Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сън и Безсъние


Recommended Posts

"Сега ще ви приведа един мит, за който няма да правя никакви коментари. Когато Брахма създал света, той се зарадвал на величието, което се открило пред него. Затова той изпратил първата си дъщеря, най-хубавата - Зората, да види света. Като влязла в света, тя така светнала и озарила всичко наоколо, че сам Брахма се влюбил в нея. За да я вижда, той излизал сутрин рано да посреща Зората. Това произвело потресаващо впечатление на всички богове. Те се усъмнили в Брахма. Той се огорчил от недоверието към него и започнал да плаче. Толкова много плакал, че от сълзите му се явила водата, а от нея - сегашният човек. И сега, ако питате защо плаче човек, ще ви кажа: Вие плачете, защото е заплакал вашият баща, Брахма.

„Дерзайте, Аз съм с вас!“ Това значи: Мислете, чувствайте и действайте дълбоко и право. Желая, когато излизате сутрин на изгрев-слънце и видите вашия баща Брахма, че гледа Зората, да не се усъмните в него. Ще кажете, че са били на изгрев-слънце и се кланяли на слънцето. Какво лошо има в това да посрещнеш изгряването на слънцето, източника на живота? Че хората се кланят на парите, това е в реда на нещата. Че си посрещнал слънцето, това било идолопоклонство. Ако посрещането на слънцето е престъпление, ние вършим най-малкото в сравнение с престъпленията, които хората вършат.

Дерзайте, Аз съм

~~~

Добро утро на всички :)

днес сутринта докато гледах в слънцето ми мина през ума нещо и реших да споделя с вас.

Веднъж докато пътувах , чух по радиото, че президентът на Венецуела сменя времето в страната , това силно ме впечатли, казаха че причината е , хората да стават по-рано и така да се възползват максимално от слънчевите лъчи, това ще увеличи тяхната работоспособност и ще подобри здравословното им състояние ! Бих казал Отлично . Поздравявам ги за смелото решение.

Всички сме имали и имаме проблеми с ранното ставане , хубаво е човек да има наблюдения над себе си за да си помогне ... въпросите са свързани с ред причини, храненето , емоционално състояние , и тн.

Учителя казва че са нужни сутрин 10 минути на човек за да приеме в себе си живителната енергия от слънцето, който има време може и повече , а за болните поне няколко часа.

~~~

Венецуела въведе собствена часова зона

9 Декември 2007

В неделя сутринта Венецуела въведе собствена часова зона, като стрелките на часовниците бяха

преместени с половин час назад, предаде ББС.

Венецуелският президент Уго Чавес заяви, че часовата промяна ще помогне на жителите да се

почувстват по-комфортно, защото ще се будят при дневна светлина.

С въвеждането на новия часови пояс разликата между времето по Гринуич и във Венецуела става

четири и половина часа.

Според официалните власти в Каракас новото време ще позволи да се работи още по-ефективно.

„Все ми е едно дали ще ме нарекат луд, но новото време ще бъде въведено”, бе казал Чавес.

Президентът дори бе подчертал, че вследствие на часовата реформа учениците ще отиват на занятия

в по-добра форма.

„На децата им се налага да стават в пет часа сутринта и да отиват на училище сънени. И защо?

Заради времето”, обясняваше венецуелският лидер.

Решението за смяната на времето бе взето още през август, но на различни международни

организации, а и на самата Венецуела й трябваше време, за да се подготви за смяната.

Въвеждането на собствена времева зона е поредното нововъведение на президента Чавес, който,

откакто е на власт, успя да смени официалното име на страната, герба и знамето й.

Различният часови пояс не е уникално хрумване. Така, например, канадската провинция

Нюфаундленд има часова разлика от половин час спрямо другите провинции по атлантическото

крайбрежие на страната.

Пакистан „изостава” на половин час от Индия, а Непал „изпреварва” Индия с 15 минути.

Часовата разлика между западната и южната част на Австралия е 90 минути. При това малкият

австралийски град Юкла, разположен между тези региони, си има собствено време. Населеното

място, където живеят неколкостотин души, „изостава” с 45 минути от южноавстралийското време и

„изпреварва” с 45 минути западноавстралийското време.

