Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Прекъсване на енергийна връзка. Как става?


Recommended Posts

Здравейте!

От няколко месеца съм си втълпил, че между мен и друг човек има енергийна връзка, възникнала следствие на обикновен физически допир и съответно искам да прекъсна някак тази връзка (ако въобще съществува такава).

За да бъда по-кратък имам няколко по-конкретни въпроса, на които много бих се радвал да получа отговор от някой по-наясно от мен icon_smile.gif , а именно:

1. Има ли някакви строги правила при мисленото визуализиране на енергийни връзки, нишки и тяхното прекъсване и т.н.? - трябва ли да си ги представяме по точно определен начин или това е въпрос на въображението на всеки човек; възможно ли е вместо да си представяме някакви мислени картини да прекъснем енергийна връзка само чрез някаква интуитивна нагласа, напр. от типа: "унищожавам, изгарям, всичко, което ме свързва (независимо от неговото естество-енерг. връзка или др.) с еди-кого...".

2. Възможно ли е да имаме повече от една енергийна връзка (нишка) едновременно, с даден човек и да прекъснем само тази която желаем?

3. В какви случаи е възможно да възникне енергийна връзка менжду двама души?

4. Как мога да разбера дали между мен и някой друг съществува някаква енергийна връзка (особено негативна)?

За да прекъсна евентуалната енергийна връзка между мен и гореспоменатия човек аз си представям всичко, което може да ни свързва във вид на някакъв въображаем сноп, който изгарям (снопа се самозапалва), но не знам със сигурност дали това е подходящия начин.

Ще се радвам да прочета вашите отговори и мнения по темата...

Благодаря предварително!

Хубав ден! icon_smile.gif

Линк към коментар
Share on other sites

Всеки човек, който те е видял, няй-малкото има потенциал да изгради енергийна връзка с теб.

А всеки човек, който те помни след като те е видял, може да изгради каквато си иска енергийна връзка в рамките на възможностите си.

А сега си кажи защо точно мислиш, че имаш енергийна връзка (каква беше ситуацията) и защо толко не я искаш?

Линк към коментар
Share on other sites

Преди да получиш повече съвети - един "по спешност' :) :

( и за твое успокоение)

Визуализацията на снопа е добра. Представяй си, че го отрязваш с нож.

Ако го палиш, в някакъв момент трябва да визуализираш и загасяване.

Два снопа - един пред и един зад центъра на тялото ти.

След това се изкъпи хубаво с обилно течаща вода.

За повече съвети е нужна повече конкретна информация.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Неизброимо е количеството на енергийните ни връзки. Неизследимо и неподвластно на нашият ум е тяхното значение.

От каква гледна точка си преценил ,че дадена енергийна връзка е добра ,а друга лоша?

Единственият ни даден от Бога "филтер за отсяване" на злонамерените енергийни въздействия е чистото сърце.

Не съветвам никого да се занимава с ментални практики,ако в сърцето му не е изгряла Любовта,защото ще се превърне в черен магъосник.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте! :)

Много благодаря за бързите отговори!

За да бъда по-кратък в своя въпрос в началото, наистина спестих голяма част от подробностите, но очевидно за да се даде по точен отговор са нужни повече детайли около ситуацията... съгласен съм с това...

.....Та ще се опитам да внеса малко повече подробности :) :

Често пъти, когато се отправям на пътуване аз изпитвам известни опасения да не остана по някакъв начин свързан (на енергийно ниво или както въобще е възможно <_< ) с хората, предметите, въобще с мястото, откъдето ОТПЪТУВАМ. Може би няма да прозвучи много умно ;) , но като че ли понякога се страхувам да не остане някаква енергийна част от мен (без която не мога) на място където повече няма да се върна или поне дълго време няма да посетя... Това не важи в такава степен за дома ми (когато тръгвам на някъде-екскурзия, почивка, дъгло пътуване и т.н.), защото знам, че все някога ще се върна и каквото и да "остане" от мен там, то НЯМА ДА БЪДЕ ЗАГУБЕНО...

