Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лична драма и проблем във взаимоотношенията


Recommended Posts

Здравейте,на 21 години съм.От няколко месеца имам приятел.Наскоро открих,че той гледа порно и това страшно ме нарани понеже е от типа хора,които се заглежда,така в мен се породи едно чувство за тревожност и страх от изоставяне.Чувствам се непълноценна,недооценена и т.н. вследствие на това започнахме да се караме повече понеже той ме ограничава,а аз него не,опитвам се да му дам максимално лично пространство,но аз не мога да имам своето.Прекъснах почти всички връзки със старите ми приятели.Той казва,че съм единствената за него,но когато попадна на поредният свален филм отново започвам да се съмнявам и плача понеже се чувствам наранена по някакъв начин.Не смятам,че съм непривлекателна понеже има много мъже,които ме заглеждат а и в работата ми флиртуват с мен.Обичаме се имаме прекрасни моменти,но това порно сякаш не се вписва в цялото нещо.И аз гледам,но нали знаете,че мъжете и жените приемат нещата по различен начин,а и повечето порно актьори не са първи красавци за да ги гледаме,обикновено на фокус е някоя наконтена мадама,която никога не отказва.В секса помежду ни всичко си е супер пробвали сме почти всичко,но мисля,че той иска от мен да съм едва ли не порно актриса,а това няма как да стане понеже реалността е съвсем различна.Другото нещо,което ми се случи е това,че семейството ми се разпадна,след многогодишен брак родителите ми са пред развод.Чувствам се депресирана,ужасно тъжна,хората забелязват промяната.Започнах да пия валериан като леко успокоително,но тревожността в мен не си отива.Страхове,будене посред нощ със страшно напрежение в кора и гърдите.Страшно е,имам нужда от съвет,от помощ.По принцип съм човек със силен характер,но когато много неща се струпат е трудно човек да се справи сам с всичките.

Линк към коментар
Share on other sites

Осъзнайте, че вашето самочувствие не зависи от него, както и да се държи той! Благодарете му мислено, че с поведението си провокира във вас комлексите ви, вади ги на бял свят и така можете да ги изчистите от себе си и живота си! Закрепете самооценката си за онази дълбока и безусловна вяра в Себе си, която не зависи от никого, освен от връзката с нея! Порното е отделна тема - много силна зависимост е и за да бъде преодоляна, се иска рзбиране, искрено желание и силна мотивация! Дайте му да прочете материали - в другите теми за порно зависимостта тук има линкове, които са ценни! Вие самата можете да си помогнете с психотерапия - стягането в гърдите ви е симптом на повишена генерализирана тревожност, която е добре да се парира. От една страна са важно външните фактори, но от друга, още по-важно е собственото ни възприятие за ставащото!

Ще се радвам ако в темата се включат и колегите, както и всеки, който може да помогне!

Линк към коментар
Share on other sites

Той ми казва да гледам и ще продължавам да гледам и темата се приключва с аргумент,че и аз съм гледала...Мисля,че има проблем,а не си признава за него.Знам ли явно зависимостта от порното е доста разпространена в днешно време понеже разгледах и останалите теми по този въпрос.

Линк към коментар
Share on other sites

Преди години една приятелка каза по повод на мъжа си и неговите любовни забежки нещо от рода:

"Щом има нужда да си изживява, нека да си изживява!"

Възхитих й се.

Широка душа, никакво осъждане, никакви претенции, никаква ревност, никакъв контрол, а пълна свобода.

:yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Жулиен :)

По повод порното : Хубаво е да направиш за себе си едно много важно уточнение. Порното не е жена - ти си жена. Мъжът не вижда в порното жена - по- добра или по- лоша, затова да сравняваш порното със себе си е най- малкото безсмислено и нищо хубаво няма да ти донесе.

Естествено, че си достатъчно красива, мъжете не гледат порно защото жените им не са красиви :), напротив мъжете с много хубави жени честичко си гледат порно. Добре е да излезеш от това сравнение аз - порното. Защото такава реалност няма. Действително това е първата мисъл при 99% от жените и хоп - комплекс за малоценност, тревога от загуба на партньора и всички "екстри" след това- скандали и т.н. това, че мъжът гледа порно НЕ означава, че те обича по- малко, НЕ-означава, че правиш лош секс, НЕ означава, че не си красива. Означава, че мъжът има проблем и това много често, няма общо с твоята визия и сексуално поведение.

