Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Изгубих" дъщеря си - МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!


Recommended Posts

Моята дъщеря е интелигентна,млада жена,с която бяхме приятелки.Каквото е искала го е постигала. Има работа,жилище,грижовен съпруг и прекрасно детенце.Имаше много приятели от детинство,с които поддържаше връзка през годините.

Преди година позната я зариби да се запише в някакъв курс ,който нито някъде се рекламира,нито пък може да попадне там случайно човек.Може само някой от участниците да те представи и след дискусии,ако те одобрят – ще те приемат.

 

 

Сега не мога да я позная.Изолира се от всички близки и контактува само с хора от този курс.Всеки друг я е натоварвал ,а при това изобщо не изглежда щастлива и положително заредена.Рядко говори и с мен,но само не по темата,защото ЗА ДА Я РАЗБЕРА И ГОВОРИМ,трябва и аз да изкарм този курс,иначе не става.Тя едва ли вече е в някакво друго измерение.

Този човек се казва Боян Стратиев от Шумен.От тук нататък ще Ви цитирам мнение на хора,които са попаднали в курса,но са успели навреме да излязат от там и Вие ще разберете за какво иде реч:

 

Самото говорене по адрес на този Боян е омерзение, толкова комплексиран и изкукал човек дори не може да се допусне, че съществува. Начина му на обяснение на даден проблем направо е абсурден, независимо за какво става въпрос, за болест или емоционално състояние. Всичко свързва с близките на болния, за всичко виновни са баба, майка, дядо, баща, леля, съпруг или най близкия ви човек който той предполага че може да повлияе за да се осъзнае попадналия при него човек. Такива глупости и простотии се леят на сбирките му, че ви е бедна фантазията да си представите. Само като чуете как обяснява термините падате от коня. Един пример, думата болест – разделя я на две части „БОЛ“ тълкува като „топка“ на английски а втората част „ЕСТ“ тълкува като „има“ от руски. И така ви обяснява болестта - има някой около вас, който ви пречи и ако го дистанцирате ще се оправите. Така ще се излекувате от рак например. Боян лекувал рак, детски паралич, инсулти, инфаркти или каквото се сетите. Може да ви върне в миналото и да си оправите някакъв проблем с близките, но ще трябва да заведеш и близкия си при него, съответно и той да плати една камара пари. Който не е разбрал там става въпрос за пари и то много пари. Ще ви научи да се лекувате сам/а, а ако си платите още ще ви научи да лекувате другите и да печелите пари от това. Боян е всичко, което можете да се сетите лечител, диетолог, лектор, финансов консултант, гадател, магьосник и т. н.. Около него се е образувала една групичка, която му води нови и нови балъци плащащи в момента 800-1000 лв. за нещо, което може да се прочете в нета и то съвсем свободно без да слушаш семейните неволи на господинчото. Но върхът е, че в края на обучението Боян ще ви инсталира БОС – биологична операционна система. Просто все повече и повече този индивид се подиграва с хората, които имат проблеми. Да оставим настрана позитивното мислене, и че като си мислиш за нещо то ще се случи така, както го искаш. Но това с БОС направо трепе рибата.

 

Ауу, този е голям изрод. Накрая да не излезе, че половината форум са му пациенти! Яжте ръжени хлебчета...Инак препоръчвал уиски "Савой", пък той пиел "Джак Даниелс". Много балъци има в този град, щом изкарва за "Джак Даниелс". 

 

Така нареченото бизнес ниво струва 10000 лв.

 

Сега се сетих какво каза Боян, когато бях единствен път. Каза, че бабите и дядовците са зло за внуците си, защото искат внуци и ги обсебвали, искали ги за себе си, като се грижели за тях. Ето защо децата трябвало да бъдат държани далеч от бабите и дядовците си.

Това е единствената опасност от тези техники-да си помислиш че са специални и да си повярваш, че ти си специален и си постигнал някакво ниво. Това е илюзия.

