Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Today
 3. д-р Тодор Първанов

  До д-р Първанов и д-р Баев

  Мило момиче, ще се справи с натрапливостите, когато приемеш някои житейски мъдрости.Например, че всичко в този свят, което не противоречи на природните закони е възможно или ,че единственото сигурно на този свят е,че ще умрем, и т.н..Тогава ще се успокоиш и заживееш спокойно.Това е. 1.Човек,над 25г.без фамилна обремененост,възможно ли е да развие психично заболяване(шизофрения,психоза,Бар) Това не противоречи на никакъв природен закон, значи е възможно.Но, понеже ти си с ОКР, не може вече да се разболееш и от шизофрения. 2.От силен стрес,възможно ли е да развие същите ? Силният стрес може да изиграе ролята на спусък при човек, който има генетична обрмененност.Ако го няма гена, няма как да стане. 3.При прием на наркотици(не приемам такива,но моя приятелка от детството го прави,която е в психиатрия в момента...може би и от този факт са провокирани въпросите ми)възможно ли е да се раболее от горе изброените? Едва ли е от наркотика/ има група наркотици - психостимуланти, при тях е възможно да се полудее, но след няколко години редовен прием/.
 4. Рассвет

  О "Девятом круге"

  Тайное древнее общество «ДЕВЯТЫЙ КРУГ САТАНЫ» контролирует как религиозные организации, так и оккультные ордена, ответвления «Вольных каменщиков». Это видимая часть современной пирамиды власти. Туда входят представители мировой элиты, поп-культуры, мирового шоу-бизнеса. Представители «ДЕВЯТОГО КРУГА САТАНЫ», начиная со времён шумер, совершали кровавые детские жертвоприношения для усиления своей власти над людьми. Исторические свидетельства, показания современных очевидцев, документы и расследования, которые неоднократно освещались и публиковались в средствах массовой информации, в интернете, в том числе собранные благодаря канадскому священнику и писателю Кевину Аннетту («Международный Суд общего права в Брюсселе (ICLCJ)»), о том, как в разных странах представители мировой элиты подвергали чужих детей жестоким издевательствам, изнасилованиям, развлекаясь на охоте, использовали детей в качестве живых мишеней и трофеев, убивали их, принося в жертву сатане. В ритуалах детских жертвоприношений принимали участие высшие представители католической церкви, военные, представители высшей власти из разных стран и мировой элиты. Что сейчас творится в мире, как массово по разным странам открыто навязывается молодежи культ сатаны (навязываются страхи, стремление к безграничной наживе, наркотикам и алкоголю, поклонению сатане) через киноиндустрию, представителей мирового шоу-бизнеса, подконтрольных «Девятому кругу». Статистика ВОЗ о пропавших без вести детях. Жестокая реальность невидимого мира. Для кого человечество служит пищей и что творится за гранью невидимого нами? Кто в этом виноват и что делать? Каков выход из сложившейся ситуации? Передачу можно посмотреть и на сайте "АллатРа-ТВ" - https://allatra.tv/video/o-devjatom-kruge
 5. Здравейте, д-р Първанов! Нещата при мене се развиват – бавно и мъчително, но развитие има. Постарах се партньорът ми да разбере, че този път съм сериозна и че е минал много граници в отношението си към мене – обиди, вербална агресия, и особено това, че е позволил аз да го издържам толкова време, при всичките трудности, които аз изпитвам, и които ме сриваха като жена и любима. Имаше период на отдръпване и мълчание от моя страна. Сега поддържаме по-скоро приятелски отношения. Окуражавам го в търсенето на работа – виждам, че вече е осъзнал, че няма как да отлага момента повече. Не можах да се справя се справя съвсем с моите слабости, обаче. Може би е вид егоизъм – не знам как да го определя. Чувствам се много зле, като знам, че той е на ръба, и не знам как да продължа да живея все едно него вече го няма – в положението, в което е. Знам, че не е моя вината той да е в тази ситуация, но ми е мъчно – така да го кажем, и това чувство ме смазва. Затова казвам, че може би е егоизъм от моя страна – не искам и не обичам това чувство. То винаги ми е пречело. Мисълта, че съм постъпила зле с някого е непоносима за мене. За мене е важно да знам, че моите близки хора са добре, за да мога аз да вървя напред. За момента следвам някаква моя стратегия да го подкрепям, докато си стъпи на краката – чисто морална подкрепа и докато не преминава границите, които аз сама поставих, за да мога да оцелея емоционално. Общо взето, излезе нещо като да избера по-малката от две злини (лично по моите разбирания). Покрай книгата осъзнах, връщайки се назад, че всичките ми проблеми в живота, са идвали единствено и само от партньорите ми във времето. На тези години си дадох сметка колко е важно кого допускаш в живота си и занапред много ще внимавам. Може би имам нужда от терапия, но покрай работата си доста пътувам напоследък и не мога отделя нужното време.