Мъжът има проблем, но ако той не желае да го признае за такъв "защото всички го правят" е хубаво да се помъчиш да му покажеш нещата от страни. Той трябва да успее да се погледне от страни, да НЕ се хареса и да реши да прави промяна.

Това става по различен начин, зависи от човека, от характера, от индивидуалните му характеристики. Тук наистина има много ценни теми в това отношение и ти можеш много добре да проучиш проблема изчитайки казусите. И разбира се, да продължиш да задаваш своите лични и индивидуални въпроси.

Често директната атака към мъжа не води до добър резултат, ако започнеш да обвиняваш, да налагаш, да правиш скандал почти сигурно е, че мъжът ще се затвори още повече и порното ще стане най- добър приятел.

Предлагам ти нещо интересно, в много хумористичен и доста иронично- саркастичен стил една статия по темата от Карбовски. http://chitanka.info...ext/8340-egoist " Мъже в черно" се казва, защото: любимия ми цитат от нея:

" вопреки все и вся, тя — мастурбацията си е нещо лично и ваша си работа. Но да бъдете честни и осъзнати и да не срамите се, когато се самообичате нощно или на светло — след такива дела на самовъзбудие и доволяване — обличайте се в черен тон. Черна дреха! Като знак на траур, че толкова вчера не се намери кой да ви люби! И като знак на величие и неразбиране, и като претенция велика, каквато и най-жалкия онанист има."

Прочети я. Помисли си, искаш ли да я споделиш с него?, как?, посмейте се заедно на това, но бъди сигурна той вътрешно надали ще се смее. Леко и с финес можеш да започнеш по този начин, разбира се зависи от много неща и аз не съм човекът, който може да ти гарантира каквото и да е, но започни от някъде и сподели, специалистите във форума ще ти отговорят както подобава. :) Успех

Относно семейството, не е от хубавите преживявания разпадането на едно семейство, особено, ако си се чувствала добре в него. Но това не е твоят живот и ти не можеш, а и не бива да променяш хода на житейските пътеки на другите. Може да ти е мъчно, може да не ти харесва, но това е нещо случващо се СЪС или БЕЗ твоето мнение, значи изборът ти е да уважиш решението на другите.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Цитат ----,

По повод порното : Хубаво е да направиш за себе си едно много важно уточнение. Порното не е жена - ти си жена. Мъжът не вижда в порното жена - по- добра или по- лоша, затова да сравняваш порното със себе си е най- малкото безсмислено и нищо хубаво няма да ти донесе.

Естествено, че си достатъчно красива, мъжете не гледат порно защото жените им не са красиви :), напротив мъжете с много хубави жени честичко си гледат порно. Добре е да излезеш от това сравнение аз - порното. Защото такава реалност няма. Действително това е първата мисъл при 99% от жените и хоп - комплекс за малоценност, тревога от загуба на партньора и всички "екстри" след това- скандали и т.н. това, че мъжът гледа порно НЕ означава, че те обича по- малко, НЕ-означава, че правиш лош секс, НЕ означава, че не си красива. ,,,,

До тук съм напълно съгласен.

Цитат- ,,,Мъжът има проблем''

Според речника за чужди думи ,,проблем'' означава теоретичен или практически въпрос, който очаква разрешение, понеже затруднява функционирането на човека.

Казано просто, приятелят няма никакъв проблем. Проблем би имал например, ако приятелката му каже - или мен, или порното.Тогава той наистина трябва да реши въпроса, кое е по-важното, но сега той няма какво да решава, така че няма и проблем.

Човекът, който страда и има въпрос за решаване /проблем/ е приятелката, тя за това и пише, искайки помощ.

Аз потвърждавам, че първите разсъждения на ДИДИ -че гледането на порно няма отношение към нея и нейната ценност като жена в очите на приятеля и, са правилни и ако тя ги възприеме, проблема и ще бъде решен.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съветите.Така или иначе с господина се разделихме,сега имам за цел да се справя с болката от раздялата.Много ви блягодаря отново.

По принцип любовта не причинява болка .Дано се справиш по бързо с това .

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съветите.Така или иначе с господина се разделихме,сега имам за цел да се справя с болката от раздялата.Много ви блягодаря отново.

За справяне с болката - т.е. за надмогването и, за изживяване на тъгата помага четенето на теми в този форум. И за много други осъзнавания също помага - личен опит.

Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...