Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Цялата Активност

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Да, някакъв вариант е, стига да се води от знаещ какво прави човек.
 3. Вече наистина съм объркана ... ОКР болест ли е или не е ? И писането ми тук поредната натрапливост ли е или не . Няма шанс от 20 год. да блъскам хапчета и да провеждам психотерапия, а да продължавам да се мотая като пиле в кълчища. Вече сама за себе си се превърнах в психиатър и психолог, а изобщо нямам намерение да бъда такава.
 4. Благодаря Ви, г-н Баев. Какво мислите за терапията по скайп? Знам, че не е същото, както при живия контакт, но може би е вариант, като начало.
 5. Yesterday
 6. Партньорите са резонантни на вътрешните нагласи. Когато те се променят, идват различни партньори. Въпрос на приоритизиране е. Имам клиенти, които пътуват от градове, отстоящи на 500км., от Англия, Холандия, Щатите... Приоритети!
 7. АлександърТ.А.

  Целта на духовния Път

  Абсолютно ... От гледна точка на ученика пътя е смътен , а целта неяснорозово--привлекателна . Просто , някаква жажда те дърпа напред . плодовете са за гладните Първо , плодът е дар . Колкото и да се трудиш , по голямата част е зависима от друг/и. И второ , той е средство . Да почерпиш сила и продължиш . Така смятам . Досущ , като стълба е . Поредица стъпала и малки площатки с приятен плод . Ако забравиш , че си на вечната стълба , се застояваш и по дълго . Но докато сме несъзнателни за вечното , се грижат , като ни подбутват . А някои са , и на интензивно обучение . Цял живот . Когато не разбираш защо , каква цел може да те стимулира , какъв плод може да те привлече ? Поставяш един плод , и се трудиш да го задържиш . Просто метод за работа . Така че , плодовете са за гладните .
 8. Last week
 9. monika.georgieva.ranova

  До д-р Първанов и д-р Баев

  Знаете ли..?Смятах,че това което ще ви кажа сега,не е от голямо значение,НО...сега съм сигурна,че всичко започна именно от цялото това напрежение...Истината е,че има неща които много ме тормозят в моето семейство..С мъжа ми не се караме за нищо освен за майка ми..Аз съм едно дете.Моите родители са разведени и майка ми живее с човек откакто аз съм на 3 г.Проблема е,че и двамата нямат сигурни доходи.Майка ми е приемен родител,чичо ми-както го наричам,е майстор(ремонти на бани,къщи,асансьори),но не към фирма,а чрез познати.Живеехме на квартира в с.Бистрица(до София),но след неразбирателство с хазяите,те се преместиха в квартирата на баба ми,и така живеят заедно...Допълнително изкарват прехраната си като продават играчки по събори.Но това разбира се зимата няма как да се случва.Закупиха място преди 4 години в с.Чепинци и така „чичо ” ми започна да строи къща.Строи,строи,но Сам!Беше равна поляна,а стигна до изливане на плоча...(тоест предстои покрива).И сега по същество...това което мен ме тормози е,че когато чичо ми има нужда от помощ,ме пита дали мъжът ми може да помогне.Сега е най-престния случай-днес-Трябва да се налят последните колони с бетон за да започне покрива.При което мъжът ми ,ми казва-О ,не,не ми се ходи...как цял ден няма да седя там и т.н.За всичките тези 4 години в които той строи,винаги когато са попитали за помощ ,е трябвало да му се моля и унижавам за да се случи.А в случаите в които не се е отзовавал,е трябвало да измислям какво да кажа на нашите за да се измъкна от ситуацията(да лъжа,че точно този ден е на работа е най-честата ми лъжа).Пропуснах да кажа,че чичо ми е на 67 години .Винаги на празници,също не му се ходи в нас!На Коледа и на рожденните им дни,аз отивам с децата при тях,а Ицо-мъжът ми,е Уж на работа,ако наистина не е.Ето това е д.р.Първанов,историята накратко.Тези ситуации са безброй...Няма да ми стигне седмица,да ви разкажа всичко...С мъжът ми,винаги има спор,когато майка ми или чичо ми искат помощ.И аз разбира се ,се озовавам между чука и наковялната.Започвам вече и да мисля,какво би се случило,когато майка ми остане сама!?Та тогава тя ще разчита изцяло на мен!!!А да живеем заедно-И дума не може да става!!!Ето от всичко това умножено по 10000,след един пореден спор,мъжът ми ,той ми каза -„Ти луда ли си?”и аз започнах натрапливо да ви задавам едни и същи въпроси за полудяване.Бихте ли ме посъветвал какво да правя в тези ситуации?Не мога да спра да мисля и какво ще се случи с майка ми,когато дойде ден и остане сама?Както и всичките пъри в които,те ме питат-Ицо може ли да помогне...и аз трябва 2 часа да му се моля, едва ли не, ако е на кеф за да го направи-ЕВЕНТУАЛНО.Както вече знаете инаме и две дечица на 7 и 5 ,които максималкно трябва да щадя от подобни спорове. Благодаря!
 10. kukuvica123

