Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Повтарящи се сънища


Recommended Posts

Повтарящите се сънища често са важни послания - важни въпроси, пред които човек се изправя и трябва да разреши, важна стъпка в живота, метод за решаването на важен проблем.

Има ли сте повтарящи се сънища?

Приятни или неприятни бяха те?

Ако са били неприятни как реагирахте и какъв урок ви донесоха?

Как тълкувате повтарящите се сънища? И как влияят на будния ви живот?

Предупреждавали ли са ви за нещо важно?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 97
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Повтарящите сънищата при мен специално се случват, когато съм пренебрегнала посланието им. Като че идват да ми напомнят, че нещо пропускам. Те обикновенно са запомнящи сънища, които носим като спомен дълго след това. Има акцент върху тях и затова трябва да им обърнем внимание. Те може да са спомен на душата от миналото, от които се опитваме да се освободим, може да ни предупреждават в настоящето, може да са подсъзнателен страх, които ни затормозява - вариянтите са много.

Тълкуването им при всеки е индивидуално, всичко зависи от това с какви символи работи съзнанието, затова и ние сами най- добре можем да схванем посланията им, ако се обърнем навътре към себе си. Символите в сънищата са индивидуални, така както се изразяваме и с различни похвати.

Link to comment
Share on other sites

Напоследък ми прави впечтление, че сънувам един и съсщи сън. В смисъл - една и съща тематика но при различни обстоятелства - краят на света и то винаги под формата на невероятни цунами....Този сън се повтаря периодично сигурно някъде от началото на тази година..Интересното е обаче, че тези цунами се появяват дори и в райони, където са доста отдалечени от каквато и да е "голяма вода". Чудя се дали това не е породено от интереса ми към 13-Moon Calendar на маите и 2012, както и един приятел, който буквално е обсебен от таиа идея.....

Link to comment
Share on other sites

От 5 годишна сънувам това което се случи през 1999 година над Балканите.

При всеки сън бомбардировачите ставаха все по-модерни и по-модерни.

Накрая станаха безпилотни.

Това са пророчески сънища и носят послание.

Събитието от тях ще ви разтърси из основи. Ще бъдете заангажирани в него.

Аз също сънувам заливане с вода. Че цяла Германия е под вода чак до Осло.

Сънувах и лоши неща с вода в България.

Но от друга страна наводненията са РЕАЛЕН риск и в България и в света.

Тия горещини и монсунни дъждове не са континенталния климат който си спомнят поколения българи. Страшното се приближава, така да се каже. Въпросът е дали всичко ще бъде залято или някой планински връх ще се спаси тук и там. :hmmmmm:

Чудя се дали това не е породено от интереса ми към 13-Moon Calendar на маите и 2012, както и един приятел, който буквално е обсебен от таиа идея.....

И какво казва той. Би ли цитирал най-същественото от него. :blink:

Link to comment
Share on other sites

offtopic:

Всъщност аз съм съвсем в началото на неговото опознаване, но мога да ти дам полезен линк : http://www.tortuga.com/. В общи линии става въпрос за това 4е този календар си има край според маите на 20-21 12 2012 и не се знае дали тогава ще дойде края на света и ще настъпят катаклизми или става ? за различни енергиийни нива...... Има ли такава тема в този форум?

Link to comment
Share on other sites

Един повтарящ се сън, който ми се появява периодично през последните 5-6+ години с приблизително следния сюжет:

Пред мен е древна книга. Знам, че съдържа нещо много важно за мен, за вътрешния ми живот, за духовния ми път... а може би и за живота на други хора. Книгата е пред мен, в ръцете ми е. Знам, че съм направил важно откритие...

Тук обикновенно се събуждам с някакво чувство хем на доволство, че съм намерил книгата, хем на неудоволетворение, че не съм успял да я разгърна и да разбера ясно нейното послание. Сякъш съм на една много малка крачка да разбера някаква важна истина, но ми трябва още малко.

Този сън обикновенно се появява преди да разбера някоя истина за себе си или да взема някакво решение свързано с вътрешния ми живот. Сънят идва относително рядко на 5-6 и повече месеца веднъж..., а понякога и повече.

----

Друг сън, който ми се повтаря отново през голям период от време, но с приблизителен сюжет:

Морето залива града, в който живея. Понякога има страх, а понякога има само едно учудване. Морето залива сградите... Морето залива хората, но те не умират, само стават безплътни, полупрозрачни, трансформират се...

Нямам чувство на паника или усещане за приближаваща се в близките години глобална катастрофа след съня. По-скоро едно чувство за трансформация на старото....

