си будността и си разбирал какво вършиш. Накрая си толкова отчаян и обезсърчен от цялото това безсмислие, че прозираш нищожността на всичко и най-вече желанието ти за богатство. Тогава разбираш, че външното не променя вътрешното. Предпоставка е. Външното може да бъде условие, но не и самата промяна. Разбираш че само от вътре може да се промениш вътрешно. Нито парите, нито колите, нито имотите, нито което и да е притежание, ще ти донесе нещо, което искаш да бъдеш.

А какво искаш ти и кой си ти?

Искаш, искаш, искаш... искаш една пържолка с бяло винце, в скъп ресторант. Искаш да си облечен с елегантен костюм, да пушиш пура. Искаш да теб да има красив човек, с когото да продължаваш да вършиш всичките тези демонстрации на значимост и величие. Искаш да те обслужват. Искаш да си ценен! Искаш да ти бъде обърнато внимание. Искаш да си някой, да си нещо, а не нищо. Ето защо си се накичил в хиляди маски, носиш прекрасни бижута, за да видят всички, че ти си някой, че ти си нещо, с което трябва да се съобразяват и уважават. Някой, към когото да прилагат подобаващо отношение. Ето кое ти липсва!

Липса на отношение, на разбиране. Липсата на Любов!

И Тантра ти дава всичко това. Тантра ти разкрива цялата тази нищожност на твоите наивни жалания и тяхната първопричина. Липсва ти Любов и отношение, защото сам ти не си позволяваш да си ги дадеш на себе си. Ти, самият ти не си ги даваш. Обрязваш се, постоянно се самоунижаваш, самоупрекваш. Постоянно се смачкваш. Разбиваш си мутрата и се чувстваш недостоен дори за собствената си Любов и уважение, защото още от дете са те карали да се чувстваш така. Светът те е направил в калъп. Още от дете ти си бил виновен, ти си бил в някакво престъпление, беля, "лошо" дело. Дори незнанието ти за това или за онова е било условие да бъдеш упрекнат, да бъдеш унижен.

В училище, ако не знаеш, ще ти пишат "Слаб - 2", а това значи, че ще ти се подиграват, ще бъдеш посмешище, ще те соча с пръст. Унижен, вечно унижен. Сам на себе си не си си простил искрено.

Слабостта на втори енергиен център - сексуалност, комплексираност, чувство за вина и всичко това се пренася нагоре и надоло по енергийната ти система.

Смърт и секс управляват живота ти. Непрекъснато се страхуваш за бъдещето си, за бъдещия миг... да не бъдеш злепоставен, унижен. Да не би да не те харесат и да не те уважават... и започваш една борба за натрупване на неща, които ще ти предадат една по-висока стойност, на теб като човек. И появява се страх, да не изгубиш нещо, защото евентуалната загуба, ще образува възможност да ти падне цената. Искаш щастие и трупаш ли трупаш, но с това натрупване, трупаш и още страх от евентуално по-мащабни загуби. Трепериш! Цял живот ти трепериш и си под напрежение, не си релаксиран. Стегнал си се целия и си в постоянна готовност за борба, дори се бориш постоянно. Дори и в сънят си, ти си един борец. Дори там ти трепериш.

И всичко това защото ти липсва Любов и самоуважение. Просто защото сам не позволяваш на себе си да си дариш, не се считаш достоен за получател, защото ти е втълпено, че си недостоен, че си грешен, че си воновен. Виновният трябва да бъде наказан, да не получава. Ощо от дете е така. И човек често се самобичува, самонаказва, сам съди себе си.

:)

Ако поне за миг някой счете себе си за достоен, ако поне за миг прекрати това напрежение, ако поне за миг същия човек спре да се бори, ако спре да бъде нащрек и си отдаде едно подобаващо Любовно отношение, сам на себе си... тогава, само в този, дори в този един миг, би изграла Пълнотата на Щастието!

Хей, аз съм достоен да уважавам и Любя себе си! Аз съм прекрасен! Какво ми пречи да се оценя?!

Всъщност Тантра е родила Ведите, а самата тя произлиза от Траките. Тук са се появили за първи път и музиката и танца, и сексът и позволените неща - оргии, пиянство, трапези, угощения, девойки, младежи. Смелостта на Траките в боя е пословична. Не един или двама древни хроникьори пишат за това, та дори и Омир.

В траките е нямало страх. Те прегръщали смъртта с удоволствие, освободени. Скрупулите липсвали. От тях произлизат и нравите които после се приписват на древните елини и на древен Рим в последствие.

Траките са преки потомци на Атлантида. Били са високи, руси, със сини очи, най-често. Имат не малка връзка с шонтландците. Атлантите са онези Богове, дето се омешали и създали хората. Взели си за жени от тях и така с времето кръвтта се изгубила, а от там, ръст, осанка и психически способности също се изгубили. Атлантите са първите Царе и Фараони. Ето защо се казва Царска кръв, или Синя кръв, Благородническа. От Царете, от Фараоните и от Хановете всички се страхували. Не е като днес. Царе днес няма. Тази кръв е одавна изгубена. Омешали са се кастите!