  помощ

  Благодаря Ви за отговора. Като го прочетох се успокоих, но като вляза в уикипедия и чета,че сперидана причинява късни дискенезии имам чувството,че се обричам на погибел с това лекарство и си мисля дали няма някакъв начин да взема превантивни мерки Има ли?
 11. д-р Тодор Първанов

  помощ

  В никакъв случай не го сменяй.
 12. д-р Тодор Първанов

  Прегръщане на страха

  ,,,, Аз просто не си позволявам да достигна до лечебна доза,,, Tова изречение показва,че си мисли,че си болна.Няма как да спреш лекарствата .Те се спират, едва когато клиента разбере,че е здрав и винаги си е бил такъв.Тогава сам си ги и спира.
 13. Здравейте отново. Проведох доста сесии с Диляна. Много ми помага и успява да изкара забравеното ми и подтиснато чувство за увереност и отговорност към собственото ми щастие. Всичко това обаче на фона на медикаментите. И тук се затваря отново кръга. Да осъзнаеш доста неща, но да ти е трудно да ги приложиш и отприщиш, защото психически си зависим от нещо, което още не можеш да решиш дали ти помага или ти пречи. И винаги каквото и да направя стигам до тях и забивам. Буквално вече те са се превърнали в най-голямата ми натрапливост. Има дни в които не мога да взема решение какво хапче да изпия. Изградила съм си цял мисловен процес за тях. Знам всяко едно как действа. Пълен контрол дори и към действието на медикамента. Това е пълна лудост продължаваща 20 години. С една дума правиш нещо, в което не знаш да вярваш ли или не. Съзнавам, че това не е начина, но в същото време се страхувам да ги махна. Буквално сама съботирам себе си. Най-лошото е, че съм се превърнала в самолечител. Нямам пряка връзка с психиатър. Тук в Германия с лош език ми е много трудно. Ходих при немски психиатър, но не успявам с подробности да обясня състоянието си. Естествено дава ми медикаменти, но понеже аз вече съм ги пила достатъчно дълго гледам на тях с недоверие , пък и на него също. Кога пия, кога не. Мисля, че имам два избора. Първият е да махна всичко, но за това се иска смелост. Ако съм го могла да съм го направила до сега. Значи остава вторият. И мисля, че знам къде съм бъркала толкова време. Понеже пия хапчета, а пък не им вярвам, но все пак съм следвала указанията на лекарите ... започвам, в момента, в който постигна поне малко напредък решавам , че съм добре и искам да ги спра. Или по-скоро мозъкът ми решава, че съм добре и ги спирам. Тук съботирам процеса и не го довършвам докрай. Аз просто не си позволявам да достигна до лечебна доза, която съвместно с психотерапията да ми помогне да постигна облекчение и устойчиво достатъчно дълго осъзнаване. В същото време знам, че това все пак е химия, с която не мога да си играя ... действа на рецепторите на мозъка и не е нещо измислено все пак. Познания трябва да имаш. Та едно таково никакво поддържашо неврозата ми състояние ... чувство за нито здрав нито болен. Това естествено ми пречи и за нормален разговор с психотерапевта ми. Тези хапчета съм ги пренесла със себе си 20 год. Какъв е изхода от това състояние ? Отново ли са медикаменти ? В достатъчна лечебна доза едновременно с психотерапия или ако продължа това още повече ще затвори кръга около мен в последствие ? Ясно е, че съм си хронифицирала състоянието на мах и от тук сама няма как да изляза. Изхода е медитация и осъзнаване ... виждам го и го усещам, но не мога да го приложа. Поне не и на този етап. Съжалявам ако преповтарям теми, но това е моето лично усещане . Със специална молба за отговор от др. Първанов.
 14. В беседата Пълнене и празнене Учителя е дал 3 много интересни упражнения. Опитвам ги от седмица, но преди всеки опит прочитам нещо от беседата. Искрено препоръчвам... Лично на мен много ми помагат за осъзнаване на пълненето и празненето през ежедневните задачи и преживявания. Според моето разбиране, докато вдишваме, ние "пълним", а докато издишваме - празним. Първото и второто упражнение логично обединяват разтварянето на ръцете с пълненето и затварянето - с празненето. Интересна е ролята на приклякането в първото, и на трептенето във второто. Третото упражнение сменя логиката на първите две. При него разтварянето на ръцете е съпроводено от "безшумно духане", т.е. издишване, и обратно - затварянето - от вдишване. Ще съм благодарна за вашите лични разсъждения и опитности.
