Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Донка

Глобални Модератори
 • Общо Съдържание

  8353
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  311

Донка last won the day on Март 16

Донка had the most liked content!

За Донка

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 09/11/1959

Метод за Връзка

 • Website URL
  https://могадачета.бг
 • Skype
  dani59666

Профил Информация

 • Пол
  Жена
 • Местоположение
  Хасково
 • Интереси
  философия, психология, литература, социо- и психолингвистика, педагогика

Последни Посещения

72081 посещения на профила
 1. Добрата молитва“ „91 псалом“ „Молитва на Царството“ „Аз мога да любя“ Ще прочета осма глава от евангелието на Матея. Когато човек се качва високо нагоре на някоя планина, много хора не го следват, хората не отиват при него. Казва се тук, в главата, че като слязъл от гората, народ много дошъл. Казвам: всичките хора ни следват, когато слизаме долу; страданията в света винаги ни следват, когато слизаме надолу; радостите ни следват, когато се качваме нагоре. (Учителят прочете главата.) „Изгрява слънцето“ Размишление. Утринно Слово: Четирите струни - 11 юли 1943 г. „Отче наш“
 2. Пролетната среща на Порталци ще бъде в Панагюрище - уикенда 13-14 април. Засега сме запазили Бобековата къща. Ако има желаещи, моля пишете в темата или лично съобщение.
 3. Ако вдигнем ограниченията на пощенската кутия, и потребителят отново си позволи тормоз, това ще означава следващата стъпка - изтриване. В момента затворената кутия предпазва потребителя от изтриване. Настойчивото поведение само влошава нещата.. Моля, покажете ми къде точно в момента има пристрастно модериране, за да го отстраня лично.
 4. Почти съгласна за четенето, но според мен се имат предвид само "километричните постове", които аз също чета по диагонала. Те често са копи-пейст без мяра. Да се напише такъв пост отнема много време, а то е ценно... Разговорът, все пак, не бива да преминава в монолог. Форумът "наука" ми е добре познат. Правилно е заключението, че той не е от същия вид, като нашия. Разликата е в значително по-широкият обсег на тематиките. Това стоеше като избор в първите години на съществуването на нашия форум. Имаше предложения за значителното му свиване само до тематика, свързана с Учението. За щастие, отстояхме широтата на тематичния обсег и подредихме форума. Сред форумите под името на Учителя, нашият е най-свободен и широк. Аз се радвам много и съм благодарна, че при нас работят психотерапевтите. Вече обясних защо и им благодарих в специална за това тема. За мечолари - съгласна съм за споделянето с Бог... Това е една от причините да понамаля своето участие в темите... Може би и други го правят. От друга страна, споделянето има огромно значение. На мен ми се е случвало да ми помогне мой собствен пост, пуснат 10 г. по-рано, за който вече съм забравила, и го откривам напълно случайно...
 5. Винаги сме го оценяли адекватно и сме били благодарни, дори, когато беше времето да трием негови мнения без да го предупреждаваме дори. Въпреки заслуженото изтриване на профила преди години и неприятните хакерски набези в нашите профили и в платформата (в рамките на отмъщение, заявено в прав текст), ние допуснахме потребителя Христо да се регистрира без да ни уведоми за това (ние разбрахме веднага, но лично аз се застъпих да бъде оставен на спокойствие и под моя лична отговорност). Оставихме профила и сега, въпреки задкулисното натрапчиво поведение към избрани от него потребители (жени). Взехме възможно най-деликатната мярка. Би следвало да се оцени. Модераторският екип няма нужда от нов модератор. Това е сложна платформа и обучаването и доверието към нов човек е сериозна работа. Модераторите нямат имунитет срешу нападки на потребители - за нас важи същия правилник, както за всички. Изключение прави клаузата, че не сме длъжни да даваме обяснения за модераторските мерки. Въпреки това, в момента го правя. Това не е оправдание, но обяснение за потребителите, които не познават добре правилника и прецедентите. Ако някой смята себе си или друг потребител за несправедливо нападнат, нека сигнализира модератор със съответния бутон. Няма как да има 24 часов контрол на всички теми. За намалелите разговори във форума... Моля да ми дадете линк към форум с подобна на нашата насоченост, който е значително по-жив. Моето обяснение, базиращо се на факти, вече изложих по-горе. Разширяването и обогатяването на възможностите на мрежата за общуване. Изпитала съм го на свой гръб...
 6. Наяве Този признак отначало изглежда странен, но всъщност е много точен и лесно приложим.
 7. Донка

  Какво е Бог и какво не е Бог?

