Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Асо Пентакли

Guest Мона

Recommended Posts

В 22.03.2013 г. at 12:55, Sha Angreal каза:

Днес на въпрос, какво да направя, за да стане нещо, излязоха - 

Асо Меч, Колесницата и Асо Пентакъл

Как мислите, това дали означава, че трябва да впрегна цялата си енергия, на момента? Само дето вероятно ще си остане пожелание...има много силен импулс, но някак е много относително - действай, ама какво точно да направя...

Има комбинации в Таро, които няма как да ти дадат отговор за момента, за който се пита. Още повече, че Колесницата е затворена между две Аса. Няма как да получиш отговор от Таро с такава "мълчалива" комбинация.

Но реално ти имаш отговор и картите ти отговарят на типичния си таро език: ти сама знаеш какво точно да направиш и затова картите мълчат и не им се занимава с неща, които ти вече си знаеш, просто трябва да се попиташ :)

Насаме със себе си.

Линк към коментар

• 4 weeks later...

Искам да поздравя всички участници във форума. Чета го от известно време, но до този момент не съм се включвала. Картите Таро са ми интересни и отскоро ги наблюдавам и изучавам. Искам да споделя тук нещо, което ми се случи наскоро. Надявам се да съм попаднала в точната тема, защото това се отнася до Асо пентакли. Преди една седмица /събота срещу неделя, споделям го в случай, че има съществено значение/ сънувах картата на  Асо пентакли от колодата на Уейт. Много ясно я видях в цял размер, сякаш изпълни съществуващ екран. Ако някой може да ме ориентира в този сън и какво означава това ще съм безкрайно благодарна. Не ми излиза от главата. 

Линк към коментар

В 19.04.2013 г. at 19:13, Vera каза:

Искам да поздравя всички участници във форума. Чета го от известно време, но до този момент не съм се включвала. Картите Таро са ми интересни и отскоро ги наблюдавам и изучавам. Искам да споделя тук нещо, което ми се случи наскоро. Надявам се да съм попаднала в точната тема, защото това се отнася до Асо пентакли. Преди една седмица /събота срещу неделя, споделям го в случай, че има съществено значение/ сънувах картата на  Асо пентакли от колодата на Уейт. Много ясно я видях в цял размер, сякаш изпълни съществуващ екран. Ако някой може да ме ориентира в този сън и какво означава това ще съм безкрайно благодарна. Не ми излиза от главата. 

Здрасти, Вера и добре дошла във форум Таро :)

Сега, мнението ти е по-скоро за темата Таро и сънища, но тъй като главен герой е Ас пентакли, то приемаме, че мястото му е тук, още повече, че си начинаеща.

Защо казвам това?

Срещан случай е, не казвам много често срещан (недомислица на българския език - натрупване на количествени тропи :)), е появата на нуминозни карти, особено като ключът Ас пентакли. Затова и не ти излиза от главата, няма как да получиш същото въздействие от други карти ... Неслучайно и Ас пентакли заема едно по-скоро отграничено битие в колодата на Таро и е, да кажем, най-големият индивидуалист от картите.

Причините да имаш видение за него (това е по-скоро полусън), са много: започвам от дребните, които в същността си, не са дребни (след етап на осмисляне на генезиса) - Таро ти показва мускули, което ме отправя в следния хоризонт на рефлексия: намерила си картите в период на дълбок душевен дефицит, на прелом и трансформация, на засилени архетипни съдържания, изразени чрез езика на сънищата, когато несъзнаваното търси и последните устои да се закрепи за живота, за живота в неговия дълбок онтологичен смисъл.

Загубила си вяра (Вера) в икуменическите разсъждения за смисъла и търсиш ирационален; търсиш себе си като някой друг, търсиш себе си в различното огледало на една непозната за теб система, каквото се явява Таро.

А най-доброто огледало в Таро, е именно Ас пентакли, този носител на истината всеки за себе си.