 15. Молитвен наряд за начало: Господнята Молитва „Бог е Любов“ Разумният_домостроител Молитвен наряд за край: „Благословен Господ Бог наш“ Добрата Молитва Ще прочета 12-та глава от ев. на Лука, от 41-ви стих надолу. Духът Божи. „Кой е прочие онзи верен и благоразумен домостроител, когото господарят ще постави над слугите си – да дава на време всекиму определената храна?“ „Благоразумният домостроител.“ Природата се отличава с нещо особено. В нейната система няма същество да стои празно. В природата всички същества малки и големи имат своя определена работа. Някой съзнават това, някой не съзнават, но тя всички е турила на работа и всички работят. От нейно гледище тя е доволна, че в нейната система няма нито едно същество, което да седи без работа, да бездействува. В природата безделници няма, всички работят от малко до голямо, но в човешкия свят има безделници. Противоречието, на което се натъкват хората се дължи на обстоятелството, че те едновременно се движат в два свята! Те се движат в два порядъка: Единият порядък е човешкият, а другият – на природата. И когато виждаме, че някой човек не работи, той живее в човешкия порядък. Някои казват: Аз работя. Това показва, че си попаднал в света, дето се работи. Там е преимуществото, именно, че работиш. Когато престанеш да работиш, твоята работа е свършена. Докато учиш, твоята работа е добре, но щом престанеш да учиш, твоята работа е свършена. Докато сме в човешкия порядък, ние всякога се запитваме: Ти свърши ли си работата? В природата обаче, всякога се запитваме: Ти започна ли си работата? Свърши ли си работата? – Свърших я. А, в природата всякога питат: Начена ли си работата? Там никога не питат: Свърши ли си работата, и всеки, който пита: Свърши ли си работата, той е в човешкия порядък. Който пита, започна ли си работата, той е в порядъка на природата. Някои казват: Как ще се свърши моят живот? Казвам: Ти питай как ще се започне живота ти, това е важно, а не е важно как ще се свърши. Как си започнал живота си, това е важно, а как ще се свърши, затова не мисли! Ти искаш да знаеш ще бъдеш ли щастлив в бъдеще, ще бъдеш ли богат, не мисли за това! За вас е важно, какви сте при сегашното положение. Вие трябва да се поставите на две противоположности, да решите лесно въпроса. Ако в ръцете ви е дадено едно лекарство, с което можете да лекувате хората в крайна нужда или пък имате власт да управлявате хората, кое от двете положения бихте предпочели? В единия случай ще имаш власт, дето каквото кажеш да стане, а в другия случай да имаш сила и да ги избавяш от техните болести и недъзи. – Второто положение е за предпочитане пред първото. Да избавяш хората от техните неволи е за предпочитане, от(колкото) да ги управляваш. Всички хора страдат от това, че едни други се управляват. Бащата е приложил закона, майката е приложила закона, големият брат е приложил закона, голямата сестра е приложила закона, само най-малкият, както го наричат – ситничаря, само той не може да приложи закона. Само най-малкият няма закон, а всички останали, държавата, всички поставят само правила и правила. Дето минете все правила и все закони. Казвате: Възможно ли е това? – Да, светът страда само от закони. Днес Мойсей управлява навсякъде. Той се е разпрострял навсякъде. Днес няма държава, която Мойсей да не управлява! Ти ще си поръчаш някаква стока от някъде и веднага ще се приложат правила и закони, веднага ще ти кажат колко мито трябва да платиш. Ако пък стоката ти стои малко повече на митницата, тогава ще платиш глоба, че не си я взел навреме. Това е до човешките разбирания. После дойдете до правилата в живота и казвате: Кой е праведен човек, и ще отиде на небето и кой е грешен и ще отиде в ада. А всъщност, ако запитате някого, по какво се отличава праведният човек, или по какво се отличава щастливият човек, по какво се отличава ученият човек и той няма да знае как да определи. В природата това всичко е строго определено. Според разбиранията на сегашните хора, богатия минава за умен човек, а сиромахът и умен да е, пак минава за глупав. Не, богатството на човека не определя качеството на неговия ум. Богатството е резултат на човешката деятелност. Умен човек е онзи, който не си създава ненужни страдания. Всеки човек, който си създава ненужни страдания, неговият интелект не е силен. Той има непосредствен интелект. Ето на, вземете жълтата раса, за която преди хиляди години е предсказано, че ще се образува една расова война. Сега те се организират срещу бялата раса, за да добият своята свобода. Също така и европейските народи: англичани, французи, германци, руси, югослави, всички се организират, готвят се за тази война. Онези на изток и те се организират, искат да извоюват своята свобода. Белите виждат, че техните колонии на Изток се заплашват. И едните и другите се страхуват едни от други, не могат да намерят един път, по който да се обединят. Какво коства на европейските народи да се обединят, да дойдат до един ум, в своите интереси? Причината за несъгласието между народите е, че всеки народ иска да заеме първенствующе положение, да бъде пръв между народите на земята, а това не е в реда на нещата. Има един богоизбран народ в света, но този народ не е нито англичаните, нито евреите, нито кой и да е друг. Този народ е цялото човечество като нещо цяло. Този богоизбран народ е съставен от всички същества, от всички хора, които мислят. Защото човек се отличава именно по своята мисъл. По това аз определям човека. И същевременно казвам: Този човек, който изправя своите погрешки, той е човек. Който не изправя погрешките си, той е животно. Както щете мислете, така разбирам аз... Разумният_домостроител
 16. kukuvica123