 6. Здравейте г-н Първанов и г-н Баев.Може би си спомняте за мен(силно се надявам )-жената с две дечица,която след здравословен проблем,започна Натрапливо да се страхува от Полудяване...Много ви моля,за последен път да отговорите на следните въпроси(вярвам,че това освен на мен,ще помогне и на други питащи се същите въпроси). 1.Човек,над 25г.без фамилна обремененост,възможно ли е да развие психично заболяване(шизофрения,психоза,Бар) 2.От силен стрес,възможно ли е да развие същите ? 3.При прием на наркотици(не приемам такива,но моя приятелка от детството го прави,която е в психиатрия в момента...може би и от този факт са провокирани въпросите ми)възможно ли е да се раболее от горе изброените? Благодаря Ви, предварително! Радвам се,че Ви има!
 7. Може да те прави една идея по-бавен.Всичко е индивидуално.
 8. д-р Тодор Първанов

  ОКР ли е ?

  Спри да мислиш повече по темата .Опитай се да спреш всички повтаряния за ,,късмет ,, или ,,вървене,,. Направи го и си живей като всички нас. .
 9. За ,,заземяване"! Интегриране и на елемента Земя (връзка с реалността, отвъд илюзиите в ума) За да подпомогнеш комбинирането на Земята с Водата (връзките между съзнателните съдържания), в опозиция на преобрадаващата при теб комбинация Въздух (връзката с несъзнаваното) и Огън ( връзката с волята, желанията и чувствата) Не знам как са описвани в Учението на Дънов тези ситуации, за това ти препоръчах да попиташ приятелката ти. Тя все пак, като твое вътрепсихично преживяване е носителка на ,,женския образ", съответно си проектирал анимата си върху нея. Естествено е в комуникацията ти с нея ,,да се родят" нови смисли, които да подпомогнат ,,растежа" ти. Кой каквото си сготви, това яде! Гарванче, толкова ясно си напомняш сама на себе си, че животът не е само работа! Ами поживей малко, ако ще и по 1 час на ден си отделяй за ходене до пазари. Виж как ,,тече" Животът, почувствай го, отдели си време и на чувствата, а не само на отговорностите. Стани от черен гарван - чернобяла лястовица, пък може и шарено врабче и трите все пак са ,,градски птици" и няма да е проблем.
 10. Yesterday
 11. Благодаря отново, много съм благодарен като ми отговаряте. имам и още един въпрос на който не можах да намера отговор в нета. невротоп прави ли ме по муден ? защото в листовката пише против проповдигнато настроенйе какво ще рече това ?
 12. Електричеството_и_магнетизмът Благодаря. Какво означава за клетките "войната" да се превърне в миролюбие? Според мен конкуренцията като отличителен белег и основа на взаимоотношенията в едно съобщество, да се трансформира в отношения на взаимодействие и взаимопомощ. Всъщност точно така са построени естествените екосистеми. Човешкият мозък, обаче вижда в тях проекцията на своето войнолюбие. Може би, когато мозъкът и симпатичната ни нервна система започнат да осъзнават миролюбието и взаимодействието като основен принцип на нашия свят, ще намерят пътя към тази трансформация....