----

Друг сън, който отново се повтаря периодично, с приблизителен сюжет:

Летя със самолет от България към западна страна, която посетих преди време. Страхувам се от летенето, от височината, от това да не падне самолета. Понякога стигам до страната и се връщам в БГ. Понякога само летя натам.

Този сън обикновенно идва преди да дойде в живота ми (или по време на) събитие, което предизвиква моите страхове... Понякога така разбирам срещу какво трябва да се изправя и да преодолея...

----

Имал съм и няколко случаи на повтарящи се кошмари и даже страх преди заспиване като заспя да не ги сънувам пак, но това отмина сравнително леко, а и се е случвало само няколко пъти. Пък и вече се опитвам да съм доста по-съзнателен при боравенето със сънища...

Вие имате ли подобни повтарящи се сънища?

Забелязали ли сте някакви зависимости между тях и будния ви живот?

Link to comment
Share on other sites

Аз също съм имал случаи с повтарящи се и продължаващи сънища . Например, преди няколко дни, сънувах някакъв екшън сън с елементи на кошмар. Събудих се, бях буден за известно време и после пак заспах. Съняt продължи оттам където беше свършил и екшъна продължи (за мой ужас). Не мисля, че имаше особен смисъл, освен че на сутринта бях уморен от многото action :P

Link to comment
Share on other sites

Морето залива града, в който живея. Понякога има страх, а понякога има само едно учудване. Морето залива сградите... Морето залива хората, но те не умират, само стават безплътни, полупрозрачни, трансформират се...

Нямам чувство на паника или усещане за приближаваща се в близките години глобална катастрофа след съня. По-скоро едно чувство за трансформация на старото....

Имал съм подобен :) Аз съм във Видин и на небето се появяват златни конуси, които се забиват в земята и я разцепват. Излиза вода и после се състезавам с един познат по покрива на един небостъргач. После аз и група от 20 човека намираме някакъв непознат пясъчен замък. Но пак нямаше паника, по-скоро нещо друго.

Все к лучшему.

Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Здравейте. Когато бях на 7-8 години започнах да сънувам как се уча да летя.

Бях гледал(буден) как лястовичките понякога летят ниско над земята и даже се опитвах да застана напътя на някоя и да я уловя. Не знам доколко това имаше връзка със сънищатата ми, но явно е повлияло в някаква степен. И така първите 3-4 пъти сънувах как само се мъча да полетя, бягайки, но без успех. Първия път когато полетях насън беше не повече от година след първия ми такъв сън, помня че полетях за съвсем малко и се "приземих" със падане и 1-2 търкаляния, но не се нараних изобщо и бях много доволен от успеха. :D В сънищата, в които летях по нататък във времето не бягах, а просто вървейки се настройвах, и чувството беше странно сякаш поемаш въздух и олекваш, като че ли току що гравитацията рязко е намаляла, издигах се над земята и като че ли с поемане на още въздух се издигах по-нависоко. Докато летях насън не дишах и натежавах от време на време та трябваше "да се приземявам" колкото да се отблъсна от земята. Колкото по-нависоко стигах толкова по-бързо се носех и по-лек се чувствах, та ме дострашаваше малко и някакси се устремявах към земята(като издишах по-малко) за да не изхвърча по-нагоре. Да летиш на сън е страхотно! Виждах всичко от високо на около 40-50 метра от земята, но по-високо ме бе страх да отида. Много ми се иска да сънувам тези сънища отново, но от около 7 години не съм сънувал как се нося над земята. И в действителност няма други сънища, които да съм сънувал повече от веднъж.

Link to comment
Share on other sites

И аз имам сънища, които се повтарят. Това хубаво ли е не зная, но често сънувам едно прекрасно лазурно синьо море, спокойно, с красиви бели сгради по плажа и златен, ситен пясък, аз съм на брега и съм щастлива, небето е бистро и лятно и има много слънце и все се качвам в една лодка с хора, които са ми много приятни и са усмихнати и аз се смея много с тях. До тук все свършва първият сън. А вторият е по - скоро с повтарящо действие - летене - все летя някъде, но в различни места. Не съм се замисляла изобщо какво означават, но са много приятни тези астрални преживявания.

Link to comment
Share on other sites

Аз пък сънувам баба си, която е починала. Сънувам, че идва при мен и ми се усмихва. А аз и казвам колко много я обичам. Преди две седмици сънувах този сън три пъти за една нощ, като предната нощ пак я бях сънувала.

Направихме кекс, жито, купихме бонбони и подадох на съседите(баба ми много обичаше сладко). Отидохме на гробищата. Оттогава не съм я сънувала.

Когато почина баба ми не можахме да се сбогуваме. И скоро не и бях казвала, че я обичам, да не говорим, че съм я ядосвала, с което не се гордея. Когато почина изпитах силна болка и осъзнах колко много я обичам. Не можахме да се сбогуваме, не можах да я прегърна, но затова пък много често тя идва в сънят ми и аз всеки път и казвам, че я обичам.

Тя винаги ме гледаше с усмивка и винаги в погледа й усещах любовта й.

Благодарна съм и за цялата тази любов. Тя е част от нейното наследство.

Бог да прости Еленка! Като бях малка и казвах мама Лени.

Link to comment
Share on other sites

Аз пък сънувам баба си, която е починала. Сънувам, че  идва при мен и ми се усмихва. А аз и казвам колко много я обичам.

Дядо ми почина преди 14 години и още го сънувам. Поне 15-20 пъти ми се притича на помощ и ми дава утеха все в трудни моменти. Вече така съм свикнала с напътствията му, че ги ВЗЕМАМ най-сериозно под внимание. Доста по-прозорлив е от другата страна. После предавам. Той ми оставя въпроси и наставления и аз предавам на синовете и дъщерите му в родата. Това не е лошо. Значи духът ти работи. Поощрявай се. Не се плаши. Не ходи на гробища. Мъртвите са сред нас. Протегни ръка и ги докосни. Те ще идват по-често.

Свекърва ми почина и тя дойде десетина пъти и ми остави разни наставления.

Леля ми почина и ми съобщи за кожното си заболяване, за което не знаех. Не бях я виждала от десетина години. Сестра й ми изтълкува посланието им.

Вуйчо ми ми каза че е оставил 22 лева за скиците на дивана. Дойде от оня свят да се извини за тия пари.

Мога да ви говоря до утре.

Откакво имах преживяване на прага на смъртта мъртвите са у мен.

Ванга ме посети два пъти и ми даде съвети. Пророкува ми два пъти до сега. Тя ме познава също въпреки че никога не сме се срещали.

Иначе обикновено ми идват мои близки и роднините най-вече. Чужди хора - НЕТ.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Моите повтарящи се сънища могат да минат и в графата "пророчески". За пръв път сънувах преди 11 години един сън близо седмица наред, и след това докато се осъществяваше в действителност, не спирах да се учудвам как вече знам кой какво ще каже, и какво ще се случи. От там започна моето търсене в отговор на въпроса: Как е възможно всичко това? Прочетох доста литература , свързана с пророчества, практики, медитации, но едва преди 2-3 години попаднах на книгата "Тайната на Карлос Кастанеда" написана от Алексей Ксендзюк. Тя е изключително интересна, защото авторът е ерудиран изследовател на религиите. Лично на мене ми направи по-голямо впечатление, отколкото по-късното прочитане на самите книги на Кастанеда.

Общо взето заради сънищата си повярвах в Бог, защото лично не съм възпитаван религиозно. Самите сънища са си духовни пътешествия, а осъзнатото сънуване е нещо нормално и постижимо.

Link to comment
Share on other sites

При мен пък често се повтаря един сън - все съм в някакъв тунел или дупка или на ръба на пропаст и се мъча с всички сили да изляза, често пъти не ми достига въздух, но най-ужасно е чувството за клаустрофобия и че пространството не ми достига.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Вчера открих мястото на мой повтарящ се кошмар :) невероятно дежаву.

Дълга километри плажна ивица пуста ,девствена,от едната страна морето , а от другата високи отвесни стени по цялото протежение на плажната ивица.

Винаги съм си мислила че мястото от съня ми е някъде по скандинавсите крайбрежия,невероятно че го открих толкова близо до Врана.И все още девствено ,заради много труднодостъпното си място.

И е стархотно за палатки и размисъл. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Да имал съм повтарящи се сънища. Както казах в една друга тема до преди месец, два постоянно през 2-3 дена сънувах как докато си стоя в училище се чува лека полека как приближават самолети и след това те започват да обстрелват и бомбандират града ми. Също така имам някои сънища, които си ги сънувам всяка една година. За жалост точно сега немога да си ги спомня, странното е, че при повечето сънищя когато се събудиш и мине около половин час ти ги забравяш. Бих желал и да задам един въпрос. В реалността аз съм малко по-срамежлив и трудно заговарям момичета. Случвало ми се е много да харесвам някое момиче от даскалото примерно, но да не мога да и кажа, а сънувам как сме гаджета и тн. Възможно ли е да означава нещо това? Иначе пропуснах да отбележа, че ми се е случвало да си сунъвам нещо и по едно време да се събудя от студ, понеже ми е паднало одеалото и след като заспа отново съня ми продължава от там от където когато се събудих. Въобще на тема сънища може да се говори страшно много!

