Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мъже и Жени


Слънчева

Recommended Posts

Ето този клип ме провокира да отворя тази тема Тайните на половете

Мисля, си, че всички сме хора и имаме своите особености. Чувствата - по това си приличаме-вътрешно. Но въпросът е дали си признаваме колко сме раними и добри. Или просто сме приели да слагаме маски и да се правим на железни?... Дали искаме да проявим своята доброта или сме пленници на страхове и предразсъдъци?... :feel happy:

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Всяко изследване е право само по себе си.

То е продукт от спецификата на хората, който са целева група. А те - продукт на гените си и на обществото.

НО определено много се развеселих - превеждам по слух:

".....През 1879 Густав Льо Бон, (превеждам по слух) един от основоположниците на психологията (a founding father of psychology) казал, че интелигентните жени са толкова рядко, колкото е изключително и раждането на урод – например горила с две глави. И следователно, ние, можем да ги пребрегваме. И преди 125 г. това било медицински факт...."

:lol::lol::lol:

Ето тук е втора част:

http://vbox7.com/play:2bf00799

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога се чудя защо Бог е направил така, че жените да се развиват по - бързо от мъжете в умствено и физическо отношение ? Мислили ли сте по въпроса ...

Линк към коментар
Share on other sites

Понякога се чудя защо Бог е направил така, че жените да се развиват по - бързо от мъжете в умствено и физическо отношение ? Мислили ли сте по въпроса ...

Развиват се по-рано и ( средностатистически) живеят по-дълго.

Животът им е по-болезнен. Имат силата, скромността ( в повечето случаи) да понесат всичко + да създават красота.

Ъпгрейднатият компютър , Хриско, поема по-тежките задачи. ;)

Да не забравяме, че след Адам Бог се почесал, почесал по главата, пък създал Ева.

Но и Адам си има своите достойнства. Той се засилва по-бавно, но има потенциала да скочи високо.

Простете ми хумора. ;)

Пожелавам ви весел поглед към живота.

Линк към коментар
Share on other sites

Едната теза е че щом жената е създадена от мъжа, тя е като някакъв придатък, нещо което трябва да му се подчинява, щом е произлязло от него.А другата теза е че щом жената е създадена след мъжа, значи е по - съвършена. :D Понеже Бог се упражнявал върху Адам. :D

Линк към коментар
Share on other sites

И двете тези доказват пак същото - че мъжете и жените са различни , защото са създадени да се допълват и действат заедно.

Клипчето от 1.пост е чудесно - 25 мин. забавление и информация в едно.

Под него е линкът към 2. част, но ето я и тук:

Тайните на половете - част 1

ЧАСТ2- http://vbox7.com/play:2bf00799

Линк към коментар
Share on other sites

...

Това за жалост става все по-актуално, защото все повече са жените, отглеждащи сами децата си ( със или без брак, със или без развод).

Голяма част от мъжете абдикират от правата си да бъдат стожер на семейство.

Жената нали сама избира партньора си?

Развиват се по-рано и ( средностатистически) живеят по-дълго.

И са по-прибързани и импулсивни. Разчитат основно на чувствата си и невинаги дообмислят нещата. Казаното може да се свърже и с коментара на първия цитат.

Мъжете от друга страна обикновено са по-неуверени. Мисълта като цяло при хората не е добре развита, а при мъжете по принцип тя е водеща. Това създава несигурност при голяма част от мъжете.

Ако навлезем малко по-навътре в езотеричната страна на темата, можем да дадем и друго обяснение. Ще направя само подсказка, без да дообяснявам: мъжът е духа, активния принцип, а жената – материята, пасивния принцип. В материалния свят жената е в „по-изгодна“ позиция, защото женското начало тук е „в свои води“. Неслучайно духовните учители винаги са мъже (разбира се говоря за физически план, тъй като духът и душата нямат пол).

Линк към коментар
Share on other sites

В една от книгите на С.Н.Лазарев и в някаква статия във в-к "Стандарт" бях чел, че жените са по - склонни да мислят за материалното, защото те раждат и отглеждат деца и че при тях стремежът към Бог ( това последното е на Лазарев) трябва да е още по - силен, отколкото при мъжете, понеже те по природа са си по - материални.

Линк към коментар
Share on other sites

Жената нали сама избира партньора си?

Да, по тази логика и мъжът избира партньорката си.

Защо в един момент се отказва?

Изборът и на двамата не е бил перфектен, защото хората по принцип не са перфектни.

Въпросът е как се реагира в изменената, неочаквана ситуация.

П.П. Моля, не възприемайте мненията ми като провокация. Те са търсене на отговори.

В бързо променящия се свят мъжът сякаш е доста потърпевш.

Не давам оценки на никого. Търся причините ... за себе си имам някои обяснения, но може би в комбинация с други обяснения ще се стигне до нещо по-добро.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Жената нали сама избира партньора си?

Да, по тази логика и мъжът избира партньорката си.

Защо в един момент се отказва?

Има ли значение защо се отказва? Причините могат да са най-различни. За своите грешки мъжът, ще си носи своята отговорност в бъдеще. Защо е допуснал тези грешки си е негов проблем. Всеки отговаря за собствените си грешки. Да, можеш да помогнеш и на другия да преодолее грешките си, но ако той ти съдейства за това (всъщност по-скоро ти му съдействаш) и в никакъв случай без той да го желае и да ти се доверява истински.

Линк към коментар
Share on other sites

Има значение, когато искаш да намалиш страданието.

Искаш да намалиш страданието, когато изпитваш състрадание, съпричастие.

Те са израз на Любовта, а Любовта е Бог.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Не съм настроена нито любовно, нито религиозно. Не намерих друга тема, в която да напиша следното: имаше тема на БожидарЗим за мъжа - кога се ставало мъж, после има и още една тема: конкретна за мъжа. Мнението ми обаче по-скоро се отнася до жените и мъжете като паралел. Не искам да обидя никого, но според мен жените не стават за управленци, нито пък за обединители около една кауза, една идея. В едно мъжко общество има много повече ясни правила за това какво трябва да се прави - при жените всичко е предпоследна идея ... А така пари не се правят, нито бизнес.

Възхищавам се на организираните мъже, на далновидните мъже, които имат способността да анализират дадена ситуация глобално. Жените се губят в детайлите ... Понякога самата мен ме побъркват, какво остава за мъж, който има ценно време ...

Аз работя в голяма международна компания с над 21 държави. Повечето работещи са жени, както е навсякъде междудругото. Имам предвид мениджърския екип. Понеже ние работим с годишни планове, измерени в евро, всеки един минус се отразява много лошо от един отдел на друг: единствено мъжете мениджъри са съумели да прогнозират един адекватен на времето и на световната криза план и само те са организирали активности, които да подкрепят усилията им. За мен фактите говорят, когато и цифрите говорят.

Не знам в какъв измислен от майката свят живеем, но мъжете носят материалните блага, не жените. Само по себе си това е доказателство, кой е по социално приспособим. Както и по-отговорен. Тук не споменавам нито за разни изключения, нито за мързеливците: а такива и от двата пола - бол.

Просто се възхищавам на умните и отговорни мъже. В повечето случаи е добре за жените да послушат съветите на мъжете до тях и да се опитат да не крякат.

Ако някой се е почувсвтал засегнат, не е умишлено, за мен нещата звучат така.

Линк към коментар
Share on other sites

:D Абсолютно същото е и моето мнение Мона.

Само че на мен ми отне 10 години, за да успея да преодолея възпитанието на "мъжката" си майка и да осъзная, че е по -добре да бъда Жена, от колкото да се боря и доказвам като "мъжа" в семейството.

Културата на възпитание на Жени я няма отдавна.

Това мое поведение разбира се неминуемо подтиска и стопира, дори, "мъжкото" поведение на съпруга ми, който също е отгледан и възпитан от една "мъжка" майка.

Е как да се намерим!? :)

Става, но с отварянето на доста "вътрешен багаж", който всеки носи в себе си.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 years later...
  • 1 year later...
 
 
 
КАК СЕ СЛУША ЖЕНА???
Ако жената е натоварена от дневните задължения, стресът от работния ден е ориентиран към постигане на цели и няма подходящи разтоварващи взаимоотношения, тя се справя най- добре, когато се върне у дома. Нуждата и в къщи е да бъде обгрижена с любов и внимание.
Най-важно за нея е в къщи да побъбри, без да се насочва разговора към нови задължения и цели.
Като си поговори с някого, без да трябва да решава проблеми, без да се насочва към нещо съществено, жената се освобождава постепенно от мъжката си страна, която се изисква от нея в работната действителност.
 Когато споделя у дома, без да има специални цели, жената подхранва женствеността си, която не се подхранва в работата и.
Спонтанното, емоционално говорене действа особено добре на жената, когато слушателя и разбира, че само като изрази проблема си, тя ще може да го отстрани.
На жената не и е нужно да разрешава проблемите си, за да се чувства по-добре. / Нещо, което мъжете не разбират и постоянно дават решения/
Жената забравя за проблемите от деня, като си ги припомня, а това схващане е много чуждо за мъжа, който отпъжда проблемите от деня, като не говори за тях.
Когато повдигне проблема, той търси решение.
Повечето мъже, не разбират, че на жената и е по- важно просто да си разисква проблемите, без да търси решение веднага.
Докато за повечето мъже е важно да мълчат, за жените пък е важно да говорят.
Това е страхотна съвместимост, ако се изтълкува по различен начин.
Изкуството да се слуша една жена не изисква да се решават проблемите и или да се предлага съвет.
Мъжът, който изслушва жената, трябва да се стреми да и помогне да възстанови баланса между женското и мъжкото у нея, като просто я изслуша без да и предлага решения.
 Тя се нуждае от съчувствие, а не от решение.
 За да развие умение да слуша, мъжът е добре да осъзнае, че когато жената е ядосана и като че ли изисква решение на проблемите си, то е само защото все още е потопена в мъжката си страна. Мъжете, често смятат, че даването на решение е отговора, но...,ако оставят жената говорейки сама да стигне до отговора си, ще се наслаждават на добри и хармонични отношения.
Когато мъжът реши, че жена му е сърдита, ще се помогне особено много като си спомни току-що прочетеното.
Ако се опита да обясни защо тя не трябва да му се сърди, нещата ще се влошат.
 Когато просто бъде изслушана, тя ще може в по- голяма степен да му даде оценка на признание, което той заслужава.
 
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

Благодаря! Много интересни разсъждения! Предупрежденията, че влиянието на виртуалния свят върху психиката на младите хора ще бъде разрушителна, се оказаха истина и то много по-страшна от предупрежденията. Слава Богу младите започват да се осъзнават и да излизат от виртуалния свят.... 

Линк към коментар
Share on other sites

Но е много трудно ,след като години когато си стоял зад компютъра . Пропуснатото сред природата ,сред хората , общуването не е същото . Но интереснорто е че виждам себе си на тяхните години пак с черно бяло мислене , крайно и емоционално ,Без да съм ползвал компютър :) :) Така че ...май е полезен опит .

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...