 13. Здравейте. На 27 години съм в момента . Мисля, че всичко е започнало преди около 15 години като съм бил 6 - 7 клас. Тогава ми сложиха шини да ми се изправят зъбите, но ми се събираше доста слюнка в тях и ми се налагаше по - често да преглъщам. При децата беше доста популярно 1 за щастие, две за нещастие и т.н, т.е нечетното е на късмет. И някак си точно в този период съм си изградил броене на преглъщането или не точно, по - скоро като преглътна, преглъщам още веднъж, да стане нечетно и така. Доста години покрай това ми се е завъртяла и система, като влизах някъде тропвах първо с крак и преглъщах (около него винаги е било завъртяно горе долу всичко), като правех някои неща ги правех по 2 пъти,пипах неща нечетен брой, но не всички а по-скоро неща и предмети които пипам и правя по рядко . Последните може би 2-3 години мисля, забелязвам че явно се е прераснало, защото имах нужда като вляза примерно някъде където знам, че няма да ходя скоро , по някое време да излизам и пак влизам, при сутрешна подготовка пак така 2 пъти си мия очите, но излизам и след това пак влизах и се миех, ходя по един път, обичам да се връщам по същия. И някои други неща, но въпреки това, това никога не ми е пречило, не съм се чувствал напрегнат, винаги е могло ако съм с хора, ако вляза някъде да не се връщам, иска ми се, но мога и да не го правя. Всичките тези неща съм ги правил , за да ми върви, да имам късмет, което е нелогично, но съм ги правил, не съм мислел, че ще се случи нещо лошо ако не го направя. Та на въпроса преди 2 месеца ми дойдоха малко повечко емоции, имах проблем със стомаха 3 седмици, всеки ден страшно гадене, и вече като тръгна да ми минава, ми мина през акъла да си следя за повтаряне на думите, което и преди се е случвало да ми дойде като мисъл, но не съм обръщал внимание явно. И от там незнам поради каква причина се изплаших, че това нещо ще ми повлияе на социалния живот, работа, просто защото би изисквало някакво внимание от мен и разсейване, което аз не бих искал. И от там се почна през някой ден да изплуват още идеи като броене на стъпки, обекти, дори дишане и какво ли още не. Четох в интернет доста, от което може би ми и дойдоха повечето идеи в кавички. Отказах да правя старите ми компулсии предполагам , които се оказа повече отколкото съм очаквал, дори и преглъщането, което по мое виждане ми е основата на системата на моето си броене, като не съм изпитвал кой знае каква трудност. Но проблема е, че новите ми идеи, които ме притесняват някак си ги мисля. Просто самата мисъл или идея да броя дадено нещо ме притеснява, защото ако е закратко, по-скоро като се сетя нещо, става ми гадно, взима ми вниманието, но не за продължително време, и се лутам през 100 неща, които са ми на главата, които всъщност се засичам да броя много рядко. Доста често напоследък имам тревожност , не мога да кажа. че е много силна, но ми е тревожно.Изпитвам страх. че тези неща ще ми повлияят на бъдещето, че цял живот ще съм така, а пък нещата които могат да ми дойдат на ум да броя са доста, а именно това ме най-много тревожи и по цял ден не спирам да го мисля, въпреки, че може би мозъка ми механично се опитва да брои, без целенасоченост, незнам и аз вече. Ще съм благодарен ако някой ми отговори, въпреки романа, който изписах . Благодаря за вниманието.
 14. Видовете медитация са външни - зад това е една. Учи се. А за да върши работа тук при окр, има подготвителни методи, за които споменах. Медитацията - цял живот.