  Наяве - днешната неделна беседа И за да не бъда обвинена в просто цитиране.... Определението, подчертано по-горе изумително кратко и точно. Е, ще възникне въпросът - а какво е това, в което то е потопено? Нима имаме сетивата и безграничността на мисленето, за да го осъзнаем и квалифицираме? То е все едно вирус да иска да квалифицира що е човек... Не че няма да го квалифицира, но дали ще е адекватна тази квалификация? Какво НЕ Е Бог, също е формулирано кратко и ясно. Природата НЕ Е Бог (както смятат някои). Природата е външната проява на Божествената същност. Ние също НЕ СМЕ Бог. Ние сме проявата на Природата.
 8. Неделни беседи - м. март 2019 г. 3 март 2019 г. - Три възгледа - 22 април 1934 г. 10 март 2019 г. - Разпаленият въглен - 29.04.1934 17 март 2019 г. - Да имат живот - 6 май 1934 г. 24 март 2019 г. - Числото 153 - 13 май 1934 г. 31 март 2019 г. - Да се не смущава сърцето ви! - 20 май 1934 г.
 9. Утринни Слова - март 2019 г. 2 март 2019 г. - 415. Сила и слабост - (Утринни Слова, 13.06.1943 Неделя, София) 9 март 2019 г. - 416. Религиозни и духовни хора - (Утринни Слова, 20.06.1943 Неделя, София) 16 март 2019 г. - 417. Четирите струни - 11 юли 1943 г. 23 март 2019 г. - 418. Добро слушане - (Утринни Слова, 01.08.1943 Неделя, София) 30 март 2019 г. - 419. Вечното благо - (Утринни Слова, 15.08.1943 05:00 Неделя, София)
 10. Това е предупреждението. Останалата кореспонденция и особено оплакванията нямам право да публикувам, защото не са написани от мен. Също така нямам никакво право да давам информация за оплакванията и най-малко за имената на хората, които се оплакват. Проверили сме случая и сме се убедили в основателността на оплакванията. Добре знам похвата на Христо да бъда въвлечена в безкрайни обяснения. Добре знам и на какви стъпки е способен, когато реши да подразни някого. Това време отдавна мина. Не публикувах горното си съобщение заради него, а заради останалите потребители, които все пак имат правото да знаят истината. Срокът на отнемането на кутията е в ръцете на администраторите, но е в зависимост от поведението на потребителя във форума.
 11. Благодаря за сигнала. Темата беше почистена. При следващи подобни нарушения, моля, изпратете ми лично съобщение с линк към мненията.
 12. Потребителят Кон Круз многократно бе предупреждаван да не злоупотребява с изпращането на лични съобщения до потребители от форума, които не желаят да общуват с него. Тъй като личните съобщения са достъпни само на потребителите, но не и на модераторите и администраторите на сайта, те не могат да бъдат модерирани, както мненията. След поредната серия от оплаквания, предупреждения и неспазени обещания, се наложи да бъде ограничена кутията за лични съобщения. Не можем да си позволим един потребител да създава неприятен образ на сайта и форума ни. Потребителят Кон Круз отлично знае това, тъй като това не е първата санкция, прилагана при подобно негово поведение. Все пак, той има възможност да участва в темите, доколкото спазва правилата и тона на общуване в този форум.
 13. „Добрата молитва“„Махар Бену Аба“ Утринно Слово: Числото тринадесет - 6 юни 1943 г. „Отче наш“ Числото тринадесет
×