Атлантити, Траките, Словените (от Слово), Булг+Ариите (Вълци+Орли - от мъдрост и любов, ум и сърце - трето око и сърдечна чакра).

Тази кръв се дължи на онази промяна в енергийната система, описана във всички религии и във всички учения. Трансформацията и трансмутацията.

За съжаление и до ден днешен наследниците на траките, т.е. хората по нашите земи са прекалено умни, за да се обединят. Умният винаги предпочита да работи сам. Индивидуалист е. Това е качества на вълка. Често той е единак и шията му е дебала защото сам си върши работата. Загубили сме сърцето си ( Арийството си - Благо+родството не се ражда вече). Кръвтта не може да се трансформира, да се промени, да посинее, а от там не може да се промени и тялото. Способности липсват.

Все още срещу българите има една задкулисна игра, едно подтисничество от останалите народи. Подсъзнателно седи спомена за това колко могъщ норад може да бъде БулгАрий.

Но какво значение има това? Та всички ние сме се въплъщавали във всичките нороди. Всеки накога е бил или наш баща, или наша майка, сестра, брат, съпруга, съпруг, или пък наше дете!

Но сега, сега присъства една възможност! Ти Сага си Тук. Родил си се Тук, носиш този ген. У теб присъства тази възможност да възкръсиш сърцето си, Любовта, за да бъдеш отново БулгАрий - достоен Божи инструмент.

България се намира точно по средата между изтока и запада, между сърцето и умът. На тази линия стоят още и Египет и Гърция, които по същата причина са били велики култури, не без основата, която са дали Траките там, защото те са ги създали.

А тук си говорим за храни!!!

Че какво значение има, след като и в двата случая има движение, има развитие? Просто сам човек трябва да избере по кой път да мине. Ама бъдещето идва и да не вземем да "изпуснем влака", не че и това има значение, на защо пък да не се накефим? Защо да не го изживеем добре, след като имаме тази прекрасна възможност?

Не напразно тук е бил и Свети Ивен Рилски, Исихазмът също е тук, Богомилите, Учителят и още и още знайни и незнайни.

Не напразно тук е тази древна Тракийска традиция, която е позната под името Орфеическа, и която е баща и майка на всички учения и религии! Всичко е тук и ни чака да поемем към Безсмъртието и Любовта, към Живота, към Рая.

С какво да се храним ли - с каквото ни е кеф, но също така и с кеф е добре да понасяме и последиците от това ни хранене, а не да хленчим, защото не ни приляга, като потомци, като геноносители на едно такова велико племе, народ, като Тракийския, да не кажа и Атлантския.

Ако сме истински тантристи, каквито някога нашите предци са били, за нас няма да имам никакво значение с какво ще нахраним кипящата ни от желание плън, нито ще е от значение с кой или какво ще си легнем, и подобни. Движение има при всички случаи, а въплатеното, от външното движение никога не би могло до бъде засегнато.

Тъй, че...

Всеки според желанието. Двата пътя. Първият от който - следван е от множеството на таз земя - несъзнателният живот, живота водещ към Карма и страдание, които в последствие ще доведат до въпросите, до търсенето, а от там ще бъдат открити и отговорите и Просветлението. Тъй, че - загуби няма.

Вторият път е пътят на осъзнателността в отдаването на желанието, който спестява време, пряк и бърз е, но е за смелите, защото е най-опасен от пропадания или най-малко от залитания.

Идеята на живота е да се наситиш от тази илюзиорна реалност, защото инак не би могъл да отидеш към друга. Все насам ще си притеглен. Тук ще се връщаш. И така живот след живот.

Да се наситиш до пренасищане, та чак да си се догади от всичко това! Само така би могъл да го превъзмогнеш без да го подтискаш и без да подтискаш себе си.

Колко пъти би убил осъзнато и тотално? Колко пъти би изнасилил? Колко пъти би безчинствал? За "пресните души" е относително, но за "старите души" това е ясно. За онези, които тепърва са тръгнали по пътя на еволюцията - то е ясно - желанията са доста и те са изгарящи. Жаждата е върховна.

Тантра - това е средата между задоволяването и подтискането, която се намира в осъзнаването на самото действие, което се е породило поради дадено желание.

Да желаем пържолка или пък да желаем да се подтиснем от желанието към пържолката, да се въздържим - едно и също е. И при двете желанието присъства, факт е. Осъзнаването на процесите, осъзнаването на принципите и законите - това ни дава така желаното освобождение.

Поздрави от древните!