  помощ

  Неее не мога.Знам,че исках да задам последен въпрос, но просто не мога.Ще полудея. Исках да се отърва от страничния ефект късни дискенезии. Постоянно чета на тази тема и излиза, че всички, които пият антипсихотици в късен период от дългогодишната употреба ще настъпи това и в повечето случаи е необратимо. На мен на консултацията ми казаха,че трябва да приемам лекарствата до живот.Моля помогнете ми не разбирам в статиите пише,че ако пиеш типичен антипсихотик със сигурност ще получиш това заболяване, а по отношение на атипичните антипсихотици няма данни., но в друга статия пише,че жена след 32 годишна употреба пиела типичен антипсихотик за известно време и после пила атипичен, но лекаря от статията казва,че жената получила такова заболяване късни дискенезии и било ясно че е от атипичния антипсихотик тъй като било документирано,че този антипсихотик има такова действие ,, а уж е атипичен. Аз пия сперидан, който е атипичен, но пише в уикипедия,че е разновидност на респеридон и причинява късни дискенезии. Като изключим треморите на пръстите, от които параноясах,въпреки,че не бяха изявени постоянно,но сега всичо е наред. За целия период съм нямала никакви странични ефекти от лекарството, но явно ако го приемам с години ще си изпатя. Аз просто искам да си кретам със шизофренията и с антипсихотиците и да избегна това заболяване. Според вас оправдано ли е да искам смяна на антипсихотика? Аз вярвам на Вас.Всъщност има ли въбоще някакви антипсихотици, които да нямат риск от това зоболяване? Страх ме е че ще кажа да ми сменят антипсихотика и ще се насадя на по големи пачи яйца.Тези, който съм разговаряла и пият антипсихотици имат или проблеми с паметта или са депресирани или още 1000 неща , а а з все едно нищо не пия.Чувствам се както преди да се разболея, все едно нищо не пия.Оправдано ли е да го сменям Вие имате дългогодишен опит Моля помогнете ми
 17. Благодаря за отговора. Горе долу всички неща, които съм правил през повечето години, в момента вече не ги правя, лесно ги спрях. Проблема ми е, че сега постоянно ми идват някакви идеи да броя различни неща, тоест почти всичко, и това ме притеснява и ми е тревожно. Мисля ги по цял ден, и то не толкова да броя примерно дишане или примерно думи, а самата мисъл за броенето и че това нещо би могло да ме разсейва и да стана като неадекватен. Имам чувството, че с всеки ден ми идват нови идеи, които стават все по-трудни и изискващи внимание да го кажем и ме притесняват. И въпреки, че каквото и да се сетя да броя, го правя за малко и то е безцелно. Имам сигурно около 20 неща и повече, които са ми минали през акъла, и примерно тези преди 1 месец едва се и сещам за тях. Но примерно това от днешния ден ме най-притеснява и така. Възможно ли е да е някаква тревожност при положение, че неща които съм правил с години, отказах да ги правя да кажем без усилие, а пък ме притесняват някакви глупости от 1-2 месеца?
 18. Благодаря за беседата! ...И тъй, първо трябва да се научите да мислите правилно, да знаете, че цветята не са прости, неразумни същества, и ако те не могат да проявят своята интелигентност, това ни най-малко не ви дава право да мислите тъй. Ще направя една аналогия, да разберете защо те не се проявяват. Когато си легнете вечерно време и заспите, ако дойде някой да ви събуди и веднага ви запитва нещо, иска обяснение по известен въпрос, вие колкото и да сте учен, ще мълчите, не ще можете да се проявите. Ще кажат за вас: „Той е първокласен глупак.“ Нямат право да заключават това. Така е и с цветята. Те сега мълчат, защото си почиват. Събудете ги от съня им, ще разберете тяхната интелигентност. Бързите ви заключения за нещата са един недъг, от който трябва да се освободите, защото ще ви спрат още на първата врата. Змията, която е поставена горе върху двете величини – пространство и време – показва, че нашият живот ще се осмисли само тогава, когато разберем смисъла на истинския труд. Да допуснем, че се намирате в някоя планинска местност и пред вас тече бистра река, и вие отивате към изворите на реката, и се спирате пред тях. Питам ви: Разбрахте ли тази река? Тези извори са образувани от дъждовната вода, част от която се изпарява, а друга част се просмуква от земята и като подпочвена вода образува изворите. Дъждовната вода пък е образувана от океанската, от морската, която чрез изпаряване отива в пространството. Аз правя една аналогия между живота, който се проявява у нас, и между тази река с нейните извори. Вие казвате: „Това сгъстяване, което става в земята, то е материалният свят.