 15. сънувах наскоро че влизам в стая/офис за да си взема чантата която бях оставила в един ъгъл на края на стаята - в момента в който влязох цялата сграда започна да се самореставрира - и се превърна от офис на красив и приятен битпазар с кафенета и оживление... слава богу наемрих си чантата но трябваше да тичам за да не изчезне заедно с магията ... после се оказа че не мога да изляза от "офиса" който се беше превърнал в друг "свят" понеже вече нямаше врата. И просто се слях с битпазара
 16. Просто окр. Комбинацията от малка доза невролептик и антидепресант от стар тип, плюс психотерапия, базирана на когнитивно поведенческата, хипнотерапията и плавно преминаваща във все по-самостоятелно практикувана медитация - упорито, ежедневно двуразово. Малко по малко медикаментите се минимизират и се разчита все повече на усвоените в терапията годности и все повече на това, което тук истински действа ядрено, след като са минати някои подготвителни терапевтични етапи - медитацията е, което при окр истински променя нещата. Та, добър психотерапевт, евентуално на фона на малко химия (ако е нужно, това се преценява)!
 17. Last week
 18. Здравейте ,имам много силно обсесивно компулсивно разстройство ... магическо мислене... имам чувството ,че всяко мое действие може да повлияе на реалноста. няма и минута без това нещо да е в главата ми... примерно ако облека тая фланелка приятелката ми ще умре... като слушам някоя песен и веднага нещо става с мен и моя глас ми казва ,че ако веднага не я сменя може да ме пребият някаде. този глас не изчезва ... дори сега като пиша избягвам думи , знаци ... защото съзнанието ми говори ,че ако не направя нещо както чувствам за правилно нещо ще стане . пия ципралекс помага ми с безпокойството но не и с мисленето ми ... пия вода от една чаша ... по определен начин на пукнатините на плочките... детайлите са много мъчителни... трябва по точния начин и с подходящото мислене да правя повечето неща ...
 19. Споделете, как се развиват нещата при вас.
 20. Петър Дънов – Учителя: „Езикът, на който са писали древните, библейски хора, или, както някои ги наричат, мъдреците, не се дължи на тяхното външно знание.“ „Освен външно знание, човек придобива и вътрешно знание. Той придобива външното знание, по външен път, а вътрешното – по вътрешен път. Вътрешното знание внася в човека сила, радост, мир, но външно не може да се предава.“ „Когато човек дойде до вътрешното знание, той ще има ясна представа върху нещата.“ „Вътрешното знание се придобива отвътре и не се губи никога.“ „Вие, ако имате външно знание, непременно ще оглупеете.“ „След нашата смърт, това външно знание [добито в личния живот], се разкапва [като незаконно придобито (т.е. добито с користна цел, за лично облагодетелстване)] – това е причината, задето някой виден философ, който е писал много книги, след смъртта си отново да се прероди като един прост човек.“ „Ако не изучавате Музиката [т.е. ако Вътрешната Музика на Единното Божествено Съзнание, не "диша" във вашия ум], нищо не можете да постигнете! Всичките ви постижения, без Музика [на Съзнанието – понеже Музиката на Съзнанието е средство за организиране на вътрешното знание (т.е. – за въплъщаване на Словото)], ще бъдат като сняг [„Снегът - това са вашите стари идеи.“П.Д.], който един ден ще се стопи и нищо няма да остане. Без Музика, Жи­вотът е цвят, който ще цъфне [цъфтенето подразбира знание; значи – привидно, вие ще имате знание, но то (понеже, поради отсъствието на Музиката / Божията Любов / Единството – не е станало органически въплътено СЛОВО)] – няма да завърже и ще окапе. Без Музика, животът е едно зърно - ще го посееш, ще изникне, после ще изсъхне и няма плод [т.е. няма разбиране], да даде.