Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Момиче или момче - пол по желание?


Recommended Posts

Здравейте приятели.

Отварям тази тема, тъй като по нея няма много писано, няма много казано, нито говорено.

Интерес подбудиха в мен следните няколко мисли от книгата на Петър Димков: Наръчник по природна лекуване и жевеене, том - І - ви.

"Професор Шенк твърди, че може да се създаде дете от който пол искате и че това зависи от волята на родителите. По негово мнение няма мъжки и женски яйца. Във всяко яйце е заложена възможността да се образува от него дете от мъжки или женски пол. Разните полове се състоят не в самата майка, а в едното или друго развитие на яйцето.

"Родителите, които силно желаят да имат момче или момиче, ако са напълно солидарни в желанието си и постоянно да мислят за него, могат да постигнат целта си."

"Постоянствайте в желанието си и помнете това при всяко събиране, докато жената забременне."

За да се постигне по -сигурно набелязаната цел, всеки ден беседвайте понеже желанието ви навярно ще се сбъдне. Особено майката трябва да се завладее от тази мисъл. Всяко съмнение и загриженост за успеха трябва да се отстрани - тогава желаният резултат ще бъде по -сигурен.

Според Димков в ръцете на родителите се намира средство, чрез което могат да постигнат желанието си - да създадат дете от известен пол. Като описаните съвети са оказват напълно ефикасни и за самия П. Димков, на който Бог даде и момиче.

Ето и линкове с подобна информация по темата:

http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=...p;mode=threaded

http://www.biberonbg.com/info/lunata_i_polna_bebeto.htm

Ето тук има дадена таблица относно желания пол на бебето:

http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=245205.0;all

Как мислите Вие?

Имали ли сте опит, който да дава отговор на този въпрос?

Линк към коментар
Share on other sites

Изчетох информацията, която си дала. Никога не съм разбирала родители, майки и бащи, или кандидат-родители, които искат непременно момче или момиче. Дори има такива фанатици, които ако им се роди дете от нежелан пол, започват едно отглеждане, което е основано на неприязън и отхвърляне на детето. Неща, които го травмират трайно.

За мен това е намеса в най-голямото чудо - зачеването.

Молете се въобще да можете да заченете. Спомнете си колко нещастни хора има в това отношение по здравословни или други причини.

Молете се детето ви да се роди здраво и нормално, а от какъв пол е, това е божие решение.

Радвайте се на чудото да станете родители, благодарете на Бога, че ви е дарил с този най-голям подарък.

Извинете, че не пиша точно по темата....

Линк към коментар
Share on other sites

Молете се детето ви да се роди здраво и нормално, а от какъв пол е, това е божие решение.

Радвайте се на чудото да станете родители, благодарете на Бога, че ви е дарил с този най-голям подарък.

Да, и аз съм против дискриминацията на деца по пол или друга причина.

...

Да не се месим в Божиите работи - съгласна съм.

Но и да не правим предположения за Божиите намерения. Божественото за мен е навсякъде във вселената, също и в човека.

Може да е Божия промисъл например следното:

- да вдъхне силно желание за определен пол на дете у двама материалистично мислещи родители,

- те да се решат на молитви / визуализации за сбъдване на желанието си,

- да получат желаното дете и да се замислят- доколко са пълни представите ни за света,

- да продължат да четат духовни четива,

-да обогатят представата си за духовната част от света,

- да живеят много по-пълноценно ;) .

Пиша от личен опит, на мен ми се случи нещо подобно, но в друга сфера и мнооого по-убедително от този вариант .

Старая се да помня, че колкото и да е богата фантазията на човек, светът е неизмеримо по-богат на варианти за всяко нещо.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Много Ви моля, не бъркайте темата с Божиите работи и дали да има въобще по принцип дете човек.

Това са съвсем различни неща и е съвсем друга тема...

Става въпрос, дали родителите могат сами да повлияят на пола на детето с мисълта си, с желанието си, а не че няма да го приемата ако е от другия пол, не говорим за фанатизъм.

Линк към коментар
Share on other sites

Нека се концентрираме върху темата - възможно ли е с визуализация и молитви да се увеличи вероятността да се роди дете с определен пол? Ако има научни доказателства за това, значи отговорът е да. Това значи изследване на достатъчно голям брой двойки, за да се определи статистическата вероятност. Винаги съществува вероятност по разни причини да не се изпълни желаното.