“ От океана, от който се е изпарила една част вода и във вид на пари се е качила нагоре, после тези пари отново като вода слизат надолу в почвата, потъват и пак след това се изкачват. При това движение се образува буквата „Г“, която е начална буква на думата Господ. И когато кажете, че сте ходили до изворите на тази река, вие разбирате само половината на буквата „Г“, т.е. само това, което извира от земята, а другата половина не сте взели в съображение. Въпросът не е за реката. В едно изречение Христос казва: „Животът, който ще вложа във вас, ще бъде един постоянен извор в човешкото сърце.“ Вие не може да разберете труда, докато не разберете мъчението. Първата фаза е мъчението – ще слезеш до дъното, дето са корените, оттам ще се поляризираш и в тебе ще се образува едно движение нагоре – ще отидеш към труда. Няма да разглеждам как ще се образува това движение. Вие сами ще размишлявате върху буквата „Т“. Когато посеете едно житно зрънце, кой му показва как да расте? Вие изисквате всичко да ви обясня, но това не се позволява. Нито Бог, нито природата обясняват всичко. Земледелецът трябва да разорава земята си, да я посее и след това природата започва своята работа. Кой учител е показал на житното зърно как да слезе в земята, как да поникне нагоре? Кой учител му е открил тези велики закони? Ще кажете: „Житното зърно не е интелигентно, него кокошките го ядат. Тъй че и да му се обяснява, то няма да разбере.“ Не, то стои по-високо от вас. Ако бяха ви турили на негово място, вие не бихте издържали този живот. Вашият живот се дължи на живота на това житно зърно. Когато Христос казва: „Яжте Моето тяло, пийте Моята кръв, Аз съм хлябът“, Той подразбира житното зърно. Това житно зърно се ражда в небето, то е плод на Божествената Любов. Тази иден, върху която ви говоря, е смътна за вас и вие се запитвате какво отношение има между реката и изворите, и между човешкия живот и труда, и между житното зърно и труда. Човешкият живот се проявява в материята, чието движение е надолу, и в Духа, Който се движи нагоре. Движението на материята и движението на Духа са в две противоположни посоки и те не се мразят, но никога не се заемат да свършат работа един вместо друг. Ако Духът каже на материята: „Свърши ли тази работа?“, тя се отрича, като казва, че това не е нейна работа. По същия начин постъпва и материята. Материята и Духът се противопоставят един на друг. Ще ви моля, когато разисквате по този въпрос, спрете за малко вашите религиозни вярвания. Питам ви: Каква беше първоначалната ваша религия, както и тази на човечеството? Ще кажете, че това не е съгласно с религията. Ние не мерим Божествената Мъдрост с религията, тя с нищо не може да се мери. Тя може да се възприема, може да се проверява с опити и само чрез вътрешни преживявания човек може да провери нейната същина и никаква мярка друга няма в този свят, с която да кажем, че това е Божествено или не. Двама души, които се ръководят от Божествената Мъдрост, ще постъпват по един и същ начин. Те ще постъпват еднакво, както двама велики артисти ще вземат по един и същи начин лъка и с него с еднаква продължителност ще вземат цялата нота „до“. И двамата планомерно ще вземат тази нота. В Божествената Мъдрост всички действия са математически отмерени, там нищо не се коригира. Бог няма нужда от коректори, от философи, от мъдреци. Той има нужда от ученици. Най-големите философи той ги праща за товарни животни на земята. Всички товарни животни, с които си служим за возене на коли, това са все велики философи. Това да не ви се вижда смешно, защото именно умните ще дойдат да оправят света. Само великият философ като стане бик, вол, ще може да извлече колата на правия път. Казва се в Писанието: „Първият ще стане последен.“ Вас ви шокира мисълта, как един философ може да стане животно! В индийската литература има предание, че някои адепти ходили да освобождават остров Мадагаскар и като отишли в Сините планини, станали биволи. Тези биволи са много умни, разбират повече, отколкото днешните европейци. И до днес ги пасат... Труд и мъчение
 19. Господнята молитва Труд и мъчение - Извънредна беседа - 04.03.1920 Добрата молитва
 20. д-р Тодор Първанов