Тъй де, дихателните техники успокояват ума, приспиват съпротивата, използват се за създаване на илюзии, видения и, докато се рееш в нищото, вярвайки си, че си радостен и позитивен, си склонен да даваш, да се раздаваш и отдаваш. Всякакви съпротивителни сили са притъпени и , без много много да му мислиш, ставаш последовател на някакъв мършав гуро, който има едничката цел- да ти внуши, че 'дай и ще ти се даде' е висша идея, но на практика тя работи само и единствено за него. Той ти дава 'познание', подчинява те чрез част от горепосочените техники, а ти му даваш всичко. 

 

Аз не знам как и какво да говоря с нея за да ме чуе.Как да се осъзнае? МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!!

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Госпожо, вашата дъщеря не е ваша собственост, за да я загубите.

 

Тя е човек и това, че сте я родили, не ви дава никакви права над нея. 

 

Каквото прави, тя си го е избрала. Досега не успяхте да ни убедите, че прави нещо вредно за себе си, а ни убедихте колко искате да й попречите. 

 

Ако покажете, че нещо вредно става с нея, то можем да й помогнем, ако тя изяви желание. Иначе само плачете театрално нахалост.....

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетох за този Боян Стратиев каквото намерих в нета и не останах очарован. Дори и написаното да е само частично вярно, то посещаването на семинарите или курсовете при този човек е най-малкото загуба на средства. Една светла личност, загрижена за това, което разпространява, а не за финансите си, не би натрупала подобен негативизъм към себе си сред хората. Има и негативизъм към силните и способните, които не харесваме, но той е от друг тип.

 

Какво може да направите? Не много. Убежденията няма да помогнат. Тя е подготвена за тях. Опитвайки се да убедите дъщеря си да не посещава въпросния Боян, така само утвърждавате авторитета му в нейните очи, защото той вече е "предвидил", че вие ще реагирате именно така и я е подготвил за това. Нищо особено трудно, но ефективно. Дъщеря ви търси нещо и докато се надява, че ще го намери при въпросния човек, ще продължи да посещава сбирките или каквото там организира. Можете да я подтиквате от време на време към подобна равносметка - дали получава това, което търси и заслужава ли си цената, но трябва да действате много внимателно. Тя няма да направи подобна равносметка, защото вие я искате. Но така или иначе трябва да я оставите да греши. Тя трябва да разбере, че ще приемете решенията й, които касаят нея самата (това разбира се не означава да се съгласявате относно тяхната правилност, а просто да ги приемете като факт). Нека тя да знае, че не одобрявате действията й, но въпреки това ги приемате, ако тя е убедена, че са правилни.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, Swetlina!

Разбираема е Вашата загриженост.

Имам наблюдение върху човек, следващ подобен "гуру", но в друг град.

Той развали отношенията си също със съпругата и децата си. Въпреки цялото търпение от тяхна страна. Просто той самият се изолира.

За съжаление ми е трудно да дам съвет. Със сигурност залитането по такива учители трае доста време. И ако има отрезвяване, трябва явно първо да мине "гмуркането".

 

Запазете присъствие на духа, бъдете мълчалива опора на зет си. 

Станимир е казал много добре останалото, присъединявам се.

 

 

Ако Ви се чете, може би е добре да навлезете малко в духовната и езотерична литература като цяло, да придобиете обща представа.Така ще можете да водите някакъв разговор ( но в никой случай спор!) с дъщеря си на теми, които са й близки. Това може би би бил начин много предпазливо да продължите някаква комуникация с нея.

Търсете път към нея чрез майчината любов. Изслушвайте я винаги.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

От оскъдната информация прозира метода му - да гъделичка и стимулира ЕГО-то на наивниците, до степен да ги владее емоционално усилвайки егоистичният им глад и внушавайки им чувство за превъзходство над непосветените. Така ги откъсва от близките и впряга да теглят неговата колесница.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...