Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Зависими ли сте от интернет ?


Guest Христо

Интернет зависимост  

7 гласа

  1. 1. Зависими ли сте от интернет ? Ако желаете обяснете отговора си.



Recommended Posts

Зависими ли сте от интернет ? "Да", "не"? Обосновете отговора си. Познавате ли много хора, които бихте определили като интернет зависими. Къде е границата между нормална употреба на интернет и между прекалена употреба, следствие от интернет зависимост ? В БТВ репортерите ( клипът по - долу) се казва, че 1% от населението на света е склонно да става зависимо от нещо. Вярвате ли на тази статистика ? Този един процент, с тази си склонност ли се ражда, от минали животи ли я носи ? Ако това е нещо генетично, все пак човек получава такива гени, които са подходящи за кармата му ? Както и да е - това не са основните въпроси. Какво за вас означава човек да е интернет зависим ? Ако мислите, че не сте зависими - защо така смятате и смятате ли, че има опасност да станете зависи, ако има опасност : колко е голяма според вас ? Обосновете се. Ако се смятате за интернет НЕзависими,обояснете защо така мислите.

Пристрастяването Към Интернет

http://vbox7.com/play:ab2c3118

Фейсбук синдром - Пристрастяването към Интернет

http://vbox7.com/play:19095de8

Клиника за Компютърна зависимост !

http://vbox7.com/play:313469aa

Редактирано от Христо
Линк към коментар
Share on other sites

"В БТВ репортерите ( клипът по - долу) се казва, че 1% от населението на света е склонно да става зависимо от нещо. Вярвате ли на тази статистика ? "

Де да беше вярна тази статистика,но уви. По- скоро само един процент от хората съзнават ,че са зависими и пряко и косвено , и не само от интернет, който се е превърнал в основна зависимост .

Линк към коментар
Share on other sites

Използвам всеки ден интернет ,но не съм зависим ,просто ми е като развлечение ,за филими ,музика ,информация ,игри и т.н. , не го казвам като някой алкохолик или пушач ,който казва всеки момент мога да се откажа :) ,знам защото ми се е случвало със седмици да нямам достъп ,примерно като съм на почивка някъде ,и не съм изпитвал нужда .Иначе може човек да стане зависим ,и въпреки това интернета е много полезно нововъведение ,чудесно е .Представете си само какво още само ни чака ,какви открития ,особенно и ако съзнанието на хората се отвори ,и науката започне да работи с духовното ,тогава прогресът ще се ускори многократно в сръвнение със сегашните темпове .

Редактирано от veselinvalchev1981
Линк към коментар
Share on other sites

Много е индивидуално да се каже за даден човек дали е зависим от интернет.Попаднах на едно заглавие"Устрем към успех" от американски автор, на издателство в България, чиито екип е от Братството.Хареса ми това, че в книгата поколението към края на 20 век се категоризира като "Аз" поколение.То е ориентирано към интернет технологиите.С други думи казано може би това са хора, на които им липсва устрем, сила, която да тласка живота им напред.Мисля, че интернет попълва този вакуум.Родителите са осигурявали съществуване на детето си, предпазвайки го от грешки, поемане на рискове, и в един момент то не развива своите способности и кураж, необходими за пълноценен и богат живот.Това мнение изразява истината, но тя е толкова изменчива и нещата са част от динамиката на живота.Нищо не е необратимо, всичко е въпрос на промени. :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Може би материалът не е точно по темата,но мисля че в него има голяма доза истина.

Не е вярно, че постоянното сърфиране създава самотници

Изследване на общественото мнение е на път да промени разбирането за вглъбени в себе си интроверти, когато се говори за хора с висока активност в световната виртуална мрежа, пише CNN.

Потребителите и по-специално тези, които се задържат дълго в социални сайтове като Facebook и Twitter, са далеч по-вероятни кандидати за работа като доброволци в неправителствени организации в сравнение с тези, които не са симпатизанти на онлайн активността.

Според данните на Pew Research Center 80% от интернет потребителите са готови да работят за благотворителни инициативи, докато при тези, които пренебрегват виртуалната мрежа, процентът е 56. Статистиката е изготвена на база запитвания сред 2 303-ма възрастни американци в периода ноември-декември миналата година.

Конкретно Facebook е най-използваният онлайн „инструмент” в ежедневната работа от различни организации. На втора позиция далеч назад е Twitter.

Доброволците със собствена страница в социална мрежа са 48%, тези с блогове са 30 на сто, 16% комуникират с членовете на други групи само чрез съобщения в Twitter.

Друг интересен резултат от проучването е, че хората с афинитет към сърфирането в интернет са по-склонни към посещения в църкви и религиозни дейности в сравнение с тези, които не тачат особено световната мрежа.

Същата тенденция се забелязва и при сравнение на хората, ползващи мобилни телефони и тези, които странят от тези апарати.

Изт.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...