По-едрите причини: картите понякога могат да бъдат и груби сказки за живота, да са тръпчиви и невротични, но това е част от битието на всеки, тръгнал да спори с тях (сиреч със себе си), да ги изучава.

Необходимо е пълно приемане на свръхсетивните същности или субстанции като фундаментални същности на света, и не като спекулация, а като ФАКТ, като преживяване, най-интимното преживяване.

Имай предвид, че Ас пентакли е онова битие в Таро и най-вече извън него, когато и където, отиваме извън нашето актуално понятие за света и по някакъв начин стигаме до етерната зона - това е света на абстрактните идеи и същности, свят, в който душата е в самата себе си, където свръхсетивната реалност е единствената реалност, и където материята (т.е. досегашните азови представи), е една тънка кожица около огромен космос ...

Много може да се говори, важно е да се знае доколко Ас пентакли отваря или затваря вратите ни, това определяме ние самите.

Надявам се, въпреки витиеватиатото ми мнение, да си хванала зрънцето за себе си.

И отново, добре дошла :)

Линк към коментар

Много ви благодаря Лиула за изчерпателния отговор и за насоките на този мой сън. В известен смисъл е точно така, както го описвате. Наистина ситуацията в която се намирам е такава и понеже имам усещането, че нещо друго се случва на друго ниво, то появата на този сън или както сте го нарекли (полусън, което е по-точното състояние) си има своето място. Още веднъж сърдечно ви благодаря!

Редактирано от Lifetime
Линк към коментар

• 3 months later...

Продаден ли е вече, към момента един парцел? - 9 пентакли, Кралица пентакли, Асо пентакли

Картите ме затрудняват.. Има три карти от боя пентакли, които съответстват на естеството на въпроса. Кралицата тук, според мен, е конкретна жена, имаща общо със случая и от която зависи продажбата. Ако 9 пентакли е мост, водещ до Асо пентакли, то дали загатва за продажба, която вече е осъществена, ( защото така съм задала въпроса ) или заради асото, събитието предстои да се случи някъде напред във времето, ( но все още не е факт )?

Линк към коментар

таня,може да е обещан на някой този парцел,(някой който го ползва сега).

и е продаден и не е, или е  обявен като продаден, обаче по-късно пак ще бъде продаден....това асо така ме завъртя...

относно  асо пентакли- съм питала дали ще  купя колело на детето(въпрос на  избор който той  трябва да прави  за модела-деца). та по памет имах 10 п и асо п- почти не вярвах че ще купя,но след дълго обикаляне ,буквално в кръг пазара на колелета (асо п и 10 п) го взехме на  края,отново буквално на края на началото(изход-вход)

та образно казано  някакво въртене и при това с  парцела има....

Редактирано от MEGGI
Линк към коментар

На мен, Асо пентакли на 3-та позиция винаги ми е предвещавало успех в дадено начинание, но не веднага и когато най-малко очаквам. Затова тук съм разколебана - дали продажбата е факт или  тепърва предстои.( Единият от наследниците се съмнява, че имотът вече е продаден, без негово знание. )

Склонна съм да мисля, че продажбата ще се осъществи в бъдеще време, но защо кралицата е точно от боя пентакли - сякаш е постигнала намеренията си и е доволна от това?

Линк към коментар

...Ееее,този имот не се ли продаде вече бе?!?..:)...Кралица Пентакли за мен е питащата...,но "рахатя" и е нарушен...нещо като ламтеж ми изглежда тук...,но нещата не се развиват в неин интерес...А,когато 10 пентакли е налице...там нещата са други...поне за мен...:)...

Линк към коментар

В 25.07.2013 г. at 11:09, Ceca каза:

...Ееее,този имот не се ли продаде вече бе?!?.. :)...Кралица Пентакли за мен е питащата...,но "рахатя" и е нарушен...нещо като ламтеж ми изглежда тук...,но нещата не се развиват в неин интерес...А,когато 10 пентакли е налице...там нещата са други...поне за мен... :)...

