Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Ahmet

Защо сме толкова тъпи?

Recommended Posts

Защо сме толкова тъпи ние западните хора по отношение на духовните въпроси, въпросите за смисъла, за човешката природа? Това дето питам повече разбира се е важало преди 100-150 г.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

??? Какво те мъчи :)

Знаеш ли че глупоста реално не съществува . Трябва да има някаква критика към реално съществуващи качества , например--разсъдливост-- .Тогава се появява и глупоста .

То ние хората добре си расъждаваме и говорим ,,овцата е по глупава от лъва" . Но това са си наши човешки умувания извъм мъдроста на природата .Понятието глупост е от областа на расъжденията за добро и зло , следствие яденето на забранения плод .Изход от това мъчение е да спрем да дъвчем и го преглътнем , този плод . Да стигнем до края и видим че там няма лошо/хубаво .Има само съществуващо , И то е , което е реалност . ,,Аз" не съм нечия оценка , а това което още не виждам в пълнота .Мога да кажа че някоя постъпка е ,,тъпа" , но това казване е по малко от мъничък вятър .То се губи в постъпките за месец или година .

Искам да кажа , че само ни се струва че сме глупави или умни . Ние сме си такива каквито можем и обикновено сме най доброто въпреки трудностите или неудачите . Просто толкова сили сме успяли да мобилизираме за момента . И единствено полезното е какви можем да бъдем . Това е във възможностите , само да решим и работим за това  . Да бъдем подготвени за идващото .

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ами всяка раса, народ или етнос са си на различен етап от своето развитие. Нормално е едни да са в упадък, а други в разцвет. От около век и половина се наблюдава подем в духовността на запад. Успоредно с това върви и техническия прогрес. Светът като цяло все още е преобладаващо материалистичен, което е нормално за периода в който се намира. 

За да има духовен импулс в един народ или в дадена част от света, това трябва да е предизвикано от действията на някоя духовно-напреднала индивидуалност. Сега с интернет нещата доста се променят, но така или иначе си остава необходимостта всеки импулс да бъде иницииран от някого, а влиянието му да е съобразно със силите на инициатора. Къде и кога ще стане това зависи от кармата на народите сред които става това и от тяхната готовност да приемат това духовно влияние. А сигурно влияние оказват и други срокове, които не познаваме. Но така или иначе всичко си има своите причини и е логично.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Присъединявам се към Станимир и Александър. Всичко върви по Божествения план. Просто ние не го разбираме по обясними причини. Наскоро попаднах на една невероятна книга на руски език - авторът е ядрен физик - Игор Острецов - Введение в философию ненасильственного развития. И там той се опитва и доста успешно да обясни смисъла на всички събития в историята на цивилизацията ни - революциите, войните, капиталистическата епоха, нейния естествен край - защото сега е ред на друг процес... 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Темата беше вдъхновена от това, че за бялата раса се твърдят разни неща. Най - общо казано: от нея ще произлезе Шестата раса, тя е сочена като предпоследно стъпало преди расата на любовта... Пък...

Иначе..., като се замисля - високата култура в Индия е привнесена от ариите.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Цитат

Темата беше вдъхновена от това, че за бялата раса се твърдят разни неща. Най - общо казано: от нея ще произлезе Шестата раса,

Това означава , че тези хора се намират в най подходящите условия . Нищо повече .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Малко хумор в прохладния съботен предиобед. Понеже стана дума за Плана Му. Добре, че е шегата та да си кажем истината. :)

http://www.beinsadouno.com/board/gallery/image/6794-109390294_619069712059312_2457732623730570803_njpg/.

Редактирано от Ahmet

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×