  До д-р Първанов и д-р Баев

  Мило момиче, ще се справи с натрапливостите, когато приемеш някои житейски мъдрости.Например, че всичко в този свят, което не противоречи на природните закони е възможно или ,че единственото сигурно на този свят е,че ще умрем, и т.н..Тогава ще се успокоиш и заживееш спокойно.Това е. 1.Човек,над 25г.без фамилна обремененост,възможно ли е да развие психично заболяване(шизофрения,психоза,Бар) Това не противоречи на никакъв природен закон, значи е възможно.Но, понеже ти си с ОКР, не може вече да се разболееш и от шизофрения. 2.От силен стрес,възможно ли е да развие същите ? Силният стрес може да изиграе ролята на спусък при човек, който има генетична обрмененност.Ако го няма гена, няма как да стане. 3.При прием на наркотици(не приемам такива,но моя приятелка от детството го прави,която е в психиатрия в момента...може би и от този факт са провокирани въпросите ми)възможно ли е да се раболее от горе изброените? Едва ли е от наркотика/ има група наркотици - психостимуланти, при тях е възможно да се полудее, но след няколко години редовен прием/.
 21. Рассвет

  О "Девятом круге"

  Тайное древнее общество «ДЕВЯТЫЙ КРУГ САТАНЫ» контролирует как религиозные организации, так и оккультные ордена, ответвления «Вольных каменщиков». Это видимая часть современной пирамиды власти. Туда входят представители мировой элиты, поп-культуры, мирового шоу-бизнеса. Представители «ДЕВЯТОГО КРУГА САТАНЫ», начиная со времён шумер, совершали кровавые детские жертвоприношения для усиления своей власти над людьми. Исторические свидетельства, показания современных очевидцев, документы и расследования, которые неоднократно освещались и публиковались в средствах массовой информации, в интернете, в том числе собранные благодаря канадскому священнику и писателю Кевину Аннетту («Международный Суд общего права в Брюсселе (ICLCJ)»), о том, как в разных странах представители мировой элиты подвергали чужих детей жестоким издевательствам, изнасилованиям, развлекаясь на охоте, использовали детей в качестве живых мишеней и трофеев, убивали их, принося в жертву сатане. В ритуалах детских жертвоприношений принимали участие высшие представители католической церкви, военные, представители высшей власти из разных стран и мировой элиты. Что сейчас творится в мире, как массово по разным странам открыто навязывается молодежи культ сатаны (навязываются страхи, стремление к безграничной наживе, наркотикам и алкоголю, поклонению сатане) через киноиндустрию, представителей мирового шоу-бизнеса, подконтрольных «Девятому кругу». Статистика ВОЗ о пропавших без вести детях. Жестокая реальность невидимого мира. Для кого человечество служит пищей и что творится за гранью невидимого нами? Кто в этом виноват и что делать? Каков выход из сложившейся ситуации? Передачу можно посмотреть и на сайте "АллатРа-ТВ" - https://allatra.tv/video/o-devjatom-kruge