:)

Edited by Ники_
Link to comment
Share on other sites

Не ти се страда нили? Страхуваш се от страданието. Ненавиждаш го. Ненавиждаш болката.

Защо?

Защото не страдаш с Будност! Защото не преживяваш болката осъзнато. Ако правеше това, щеше да знаеш, че тя мигновенно губи силата си.

Шапките да Траките са много близки до короните на Фараоните. Дори и днес в Тибет носят такива шапки монасите и учителите им.

Всъщност Тибет е съхранил цялото Тракийско учение!

Има една практика, при която приемаш чуждото страдание и отдаваш своето щастие в обратна посока. Много Гуру-вци са правили и правят същото. Но как е възможно и смеем ли?

Дори Учителя Беинса Дуно е правил често така. Това е причината и за неговата смърт. Сърцето, белите дробове, с елемента "Въздух", с демон "Тъга", "Нещастие", "Мъка". Тай ги е приел в себе си, приемал ги е през целия си живот. Трансформирал е мъката на мнозина. Българите по начало са доста огнени и темпераментни! Хорото е за тях. Да скачат да рипат, та да притихнат. От него Учителя е съставил Паневритмията.

Защо да се страхуваме от болката, от стаданието? Нима можем да ги изпитаме някъде другаде, ако не тук в тази реалност? Нима те не са достойни за нашето преклонетие, за нашата Любов? Да, Лудост е. Смелостта граничи с лудостта.

Мнозина тук пишем, но малцина са способни да прояват подобна смелост, като приемат чуждото страдание и мъка, в замяна на личното си щастие.

"Милост ищя, а не жертва." е казал Иисус. Жертва външна не е на добре. Как би могъл да дадеш нещо, което не ти принадлежи? Как би могъл да жертваш нещо, което не е част от теб? Теленца ли ще е, агънца ли, пилци да не би?

Те не са част от теб. Иисус изправи това грешно разбиране, или поне опита да го изправи.

Жертвата може да бъде само вътрешна, жертва на аз-а. Да дариш съзнанието си, просветлението си, да жертваш напредъка си - духовния, или пък материалния. Да приемеш мъката и страданието на другите! Болката!

Има си техники. Мнозина учители са боледували и то не безпричинно!

Или си мислите, че това е случайно, че те са като нас?

Не са!

А тук пишем за егоизъм и разтягаме, пишем за пържоли и винце, за страсти! Разтягаме ли разтягаме, но малцина от нас са способни да рекат: "Боже аз съм щастливец и късметлия, но дай всичкото мое достояние на озни страдалец! Отнеми го от мен и го дари на онзи нещастен човек! Нека той да постигне Просветление! Аз съм силен и ще продължавам да се боря, но дори и да не успея, какво от това? Какво бих изгубил, освен себе си?"

И тук, това наричам жертва и алтроизъм. Въпреки смъртта, въпреки болестта, болката и страданието! Това е за смелите! Всички останали все още треперим и се надприказваме!

Но ако застанем в една болница с раково болни и приемем цялата вибрация, цалата болна и тъмна енергия, ако я засмукаме в нас и я възлюбим, тогава?

Исая 53

10. Но Господ благоволи да го предаде на биене и на страдание.

Когато дадеш душата му приношение за престъпление,

Ще види семе, ще продължи дните си,

И волята Господня ще благоуспее в ръката му.

11. Ще види плодовете от труда на душата си и ще се насити;

Праведният ми раб ще оправдае мнозина чрез опознанието си,

Защото той ще се натовари с беззаконията им.

12. За то ще му дам дял с големите;

И със силните ще раздели корист,

Защото предаде себе си на смърт,

И с престъпници се счете;

И той взе на себе си греховете на мнозина,

И ще ходатайствува за престъпниците.

Какво да ям? Ето какаво - нека изям чуждото страданието! Достойна храна е това!

Edited by Ники_
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Какво да ям? Ето какаво - нека изям чуждото страданието! Достойна храна е това!

Това ми звучи, като глас за пържолите, в краен случай за пилешката супа. :) )

Сандвичи, бюреци...тц, тц, тц

Свикването на течна храна, не е препоръчително според мен. 

Edited by С7АЛК3Р
Link to comment
Share on other sites

Аз обичам супи, но любимото ми ядене са различни видове салати с препечена филийка с масло и чубрица. Сутрин, след топлата вода с лимон и кафето, обикновено си хапвам плодове. И тук искам да попитам кое е за предпочитане - соковете от плодовете или самите плодове? Чела съм противоречиви мнения по този въпрос!? Идеята на Добромир за хранителните шейкове също ми хареса! :thumbsup2:

Edited by Моника13
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Плодовете са за предпочитане пред соковете заради целулозата която съдържат.Ако поради някаква причина не е препоръчително плодовете да се консумират цели,добър вариант са нектарите.

Link to comment
Share on other sites

може би истината е всичко е полезно в умерени количества

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...