Как реших, че имам енергийна връзка с дадения човек в конкретния случай? - това лято бях на почивка за около две седмици. Човека, с който предполагам, че съм "свързан" някак, беше от пресонала на хотела, където бяхме отседнали...С него станахме, може да се каже, добри познати... В деня преди да отпътуваме за вкъщи, въпросния човек дойде да си вземе довиждане с мен и компанията ми и както е прието си стиснахме ръцете.... Именно в този момент (на ръкостискането), аз се поддадох на гореспоменатите си страхове и реших, че между мен и него възникна енергийна връзка, внуших си това и до момента още съм в плен на това самовнушение. Доколкото ми е изестно за една енергийна връзка разстоянията за без значение и просто реших, че трябва да намеря някакъв подходящ начин да я прекъсна.

А защо искам да я прекъсна? - защото съм с убеждението, че през тази енергийна връзка изтича част от собствената ми енергия, енергийно не съм автономен, както съм бил досега (или както поне съм предполагал :rolleyes: ). Доколкото знам, чрез такава енергийна връзка може да се пренасят ДВУПОСОЧНО и положителна и отрицателна енергия, моментни настроения, нагласи и т.н. Това не е полезно, според мен нито за единия човек, нито за другия... И това, което искам е да стана отново енергийно автономен (аз съм си аз, другия си е той - връзка помежду ни няма - никой не се бърка в енергията на другия :thumbsup: ), ако въобще съществува някаква енергийна връзка между мен и споменатия човек.

По тази тема писах и другаде, където получих един единствен отговор, който гласеше, че ако има истинска енергийна връзка то тя само с въображение не може да бъде прекъсната.... на друго място пък пише, че чрез подходящо мислено визуализиране, дадена енергийна връзка може да бъде прекъсната........ и..... като, че ли започнах да се обърквам.... :(

.... А може би всичко е плод на някакви мои вътрешни страхове.... знам ли....

......Именно поради това реших да пиша и тук по тази тема....

..... Надявам се, че успях да внеса малко по-голяма яснота по моя случай.... :)

Ще се радвам да прочета вашите следващи мнения....

Това е засега от мен...

Хубав ден на всички! :)

Линк към коментар
Share on other sites

Добро средство при създаване на енергийни връзки при общуване между хората, когато искаш да си вземеш твоята положителна енергия и да върнеш отрицателната е методът "преглед на Кастанеда". Може да го намериш описан в Интернет. Той е за всички значимия събия и хора, които сме срещнали, но ти е ясно, че може да се употребя и за едно конкретно събитие. Възможно е покрай него да се наложи да се обучиш на някой допълнителни техники и методи за управление на съзнанието де :)

НО НЕ МИСЛЯ, че това е проблема.

Независимо дали ще говорим за енергии или не, мисля, че става въпрос за страх от замърсяване. А енергиите просто ги използваш рационално, за да оправдаеш действията си. Явно напоследък четеш и се занимаваш с такива неща и затова говориш за енергии.

Тоест, всъщност страха е като си бил някъде да не би някой да ти е "лепнал" нещо или зараза на това място, а вътрешният филтър да ти го преобразува като страх да не си оставил нещо.

Това, че само вкъщи не го чувстваш това нещо означава, че само в семейството се чувстваш сигурен, че няма да се замърсиш. Което повдига въпроса дали семсйтвото или майката, или бащата не са ти създали впечатлението, че когато не си с тях, може да се замърсиш.

Но това е само една теория за вътрешните ти мотиви.

Можеш без да е нужно въобще да коментираш догадките ми, да си отговориш на следните въпроси за твоя яснота:

Какво чувстваш като се прегръщаш с хората? Прегръщаш ли се или го избягваш?

Имаш ли приятел/приятелка? Когато правите секс, как се чувстваш после? Нервен, потиснат, бързаш веднага да се миеш?

Какво отношение има майка ти особено/баща ти към интимните ти приятелки/приятели? Мръщи ли се? Говори, че ти е рано, че е опасно и т.н.?