“ „Сегашният ни живот трябва да се преобрази. Как? – Като променим възгледите си за Живота, а това ще стане, като вложим в него принципите на Любовта, Мъдростта и Истината. Щом дойдете в свръзка с Бога, Той ще ви даде сили да сторите това. Сега, аз желая да се запознаете с Христа. Вие познавате Христа, но само външно; вътрешно още не сте Го познали [като СЛОВОТО, защото Христос е СЛОВОТО]. Да викате някого у дома си на гости, това не значи, че го познавате; да живеете 10–15–20 години заедно с него, и това още не значи, че го познавате, но когато два живота се слеят в един, да стане сливане, то значи познаване. Това нещо в будическото поле се казва сливане. Тогава всички противоречия в света изчезват. Човек вече не вижда злото и започва да работи тъй, както Бог работи. Трябва сливане в Бога на два живота, на четири живота, на осем живота, на шестнадесет живота и т.н., до като животът на цялото човечество се слее в Едно. Тогава ще се образува тази Хармония, която сегашните народи очакват. И тъй, за всички е нужно сливане и познаване на Христа вътрешно като Любов, познаване на Христа вътрешно като Мъдрост и познаване на Христа вътрешно като Истина. Това е дълбокият смисъл, който трябва да залегне във всеки ум, във всяко сърце, във всяка душа и във всеки дух.“ „Музиката е средство, което трябва да обхване мислите и чувствата на човека. Следователно, първо човек трябва да мисли за музиката, после да я чувства и след това ще се изяви на физическия свят. Същото се отнася и до словото. Първо човек мисли, какво ще говори, после чувства това, което ще каже и най-после трябва да се изяви. Това значи: всяко слово трябва да има мекота, съдържание и красота.“ „Онзи, който е чел Словото, и онзи, който е «изял» Словото, се различават. Който е «изял» Словото, той има Силата, която То съдържа.“ „Учи се външно, чрез памет и ум. Това е знание перспективно, условно, относително.“ „Учи се и вътрешно, гдето СЛОВОТО Е САМО СРЕДСТВО ЗА ВЪТРЕШНО СЛИВАНЕ, а новото знание всъщност е Животът на Тоя, с Когото си се слял - «Аз съм Пътят, Истината и Животът.»ХРАНАТА - ТОВА Е СЛОВОТО. И АКО ЧОВЕК НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ СЪС СЛОВОТО, ТОЙ ТОГАВА ОСТАВА НЕНАХРАНЕН. Словото обновява силите и насърчава.“ „ПЪРВОТО НЕЩО, НЕОБХОДИМО ЗА ЧОВЕКА, Е ХЛЯБЪТ. Гладният пръв трябва да намери хляба, за да придобие сила – той ще знае как да се ползва от него. Ще ядеш, без да се пресищаш – всяко пресищане изтощава човека. Освен с храната, пресищане става още и със знанието. Силата на човека е дадена за придобиване на блага, а не за разрушаване на неговия живот. Следователно ще ядеш, за да придобиеш сила за разумна работа, и няма да преяждаш. Ще живееш разумно, без да се изтощаваш. ЩЕ ПРИДОБИВАШ ЗНАНИЕ, ЗА ДА ИЗПЪЛНЯВАШ ВОЛЯТА БОЖИЯ. КАТО ИЗПЪЛНЯВАШ ВОЛЯТА НА БОГА, ЩЕ ПРИДОБИЕШ ВЪТРЕШЕН МИР. Това значи да бъдеш щастлив. “ „Всичките неща на Земята ние можем да ги разбираме само символично, па и сам Христос, никога не е говорил направо, а казва, например, че Хлябът бил Неговото тяло, а виното – неговата Кръв и прочее. И действително, ХЛЯБЪТ, КОЙТО ИМАМЕ, ТОВА Е ЕМБЛЕМАТА НА СЛОВОТО БОЖИЕ. То, както хлябът, дава на гладния сила, живот, избавя го от страданията. Чрез тези емблеми, които имаме във физическия свят, ние можем да си съставим понятие за нещата в Духовния Свят.“
   
 21. Ами, горе-долу, се оформя вътрешната интерпретация на житейската ти история към момента. Та и аз май познах... ,,Жената"(анимата ти) е била вече ,,при теб". ,,Отказвал" си да излезнеш пред хора, независимо от окуражаването ти от един аспект на анимата ти, докато си се ,,мачеел" бягайки(политайки, впечатлявайки) други аспекти на анимата ти( отново женски образи). Дори си изпитвал и идентифициране с "женския" ти вътрепсихичен образ. Толкова ти се иска да избягаш от "женското" в теб, че си готов и ,,черен принц" да станеш в извисяването си. А това "извисяване" е един вид ,,бягство". Бягане в "безопасността" на възвишението("хълма"), до който не достигат талазите на несъзнаваното("тъмната вода", То често се проявява и като нощно, бурно море, океан). Бягане от предизвикващите отвращение ,,мъжки" образи, от ,,потопения" в невежество ,,град", от страховете, непознатото, непроявеното. ,,Градът", ,,Театърът" - това са проекции на обществения живот, социума. Мястото, където можеш да се ,,омърсиш" и така