Това е популярно мнение. Mindfield Добавено Юли 1, 2010 Това е популярно мнение. Доклад Share Добавено Юли 1, 2010 (edited) Драги посетители на www.BeinsaDouno.com, имам щастието да Ви представя една презентация на тема вегетарианство, направена на Франкфуртското изложение на книгата `09 - най-голямото на планетата. Поради съмненията в хранителната стойност на вегетарианството и съответно слабото му разпространение, смятам че тази информация следва да бъде по-етаблирана (!). До видеото с български субтитри, може да прочетете и текуща научна библиография и актуални позиции на световни организации - като ООН и Европейската Комисия : - Position of the American Dietetic Association: vegetarian diets. J Am Diet Assoc. 2009 Jul;109(7):1266-82. - WHO Global Strategy on Diet, Physical Activity & Health Promoting fruit and vegetable consumption around the world - WHO FAO Expert Report Diet, Nutrition and the Prevention of chronic deseases 2003 - WHO Fact sheets Cardiovascular diseases (CVDs) 2009 - UN/United Nations Environment Programme, 2010. Assessing the Environmental Impacts of Consumption and Production - UN/FAO Report: Livestock's Long Shadow 2006 - European Parliament`s Temporary Committee on Climate Change: Draft interim report on the scientific facts of climate change: findings and recommendations for decision-making 2008 and Amendments on the draft interim report 2008 - The European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPIC) - Meat Consumption correlates with gastric noncardia cancer risk - US Seventh-Day Adventists study (24000 participants, AJCN) - Oxford Vegetarian Study (with 11.000 participants) - Mediterranean diet reduces mortality (23000 participants, Univ. Athens) - Lower cancer incidence in British vegetarians (62000 participants, Univ. Oxford) - The China Study - UK Cabinet Office Strategy Unit 2008 Food: an analysis of the issues - Red meat intake and risk of breast cancer (Harvard Medical School) - Milk consumption and prostate cancer (PCRM, Washington DC) - High animal protein intake -- lower amount of bone formation (osteoporosis) (USDA Agricultural Research magazine 2003 "Boning Up on Osteoporosis") - High animal protein intake increases bone loss (osteoporosis) (Am J Clin Nutr.) - Milk consumption correlates with multiple sclerosis prevalence (CHRU, Grenoble) - Meat eaters: Relative risk of gall stones twice that of the vegetarians (Br Med J (Clin Res Ed)) - Vegetarian diets reduce symptoms of rheumatoid arthritis (UUH Oslo) - A Study of Cancer Research centre in Germany (Am J Clin Nutr.) - Colon Cancer -- Studies from Germany (Am J Clin Nutr.) - в националната онлайн медицинска библиотека на САЩ - www.pubmed.com - има научни статии за позитивното въздействие на веге храненето спрямо диaбет тип-2 Редактирано Юли 1, 2010 от Mindfield Иво, Пламъче, Надеждна и 5 others 8 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Креми (късметче) Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 Любо, поздравления, пуснах те във фейсбук. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Юли 2, 2010 Автор Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 Хубаво е че вегетарианството става все по-разпространено. Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 (edited) Maлко след клипа на Любо "случайно" каналът на нашия телевизор "отиде" на някакво предаване, рекламиращо ГМО в животновъдството. Гледките бяха смразяващи. Ако бях все още месоядна, нямаше да близна след подобни картинки. Та мисълта ми е - ако хората, които просто видят истината.... Редактирано Юли 2, 2010 от Донка Пламъче 1 Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Пламъче Добавено Юли 2, 2010 Доклад Share Добавено Юли 2, 2010 Донка,истината е толкова страшна,че не може да се опише с прости думи! Вегетарианството е спасило живота на много хора,но за съжаление малко са тези които вярват, че това е възможно. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Mindfield Добавено Юли 3, 2010 Автор Доклад Share Добавено Юли 3, 2010 (edited) За щастие, на Запад тенденциите са в плюс на вегетарианците, което пък за жалост не може да се каже за източните (азиатски) страни, където се покачва месоядството, но хората го правят там по модел и подражание на Запада, така че... Редактирано Юли 3, 2010 от Mindfield Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Лиула Добавено Септември 22, 2014 Доклад Share Добавено Септември 22, 2014 13 години бяха вегетарианец, получих сериозни заболявания, наложи се да започна да ям месо, за да оцелея. Всичко това го казвам спрямо онези, за които автоимунните заболявания, са нещо семпло и просто. Не. Много е глупаво всичко да се уедняквява, да. Аз и сега не ям месо, освен риба, навиците ми не го позволяват. Но, всуе, природата ни така е устроена - нещо, с което си свикнал милиони години, няма как тялото ти да отвикне за месеци, че и за години. Мотивите ми да не ям меса само са хуманни, няма как да ям млечно прасенце - деликатес на много места или каквото и да е там, това ме отвращава, но тялото ми не издържа. А онези, които обричат децата си на същото, са престъпници, срещу природата не се върви, природа на милиони години. Сега не разсъждаваме защо е така, а че е факт. Много е по-страшно за мен, че дневно умират хиляди агънца и теленца, и прасенца. Но аз съм безсилна, а това че не ги ям не не ме прави по-добра, прави ме по-завършен лицемер, който търси бягство. А другите, още по-големи лицемери. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Похор Добавено Септември 23, 2014 Доклад Share Добавено Септември 23, 2014 Бих ви препоръчала НБ от1926 г. ''Закон на съпоставянето'' Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Ashtoning Добавено Септември 23, 2014 Доклад Share Добавено Септември 23, 2014 Няма подобряване и няма живот там, където шестват блянове и надежди свързани с храната. Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Донка Добавено Септември 23, 2014 Доклад Share Добавено Септември 23, 2014 Вегетарианството, отстраняването на всички токсични храни и хомеопатията спасиха живота на мой близък човек - от 4 стадий рак до пълно оздравяване. След преминаването към разумна!! вегетарианска диета аз забравих имената на десетките медикаменти, които преди носех в чантата си, и на инхалатора, който ме спасяваше от пристъпите на астмата. Моето тяло само поиска да премина към вегетарианство - и сега аз се радвам на него, а то на живота си с мен Цитирай Линк към коментар Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts