Jump to content
Порталът към съзнателен живот

valiastoeva

Участници
  • Общо Съдържание

    0
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    valiastoeva reacted in Кармична астрология   
    Една малко известна планета, която добрите астролози познават.Това е сила и власт, които отъждествяват двете крайности между положителното и отрицателното у човека.Между истински доброто и злото.Може да приемем тази планета като вододелен знак във несъвършенния ни характер.Планетата Прозерпина се чувства най- добре и има огромна сила в знаците на Рака и Скорпиона.
  2. Like
    valiastoeva reacted to infinity1305 in Интересни филми за деца   
    Happy Feet / Весели Крачета


    Много сладка пингвинена приказка.

    Също и The Last Mimzy / Последната Мимзи

    Много приятно фантастично филмче..

    Препоръчаха ми ги и останах приятно изненадана.
    Приятно гледане.
  3. Like
    valiastoeva reacted to Хармония in Астрологични прогнози   
    Прогнози за 2011 година:


    Много двойки се разделиха през 2010г. Астрологическото обяснение е, че Сатурн е във Везни - знака на партньорствата. 2011г. ще бъде по-добра за тях.
    Предстои по-хубава година, което не означава, че няма да има проблеми и катаклизми. Зимата ще е изключително тежка. Но като цяло предстоят положителни обрати за разлика от 2010 г., през която проблемите се задълбочаваха. Природните бедствия също ще са налице през 2011г., но земетресенията в България няма да вземат жертви. Като цяло започва нов цикъл, тъй като няколко планети дменят знака си. Уран е лоша за тези, които не искат да се променят, тъй като е планета, която носи промяна. Влизайки в Овен, Уран дава революционни промени. Старото и лошото си отиват, предстои начало на нещо ново и по-хубаво. Нептун влиза в Риби, което означава обръщане към духовното и изчистване на илюзии и заблюди. От януари до юни Юпитер ще стои в Овен и това дава възможност за нови начинания и по-активни действия и развитие, и в бизнеса, и в личен план. Усещането за застой и потъване изчезва.

    От края на януари до юни е най-удачният период за огнените знаци, най-вече за Овен, Лъв, Стрелец. Всичко ще се случва с лекота на родените в тези зодиакални знаци. Но и човек трябва сам да си помогне, не да чака наготово.
    От юни до края на годината земните знаци ще са най-облагодетелствани и ще им се случват най-хубавите неща. Това се отнася за Телец, Дева и Козирог. При Козирозите ще продължат да се случват по-сериозни трансформации.

    От въздушните знаци при Везните трябва да има подреждане във всяко едно отношение - и в работата, и в личен план. Важното е да поемат отговорност за живота си.

    Автор: Оксана Хорват
    Източник: сп. Всичко за жената
  4. Like
    valiastoeva reacted to Мария-София in Астрологични прогнози   
    Хороскоп за 2011 година
    19 дек, 2010 АСТРОХОРОСКОПИ, ГОДИШЕН ХОРОСКОП




    Муси Дачева
    Астрологичната обстановка през 2011 година е също толкова напрегната както през 2010 година, но в голяма степен и различна. През 2010 година арена на значимите астрологични аспекти между далечните, мощни по своето влияние външни планети, бе подвижният кръст, където в знаците Дева и Риби се движеха Сатурн, Уран и Юпитер. През 2011 година в месеците април и май, четири от петте далечни планети ще бъдат в кардиналния кръст. Юпитер и Уран ще се движат през Овен, Сатурн през Везни, а Плутон в Козирог.

    2011 е година на Уран, заради вибрацията 4 на съставящите я числа. Уран в астрологията е символ на духовния растеж, на преобразуващата сила на промените, на вдъхновението и мисълта в действие. Не бива да подценяваме обаче Уран в Овен, в него се съдържа изключителна сила, която от нас всички зависи в каква посока ще тръгне, за добро или за зло ще бъде използвана. А на Уран му предстои тежкото изпитание да застане в квадрат, през 2011-2013 година, с другия малфактор,още по-силен и всеобхватен във влиянието си, Плутон в Козирог.

    Номерологичното изражение на Четворката обаче е двойствено. Това е вибрация на практицизма и труда, доведен до работохолизъм…трудна за мързеливите, но съзидателна за работливите. Четворката е консервативна и неподатлива на бързите промени, освен ако не става дума за разрушение. Геометрически тя е представена от квадрата, в който има две опозиции, разположени на кръст, четирите му точки са „всяка на собствено мнение“ и трудно намират общ език.

    Квадратичността на годината предполага разнобой на мнения и принципи, скъсване на стари връзки, разрушение на стари съюзи и създаване на нови. Четворката прави „проверка на якост“ на всичко създадено през предходната, юпитерова година, която е възходяща и силна, подвластна на вибрация 3. Там където почвата позволява, в година четворка се полагат стабилните основи на бъдещ градеж. По този начин много области на живота ни ще преминат изпитание, преди да се продължи напред.

    През 2010-та астрологичната обстановка беше изключително напрегната заради квадрата на Сатурн и Плутон през януари плюс опозицията на Сатурн с двойката планети Уран и Юпитер през месеците юли-август. Почти през цялата година земята не престана да се тресе в сеизмично чувствителните райони, а през януари и февруари, по времето на квадрата на Сатурн и Плутон, станаха двете най-силни земетресения, в Хаити и в Чили. През август, когато Уран и Плутон бяха отново близо до точен квадрат, в съчетание със слънчевото затъмнение, силни земетресения люляха част от страните от южното полукълбо. Разгръщането на квадрата на Сатурн и Плутон, както и опозицията на Сатурн и Уран, бе причината освен за множеството силни земетресения, също така за събуждането на вулкани, срутванията в мините, авариите и инцидентите, но също така за засилената агресия сред хората.

    Най-продължителната квадратура на далечните планети, тази между Плутон и Уран, и през 2011 година ще влияе върху процесите на земята, още по разрушително тъй като аспектът вече, след като Уран премине окончателно от Риби в Овен, се сключва в кардиналните знаци Козирог и Овен. Противоречията между отделната личност и властта, между личната ценностна система и нормите на обществото, между желанието на човек да опази личното си пространство и желанието на властимащите да се разпореждат с него, ще се задълбочават и изригва под различна форма. Самодоволството на някои държавни лидери и амбициите за повече власт, могат да предизвикат междудържавни конфликти, такива каквито наблюдавахме през 2010 година в азиатския континент. Притежанието на ядрено оръжие, нещо което е под управлението на Уран и Плутон, може да стане грубият фактор в световния политически живот.

    Революционният заряд, който носи Уран навлизайки в Овен, ще обхваща все повече хора, като в периодите на влияние на аспектите могат да се очакват масови вълнения, стачки, демонстративно незачитане правата на другите, подронване авторитета на властта, агресия и автоагресия при отделни хора или слоеве на обществото. Уран в Овен, подобно на трийсетте години на миналия век, ще изведе на челни позиции хора, екстремисти, със силна притегателна харизма, но разрушителни като нагласа, с поведение на границата между нормата и патологията. Дали ще имат условия да завладеят умът и сърцата на много хора, дали ще получат възможност да влияят на обществените процеси, зависи от това дали сме си научили урока отпреди 80 години.

    Да си припомним от историята, че преди 84 години, през трийсетте на миналия век, когато Уран бе в Овен, Плутон в Рак, а Сатурн се движеше през Козирог, Съединените щати бяха разтърсени от тежка икономическа криза -Голямата депресия, а в Европа революцията бе завладяла Русия, разгърна се националсоциализмът в Италия и Германия, и светът тръгна към война. Сега разбира се времето е друго, но отново дрънкат оръжия, отново някой иска да разделя и се стреми към господство над духовния и материалния свят.

    Точният квадрат между двете бавнодвижещи се планети, предстои да стане за пръв път през юни 2012 година. Но през 2011 -та Уран и Плутон, във своето постъпателно движение, ще се приближат съвсем близо до точен квадрат, на 3 август 2011 година. Така през летните месеци може да се очакват напрежение в международните отношения, терористични актове, но също така в повече активиране на сеизмичната активност на земята, аварии и катастрофи.

    Еуфория ще владее първата половина на годината, особено от 12 март 2011 нататък, когато Юпитер и Уран се съберат в Овен. Едни ще дават обещания, други ще им вярват, а на политическия небосклон ще се появяват все по-странни звезди. Колкото повече власт имат, толкова повече фойерверки ще правят. „Екшънът“, в който бяхме през цялата 2010 година, през 2011- та, ще има продължение.

    Най-екстремни през 2011 година се очаква да бъдат месец април и първата десетдневка на месец май, когато в кардиналния кръст на зодиака ще се струпат почти всички планети. Меркурий, Марс,Юпитер и Уран са в Овен. Срещу тях, в опозиционния знак Везни, се движи назад Сатурн. А в знака, който е в квадрат и на Овен, и на Везни – Козирог, бавно, но с цялата си инертна мощ, се движи Плутон, при това ретрограден. От 21 април до 11 май, компанията става още по-шумна, защото към групата в Овен се присъединява прекрасната Венера. Акцентираният кардинален кръст на зодиака оцветява всичко ставащо на земята в ярки и драматични на моменти цветове. Огромни съзнателни усилия ще бъдат нужни на тези, от които зависи бъдещето на много хора, да преодоляват противоречията си, да намират общото в различията си и да правят нужните компромиси в името на всички.

    Кардиналните знаци обичат да управляват, затова при този силен импулс в кардиналния кръст, можем да очакваме много от кандидатите за кметове, общински съветници, та и за президент, да бъдат с рождени слънца в Овен, Рак, Везни или Козирог. Към кои от тях планетите ще бъдат благосклонни и подкрепящи, зависи от това кой с каква програма е дошъл на земята. Всички те обаче са в сатурнова криза и в период на активно учене на кармичните си уроци. Затова препоръката към тях е да бъдат почтени в усилията си да се сдобият с власт, да бъдат самокритични и да уважават правата на другите, да се отнасят отговорно към поетите ангажименти и да си дават сметка, че всичко каквото говорят или правят ще бъде на показ, и обсъждано безпощадно. В най-добра позиция са родените под знака на Везни и Козирог. Най-яростна и най-лична ще бъде борбата при Овните, а най-много щети ще понесат Раците.

    Светъл лъч в първата половина на годината е преминаването на Лунните възли в следваща ос от зодиакални знаци, Стрелец- Близнаци. Лунните възли имат цикъл от около 19 години, като се движат през един знак за близо година и половина. Последното преминаване през Стрелец-Близнаци Лунните възли са направили от август 1992 г до февруари 1994 година. През 2011 година Лунните възли ще сменят знака си на 3 март. Оттам нататък, през следващата година и половина, ще трябва да научим много нови неща, да се образоваме и усъвършенстваме, да се учим на толерантност и да бъдем отворени към това, на което другите искат да ни научат, да превърнем практическото знание в осъзната цел. Ще трябва да станем сериозни и отговорни за себе си, за децата си и за родителите си, да се научим да се харесваме и обичаме, да ценим това което сме и което имаме. Да спазваме обещанията и да изпълняваме стриктно поетите ангажименти. Не бива да мислим, а още по-малко да действаме, прибързано. Трябва да бъдем по-определени и да изясним целите си за дълъг период напред във времето. Като нация трябва да преминем „от къси на дълги светлини“, да мислим стратегически, не от днес за утре, а за много години напред.

    И така през 2011-та ще наблюдаваме различни тенденции в началото на годината до месец май, и от юни нататък. От януари до май Юпитер, движейки се с много висока скорост, преминава през огнения Овен, територия която възпламенява склонната към експанзия юпитерова енергия. Родените със Слънце, Луна или асцендент в огнените знаци,Овен, Лъв и Стрелец, за периода на преминаване на Юпитер през Овен, от 22 януари до 4 юни, могат да отбележат значим напредък в личните си дела, да сменят работата си с по-добра, да започнат самостоятелен бизнес, да пътуват до интересни места, да се съберат с любимия човек, да заченат или да си родят дете.

    В средата на април, когато Юпитер в Овен се изправя срещу Сатурн във Везни, много хора ще имат проблеми в бизнеса си, особено тези, при които двете планети са в напрегнати аспекти в наталните им карти или в картите на създаване на фирмите им. Опозицията на Юпитер и Сатурн влияе силно върху движението на паричните потоци, води до резки скокове на фондовите борси, до нелогични финансови операции и категорични, неуместни бизнесрешения. Утежняващ фактор към този момент е струпването на много планети в кардиналния кръст, и още повече ретроградността на Меркурий в Овен, за периода 30 март 23 април.

    За радост това е последната опозиция на Юпитер и Сатурн, и вероятно последният катаклизъм на икономическата криза, който факт носи позитивното очакване за навлизане в период на стабилност от месец май нататък.

    На 4 юни Юпитер навлиза в знака Телец, земна територия, която задава друга база за изразяване на енергията на планетата, наричана „голямото щастие“. Силен порив за изразяване, за разширение и растеж ще има при Телците. Позитивната огнена енергия на Юпитер ще даде голяма подкрепа на плановете на родените в зодиакалните знаци Дева и Козирог, а също така при тези, които имат Луна и асцендент в земен знак.

    До края на годината предстои още един критичен период -месец август. В началото на месеца, когато Плутон и Уран са в квадрат, Меркурий е ретрограден в Дева-Лъв, а Марс навлиза в кардиналния Рак. Тау квадрата на трите малфактора Марс-Плутон – Уран е зареден с голяма разрушителна сила, която ще се прояви както в природни катаклизми, така и в напрежение между хора и страни.

    С навлизането на Юпитер в Телец, в началото на месец юни, в целия свят и в частност за нашата страна настават по-благоприятни дни за развитие на земеделието, туризма, финансите, строителството, законотворчеството и образованието. За период около година,до юни 2012 година,преди Юпитер да напусне спокойната територия на земната стихия и да отиде в знака на своето изгнание- Близнаци, той ще подкрепя креативните способности на предприемчивите и находчивите, на работливите и стратегически мислещите хора.

    Препубликация е допустима само при спазване на следните условия:
    1.Статията е в пълен текст, без никакви промени
    2. Автор: Муси Дачева
    3. Източник: www.temura.net


  5. Like
    valiastoeva reacted to KirilChurulingov in Астрологични прогнози   
    “Rhythm is the carrier of Life.”
    ~Rudolph Steiner


    Главни събития за 2011
    1).съвпад Уран -Юпитер в Риби,дните около 4 януари (първата нова луна в годината ) - влияние 2-3 седмици, ще ни помогне да разширим съзнанието си да приемем нашата Божествена природа ;2).на 22 януари Юпитер навлиза в Овен до 4 юни - носи ентусиазъм, вдъхновение, подкрепя новото, което иде в света, вняся оптимизъм и вяра в доброто , увереност в себе си за промяна ; 3.) на 11 март Уран навлиза в Овен до 15 май 2015 - носи необикновени, непредсказуеми събития, променящо отношението ни към нещата, усещане,че всичко се случва много бързо ; 4.) на 4 април Нептун навлиза в Риби за пръв път от 140 години - главна част от новия цикъл -скок към Божественото Начало, връзката става все по - силна и реална, чувството на отдалеченост между нас и Бог, между нас и останалите постепенно изчезва, влиянието продължава до 2025 година
  6. Like
    valiastoeva reacted to Иво in Промени по сайта: ноември 2010 - януари 2011   
    В следващите 1-2 месеца планираме множество промени и подобрения по сайта и имаме нужда от вашата финансова подкрепа .
    Основните промени, които предвиждаме са избриени по-долу:

    Подобрения в секцията за теглене
    Секцията за теглене от сайта ще бъде напълно обновена. Основната страница на секцията ще има напълно нов подобрен изглед. От пръв поглед ще се виждат всички най-нови добавени файлове за теглене, най-високо оценените файлове, важните файлове и най-теглените файлове. Търсенето в секцията е подобрено, като дава възможност за търсене по категория. Показването на файловете в категориите е многократно подобрено. В лявото меню ще се виждат всички категории. Начинът по който всеки файл за теглене изглежда, ще бъде също напълно обновен и подобрен. Ще бъде по-лесно за участниците да се ориентират, като към всеки файл ще може да има повече от една картинка за пояснение. Гласуването за всеки файл със звезди ще бъде поставено на лесно и удобно място за ползване. Всеки файл ще може лесно и бързо да бъде споделян във фейсбук. Ще можете да се абонирате за избрани от вас файлове, така че да получавате имейли всеки път, когато някой добави коментар към тях. Ще можете да се абонирате да получавате имейли всеки път, когато е добавен нов файл за теглене. В модула ще може да се използва новата система за харесване и за коментари (виж по-долу в секцията нов модул и функции).

    Подобрения в галерията
    Галерията ще има множество подобрения. Основният изглед на всяка отделна картинка ще бъде подобрен - акцента ще пада върху картинката и това е първото нещо, което ще се вижда. Всички снимки, които са снимани от мобилни телефони или нови фотоопарати с модерната GPS функция, автоматично ще показват карта на мястото, на което са заснети. Ще бъде подобрено разглеждането на допълнителни картинки при разглеждане на основна картинка. Ще бъде подобрена навигация за преминаване към предишна и следваща картинка. Ще има структурни промени в начина на организация на албумите, което ще даде възможност за повече социалност. Качването на нови картинки ще бъде много по-лесно и удобно. Качването на нови картинки ще става в няколко лесни отделни стъпки с подобрен изглед и функционалност. Ще има възможност за качване на няколко снимки едновременно. Потребителите ще могат да си водят бележки към избрани картинки. От пръв поглед ще се вижда, кои са последните потребители, които са отбелязали снимката като харесвана. В модула ще може да се използва новата система за харесване и за коментари (виж по-долу в секцията нов модул и функции).

    Подобрения в блоговете
    Основната страница на блоговете ще бъде подобрена, с по изчистен и лесен за ползване дизайн.
    Индивидуалните блогове също ще бъдат обновени, като вместо по две публикации на ред, ще се показва по една с цел по-голяма яснота и удобство.
    Управлението на собствените блогове ще бъде подобрено. В модула ще може да се използва новата система за харесване и за коментари (виж по-долу в секцията нов модул и функции).

    Подобрения в основния сайт
    Ще бъдат оправяни множество дребни съществуващи проблеми в момента. Ще бъдат добавени нови функции, повечето от които са административни и са с цел да се улесни поддръжката на сайта. Някои от тези подобрения са: подобрения в управлението търсенето в сайта, повече опции при създаване на отделни блокове с данни, по-лесно управление на отделни страници - версии на страниците, възможност за предоставяне на блокчета от данни за ползване в други сайтове и др.

    Подобрения във форума
    Ще бъдат оправяни множество дребни съществуващи проблеми в момента. Ядрото на форума ще бъде съществено подобрено, за да може да поддържа новата система за харесване и за коментари. Ще бъдат добавени нови някои малки нови функции. Планират се по-големи видими подобрения при последващ ъпгрейд.

    Напълно нов модул и функции
    Планираме напълно нов модул, който ще даде възможност на хора, които не ползват активно интернет, да четат повече. Ще бъде обявен допълнително.
    Планираме и напълно нова опция, която ще даде възможност за поставяне на цели и събиране на средства за постигането им. Това ще ни даде възможност по-лесно да планираме бъдещи ъпгрейди на сайта.
    Едно от съществените нови функции, които планираме, е въвеждането на нова опция "Харесва ми". Всички обекти /файлове, блог публикации и т.н./, във всички основни части на сайта ще могат да бъдат "харесвани". При маркиране на обект като харесван, участникът ще може да избира дали да хареса обекта анонимно или да разреши всички да виждат, че той харесва този обект. Също ще може да избира дали да получава имейли при всяко добавяне на коментар към харесвания обект. Всеки участник ще може лесно и бързо да преглежда всички харесвани от него обекти в контролния си панел.
    Системата за добавяне на коментари във всички основни части на сайта /галерия, блогове, файлове за теглене и т.н./ ще бъде напълно обновена. Ще има нови функции и възможности. Ще се използва новаторския AJAX подход, който позволява добавяне и редактиране на коментари без презареждане на страницата. Това ще подобри съществено бързодействието и ще направи добавянето на коментари функционално по приятно. Ще се въведе и нова функция за бързо ориентиране при кликане върху малка икона до потребителското име в системата за коментари. При кликване въру тази иконка ще изскача автоматично малък прозорец, който ще показва кратка информация за потребителя като брой мнения, снимка, какво прави в момента във форума и т.н.


    Финансова част
    Разбира се както винаги, ако имате възможност да подпомогнете финансово техническото развитие на сайта, ще сме ви благодарни.

    Предстоят следните две плащания:
    - хостинг за основния сайт за 6 месеца напред
    - подновяване на лицензите за софтуера, който ползваме и които се подновяват всяка половин година, за да ни осигури достъп до последните технически нововъведения
    Само за горните 2, сумата е около 800 лв.
    Имаме известен проблем с хостинга. Може би сте забелязали, че поради голямата натовареност на сървъра, периодично сайта не е достъпен. Най-вероятната причина, е че не му достига РАМ памет. Ако искаме това да бъде решено, трябва да добавим около %40 към горната сума. Това ще го решим допълнително в зависимост от това колко средства се съберат.

    Отделно от това разбира се остават разходите по програмиране, ъпгрейд и месечна поддръжка.

    Ако искате да помогнете, можете да използвате сметката: ТУК


    Или Paypal бутонa:
    <form action="https://www.paypal.com/cgi-bin/webscr" method="post">
    <input type="hidden" name="cmd" value="_s-xclick">
    <input type="hidden" name="hosted_button_id" value="5X6WCQZ83JYWY">
    <input type="image" src="https://www.paypal.com/en_US/i/btn/btn_donateCC_LG.gif" border="0" name="submit" alt="PayPal - The safer, easier way to pay online!">
    </form>
  7. Like
    valiastoeva reacted to Дъгата in Смъртта - какво е отношението ви към нея - част 2   
    Споделем личен опит и на мои близки приятели (но няма да спесифицирам кой на кого е):

    1. Преди не мислех. Никога не съм се страхувала от това. Недоумявам защо хората се шашкат толкова.

    2.Да - многоо пъти (алергични пристъпи, катастрофа, много труден астро момент, раждане на дете)! Много си е готино - направи си отлиташ. Описаното по книгите е вярно! Супер си е! Само дето виждаш болката на тези, които са до теб и това наистина може да те върне.

    Ето няколко достоверни варианта за връщане:
    1. Болката на обичащ те родител.
    2. Молитва от сърце към учител - да те вземе или върне, ако имаш още какво да правиш.
    3. Молитва на близък, викащ/плачещ в истерия името ти - тогава казваш:"..... мили хора, ей сега ще се върна, отивам само да ги успокоя, че тук е добре..." и се събуждаш с кофти настроение...

    3. Не съм виждала.
    4. Ами нормално е да се трансформира всичко. Лошо е само, когато имаме много несвършена работа, малки деца.
    5. Бих се молила за себе си, бих казала на всички, че ги обичам, бих ги помолила за прошка.

    6. Добър въпрос - наистина смърт няма, но трансформация има.
    Щом има йоги и китайски даоси по 300 г - значи може да се делят клетките толкова дълго и без рак. Но като цяло материята е силно променлива .

    Ами то и Христос не е искал да е физически безсмъртен, Учителя също....А биха могли, ама явно горе си е готино.

    П.П.: МНого хора мислят, че духовните пътеки са магистрали за достигане до безсмъртие (=отърваване от земния живот=отърваване от страха да загубят привързаностите си) завинаги. А тези, които са го извървели успешно казват, че сами се връщат, за да помагат на страдащите.
  8. Like
    valiastoeva reacted to Ян in Смъртта - какво е отношението ви към нея - част 2   
    Отговори:
    1. Много често.
    2. Да, често.
    3. Да. Мислих си, какво ще правя Тук без него. Страшно е да си самотен сред милиарди хора.
    4. Александрийската библиотека е малка да го опише отговора.
    5. Нищо няма да направя. Ще се радвам ако знам, че няма да се върна отново. Тук нямам нищо, а Там не мога да взема пак нищо. "Връщането" е по-страшно, трябва на ново да се учиш да пишеш, четеш, говориш на различни езици и прочие занимания с глупаци, които занимания пак ще забравиш при следващата физическа смърт.
    6. Има смърт, има и Смърт. Зависи кой за какво пита. Безсмъртие? - Физическо или друго? Що ми е безсмъртие в света на мъртъвците? Неуточнен въпрос. Човешкият Дух е по природа безсмъртен.
  9. Like
    valiastoeva reacted to Иво in Смъртта - какво е отношението ви към нея - част 2   
    Смъртта - какво е отношението ви към нея - част 1

    Когато смъртта наближи... нито властта, нито богатството или хората, които обичате... не ще могат да ви спасят.
    Към смъртта трябва да тръгнете сам. Всичо, което ще ви придружава тогава, ще са нещата, които сте вършили приживе. Те и нищо друго.
    дзен учителя Доген, из филма Дзен (2009)

    Мислили ли сте за смъртта?
    А сблъсквали ли сте се с нея?
    Виждали ли сте как умира човек? Какво си помислихте, какво почувствахте?
    Какво е отношенията ви към нея?
    Ако знаете, че днес е последния ден от живота ви какво бихте направили?
    А дали всъщност има смърт... и как можем да влезем в закона на безсмъртието?
  10. Like
    valiastoeva reacted to Атлантида in Мажорни и минорни аспекти. Паралел и Контрапаралел   
    Паралелите и контрапаралелите са аспекти по деклинация. А деклинацията е отстоянието от небесния екватор, може да бъде между минус и плюс 90 градуса. Когато двете небесни тела имат една и съща деклинация (грубо казано все едно са на една и съща географска ширина), те са в паралел и той се проявява като съвпад.Ако телата са примерно на 10 градуса отклонение от небесния екватор и двете в една и съща полусфера,те са в паралел.Когато са в различни полусфери,едното в северната и другото в южната, значи са в контрапаралел - действа като опозиция.
    Деклинацията се отчита в ефемеридите и в другите астрономическите таблици.Става дума за екваториална координатна система при която положението на небесните дела се задава с ректасцензията и деклинацията им.
    Предполагам,че силата на аспектите между планетите е по-голяма,когато са с близка деклинация - т.е. в паралел.
    Все пак все още нямам достатъчно наблюдения за тотално обобщение.Да добавя също.че по мои впечатления, съвпад с антиса на планета действа също като съвпад със самата планета.
  11. Like
    valiastoeva reacted to Станимир in Мажорни и минорни аспекти. Паралел и Контрапаралел   
    А как, според вас, най-общо се изявява влиянието на паралелите (контра-паралелите)?
  12. Like
    valiastoeva reacted to Ани in Курс по астрология към Московската Академия по Астрология   
    МОСКОВСКА АКАДЕМИЯ ПО АСТРOЛОГИЯ

    ОТКРИ ПРЕДСTАВИТЕЛСТВО ВЪВ ВАРНА ЗА СЕВЕРОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ И ЧЕРНОМОРИЕТО.

    НАБИРА СТУДЕНТИ ЗА РЕДОВНО ОБУЧЕНИЕ ЗА УЧЕБНАТА 2010/11.
    Представител: Росица Пармакова - бакалавър по астрология

    Обучението ще бъде в съответствие с програмата на МОСКОВСКАТА АКАДЕМИЯ ПО АСТРОЛОГИЯ.След три годишно обучение и успешно приключване чрез изпит ,студентите получават Сертификат за Астролог-изследовтел и задание за дипломна работа за степен бакалавър по астрология.

    Учебен план за Първи Курс:
    Космограма. Основни понятия в астрологията, стихии, зодиакални знаци, планети в стихии и кръстове, фигури на Джонс, структури по Хуберт, диспозиция на планетите. Аспекти. Интерпретация на космограма. Хороскоп -натални домове, планети в домовете, аспекти.
    Учебен план за Втори Курс:
    Продължение на тема домове , управители на домове, лунни възли, конфигурации между планети и аспекти, интерпретация на натални хороскопи.Транзитни цикли,транзити по домове,аспекти,прогноза и ректификация по метода на транзитите.Слънчева революция.
    Учебен план за Трети курс:
    Символични дирекции,прогресии , ректификация,хорарна астрология и синастрична астрология.

    Продължителност на обучението :три учебни години.Всеки курс е по два семестъра, като всеки семестър приключва с контролни ,а всеки курс с курсова работа.

    Варианти за провеждане на занятията:
    1.Два пъти в седмицата - през деня, сутрин от 09.00-12.00 или следобед от 13.30 до 16.30 - по три академични часа на ден.
    2.Един път в седмицата- неделя от 13.30 до 17.30ч.-по пет акад.часа
    Начало :- 10.10.2010 в 13.15ч.

    Информация и записване на телефони : 0897/222551, 0884/342236, 052 612368, 052 760006
  13. Like
    valiastoeva reacted to Иво in Астрологични наблюдения   
    Всеки занимаващ се с астрология има наблюдения как се развива живота му при определени аспекти и планетни съчетания. Предлагам в тази тема да споделяме астрологични наблюдения.

    Какви аспекти, как влиаят на личния ви живот, как конкретно се проявяват. Нещо особено и интересно, което сте забелязали, нещо, което ви е впечетлило и искате да споделите и с други астро изследователи....

    Ето един пример: тук
  14. Like
    valiastoeva reacted to Ради in Мидпойнти   
    Здравейте,

    Някой изследвал ли е влиянието на мидпойнтите в наталната карта или в различните астро профили, като медицинска или икономическа астрология?

    Например да вземем мидпойнта Юпитер - Плутон, едното от значенията му е свързано с големи богатства и милиони, власт, слава и сила.

    Интересна проверка може да се направи и при транзити, като се отчете вида събитие и се търси съответния мидпойнт (между 2 планети, свързани със събитието).

    Темата е сравнително слабо застъпена както в България, така и в световен мащаб, но със сигурност си струва да бъде проучена.
  15. Like
    valiastoeva reacted to Таня in Хирон в астрологията   
    Здравейте приятели,
    Докато изучавах значението на Хирон, си преписах някои по- интересни моменти от "Митична Астрология" на Ариел Гутман и "Хирон - мост между вътрешните и външните планети" на Барбара Хенд Клоу, от които можете да имате полза и вие, затова Ви ги изпращам.
    Изследвах положението на Хирон в личната си карта и го съпоставих с най- важните събития от живота си- навсякъде участваше Хирон.Осъзнах , че Хирон ни поставя в позиция на избор: Назад към Сатурн и свързаните с този избор проблеми - болести, самосъжаление и бавно умиране или напред към Уран- връзка с Духовните светове. Много съм доволна , че по времето на възвръщането на Хирон не се уплаших и избрах втория път. Започнах сериозно изучаване на астрология, която за мен е именно ключът към тези светове.

    Х И Р О Н- МИТЪТ ЗА НЕГО

    “Бродяга”, действащ независимо и извън всяка обществена група, отказвайки да се подчинява на общоприетите традиции, живеещ по свои собствени правила- така го наричат астролозите поради малките му размери и странното му местоположение, както и поради необичайната му орбита.
    Кръстоска от кон и бог едновременно с нимфа, наполовина човек и наполовина кон, Хирон е поставил началото на расата на кентаврите.
    За разлика от типичните кентаври, описани от гръцката митология – същества на суровия инстинкт, Хирон бил изключение от правилото. Царят на кентаврите живеел в медитативна изолация в пещерата си на връх Пелион, бил изумителен философ, който понякога напускал усамотението си, за да стане учител на някои изключителни смъртни.Той притежавал познания за небесната механика (астрология и астраномия), за природата, за медицината и математиката, а опитът му в тези области бил уважаван дори от боговете.
    Хирон е бил учител на Асклепий, детето на Аполон и смъртна жена. Асклепий научил изкуството на медицината от Хирон, но тъй като бил син на бог на лечителството (Аполон), надминал учителя си и станал почитан като божество – патрон на лечебните изкуства. Символът му бил жезъл, обвит от змия, сходен с кадуцея на Хермес, макал че там змиите са две, а в символа на Асклепий – само една.И в двата случая очевидно символизма е свързан с преминаването на кундалини, змийската сила, нагоре по гръбначния стълб, което, в примера с Асклепий, предполага, че това е тази жизнена вътрешна сила, която е действащ принцип на всяко истинско лечителство.
    Асклепий бил убит от една от светкавиците на Зевс, след като узурпирал привилегията на боговете и започнал да връща мъртвите към живот.
    Хирон е изключително хуманен. Ранен от приятеля си Херкулес съвсем случайно с отровна стрела, която самият той научил Херкулес да прави, великият лечител не е могъл да излекува собствената си рана, тъй като тя била магическа.
    Царят на кентаврите изпитвал такива болки, че животът му омръзнал. По време на продължителното си философско съществуване, смъртта била единственото, което никога не бил изпитвал и макар, че бил роден безсмъртен, сега копнеел за смъртност – да умре.

    Тъй като Прометей, бунтовният титан, който вдигнал човечеството срещу боговете, лежал прикован на един планински връх в планината Олимп по нареждане на Зевс, било сключено споразумение, според което Прометей може да бъде освободен, само ако един от безсмъртните богове умре и слезе в Хадес – твърде невероятна възможност. Но Хирон настоял Прометей да бъде освободен, защото са постигнати изисканите условия. Кентавърът доброволно слязъл в подземния свят, а Прометей, спасителят на човечеството , се върнал на Земята.
    Всички компоненти в митичната история на Хирон са много показателни за интерпретацията му в рождената карта- да се наблегне на ролята му на лечител.
    Хората със силен Хирон, носител на архетипните качества на Асклепий, притежават същите качества като тези на Асклепий, притежаващ жизнена вътрешна сила – действащият принцип на всяко истинско лечителство, сила възвръщаща мъртвите към живот.
    Лечебните методи на Хирон са базиратни най- вече на диетата.
    Хирон е свързан по- скоро с алтернативната, отколкото с традиционната медицина.
    Името “Хирон” означава “ръката”, а терминът “хиропрактика” се отнася до човек, който практикува медицина с ръце. Това лечение е придобило популярност през 1977 год., когато е открит Хирон. Доста любопитно е, че хиропрактиката е развита от Дейниъл Палмар, когато той е бил на 51 години, т.е. когато Хирон се е възвърнал на мястото, където е заемал в рождената му карта.
    По същото време се развиват и други видове нетрадиционно лечение – акупунктура, натуропатия, хомеопатия,терапия с масаж, спортен масаж и др.
    Значението на Хирон в медицинската астрология може да се окаже доста голямо. Хората с болести, опасни за живота, които навлизат в ремисия, са добри примери за силата на Хирон и положението му в рождената карта може да показва не само онази част от тялото, която ще е най- податлива на влияние, но и вътрешният източник на проблема.
    Например Хирон в Рак може да показва чувствителен стомах, но трябва също да привлече вниманието ни към дисбалансите на емоционалното ни тяло или дълготрайни проблеми в семейното положение, което е най- вероятно, предават чувствителност на стомаха.
    Хирон освен лечител е и учител, затова може да се очаква, че хора със силен Хирон могат да бъдат и добри преподаватели.
    Положението на Хирон в рождената карта често посочва и “входа” към нещо като вътрешна рана във вродената психичност. Раната често е сексуална, защото се твърди, че Хирон е ранен в бедрото(слабините). Във всеки случай част от нас трябва да умре, за да се излекува тази наша вътрешна рана. Ние трябва да се откажем от нещо остаряло и демодирано в нас, някакво кармично или детско нараняване – и когато го сторим, ще открием, че сме освободили истинския си съзидателен потенциал. Така както Прометей,символизиращ Уран, е бил освободен от Хирон, така и ние след като се освободим от това, което ни пречи да бъдем цялостни и истински, ще придобием ново съзнание и вдъхновяващата сила на Уран ще е свободна да навлезе в живота ни. Това следователно е рана, която може да ни направи отново цели и ето защо е “магическа”.
    За мнозина, особено за мъжете, магическата сила на Хирон засяга бащата. Сатурн или Кронос е бил баща на Хирон и е избягал от местопрестъплението в самия миг на зачатието му, превръщайки се в кон и бягайки от гнева на жена си Рея, за да не се върне повече.
    Затова в неговия архетип е вплетено и изоставянето на детето от бащата. Между 1939 – 1945 и отново между 1945-1952 година Сатурн и Хирон са били в квадратура – 900 един от друг, едно от най- неблагоприятните астрологически взаимоотношения. Били са в опозиция от 1986 до 1988 год.По време на тези години, силният , положителният баща забележително е отсъствал от съвременното общество. Разделението между бащи и синове започва от средата на ХІХ век. Все повече и повече мъже престават да обработват собствената си земя и се посвещават на умела търговия в магазините си. Навлизането на индустриализацията и заводите разделя хората от традиционния им начин на живот. То разделя и бащите от децата.
    По времето, когато Сатурн и Хирон са в квадратура между 1945-1952 год., бащинската сила напуска нашия свят така бързо, както кронос бяга от ложето, в което създава Хирон. Почти всички европейски и американски мъже (също и български мъже по време на индустриализацията и образуването на ТКЗС-та), тръгват към градовете, пътуват дълго към работата сутрин, вечер се връщат уморени, сърдити и дистанцирани.
    Децата и съпругите усещат бащата и съпруга главно като разочаровано, изолирано, нещастно същество, неумеещо да внесе респект и уважение у своите деца. Тази роля се паднала на майката. Архетипът на бащата достига най- ниското си ниво за всички времена по време на опозицията между Сатурн и Хирон през 1986-1988 год., когато разводите са се увеличили неимоверно много и голяма част от децата са били отглеждани на практика без баща.
    Но Хирон е бил в опозиция на Уран през 1951 и 1989 год., аспект който като цяло посочва начин да се излекува бащинската рана. Хирон е освободил Прометей, силно свързан с архетипа на Уран. В определен смисъл Уран е компонент на дивия мъж, дълбоката и съзидателна мъжка сила – сила, която е духовна и животворна. Дивият, рошав Уран, дивият Трикстър,е ниво на мъжественост, която лекува бащината рана, като ни свързва със самата земя. Хирон също е див и космат, полу- животно, полу-човек и е шаман. Той съответства на архетипа на ранения лечител, а раненият лечител е шаман.
    Сред сибирските и индианските племена често именно уродите или невротиците са смятани за избрани от боговете да бъдат шамани или знахари, лечители на племето. В Сибир специално куцият крак (раната на Хирон) е смятан за възможен показател, че младенецът или детето е шаман по рождение.
    Много от съвременните екстрасенси са получили лечителските си способности по време на клинична смърт.
    Ако трябва да интерпретираме този процес психологически, според положението на Хирон в рождената карта, можем да кажем, че задачата да излекуваме вътрешната рана на Хирон ни разкрива потенциала ни да лекуваме другите.
    Имайки предвид шаманската му функция, не е трудно да свържем Хирон с делата на индианците и приемането на акта за религиозна свобода на местните американци, приет в края на 80-те години, който позволява, дори окуражава лечителите да започнат да практикуват по широкия свят и отразява интереса към индианския шаманизъм, който се е превърнал в истинска жизнена сила днес.
    Хирон може да бъде свързан – поне на езотерично ниво – с календара на маите и мистериите му, а също и с новите социални и религиозни движения. Това пикът на ерата на Гуру, който представя човекът с отговорите, който може да отключи мистериите и да даде просвещение – свобода от оковите на физическата действителност.
    По- дълбоките последствия от това явление може би са поколение на колективно търсене на някой, който може да помогне да се излекуват раните от отсъстващия баща, някой, който да бъде наставник и водач, да направи хората отново цялостни.
    Появата на Хирон по време на това социално и духовно явление може би показва, че Кентавърът представя, поне отчасти, светлината отвъд мрака на Сатурн. Неговият глиф напомня ключ и можем да го приемем за онзи, който отключва тайните на природата.
    Орбиталната позиция на Хирон между Сатурн и Уран ни дава друг показател за значението му.Преди откриването на Уран през 1871 год.Сатурн е бил краят на линията, последната граница на Слънчевата система. Последните 200 години могат да бъдат определени като Уранови по природа, съсредоточени върху технологичното развитие и напредък, който сме постигнали. Но трябва да започнем да виждаме Вселената като огромно поле от приплетени светлини и енергия, като възможен източник на безсмъртие в контраст с концепцията, която въплъщава смъртта, мрака и ограниченията на физическата реалност. Позицията на Хирон го превръща в мост между Сатурн и външните планети, мост между мрака и светлината.
    Тази концепция е залегнала в легендата за Хирон. Титанът Прометей, Дивият мъж, бунтовникът, е дарил човечеството със съзидателност и просвещение. Той е откраднал свещения огън от небесата, тъй че смъртните да не живеят вечно в мрак.
    Като такъв той е представител на съзидателния дух, който лежи във всички нас и който астрологично е символизиран от Уран. Но повечето от нас не сме способни да впрегнем истинския си потенциал или да осъзнаем собственото си просвещение, защото оставаме в капана на нашите материални или психологически ограничения.
    Ние сме оковани в пръстените на Сатурн точно както Прометей е бил вързан за върха на планината с неразбиваеми вериги.
    Смъртта на Хирон го освобождава. Съответно нашата способност да излекуваме вътрешната рана- магичната или духовна рана, която е в сърцето на всичките ни човешки страдания- ни позволява да освободим нашата Уранова съзидателност и така да се стремим да реализираме силата на другите външни планети.
    Класификацията на Хирон като комета също се прибавя към символизма на този архетип. Хирон се появява от пещерата си, за да служи на човечеството всеотдайно и да поведе смъртните към ново ниво на съзнание по отношение на живота и смъртта. Когато приключва работата си, се връща в още по- дълбока пещера, тази на подземния свят.
    В определен смисъл Хирон е Христовата фигура – той лекува, после страда,а накрая умира , за да живеят другите.
    Кометите също изникват ярко в съзнанието ни от дълбокия космос и после, след като са отпечатали огъня си в нас, си заминават. Но ако Хирон наистина е прихваната комета, то вероятно ще бъде с нас дълго време.
    Можем да предположим, че раненият лечител се появява в колективното съзнание на по- постоянно ниво- вече не като светия или водач, който изпълнява мисията си и после изчезва завинаги.
    Цикълът на Хирон от 51 години напомня възвръщането на Хирон в този век.
    Някои хора може да не са особено чувствителни към този процес, но за други това може да е критична повратна точка.

    Ариел Гутман – Митична астрология.


    Мястото на Хирон в рождената карта действа подобно на йероглифът птица, който означава комуникация на едно място с друго, способността да бъдем свободни.
    Той е средството в картата, което показва къде и как се пресичат реалностите.
    Той е ключът в светската зона, чрез който можем да получим достъп до многоизмерността.
    Той е вратата на усета към събитията, знанието защо нещо се случва и разкриването на космическото влияние.
    Той е окултен или пророчески инструмент.
    Хирон е мостът от материалните към фините сфери.
    Сатурн управлява структурата и формата. Той обикаля в орбита около вътрешните планети, които управляват нашите личностни реактивни модели. Юпитер също управлява нашата способност да се разпростираме до фините светове, а Хирон е отвътре на орбитата на Юпитер в продължение на 18 години от неговия 51 годишен орбитален цикъл. Що се отнася до вътрешните планети, Меркурий управлява функционирането на нашия ум, Венера управлява нашата женска възприемчивост към всичко, което съществува, Земята управлява нашата интеграция с Аза и е център на геоцентричната астрологична карта, Луната екранира възприятията, идващи при нас на Земята и нашите самостоятелни отговори на преживяването, Марс управлява нашите мъжки проекционни сили, Юпитер управлява нашия хармоничен отговор към Слънцето и ни помага да синхронизираме вибрациите си с тези на космоса, а Сатурн създава нашата персонална форма по свой собствен модел, както и енергиите на всички вътрешни планети.
    Хирон е ключът към интегриране с енергиите на външните планети – Уран (трансформация), Нептун (духовност) и Плутон (емоционално очистване). За да бъдем по- конкретни, Уран управлява КУНДАЛИНИ/електрическия отговор (реакция) към Слънцето или слънчевата жизнена сила. Нептун управлява чувствения отговор към неуловимите архетипни сфери в слънчевото съзнание, а Плутон управлява нашите емоционално – телесни кармични модели, които се съдържат в съзнанието на Слънцето. Сега ние имаме МОСТ към тези слънчеви форми на живот и Хирон може да ни научи как да бъдем изцяло в настоящото пространство и време – осъзнавайки слънчевата еволюция като звезда в Космоса.Нашият достъп до цялата Вселена се осъществява посредством настройването към слънчевите сили, защото останалата част от Космоса комуникира с нас чрез Слънцето. Планетите са изява на Слънчевото съзнание. Този принцип е установен научно от астронома д-р Пърси Сеймор през 1989 год. Той установил, че качествата на слънчевото магнитно поле се създават от движенията и ъгловите връзки на планетите и това слънчево магнитно поле се пренася до земята чрез слънчевите вихри, които създават електромагнитното поле на Земята. Качествата на тези електромагнитни полета могат да бъдат разтълкувани посредством рождената карта. Хирон е небесният мост от нашите разбираеми вътрешнопланетни личностни модели към по- неуловимите влияния на външните планети.
    Тъй като живеем на Земята, където усещаме слънчевото магнитно поле, ние можем да се настроим към това Слънчево съзнание, като бъдем изцяло в мига на всеки даден момент от нашия живот.Това е било наречено САМАДХИ, БЛАЖЕНСТВО, ЕКСТАЗ или СЛИВАНЕ,докато сме във физическа форма.
    Слънцето е най- лесната форма за настройване за комуникация с Космоса. Според Сиймор планетите формират качеството на Слънчевото поле във всеки даден момент, така че изучаването на планетните модели и влияния- астрологията - определено е ключът към собственото разбиране на дадено въплъщение.
    Хирон има 50-51 годишен орбитален цикъл главно между Сатурн и Уран и така свързва нашите по- физични същности с нашите по- фини същности.
    Хирон управлява кристалите, изцелението на тялото/ума, посвещаването, алхимията, гадателството и лечението с ръце, а също хомеопатичната медицина, ароматерапията и всички нови и в същото време стари форми на енергийна медицина.
    Хирон може и предизвиква основни промени, като транзитира и прогресира в живота на хората.
    Елиптичната му орбита означава, че това е планета, която създава конфликт на ниво генерация. Изпитването на Хирон от децата коренно се различава от това на техните родители, но същите тези деца притежават подобни модели на тези, на техните баби и дядовци.
    Хирон управлява процеса на достъп до фините сфери, така че процесът се различава и това предпазва цели фамилии , генерации и общества да не бъдат разкъсани от Урановата трансформация или втвърдени от Сатурновата скованост.
    Ние преживяваме нашата първа квадратура на Хирон към неговата рождена позиция, когато сме на 5.5 до 23 години.
    Тази първа Хиронова квадратура причинява изумително проникване на духовни и еволюционни енергии в полето на аурата.
    Ние не просто чувстваме и мислим за божествената святост, но също я преживяваме. Това е стълбът бяла светлина, който мигновено ни заслепява, който е отвъд времето, и така на хората им се губи моментът или напълно забравят събитието. Това възбуждащо преживяване ни разделя от структурата на нашето его и ни слива с Божественото съзнание. За някои това е екстаз на духовното пробуждане и се случва най- вероятно по време на опозицията на Хирон към рождената му позиция, горната квадратура или неговото възвръщане.
    При първата квадратура ние сме проникнати, при опозицията сме свързани, при горната квадратура осъзнаваме процеса, а при възвръщането въплъщаваме процеса. Мнозина обаче се придържат към структурата на своето его, отделяйки се от Божественото, и те изпадат в стрес – изпитват страх от неуловимите енергии и духовните сили, поради което изгубват своята единтичност в капсулата на егото. За петгодишните, преживяващи първата си квадратура, съществува незначително отделяне от духовната реалност, но много проблеми с необходимите ограничения на егото. Двайсет и три годишните могат да видят, че реалността , която са създали е тяхна собствена илюзия и смятат, че това е собствената им проекция, а това може да създаде голямо объркване.
    При работа с Хирон се разрешават най- травматичните периоди в живота на хората. Това е така, защото Хирон е раненият лечител, той ни кара да почувстваме най- дълбоката вътрешна рана, така че да можем да изчистим вътрешната болка. В този смисъл Хирон и Плутон са най- мъчителните и най- интензивните сили в нашия живот. Плутон ни подтиква да еволюираме, да надхвърлим нашите ограничения и преценки, и тогана Хирон довежда този растеж до още по- силен резонанс , карайки ни да усетим цялата болка на нашия живот, на другите животи и дори на планетата.
    Хирон е много прагматична планета, защото ни показва как да достигнем до неуловимите енергии. Например при опозицията на Хирон с Нептун имаме съвършената полярност, за да достигнем до Духа.Дева- Хирон ни помага да открием истинската точка на физическата ситуация, така че повишавайки нейните вибрации, Духът внезапно да се окаже непосредствено пред нас.Дева ни учи как да използваме момента и незабавно да влезем в контакт с Божественото и неуловимото, което ни разкрива Нептун-Риби.
    Учителят Хирон е връзката между Земята и Висшите измерения и неговото планетно визиране показва, че е дошло времето, в което ние трябва да проявим своята божественост.
    Хирон е бил модел на висша войнствена енергия, за разлика от другите кентаври.
    Нисшата войствена енергия, характерна на кентаврите, предизвиква насилие и плячкосване, характерни при всички завоевателни походи; висшата войствена енергия , с която се свързва Хирон е защита на домашното огнище и усъвършенстване на уменията.
    Друга проява на Хироновата енергия може да бъде видяна като сексуално объркване при много съвременни духовни учители или “Гуру” в Америка, след 1977 год.Често тези учители експлоатират сексуално последователите си, мъже и жени, под формата на упражнения за усъвършенстване и посвещаване.
    Откриването на Хирон показва, че ще намерим начин да спрем замърсяването на Земята и превръщането ни в жертви на стихийни разрушителни сили. Или по думите на Тони Джоузеф: “Обръщайки се към природата, в опита си да обуздаем и контролираме, ние парадоксално се превръщаме в подобие на деструктивните кентаври, неспособни да обуздаем самите себе си”.
    За да не повтаряме същите грешки до безкрайност, ние трябва да станем одухотворени, да вкараме душата в тялото и да благословим телата си и съществуването на Земята с цялата си същност.
    Ние трябва да вкараме цялата Уранова енергия в Сатурновата форма тук, на Земята.
    Как? Запомнете, че Хирон е Пътят, по който учителят по прагматизъм ни води към съвършенство. Какво е съвършенството? Съвършенството е пълно одухотворяване, съзнателно въплъщаване на най- висшата ни същност или най- високата октава дълбоко в нас.
    Учениците на Хирон идвали при него, за да им покаже прагматичния начин за осъществяване на най- висшия им потенциал. Той ги учел на основни умения, водещи до най- високата октава, която била първата част от четири етапен процес.
    Той научил Язон как да предприеме похода, научил Ахил да бъде свещен куриер и да свири на китара, научил Асклепий на изкуството да лекува и така всъщност Хирон е бащата на медицината.
    Хирон основал Хирониума, лечителски храм на връх Пелей; и този храм бил втората част от този четири-степенен лечителски процес. Хирон пръв определил дарбата на всеки ученик, след което интегрирал тази дарба в едно цялостно съзнание. Сега, след като разполагаме с Хирон, астролозите са надарени със силата да определят съдбата и лечителския талант на своите клиенти, като го инициират в съзнанието на клиента. Хирон е липсващият ключ към това дело, макар и първо на ниво митология.
    Транзитите на Хирон често ще определят периодите на ограничение в живота, които са периоди на просветление. Тези периоди често настъпват, когато безмилостният натиск на Сатурн остава назад и се освобождава електрическия лечебен потенциал на Уран.
    Хирон управлява кристалите. Кристалите могат да бъдат невероятни лечебни средства, защото те са застинала бяла светлина в твърдите Сатурнови шестоъгълни минерални форми.
    Ако сте имали травма от минал живот или болест някъде в тялото си, по време на всеки живот Висшия ви Аз ще се опитва да мине предпазливо през това място. Или пък ще имате страдание на това място, докато не го избистрите, докато не го превърнете в бистра бяла кристална светлина. Това е втората стъпка в изучаване на Пътя към висшето познание, включващ системно прочистване на отрицателните моменти в системата, в тялото, а това от своя страна, включва преоценка на някои моменти от минали животи, преди човек да премине успешно по- нататък.
    Ако Сатурновите задръжки останат неизяснени, тогава заболяването започва от тези задръжки. Ако човек върви напред в издигане на своето съзнание, без да е изчистил задръжките, той ще заболее. Всяко въплъщение е възможност да се изчистят задръжките от минал живот и да се постигне една цялостност в живота и това е втората стъпка в обучението на Хирон.
    Тогава Хирон научава учениците да поемат пътеката в рамките на културата. Всички митове за Хирон разказват, че той е бил голям лечител, астролог и оракул. След лечителството следва определянето на дарованието за този живот.
    Това основно е астрологично умение, защото талантът в културен аспект се разкрива чрез ХІ-ти дом, който се управлява от Уран.
    Третата пътека е тази на оракула. Самият Хирон е бил оракул, което показва, че оракулските или гадателските способности идват, когато човек се пречисти от своята негативност и тогава умението става автоматично. Всичко това има връзка с възвръщането към нашата животинска същност, която е там, откъдето сме започнали, защото гадателското умение на оракула идва след първите две стъпки.
    Сега ние живеем в една култура, където са обезценени пророческите умения, дори се страхуват от тях, но всъщност това ниво на способности е просто достигане на едно цялостно ниво на интеграция, където действаме без намесата на съзнателната мисъл. Подобно на сребърния вълк, почитан като символ на Хироновата култура, ние се превръщаме в инстинкт, преставаме да се наблюдаваме и се превръщаме в енергия. Или казано астрологически, когато Урановите електрически и Нептуновите магнитни енергии се вливат в Сатурновата форма, оракулските и гадателските способности заличават съзнанието.
    Ако допуснем да се превърнем в инстинкт, ние ще намерим пътя на вълка- ще знаем как да живеем, без да използваме рационални форми.
    В легендата Хирон се е пожертвал с готовност, за да бъде освободен огънят от подземния свят чрез Прометей. Това било направено, за да може човечеството да продължава да се учи как да използва силата правилно. Това освобождение е за доброто на човечеството.
    Хирон е бил учител, който предавал лечителството с помощта на пречистване и храброст, след което идвало освобождаването от страха.
    Хирон е учител по храброст, учител, който прочиства това, което е слабо и нездраво.
    Хирон с готовност си взаимодейства с Плутон, вместо да се стреми да избегне подземния свят до последния момент.
    Хирон постоянно загатва чрез своята същност на животно/човек,чрез прагматичното си учение, че пътят към мистицизма , или Нептун, е през тялото.
    Хирон е нашият индивдуален астрологичен показател към фокусната точка на Нептун.Хирон е тук сега, за да покаже, че началото на Пътя е в играта и танца на Космическите енергии.
    Астрологията е управлявана от Уран, но Хирон е енергийната врата от формата към висшето съзнание Уран. Уран е просветление; пробивът на кундалини.
    Астрологията е алхимия и няма да се придвижи отвъд Сатурн, ако не използва истинската сила на външните планети, докато астролозите не започнат да резонират- в тялото- със своите алхимични сили.Сега трябва да осъзнаят , че на астролозите е дадено звездното гадателство, за да посвещават клиентите в мощта на външните планети. От 1.11.1977 год. астролозите имат право да посвещават всеки клиент дотогава, докато открият истинската цел на клиента в картата. Това наистина е голяма сила и все пак, ако осъзнаете, че това умение е било откраднато от вас в продължение на хиляди години от ортодоксалното духовенство и властимащите, вие с готовност ще приемете вашата сила.Просто използвайте Хирон, истинският учител по астрология. Ако при вас дойде войн, просветете го в свещен войн;ако при вас дойде човек, който може да прехвърля душите от другата страна, посветете го; ако човек е готов за женитба, дайте му вяра;ако едно дете дойде при вас, посветете го/кръстете го.Сега сме готови за Уран, свържете сърцето, ума и ръката във вашето разчитане и тогава Хирон ще ви покаже Пътя към просвещаването.
    Това е всичко за преминаването на енергията, движейки се от формата на Сатурн към електричеството на Уран. Ако отговорът за вашия клиент не е посвещаване, тогава резултатът може да бъде смърт или началото на едно умиране.Човешкият организъм постоянно се движи чрез формата на Сатурн в нова реорганизация, докато тя се износи, и тогава смъртта се приема толкова лесно, колкото и животът , когато се приема съзнателно. Сега, след като Хирон беше видян, истината е налице:начинът , по който умира един човек е толкова критичен, колкото и начинът, по който живее.
    Този въпрос е ясно представен в египетския ритуал Претегляне сърцето на душата.Душата е инструктирана да премине през 42 врати, като изрича правилно свещена дума на всяка врата.
    Всички египетски ритуали, свързани със смъртта са доктрини за живота, а четиридесет и двете години са достигане до опозиция на транзитиращия Уран към рождената му позиция, като цикъл на трансформация и достигане на кундалини. Когато този цикъл приключи на 41 години, всички вътрешни врати или електрически окръжности в тялото са отворени, така че електрическото съзнание да се настрои на високи честоти. Все едно да повишите вашия ампераж от 110 на 220 . Транзитиращият Уран в опозиция на своя рожден е вторият главен транзит в живота след възвръщането на Сатурн, на около 30 години.Подготовката за възвръщане на Хирон, на 50-51 години, е третият главет транзит в живота и започва след Урановата опозиция от 38 до 40 –та година. Ние също преживяваме Плутон квадратура на Плутон и Нептун квадратура на Нептун, обикновено след опозицията на Уран. Също така индивидуалният цикъл на трансформация на клиента се осъществява след 42-та година, защото тялото е подготвено чрез енергията на кундалини, придвижваща се нагоре по гръбначния стълб, изчиствайки чакрите. В египетската доктрина Притегляне на сърцето се съдържа учението за Хирон, че аркана, ензимите, трябва да бъде усвоен от тялото и активиран на 42 години. Или в средата на живота тялото съдържа тайни,които са готови да бъдат разкрити и да се постигне истинско резониране на енергиите в тялото. В противен случай ще последва смърт или връщане към формата на Сатурн.
    Виждането на Хирон също сигнализира края на патриархата, тъй като нашата женска страна започва да се фокусира върху процеса, докато мъжката страна се фокусира върху целите. За жената начинът, по който се извършват нещата, има значение по отношение на крайния изход – силата и властта престават да бъдат крайната цел на всяка активност. Жената потъва в самото съществуване.А за астролозите виждането на Хирон предвещава регенерирането на нашето най- важно умение- посвещаване чрез астрологичната карта.
    Когато силното влияние на Хирон става все по- очевидно в процеса на работата на лечители, астролози, гадатели и практикуващи енергийна медицина, започваме да разбираме, че само ние можем да формираме нашето бъдеще. Много от търсещите хора си припомнят как да формират реалностите и да осъзнават, че най- дълбокото ниво на лечение се осъществява само когато е налице разрешението на нашите мъжки и женски страни.
    Хирон управлява екологията и появата му сигнализира разрешаването на екологичното бедствие, макар че ние сме изгубили връзката си с циклите на плодородието и сме забравили как да живеем в хармония със Земята.
    Много хора все повече се приспособяват за връзка с 4-тото измерение, измерението отвъд нашето трето измерение, което фиксира съзнанието ни във времето и пространството. Следващото 4-то измерение е достъпно чрез чувствата и с помощта на “резонанс” в нашата фина енергийна система от чакри.Тъй като Хирон ни учи да лекуваме и да се настроим с помощта на нашите фини енергийни системи, изглежда че достъпът към нефизичните същности ще последва естествено от финото енергийно пробуждане. Виждам много знаци, че това се случва, че се усилва и че боговете може да са в нашите собствени тела и ние не трябва да изследваме небесата със сребърни космически кораби.
    Хирон е ключът към познанието как да бъдем по- малко физични и астрологичната работа с него предлага Път отвъд физичния капан. Той ни показва как да съществуваме в тялото, бидейки във връзка с много други сфери. Това ни позволява да проучим астрологичното влияние на Хирон.

    ХИРОН КАТО ВОДАЧ КЪМ ВЪНШНИТЕ ПЛАНЕТИ

    Откакто започнох да работя с Хирон ,моето съзнание относно това как да живея, премина през пълно преобразуване. Тази моя промяна трябва да бъде обяснена, защото тя е същността на начина, по който ни преобразува Хирон. А това може да помогне на читателите да се справят с моята методология, която рефлектира върху сливането на дясното и лявото мозъчни полукълба. Уран управлява дясното мозъчно полукълбо, Сатурн – лявото и ние не можехме да свържем двете полукълба до този момент.Така в древни времена хората били доста “дясномозъчно” ориентирани, вярвайки сляпо в магията и гадателството; от 1600 г.сл.Христа ние сме станали твърде “лявомозъчно” ориентирани. Сега, след откриването на Хирон, вече можем да слеем двете полукълба.
    “Дилемата на Хирон в хороскопа като че ли е съгласието на индивида да страда чрез поредица от ситуации, които внасят много болка...На човек му се иска просто да напусне това съществуване, в случая планетата Земя”-Филип Седжуик , който открил, че Хирон, транзитирайки полупункта Сатурн / Уран , разрешава дилемата на хирон.
    ... А Хирон ще транзитира от полупункта Сатурн/Уран през последните три дома до възвръщането си върху Северния възел и тогава към Асциндинта, показвайки много силна трансформираща фаза за мен. Тогава осъзнах, че нищо не ми се случва безпричинно и бих могла да се настроя към висшата си същност,, ако избера това. Все пак има цена, която трябва да заплатя – ако кажете “да” на преживяването или енергията, която ви се дава на синхронно ниво или нивото, което е в космичното съзвучие, и получите настройка, тогава вие се придвижвате в една зона, където ще знаете и ще чувате какво да правите и какво не през цялото време.Но след като се настроите няколко пъти и опознаете енергията, вие не можете да кажете “не”, ще изгубите своята предна позиция, ще се наруши равновесието и мисля, че настройването към хармонията ще бъде безвъзвратно загубено.Все едно , че се раждаш наново, като дете на Вселената, където повече няма да се страхуваш от средата, която те заобикаля. Така моето търсене на същността на енергията става безстрашно и безмилостно, защото знам, че е започнало планетарно и личностно преобразуване. Вече има твърде много химикали, радиация, твърде много смут и враждебност на Земята, за да се осъществи обичайно решение на проблемите. Единствено радикална промяна на холограмата (основната клетъчна матрица на живота) и приспособяването на всеки индивид към алхимичния огън може да подтикне Земята и всеки от нас към по- фино ниво на настройване. Алхимичният огън се разгаря.
    Еволюцията на съзнанието е постепенно откъсване от личното его и съответно сливане с Вселената. Личното его е защитно средство, което ни е необходимо за ранното развитие и усъвършенстване на вътрешнопланетните проблеми и допускането на сливане (Нептун) винаги е било опасно и кризисно. Личното его е структура, създадена от хората, които първи се грижат за нас и собствената ни представа за нашите вътрешни и външни потребности. Ако го изпуснем ще наподобяваме паяк, който пада от собствената си мрежа, а това означава, че Вселената се превръща в нашата мрежа.
    Квадратурите на Хирон,Уран,Нептун и Плутон винаги дават тласък на съзнанието, но най- дълбок прогрес в живота се вижда при трите главни растежни точки – възвръщането ан Сатурн, опозицията ан Уран и възвръщането на Хирон.Това е така, защото трите главни транзита в живота управляват развитието ан четирите нива на реалността, които всеки живот се стреми да усъвършенства. Тези нива са физическо, емоционално или астрално, ментално и душевно. Тези нива на съществуване ни подготвят за висшето духовно съзнание, управлявано от външните планети. Циклите на Нептун и Плутон са извън този обхват, но вратата към тези енергии, циклите на Сатурн/Хирон/Уран трябва да бъдат добре разбрани преди определянето на господството на Хирон и полярността на Дева/Риби на шести и дванадесети дом.
    В самия момент на раждането Сатурн започва своя бавен и непреклонен растеж към мъдростта и зрелостта. Транзитирайки през домовете, той се движи в рождената карта и предава всички уроци на физическо ниво. Никой не би могъл да се стреми към емоционална зрялост, ментална чувствителност или душе
  16. Like
    valiastoeva reacted to Кирил in Хирон в астрологията   
    За да се направи точно тълкувание на дадена позиция трябва да се имат предвид всички фактори в хороскопа. Все пак ето няколко думи за родените с Хирон в 5 дом:

    Юношеските им години посветени изцяло на забавленията и емоциите, търсят своята голяма любов. Любовните връзки могат да станат публични. Бракът е последван скоро от раждането на деца, те се оказват впоследствие по-важни от т.нар. голяма любов, имат много добри отношения с децата

    С тази позиция човек може да има талант в областта на изкуството (театър, кино, музика.) Човекът трябва да успее да разгърне талантите, които са вложени в него. При всички положения ще се стреми към изява.

    Хора с Хирон в 5 дом обикновено се ползват с популярност и могат да станат кумири, дори без да го осъзнават. Ако имат положително излъчване и дават добър пример биха могли да помогнат на мнозина. Съществува опасност да станат зависими от одобрението на хората.

    При напрегнати аспекти на Хирон е възможен трагичен край на любовните връзки или брака.
  17. Like
    valiastoeva reacted in Хирон в астрологията   
    Здравейте,
    много ми е интересна темата за Хирон . Аз съм психолог и хомеопат.
    Работя със сънищата на моите пациенти. Правя регресивна терапия.
    Напоследък проявявам интерес към лечението със скъпоценни и полускъпоценни камъни. Всичко това явно е свързано с Хирон, които е в 8 дом на 14 градуса в Риби в тригон с Нептун в четвърти дом и в опозиция на Венера, Уран и Плутон във втори дом. Учила съм Астрология ,но я ползвам само за да се ориентирам...... така че ако някои може да каже нещо повече за тази позиция на Хирон ще ми бъде интересно......
  18. Like
    valiastoeva reacted to Йордан Анов in Силните места в хороскопа   
    Понеже става дума за силните места в хороскопа, бих искал да направя препратка към това как една планета може да се окаже силна/слаба благодарение на аспектите, които сключва с останалите планети, благодарение на сумарните отношения.

    Относно това как се определят степените на сила на дадена планета, съм избрал скоростта на движение, като най – висок е индекса на Луната, на която давам показател 3, след нея следват персоналните планети – Слънце, Венера и Меркурий, на които определям сила – 2, следва групата на социалните планети – Сатурн, Марс, които са малефици и на тях определям отрицателна стойност минус 1, докато на Юпитер, който също е в тази група, давам положителна единица. Следва групата на трансперсоналните планети, които заемат отрицателни стойности – Нептун -1, Уран -2 и Плутон -3.

    Подобна класификация или по скоро цифров еквивалент може да се направи и спрямо аспектите, само че тук нещата са малко по характерни. От това което съм извел като наблюдения, мога да каже че предварително не може да се определи знак, той зависи до голяма степен от това какви планети са включени в конюнкцията, ще рече че при наличието на малефик аспекта приема отрицателна стойност. Определям три аспекта като водещи, това са – съвпад, квадратура и опозиция, на които давам стойност 1, като междинни – секстил и тригон, на които цифровия еквивалент е 0.5, а най – малка стойност давам на полусекстила и инконюнкцията – 0.25. Важна роля давам и на ъглите в хороскопа, както и на планетите попадащи в така наречените гокленови зони, които приемат директо една единица към общия си капитал.

    Например:

    Слънце в 1-ви дом, квадратура с Меркурий

    Получаваме Слънце – 1, 1-ви дом – 1, квадратура – 1 и накрая Меркурий, който дава допълнително още една единица към сбора. От тази конюнкция получаваме като сума за Слънцето – 4. Разбира се, ако има допълнителен аспект, например секстил с Нептун, директно изваждаме от дотук получената сума 1.5. Това се повтаря докато не се изчерпа и последният аспект, за да получим накрая числовата стойност на дадена планета. Това упражнение се повтаря за всяка планета, за да се определи доминантата, разбира се това което предлагам като система има множество алтернативи, и както винаги си оставям вратичка, или казано с други думи практиката ще покаже, а за това ми е нужна и вашата помощ
  19. Like
    valiastoeva reacted to Кирил in Хирон в астрологията   
    Вече почти няма астролог, който да не използва Хирон в съставянето на астрологичните карти. За изтъквуване на неговото влияние е общоприета символиката на "ранения лечител" - кентавъра Хирон - взаимствана от гръцката митология. А от положението, което заема орбитата на Хирон - между тази Сатурн - последната от видимите с просто око планети и Уран - първата от трансцеденталните планети, произтича значението му на мост между видимото и невидимото, ключ, който може да отвори вратата на съзнанието ни към по-висшите светове.

    Въпреки това обаче ролята и влиянието му остава спорно, най-вече в частта кой знак Хирон управлява и дали изобщо може да управлява зодиакален знак.

    Хирон е открит през 1977 г. и за много астролози става благодатна почва за "свободни" съчинения по темата как се проявява той в зодиакалните знаци и в домовете на наталната карта.

    В тази връзка искам да попитам имате ли собствени наблюдения върху влиянието на Хирон в домовете и знаците на астрологичната карта и книгата на кой автор по темата Хирон смятате за най-реалистична и отговаряща на вашите наблюдения?
  20. Like
    valiastoeva reacted to Иво in Френология   
    Здравейте,

    Публикувам тази тема с надеждата, че някои от вас има практически наблюдения върху френолгогията.
    Пишете вашите разсъждения по темата. Френологията наука ли е или псевдо-наука? Работи ли?
    Вашите наблюдения и мисли по темата?

    Може даже да направим френологичен (и физиогномичен) анализ на някое лице ако искате. Кой до колкото разбира естествено...

    Иво.
  21. Like
    valiastoeva reacted to Надежда in Примерен хороскоп   
    Здравейте, Паулина
    Ако разрешите да ви ползвам за учебни цели, ще се включа и аз
    Моля Ви, имайте предвид, че не съм астролог!
    Анализът ми е на база положението на Слънцето, възлите, Хирон, и някои други елементи, които ще спомена. Разбира се, не може да е пълен и изчерпателен. Ще се наложи да напишем цяла книга...Само ще добавя някои неща към вече казаното.
    Хирон на Асцендента ви е дал силен отпечатък още с първата глътка въздух. Може да прочетете повече за това в темата за Хирон. Мен ми се иска да добавя още нещо към значението му, което не е споменато там. Освен всичко друго, Хирон олицетворява търсенето на цел в живота. Хората като Вас, белязани от планетата изпитват непреодолима нужда, дълбок копнеж да открият смисъла на съществуването си във физическо тяло. Искате да знаете защо сте тук и каква е задачата ви. Вие сте като канал, през който нахлува информация за духовните светове отвъд нашия. Това понякога ви измъчва. Може доста време да прекарвате в съмнения, въпроси и търсене /Меркурий в Дева/. Понякога това познание ще го получавате и без да търсите. То буквално ще нахлува във Вас чрез сънища, видения, мисли /Нептун в 8 дом в Скорпион, тригон с Асц и Хирон/ Необходимо е да разберете, че душата ви е “ранена” с това познание и е изцяло във Ваши ръце начина, по който ще го ползвате.
    Избрали сте си трудна задача в този живот /Слънце квадратура с възлите в ъглови домове/. Често ще се чуствате като разпъната от вси страни, от Вас ще се изисква много и ще Ви се струва, че е повече, отколкото можете да понесете. Животът отново и отново ще Ви представя своите горчиви чаши и те няма да са една и две. Това е кармично определено. Помнете, че това е Ваш избор. Ние сами избираме трудностите, които ще ни дадат максимално духовно израстване. Добрата новина е, че звездите ви закрилят/ голям тригон на Слънце, Луна и Юпитер в земни знаци/. Вие сте великодушен и щедър човек, отзивчив и благороден по един земен, достъпен начин. Винаги може да намерите спасение и утеха в малките неща, физически сетивното ви успокоява и просветлява, обичате природата. Мила, разбираща, съчустваща./Асц Риби/
    Високо интензивната енергия на Хирон трябва да си намери отдушник. Вашите духовни търсения са продиктувани преди всичко от огромното ви желание да разберете мисията си в живота, да надникнете отвъд материята и формата. В състояние сте дори физически да се разболеете, ако не намирате отговор. Душата Ви е търсеща, пробудена. Лечителска дарба.
    Положението на Слънцето в 7 дом показва, че се идентифицирате с партньора в живота ви. Той ви придава завършеност и цялост. Управлява се от Меркурий в 6 дом /може да сте се запознали по време на работа, но не е задължително/. Дава Ви обективна представа за вас като личност, каквато винаги сте търсили. С него се чуствате истинска жена. Внасяте много чар и романтика в общуването си с другите/ Венера и Марс в Лъв, в 5 дом/.
    Децата са вашето щастие. Семейството ви е утеха, пристан на който с радост да положите уморената си от житейски мъки глава /Северен възел в 4 дом в Близнаци, Локус фортуна в 4 дом в Рак/ .Отдайте им цялата си любов, топлота и сърдечност. Те ще Ви дадът ключа към разбирането Ви за себе си. Мъдро ще ги наставлявате и най-вече общуването Ви с тях ще ви изпълни с така жадуваната хармония. Не се съдете строго за грешките, гледайте напред и помнете, че каквито и бури да Ви връхлитат, Вас Бог ще Ви пази…Винаги!
    Сърдечен поздрав
  22. Like
    valiastoeva reacted to Атлантида in Влиянието на неподвижните звезди   
    Когато в радикса някоя от планетите,Мц или Асц попада в съвпад със звезда, това значително може да "промени картинката".Имате ли такъв съвпад и как усещате влиянието му?
    Забелязала съм,например,че хора, при които Мц или Слънце съвпада с Регул наистина са много добри астролози.
    Регул е била наричана "малкия крал в сърцето на лъва".Счита се,че влиянието му е Юпитер+Марс и проектира кралски качества-благородство,искреност,храброст.Намира се на 29 градуса и 41 минути в Лъв.От първа звездна величина е и е много близко да еклиптиката,което я прави още по-важна.Градусите са за 1990 година.
    Според старинни писания Регул на Медиум Цели дава астролози за кралете,знатни,с високо обществено положение хора.
  23. Like
    valiastoeva reacted in Транзити на Сатурн - дисциплиниращ, отрезвяващ, задължаващ   
    Не се сърдете никога на Сатурн, за нещата, които отнема от живота ви! Той минава и отнема само ненужното. След него имате чувството, че сте изхвърлили един тон баласт, който преди ви е пречил да се концентрирате върху стойностното. Ако едно нещо не е преживяло Сатурновия транзит, то не е било дълготрайно и не ви е било нужно. Но това, което остава, на него можете да се опрете. Няма по-стабилен "чистач" в материален план от Сатурн. Всичко ще изхвърли, което преди само сте се канели да изхвърлите и все не сте го правили. Ако преди неговия транзит сте си си клатили краката, загубите ще за болезнени. Може да си отидат и стойностни неща, които не сте успели да доведете до достатъчно узряване, с което да получите една слаба оценка. Ако ли сте се занимавали сериозно със себе си и не сте бягали от отрезвяващите уроци на живота, Сатурн ще мине и ще стабилизира вашите постижения - във всеки един план, но и в материалния. Той е господарят на нашия материален свят и следователно уважаваните от него структури са устойчиви, добре организирани и стабилни. Неотговарящото на тези изисквания не издържа неговия тест. Един труден, но справедлив учител.
  24. Like
    valiastoeva reacted in Транзити на Плутон - тайнствен, проницателен, трансформиращ   
    Плутон е възможно най-добрият хирург, оперира безпогрешно и с математическа точност.
    Но без анестезия.
    А от някои болки, знаем - и се умира...
×
×
  • Добави...