Ами той питащият е мъж, единият наследник, но тази, от която зависи всичко, главното действащо лице е кралицата  :D . Та, понеже са се появили няколко потенциални купувача, които са проявили интерес, той се съмнява, че парцелът е продаден и парите са разпределени тихомълком между "кралицата" и другите двама наследника.

Да не би този ламтеж, за който споменаваш, да е именно това - нежеланието на жената да разпредели парите между всички? Доколкото знам, има желаещи да купят мястото, но може би тя завишава нереалистично цената.

Линк към коментар

В 26.07.2013 г. at 6:58, Ceca каза:

.....Ами не знам дали е мъж,но на онзи КК на 7-ма позиция пак се мъдреше Кралица Пентакли... :)...Подозирам,че е същият питащ...за същият имот...ти ще кажеш...

Да, за същият става въпрос  :)

Линк към коментар

• 2 weeks later...
  В 25.07.2013 г. at 7:51, tanya84 каза:

Продаден ли е вече, към момента един парцел? - 9 пентакли, Кралица пентакли, Асо пентакли

Картите ме затрудняват.. Има три карти от боя пентакли, които съответстват на естеството на въпроса. Кралицата тук, според мен, е конкретна жена, имаща общо със случая и от която зависи продажбата. Ако 9 пентакли е мост, водещ до Асо пентакли, то дали загатва за продажба, която вече е осъществена, ( защото така съм задала въпроса ) или заради асото, събитието предстои да се случи някъде напред във времето, ( но все още не е факт )?

Да не задълбавам в битовизми, но като обратна връзка - парцелът беше продаден седмица след като зададох въпроса.

Линк към коментар

• 7 months later...

Здравейте!

Прочитайки следната статия http://www.philaletheians.co.uk/Study%20notes/Confusing%20Words/Pantacle%20and%20Pentacle.pdf на Елена Блаватска за символизма  на пентаграма / пентакъла, се замислих, кое е общото и кое различното между Мага и Асо пентакли в Таро и дали може да се направи паралел между двете карти. 

(Ако не съм писала в подходящата тема, моля модераторите да преместят мнението ми, където сметнат за удачно. )

Линк към коментар

В 7.03.2014 г. at 13:51, tanya84 каза:

Здравейте!

Прочитайки следната статия http://www.philaletheians.co.uk/Study%20notes/Confusing%20Words/Pantacle%20and%20Pentacle.pdf на Елена Блаватска за символизма  на пентаграма / пентакъла, се замислих, кое е общото и кое различното между Мага и Асо пентакли в Таро и дали може да се направи паралел между двете карти. 

(Ако не съм писала в подходящата тема, моля модераторите да преместят мнението ми, където сметнат за удачно. )

За констелациите на Магът и на Ас пентакли, е писано в Таро за напреднали.

Това обаче няма отношение към тълкуванията на картите за човешки проблеми.

Линк към коментар

• 4 months later...

Пускам карти, които изтеглих за тривиален въпрос, свързан с намиране на работа:

Дявол, Слънце, Ас Пентакли

Първоначално мислих да пиша в Големите аркани, но ми се струва, че тук Ас Пентакли идва като предупреждение и крие послание. В тази комбинация ми се видяха скрити и някои от другите големи аркани - Обесен Маг, например. Картите по-скоро извеждат на светло друг, по-важен за питащия, въпрос - напомнят за неразрешен вътрешен конфликт, така и ненаправената основна крачка напред. Нещо като да стоиш пред неотоврена, но и незаключена врата. Наличието само на големи акрани говори за период на разместване на житейски пластове, кармични уроци (доколото аз си обяснявам какво биха били те, като не визирам нищо надличностно и свръхестествено).  Дявол и Слънце самостоятелно може би са индикация за глуповата упоритост или прекалена меркантилност, някакъв вид ситуационна зависимост. Колебая се за значението на Асото в края, логично идва като бариера и стопираща карта, но не знам защо имам усещането, че не е точно така. Ако имате идеи, ще се радвам да споделите :)

Редактирано от Джи
Линк към коментар

• Добави...