Jump to content
Порталът към съзнателен живот

България - духовен център


Recommended Posts

Благодаря! Животът е красив и изобилен....с информация и Бог над нази е всемилостив...Действително интересно!

Любов+Светлина+Мир+Радост !

Link to comment
Share on other sites

  • 13 years later...

Зависи от стандартите за преценката. От гледна точка на съвременните технологии и евро-американските стандарти, един ашрам изглежда нещо подобно... 

Link to comment
Share on other sites

Предполагам, че Давид Черни е имал предвид други неща.

Според вас (не се обръщам конкретно към някого) какви са критериите, за да може една страна да бъде обявена за духовен център? Наличието на следовници на определено учение на нейна територия? Високо ниво на масовото съзнание? Исторически постижения в областта на културата и образованието?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Днес отново бях с моя приятелка и много близка духом - мюсюлманка.... Всяка среща е пълноценна за двете ни и научаваме и осъзнаваме нови хоризонти... 

Според мен духовен център означава страната да осигури взаимна толерантност за всички духовни учения и религии, да осигури свобода на всеки да се свързва с Бог и да учи по начина, най-подходящ за него.

Link to comment
Share on other sites

Според мен, България може да стане духовен център, ако учението на Учителя не стане "ортодоксално", не се допусне да се капсулира и бъде превзето "отвътре" и така мистиците да се отделят в отделни групи, които даже да се превърнат в тайни и вместо обединение на братството отново да настъпят времена на разрив и разединение.

Link to comment
Share on other sites

Имаше време и аз имах подобни опасения за Учението и човешкото ни братство от последователи (не бялото). Помолих се за виделина. И в живота ми започнаха един подир друг да се появяват братя и сестри по вътрешен заряд, истински последователи и смело мога да кажа ученици, които не откриваха своята принадлежност към Учението на никого. На мен го загатваха по изключение. Някои ги отгатвах аз по излъчването и по някоя "изтървана фраза", ключова за беседите и Учението. В един момент осъзнах, че всъщност истинското братство от ученици на Учителя се знаеше само от самия него. Това братство няма как да стане ортодоксално, няма как да сформира тайни обединения... То винаги ще бъде единно, въпреки че няма да има списък, събрания, гласувания, форуми, регистрации, йерархии, председатели и.т.н. Бъдещето е негово. Всичко друго е суета сует и в прах ще се превърне... както е писано. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...