Съжалявам за директния подход, но Интернет е една много ограничена комуникация :(

Линк към коментар
Share on other sites

...

Няма да ти се разпилее енергията, не се притеснявай.

Ако има някаква връзка, ти я създаваш чрез мислите и страховете си. Иначе разбира се, че човек оставя отпечатък върху всичко, до което се докосне (в пряк и преносен смисъл), но в това няма никаква причина за притеснения. Това по-скоро следва да е причина за по-голяма отговорност от наша страна, отколкото повод да се страхуваме. Разбира се другите също влияят върху нас енергийно, но това влияние точно съответства по диапазон и размер на собствените ни мисли и чувства.

Линк към коментар
Share on other sites

В практиките по Магия ;) , а както и във философията на някои бойни изкуства, има една така наречена “Теорема за овладяване на Пространството”, която тълкува феномена “сетивен пробив” и по която се определя наличието на енергийна връзка с нещо или някого.

Преведена, тя горе-долу звучи така: Ако другият те вижда близо до себе си тогава, когато всъщност ти си далече от него физически – то от това следва, че същият е сетивно пробит. Респективно, и обратното.

(Както например е при различните форми на телепатия и телеестезия.)

Казано с простички думи – можем да говорим за наличие на енергийна връзка само, ако това е двустранен процес. И той задължително се е осъществил по наш избор. Ако процеса не е двустранен – значи става въпрос за самовнушение.

И аз също се присъединявам към мненията, че не е задължително това да е нещо “лошо, вредно, опасно.. и т.н.” за нас, защото ние го определяме като такова и му позволяваме да бъде.

Линк към коментар
Share on other sites

Попитах една позната (за мен - специален човек) и тя ми каза, че най-важно е човек да не мисли за този човек и ситуацията, която се е получила.

Пълна неутралност - така и да има енергийна връзка - ще затихне. Иначе ако човек мисли - де факто я подхранва.

В този Потрал има прекрасни молитви и формули за ограждане. Прочети ги.

П.П.: Много често като силна енергийна намеса/лепка/удар може да се усетят сексуалните мераци и фантазии на мъж към харесвана о тнего жена.

В практиките по Магия ;) , а както и във философията на някои бойни изкуства, има една така наречена “Теорема за овладяване на Пространството”, ....... Ако другият те вижда близо до себе си тогава, когато всъщност ти си далече от него физически – то от това следва, че същият е сетивно пробит. Респективно, и обратното.

(Както например е при различните форми на телепатия и телеестезия.)

Казано с простички думи – можем да говорим за наличие на енергийна връзка само, ако това е двустранен процес. И той задължително се е осъществил по наш избор. Ако процеса не е двустранен – значи става въпрос за самовнушение.

Не разбрах това за "сетивно пробит" - звучи ми като хубва книга, но с лош превод ( т.е. преводачът е добър филолог, но не разбира тематиката и терминологията на книгата и поради това няма шанс да я преведе свястно.)

А втория абзац - има много хора на точно обратното мнение.

Нека дам и друга гледна точка:

Всеки има своя енергия , която може да е силна или слаба поради ред фактори според китайската медицина - предрождена, от майката , от бащата, от мига на зачеване, от мига на раждане, от начина на живот, от средата, от съзнателното набиране на енергия или губенето й.

Много хора казват на това - аура, излъчване, харизма, магнетичност, чар.

Физиците мерят 11 вида полета около човека -

инфрачервено излъчване, електричеко поле с магнитна компонента, и много други (не ги помня в момента). Т.е. човек е една динамична енергийна система, която може като токовете да води до индукция. НЯкой хора ни успокояват с излъчване, други - ни изнервят и ги избягваме.

Ние всички сме ходещи енергийни полета и значи си взаймодействаме, искаме или не!!!

Линк към коментар
Share on other sites

Казано с простички думи – можем да говорим за наличие на енергийна връзка само, ако това е двустранен процес. И той задължително се е осъществил по наш избор. Ако процеса не е двустранен – значи става въпрос за самовнушение.

Toва предполага, че непознат за някого човек не може да осъществи енергийна връзка с него. Твърде зле за бизнеса на врачки и ходжи. ???

И аз също се присъединявам към мненията, че не е задължително това да е нещо “лошо, вредно, опасно.. и т.н.” за нас, защото ние го определяме като такова и му позволяваме да бъде.

Да, лошо е отношението предимно в нашите мисли. Чувстваме отношението на някого към нас като лошо, когато той ни кара да бъдем различни от нашата идеална представа за себе си. Но той няма власт да ни направи различни - това си е изцяло наше решение.

Едната възможност е да се преосмисли връзката с този човек.

Другата е да се изхвърлят всякакви мисли за него от главата , като се заместят с други мисли, ангажименти, работа.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Viki3 и добре дошла при нас и от мен :3d_046:

"Превеждам" на разбираем език ;) :

"Сетивен пробив" означава наличието на канал за отворена връзка на възприятия.

Когато мислим за някого, който физически е далече от нас - ние го "виждаме" и усещаме с вътрешните си сетива. Следователно, при нас има отворен канал за връзка (пробив).

Има вариант и при него това да е така - тогава връзката е двустранна и се получава приемане, предаване и препредаване на енергия (информация).

Обаче, ако той не мисли за нас и не ни "вижда" - двустранна връзка няма, нито тече двустранна енергия (информация). В този случай, всички наши "визии" и усещания за него - може да са просто плод на халюцинации и/или самовнушение. Не винаги, но в повечето случаи е така.

Респективно, и обратното: когато друг някой мисли за нас. Ние можем да му взаимстваме и връзката е факт. Но, може и хабер да си нямаме за това и поради тази причина той да влезе в капана на възприемане на необективна енергия (информация) от нас.

Разбира се, има и хора (и техният брой никак не е малък), които преодоляват тези бариери на двустранната връзка и могат да черпят информация за някого и без негово участие и/или знание.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Viki3 и добре дошла при нас и от мен :3d_046:

"Превеждам" на разбираем език ;) :

"Сетивен пробив" означава наличието на канал за отворена връзка на възприятия.

Когато мислим за някого, който физически е далече от нас - ние го "виждаме" и усещаме с вътрешните си сетива. Следователно, при нас има отворен канал за връзка (пробив).

Има вариант и при него това да е така - тогава връзката е двустранна и се получава приемане, предаване и препредаване на енергия (информация).

Обаче, ако той не мисли за нас и не ни "вижда" - двустранна връзка няма, нито тече двустранна енергия (информация). В този случай, всички наши "визии" и усещания за него - може да са просто плод на халюцинации и/или самовнушение. Не винаги, но в повечето случаи е така.

Респективно, и обратното: когато друг някой мисли за нас. Ние можем да му взаимстваме и връзката е факт. Но, може и хабер да си нямаме за това и поради тази причина той да влезе в капана на възприемане на необективна енергия (информация) от нас.

Разбира се, има и хора (и техният брой никак не е малък), които преодоляват тези бариери на двустранната връзка и могат да черпят информация за някого и без негово участие и/или знание.

Я, това била сложната теория зад това, което знам :)

Както казах в началото:

" Всеки човек, който те е видял, няй-малкото има потенциал да изгради енергийна връзка с теб.

А всеки човек, който те помни след като те е видял, може да изгради каквато си иска енергийна връзка в рамките на възможностите си. "

Затваряш връзката като от своя страна не мислиш за другия с притегателни или отблъскващи настроения. Забравяш и това е .....и се надяваш той да не е черен маг ...хо хо хо :) това последното малко за настроение само :)

Линк към коментар
Share on other sites

... и по устно описание от друг човек може ...зависи от потенциала.

А потенциалът зависи от вярата.

Изобщо нашата задача на тази планета не е да се пазим от връзки - ние сме тук, за да се упражняваме да имаме връзки.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Много благодаря за активното включване на всички!

Започвам да се замислям дали да не потърся някой (екстрасенс, ясновидец или знам ли какъв.... ), който "професионално" се занима с това и който да установи има ли въобще някаква енергийна връзка или няма и ако има да я прекъсне (както си знае там... )... От друга страна, обаче се колебая, защото всички знаем колко много шарлатани има, които не само, че не помагат ами и вредят понякога.....

Какво бихте ме посъветвали - дали да потърся някой "професионалист" в областта или сам да се опитам да се справя със ситуацията?

Ако реша, например сам да проверя дали има някаква връзка между мен и другия човек как да го направя? (какви методи се използват). Нужно ли е освен определен тип мисловна дейност, да се правят и някакви ритуали?

И съответно ако се установи наличието на енергийна връзка, която искам да прекъсна, ДОСТАТЪЧНО ли е тази връзка да бъде прекъсната САМО чрез мислена визуализация (както в моя случай-енергиен "сноп", който мислено изгарям) или е необходимо да се изпълняват и някакви други ритуали? (съжалявам за повторението "ритуали, ритуали, ритуали........" ).

Ако на някой от тези въпроси, по-горе вече има даден отговор, моля да бъда извинен за недоразбирането....

...ии….. още нещо..., като, че ли не рабрах съвсем, как точно да "виждам" човека близо до себе си - да го сънувам илии...... (става дума за мнението на Чебурашка)

…това е засега от мен…

Хубав ден! :)

Линк към коментар
Share on other sites

bsface, хич не ти трябва да ходиш при "ясно"-видци и шаШмани.. За какво ти е да питаш и проверяваш - като отговора е в теб. Ти мислиш за този човек, значи връзката за теб е факт.

Ако тя ти тежи или те притеснява - работи по въпроса. Най-чистата работа е самостоятелно свършената.

Какво значение има дали и при другия човек има връзка с теб. Нека сам си решава какво да прави, ако е така.

Всяка една намеса и режисура от името на другия - е неправомерно вмешателство. Ти си имаш избор как да постъпиш и да се погрижиш за своята половина от връзката, а другият си е негова работа какво да прави с неговата си половина (ако въобще има такава за него).

Ритуалите, за които споменаваш, можеш и сам да си направиш. Без значение какви - предметни, мисловни, визиуализационни... Те затова им викат и практики - защото се правят. Ще ти отнеме известно време и труд, но резултатът няма да закъснее.

Цялата работа се върши от съзнанието. Всичко останало е само средство за концентрация на мисълта и насочването й в желаната посока.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Здравейте моята история е леко подобна на тази . Преди 3 години в магазин за хранително стоки се видях с едно момче което познавам , той ме гледаше злобно в същият момент го чух под формата на глас ме пита какво правиш в магазина аз му обясних пак под формата на глас че ще си купувам нещо от магазина . След известно време изпитах желание да поканя въпросният човек той е руснак но , знае перфектно български , след като влезе в нас почна да ме гледа лошо пак аз усетих някакво чуство за страх чух го под формата на глас , че родителите ще ми умрат , чуството беше отвратително страх , и ярост да не умрът , след това аз го попитах защо и той почна да се смее . След известен период от време почнах да испитвам нетипичен страх от хората не исках да общувам с никой , беше ме страх да излизам да говора с хората и имах 3 месеца силно главоболие . Така в продължение на две години , някъде тогава почнах да чувам гласът на един приятел на руснака , той ми каза че се намира във вудо и че няма да изляза от това састояние . Забравих да спомена , че испаднах в състояние на транс всичко около мен беше нереално все едно всеки момент ще се сабудя от някакъв сън , наистина ужасно чуство . Аз мисля че това е телепатична връзка и аз искам да бъде прекасната , ако някои знае как се излиза от това състояние или от телепатия моля да ми пише на имейла al3nka@abv.bg или на скайп al3nka4 ще съм ви много благодарна защото от години се мъча да изляза от това състояние , а руснака ме е вкарал вътре в това нещо с цел да ме контролира , но едни добри хора му забранили да го прави , моляви отговорете ми защото за мен е важно да изляза от това състояние !

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...