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Привет на всички.Много пьти санувам все един и сьщи сьн.Отивам в някаква розова по цвят градина,разхождам се и пак обратно.Поне 10 пьти сьм го санувала това.Какво означава????

Link to comment
Share on other sites

Привет на всички.Много пьти санувам все един и сьщи сьн.Отивам в някаква розова по цвят градина,разхождам се и пак обратно.Поне 10 пьти сьм го санувала това.Какво означава????

Може би има смисъл,който трябва да откриеш.. Някаква подробност в този сън :)

Link to comment
Share on other sites

 • 3 months later...

Сънувам сънища със различни сюжети, но местата на които се случват се повтарят често. Имам няколко природни пейзажа, на които от време на време сънувам, че съм. Незнам какви са тези места, знам само, че са от голямо значение за мен.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Аз сънувам често котка. Според мен това ми е силово животно, но значи може би и нещо друго, в което още не вниквам. Тази нощ котката беше станала една такава голяма (сънувам я от години във вариации между малко коте и голяма котка, цветовете досега са били кафяво-жълто-черно, чисто черно или бяло на черни петна). Галеше се в мен, но като понечих да я хвана да я пренеса някъде първия път усетих, че тя не иска и я оставих. После обаче си казах, ще я взема, ще я пренеса и после ще я пусна - все ще ме изтрае. Хванах я и тя като почна да рита като обезумяла. Имах усещането, че ме надраска от ритане, но нямах белези. Беше само предупреждение с любов това да не го правя.

Някой наясно ли е с котките?

Link to comment
Share on other sites

Предполагам този път имаме случай на действителна астрална визита.

Веднъж няколко сутрини имах проблем да стана за сутрешната си медитация.

Когато на третия или четвърти ден станах по-рано, видях астралното тяло на една котка как идва до мен и после да ляга на мястото където е главата ми при сън.

След малко си отиде.

Според мен се е повишила осъзнатостта ти, оттук и контролът върху астрала по време на сън.

Желанието ти да я отстраниш според мен е било правилно и мекотата в метода - също.

Животните от типа на котката са приятелски настроени, помагат при болести, но понякога свалят вибрацията.

Йогите не препоръчват спане с котки или в близост до тях по тази причина.

Link to comment
Share on other sites

Прав си за едно: напоследък трудно ставам рано, но и си лягам към 1-2 часа през нощта. Искам да го променя, но е трудно при тези кратки дни тук. Много късно се съмва и много рано се стъмва. Така че биологичния ми часовник някак реагира и се буди късно. През лятото пък почти не спя, защото е светло почти през цялото време...

Link to comment
Share on other sites

 • 7 months later...

Имам да . Много често сънувам сън , който незнам как да разгадая - буквално или обратно на него . Сънувам мъжът в живота ми , че "бяга" от мен , или казано по - точно изчезва някъде и не мога да го намеря , телефона ми някак не успява да работи точно тогава ... и аз плача , ли плача . За някого може да се стори много блудкав и банален сън , но мен ме озадачава ... Той ли ще избяга наистина , аз ли ще си тръгна ... животът ли ще ни раздели , знае ли някой ...

Другият сън , който често сънувах преди време , преди години , е , че се давя . Давя се в какви ли не води - бистри , мътни , блата , морета , басейни ...В момента , в който потъвам и се събуждам . Ужас !

Link to comment
Share on other sites

Наистина сънищата нерядко предсказват бъдещето, но в случая мисля, че по-скоро става въпрос за залегнали в подсъзнанието страхове. Всъщност при повтарящите се сънища е възможно именно ритмично извиквания страх за евентуалната проява на дадено събитие, да го предизвика. Повтарящите се сънища най-често показват проблемите звена в нашата психика, които трябва да отработим. Ако успеем да различим проблема, да го изкараме на светло и съзнателно да го отработим, значи сънят е изпълнил своето предназначение. Другия вариант е съня да се прояви като действително събитие. Тогава щем не щем ще трябва да срещнем проблема си лице в лице. Като казвам "проблем" може да се имат предвид склонности, навици, скрити желания, страхове и др. под.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
 • Create New...