да загубиш/замърсиш ,,светлият, чистият, божествен образ на младостта". Общо взето, отвъд ,,вътрешния екшън", живееш удивителния живот на всеки млад човек, тепърва навлизащ в сериозната(отговорната) страна на живота. На болката от загубата, липсата, неразбирането, но и на творческия порив да ,,ковеш собствената си съдба", да търсиш вдъхновено, да чувстваш неограничено. Само не приемай твърде лично взаимоотношенията с другите и техните действия! Избягвай крайните оценки! ,,Не съди, да не бъдеш съден"! Чети и между редовете! Това е най-краткото, което искам и мога да ти кажа. Вече не си малък, а и вече те посъветвах нещо в предния ми пост!
 22. Oil-free vacuum pump is regularly added to the bearing in lubricating oil or butter so that you can keep the bearing flexible and convenient for next use. Use oil-free vacuum pump, vacuum pump body unscrew the diversion plug, pour water. Oil-free vacuum pump usually USES the vacuum gauge method, which means to dip the brush into alcohol, acetone and other organic solvents and apply them one by one to the above suspicious parts and the air inlet joint of the rotary vacuum pump, and at the same time watch the change of the color of the vacuum gauge or the color of the glows. When the vacuum gauge wobbles or the purple glow turns milky white, it can be determined that the applied area is leaking. Liquid Ring Vacuum Pump Roots Vacuum Pump dry scroll vacuum pump liquid ring compressor
 23. Dry Vacuum Pump in Metallurgical Industry Dry vacuum pump consumes low power in production, saves energy and protects the environment. It is also very convenient in cleaning and maintenance. It is widely used in metallurgical industry, but do you know what role it plays in this industry? Protective solvent separation and vacuum sintering of high purity metals, alloy manufacturing and other processes need to be used as protective agents to protect metals from oxidation, the process is mostly completed in vacuum conditions produced by dry vacuum pumps, and sintering is also carried out in vacuum. For example, in the production of tungsten alloy (machined tool), tungsten alloy powder is protected by paraffin and ethanol (alcohol) solvents. Before sintering, solvents need to be removed under vacuum conditions and sintered into lumps in vacuum furnace. Vacuum casting lost foam casting is a relatively new casting technology, the main production links are dry sand vacuum fastening. The role of dry vacuum pump in metallurgical industry is briefly introduced in this paper. In addition, it is also widely used in various sectors of the national economy, such as the electric power industry, petrochemical industry, pharmaceutical industry which we are familiar with are inseparable from this vacuum equipment. Vacuum Pump For Textile Industry Scroll Pump For Wafer Processing System Vacuum Pump For Methanol
 24. Има сънища, които бяха по - елементарни и може да са свързани с горния. Наскоро два пъти сънувах, че отказвам да участвам в театрална постановка. В единия случай ме караше да играя някаква жена (преди това се перчех на някакви надути мадами с доброто ми летене над тях). Даже се скрих у дома и се преструвах, че ме няма, когато дойде да ме търси. В другия случай бях сред публиката, но не щях да изляза на сцената макар да бях репетирал (в първия подобен сън нямах спомен да съм тренира). Не бях репетирал пред публика и отказах да играя. Един много едър дебелак ме подгони и зорлем се качих на сцената. Дадох му отпор, но не успявах особено да му повлияя макар да удрях с все сила. Виждайки как към сцената се задават други едри мъже, които също бяха срещу мен побягнах. Имах и сън, в който съм отседнал в хотел намиращ се на хълм. Излязох от хотела и летях надолу към града над донякъде мътна вода. Градът беше наводнен. После пак с летене се върнах на сухия хълм, където беше сградата. Бях се превърнал в жена и мислех да се регистрирам отново в хотела, но вече с женска самоличност. Обаче в джоба беше мъжката ми лична карта...