Бях чела някъде, че за пола на бъдещото дете има значение РН на влагалището на майката при половия акт. Така че родителите може да проучат този въпрос и да си помогнат допълнително.

Вероятността да се роди момче или момиче е приблизително еднаква, но в някои семейства се наблюдава тенденция да се раждат деца само от единия пол. За такива хора е разбираемо, че може да искат дете от другия пол, особено ако нямат продължител на рода. Бившата ми свекърва е била петата сестра от общо шест деца. Баща им и майка им със сигурност доста са тренирали, мечтали са и са се молили, докато се сдобият с момче.

Аз лично представа си нямах кога съм зачевала. Подариха ми едно момче и едно момиче Отгоре. Какво повече бих могла да искам.

Предполагам, че щом визуализацията е успешен метод в много области, би могла да е от полза и в планирането на бъдещото семейство. А ако детето е от другия пол, то трябва да бъде прието с благодарност и да се възпитава според пола му. Защото има примери за момичета, възпитавани като момчета и обратно.

Един приятел преди години ми беше казал: "Господ си знае работата!" Аз тогава изобщо не бях съгласна, понеже никак не съвпадаше с моите интереси. Мно-ого години по-късно разбрах, че е бил прав. Така че, правим каквото правим, молим се каквото се молим, но накрая е правилно да кажем: "Не моята, но Твоята воля да бъде, Господи!" А Господ може да благоволи и да ви изпълни желанието! Щом искате да давате от себе си и да се грижите за една душа, няма лошо. Може да каже: "Нека ви бъде според желанието!"

Линк към коментар
Share on other sites

Аделаида, интересна тема B)

Моето мнение е, че единственият начин да се види възможен ли е пол по желание на родителите, е да се изпробва емпирично ;) Латина е съвсем права - трябват повече изследвания и факти. Да, изглежда ни примамливо, изкусително да "програмираме" пола на децата си, но дали това изобщо е възможно. Простете за привързаността ми към сухите цифри и изследванията (всъщност аз подкрепям повече качествените такива, а не количествените), но за да се говори изобщо за връзка между желанието на родителите, тяхната воля и визуализациите на майката, трябва да се изолират всички други възможни променливи, които могат да влияят на тази взаимовръзка. Въпросът не е в статистиката - има ли зависимост или не, а при какви останали условия се наблюдава такава зависимост :rolleyes: Моето мнение като психолог е, че дори да се установи подобна връзка (което за мен е твърде съмнително), най-важното е родителите да бъдат пазени именно от обсебването, за което стана дума в материала на Аделаида. Всяко обсебване вреди, просто защото разочарованието и последствията след неуспеха могат да доведат до сериозни проблеми - в случая проблеми за родилото се вече дете от нежелан пол.

Що се отнася до невро-лингвистичното програмиране - модерно е напоследък, което не означава, че стъпва на стабилни основи. Има сложно име - оттам нататък се опира преди всичко на познатото ни доста отдавна внушение (сугестия). Внушението е силен терапевтичен механизъм, доколко може да предизвиква събития извън възможностите на човешката психика, е друга тема. Аз съм скептична, но темата заслужава внимание :thumbsup:

А за таблиците - досега не съм срещала достоверна такава. Мисля, че ги е мислил човек с богато въображение. Изобщо теориите за смяна на кръвта на родителите и пр., са забавни за бъдещите майки, но не особено надеждни по мое мнение :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Кристиян

Ако дори и за миг допуснем, че полът на едно бъдещо неродено дете се определя от желанието на родителите му, то за каква свобода на волята и избора изобщо може да става въпрос в живота на човека?! Не че свобода на волята и избора има- точно поради това родителите не могат да изберат и полът на детето си- могат само да приемат посланието и да осъществят връзка с нероденото си дете на енергиен принцип, и да приемат желанието за пол, което желание принадлежи на Душата, която ще се въплати във физическо тяло.

Освен това, интерсексуалните състояния някой може ли да обясни по чие желание се случва?

Линк към коментар
Share on other sites

Доколкото съм чувал жената в древността е имала способността да предопределя пола на детето, а за в бъдеще тази способност ще бъде върната, но ще бъде разделена между двамата родители. Полът се определя в момента на зачеването. Т.е. тогава се определя и коя точно душа ще се въплъти в бъдещото дете, доколко развита ще е тази душа, според състоянието в което се намират двамата родители в този момент и начина по който са се подготвили за него. В това отношение воденето на чист живот преди зачеването и устремяването на двойката с цялото им сърце и мисъл към привличането на духовно напреднала индивидуалност може да се окаже от изключително значение за това какво ще бъде бъдещото дете.

Линк към коментар
Share on other sites

Аз винаги съм искала да имам момче и момиче в този ред. Така се случи и благодаря на Бога. Не съм наясно дали сама съм определила пола на децата си, трудно ми е да повярвам в това нещо. Но е факт, че това е било моето желание.

Линк към коментар
Share on other sites

Кристиян уместно повдигна въпроса за интерсексуалните състояния, но той си е за цяла отделна тема. Само една от възможните причини е менталната намеса от страна на родителите преди раждането и след това.

Аз искам да погледнем нещата от друг ъгъл. Предполага се, че на родителите се дават деца, ако е рекъл Господ.

Има теории обаче, че всъщност е обратното - на децата се дават родители. Аз не съм викала съзнателно моите деца - те дойдоха на своето си време. И което е по-съществено, дойдоха не аз да помогна на тях, но те - на мене. Благодарение на тях намерих смисъл в живота си и постигнах много неща именно след тяхното раждане. Всеки от тях си има индивидуална методика на възпитание спрямо мене. Първото ми дете, синът ми, е от типа на индиговите деца, а дъщеря ми е от кристалните, доколкото можах да се ориентирам в прочетеното за тях. Благодарна съм и на двамата, че са дошли при мене и че ми дават толкова много от себе си. Това е самата истина - те ми дават много от себе си!

Има случаи, когато на някои родители не се дават собствени деца, докато не се жертват да отгледат някое "чуждо". Темата наистина е много сложна.

А може би не е толкова съществено кой е родител и кой - дете. Просто едни души идват при други да се учат взаимно и да си помагат! Да отворим сърцето си!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 11 months later...

Здравейте,

когато бях бременна с дъщеря си през цялото време си мислех, че ще се роди момченце. Когато я видяхме за пръв път на видеозон и разбрахме,че от екрана се плези една малка принцеса, чак бях леко шокирана и ми трябваше време да свикна с идеята, че интуицията ми ме е подвела. Не сме искали конкретно някакъв пол, просто аз се бях настроила погрешно. Сега съм много благодарна, че имам момиченце, защото си мисля, че съм много емоционална за майка на момченце и се надявам много с второто детенце (за което работим) да избегна момента с предварителната нагласа..макар, че много се надявам на момиченце :P . Аз също смятам, че душите избират родителите, при които да се появят в зависимост от уроците, които има да научат в живота. Моля се, при всички хора, които очакват това чудо, да дойдат разумни и добри души, а ние да имаме мъдрост и търпение да се учим от тях. :thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Ако единият родител много иска момче, а другият много иска момиче, току виж Бог им дал урок като им прати хермафродитче. :hypocrite:

П.п.В смисъл, за да се научат да искат по - умерено и да не вървят против божия замисъл с желанията си. :P

Редактирано от hrisko_89
Линк към коментар
Share on other sites

Ако единият родител много иска момче, а другият много иска момиче, току виж Бог им дал урок като им прати хермафродитче. :hypocrite:

:blink::blink:

Редактирано от Чебурашка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

хъммм интересно :huh:

и в двата случая когато разбрах, че съм бременна просто знаех пола на децата си и бях напълно сигурна какви ще бъдат, въпреки протеста на доктора, че на видеозона се виждало друго - казах му, че не вижда щото не иска :lol: но пък моето знание по въпроса изобщо не касаеше таткото - той си беше неориентиран и все повтаряше "каквото дойде" :D

и така се случи - каквито си ги поръчах, такива и дойдоха. първо момче и после момиче :lol:

но пък явно има нещо и от таткото, защото през бременоста с дъщеря ми тя беше много шугава и постоянно се въртеше и риташе в корема ми и баща и все повтаряше "на тати футболиста" - кой да ме слуша мене, че ще е момиче и когато се роди и поотрасна това малкото се биеше наред из махалата и защитаваше батко си :3d_139:

Линк към коментар
Share on other sites

Някъде из лекциите на П.Дънов бях чел ,че полът зависи от това кой от двамата родители е бил по доминиращ във връзката ,и е хубаво една майка да роди и момче и момиче .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Защо е от значение пола...?