 22. Здравейте, д-р Първанов! Нещата при мене се развиват – бавно и мъчително, но развитие има. Постарах се партньорът ми да разбере, че този път съм сериозна и че е минал много граници в отношението си към мене – обиди, вербална агресия, и особено това, че е позволил аз да го издържам толкова време, при всичките трудности, които аз изпитвам, и които ме сриваха като жена и любима. Имаше период на отдръпване и мълчание от моя страна. Сега поддържаме по-скоро приятелски отношения. Окуражавам го в търсенето на работа – виждам, че вече е осъзнал, че няма как да отлага момента повече. Не можах да се справя се справя съвсем с моите слабости, обаче. Може би е вид егоизъм – не знам как да го определя. Чувствам се много зле, като знам, че той е на ръба, и не знам как да продължа да живея все едно него вече го няма – в положението, в което е. Знам, че не е моя вината той да е в тази ситуация, но ми е мъчно – така да го кажем, и това чувство ме смазва. Затова казвам, че може би е егоизъм от моя страна – не искам и не обичам това чувство. То винаги ми е пречело. Мисълта, че съм постъпила зле с някого е непоносима за мене. За мене е важно да знам, че моите близки хора са добре, за да мога аз да вървя напред. За момента следвам някаква моя стратегия да го подкрепям, докато си стъпи на краката – чисто морална подкрепа и докато не преминава границите, които аз сама поставих, за да мога да оцелея емоционално. Общо взето, излезе нещо като да избера по-малката от две злини (лично по моите разбирания). Покрай книгата осъзнах, връщайки се назад, че всичките ми проблеми в живота, са идвали единствено и само от партньорите ми във времето. На тези години си дадох сметка колко е важно кого допускаш в живота си и занапред много ще внимавам. Може би имам нужда от терапия, но покрай работата си доста пътувам напоследък и не мога отделя нужното време.
 23. Здравейте г-н Първанов и г-н Баев.Може би си спомняте за мен(силно се надявам )-жената с две дечица,която след здравословен проблем,започна Натрапливо да се страхува от Полудяване...Много ви моля,за последен път да отговорите на следните въпроси(вярвам,че това освен на мен,ще помогне и на други питащи се същите въпроси). 1.Човек,над 25г.без фамилна обремененост,възможно ли е да развие психично заболяване(шизофрения,психоза,Бар) 2.От силен стрес,възможно ли е да развие същите ? 3.При прием на наркотици(не приемам такива,но моя приятелка от детството го прави,която е в психиатрия в момента...може би и от този факт са провокирани въпросите ми)възможно ли е да се раболее от горе изброените? Благодаря Ви, предварително! Радвам се,че Ви има!
 24. Може да те прави една идея по-бавен.Всичко е индивидуално.
 25. д-р Тодор Първанов

  ОКР ли е ?

  Спри да мислиш повече по темата .Опитай се да спреш всички повтаряния за ,,късмет ,, или ,,вървене,,. Направи го и си живей като всички нас. .
 1. Load more activity
×