 25. 3-4 месеца след като си редовен в айкидото, можеш да се запишеш в кулинарни куросове, такива за рисувани или подобни, които от една страна ще те научат на нещо ново, а от друга ще общуваш с момичета, които имат различни качества и това ще ти помогне да се развиваш в общуването. Психотерапията както вече д-р Първанов спомена не може обаче да бъде заместена :))
 26. The working pressure of vacuum pump should meet the limit vacuum and working pressure requirements of vacuum equipment. For example: vacuum coating requirements 1× 10-5mmhg vacuum, vacuum pump selected to at least 5× 10-6mmhg vacuum. Usually choose the vacuum of the pump is higher than vacuum equipment vacuum degree half to an order of magnitude. From raising vacuum pump on the basis of the application ability, for the product overall applicability of continuous play, can increase the effectiveness of all aspects of product development, and to develop the advantage of expanding its application ability to enhance, completes the practical basis of extension products, in order to give full play to the effect of practical application, as all aspects of product quality requirements, is to improve the way to drive its operation, give full play to its various aspects ability, so as to promote the product the overall utilization rate of ascension. Vacuum pump unit vortex pump has been widely used in many fields: (1) semiconductor industry: thin film manufacturing equipment, semiconductor device packaging equipment; (2) scientific instrument industry: synchronous radiation beam line machine, electron microscope, vacuum pump set aurora test equipment, analysis and testing instruments; (3) mechanical equipment industry: material preparation equipment, vacuum testing equipment, vacuum filtration equipment, material purification equipment, ultra-high vacuum exhaust equipment; (4) medical equipment industry: dental instruments, dialyzer; Biological products industry: material purification and pharmaceutical preparation; (5) packaging industry: food, medicine, biological products and other packaging equipment; 6 vacuum metallurgy industry: vacuum furnace, nanometer material preparation equipment, vacuum testing equipment and other fields. Vortex pump as a molecular pump and small cryogenic pump before the pump is the best configuration to obtain oil-free vacuum system. Its main moving part is only one dynamic vortex disk, simple and the power of the small size under the same motion radius, less parts, simple and compact structure, small size of the whole machine, the dynamic and the static and dynamic vortex disk between the plate and the pump cavity, small gap between moving parts in the pump and the pump cavity without friction, so almost no wear and tear, stable operation, small power consumption, small gas flow loss, high working reliability, long service life, easy maintenance, low maintenance cost, high volume efficiency. Air cooling without water cooling. Water ring vacuum pump model 2BVA-2070 Small Volume Liquid Ring Vacuum Pump 2019 ARMPROD Expo
 27. Ако в населеното място, в което живееш, има клуб по айкидо, се запиши. Редовните занимания, ще повишат и самооценката ти и ще те научат да признаваш авторитети.Разбира се, това няма да замести психотерапията, но ще я допълни в много голяма степен.
 1. Load more activity
×