Иначе има множество методи за... подпомагане, свързани с киселинната среда и подобни. Всеизвестно е че Y са по-бързи но живеят по-кратко и хората са измислили как да им... предоставят благоприятни условия :D

Хриско, и хермафродитче да е, и гейче да излезе, по-малко ли да го обичаме?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

A не е ли малко твърде отговорно да искаме и определяме? :hmmmmm: А не избива ли някой нещо....... :hmmmmm:

А не са ли «майките говернантки на Бога. ...И с тази душа майката трябва да е били в сърдечен контакт поне 7 години...»

А ако кармично трябва да имаш дъщеря, а не син, за да не му се предаде гена на далтонизма, то какво излиза – с химия ще си направим син, ама .......

Всеки се бори за наследник с негово име – а бебето като че ли напук не идва, чака родата да се смири. :angel:

Познавам няколко семейства, в който мъжете до полуда НЕ искат момичета. Защо? Ами кръшкат, били са си женкари и хич не могат да си предтавят да имат дъшеря един такъв като тях да я баламосва.

Един такъв тати :3d_127: си купи пистолет преди да иде :3d_067: да я вземе от родилното. :3d_069:

А Бог на такива момчета не дава.. Защо ли?

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

"Професор Шенк твърди, че може да се създаде дете от който пол искате и че това зависи от волята на родителите. По негово мнение няма мъжки и женски яйца. Във всяко яйце е заложена възможността да се образува от него дете от мъжки или женски пол. Разните полове се състоят не в самата майка, а в едното или друго развитие на яйцето.

Здравейте!

Аделаида, наистина няма мъжки и женски яйца. Всички яйца са женски. Те разбира се имат програмата за развитие както на женски, така и на мъжки индивид. Това зависи от спермаозоидите, които са "мъжки" или "женски". С други думи: всички яйца имат Х хромозома (т.е. женска), а сперматозоидите имат Х (женска) или Y (мъжка). При сливането им индивидът е ХХ (женски) или XY (мъжки) в зависимот от това какъв сперматозоид е оплодил яйцеклетката.

Т.е. полът на детето се определя по време на зачатието. Не е изключено да е възможно със силата на мисълта да се контролира какъв по пол сперматозоид ще оплоди яйцето. Според транссърфинга (по книгите на Вадим Заланд, има ги в спиралата) до голяма степен можем сами да си правим бъдещето със силата на мисълта. Според него с негативните мисли и емоции, които толкова лесно идват, сами сме си виновни за нещастията, които ни се случват, а чрез позитивното мислене, от друга страна, можем да си изградим щастлив живот. Конкретни неща (примерно полът на детето) също могат да се предизвикват (например, представяме си често как точния сперматозоид опложда яйцето ни, как бременеем и си играем с детето от желания пол и т.н.).

Друг е въпросът, разбира се, има ли смисъл от такова нещо; обикновено наистина ти идва такова дете, каквото ти трябва на този етап в развитието ти.

Линк към коментар
Share on other sites

Години преди да ми се случи преживяването да имам деца си бях намерила някакъв списък-китайски ли беше за пола на детето, според годините на майката, според датата на раждане на детето.Предупреждението беше, че не всичко е 100% вярно.Но и за двете си деца не съм го използвала. :thumbsup2: Друнвало Мелхизедек твърди, че пола на бебето може да бъде определен на първия час след събитието.Но меко казано е неудобно.Наистина попадах и на информация на Лили Димкова за насочване на мисълта за пола на детето.Но всичко е въпрос на избор.Проблема е в това да се посветиш с любов в отглеждането на децата, във възпитанието им.Ти си изключително отговорен за това, какво създаваш от това дете. Икономическите условия ни поставят пред сложни избори дали изобщо да имаме деца.Колко да са те- и все ни се струва много скъпо.Вярно, свързано е с хабене на нерви, правят се жертви, но в крайна сметка на всичко се намира конкретен отговор, вземат се съответни решения.Трябва да оцелеем като нация. Няма значение дали да е момче или момиче, важно е да има хора в България. :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...
  • 1 month later...

Ако единият родител много иска момче, а другият много иска момиче, току виж Бог им дал урок като им прати хермафродитче. :hypocrite:

П.п.В смисъл, за да се научат да искат по - умерено и да не вървят против божия замисъл с желанията си. tongue.gif

Момиче или момче, важното е да не е едновременно момиче и момче. :D

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...