Сега мярката беше приветствана от министъра на науката и технологиите Ектор Накаро, според

когото така "цялата дневна светлина ще бъде ефективно използвана". Промяната на часовата зона е

поредната реформа, предприета от Чавес и целяща пълна раздяла на Венецуела с миналото й. Той

вече смени името на държавата, както и нейния герб и флаг, а крайната му цел е превръщането й в

"образцова социалистическа страна".

От днес Венецуела премина в собствен часови пояс, премествайки стрелките на часовника с 30

минути назад. Така тя ще изостава с четири часа и половина от Гринуич.

Според президента Уго Чавес промяната на времето ще позволи на жителите на страната да се

почувстват по-комфортно, а учениците да пристигат в училище по-бодри. Децата трябва да стават в

пет сутринта. Те пристигат в училище смъртно уморени. И защо? Заради времето, заяви Чавес.

Според министъра на науката и технологиите на Венецуела Ектор Наваро преходът към новото време

ще позволи по-добро разпределение на слънчевата светлина в страната. Това не е първата

неординарна идея на венецуелския държавен глава.

~~~

Остави нещата на мястото и ти ходи при тях. Не искай знанието да дойде при тебе, ти ходи при знанието. Не искай силата да дойде при тебе, ти ходи при силата. Не искай слънцето да дойде при тебе, ти ходи при слънцето. Ако някой от вас би поискал слънцето да му дойде на гости, може ли слънцето да му дойде на гости? То е абсолютно невъзможно. То и на земята не може да дойде, и земята не може да го приеме. Земята няма такава амбиция. Значи нашето слънце може на гости да иде при някое голямо слънце. Малкото при голямото може да иде, но голямото при малкото не може да дойде. Вие всички желаете голямото нещо да дойде при вас. То е погрешна идея.

Основният тон

~~~

Хва̀нете ставен ревматизъм, не си ли в затвора? Хва̀нете диабет, не си ли в затвора? Хва̀нете главоболие, не си ли в затвора? Хилядите болести, това са затвори. Всичките лекари държат написаните книги за причините, какъв е законът на някаква болест. Разправя някой, че газове има, че тумор има. Вие сега седите и мислите, казвате: „Като идем в оня свят, дали ще видим Христос?“ То е все същото да е живял човек сто години на земята и да е гледал слънцето, и да каже: „Като умреш, ще видиш ли слънцето?“ Никога няма да го види. В оня свят не се нуждаят от нашето слънце. Ако тук не си видял слънцето, и в оня свят няма да го видиш. Чудни са някои, които очакват да видят Христос в оня свят. Оттогава вече са минали близо две хиляди години. Как ще си го представите сега Христос? Две хиляди годишен човек е. Тук, като живее сто години, израства му брада до гърдите.

Обичайте и радвайте се

~~~

Този човек разказваше, че някога бил тежко болен, но обикнал цветята и започнал да се занимава с тях, да ги отглежда, и оздравял. Той започнал да ходи по гори и планини, да търси цветя, да ги изучава и отглежда. Така той съвършено оздравял и осмислил живота си. Как ще се осмисли вашият живот? Да посветиш живота си на отглеждане на цветята, това е геройство. Този българин е най-големият градинар в България. Не съм срещнал друг като него. Така той облагородил характера си. И на вас казвам: Бъдете градинари на човешките души. Велико нещо е да отглеждаш една човешка душа! Това е Божествена работа. Този градинар се излекувал, благодарение на цветята. Ставал сутрин рано, преди изгрев слънце, леко облечен, и работел между цветята по цели дни - забравял, че е толкова леко облечен, забравял даже да яде, с такова увлечение работел. Дали е гол, или облечен, и това не забелязвал.

Обич и знание

Нека завърша с една малка песничка.

Ставай рано, когато зората се пуква! Ставай рано, когато зората идва и слънцето изгрява. На кревата да не те завари, под юргана. Защото всичките нещастия в света стават под юргана. Падне някой камък на гърба, под юргана си. Стане някоя работа неуместна, под юргана си. Затиснат си. Природата те туря на кревата да учиш изкуството как да преодоляваш мъчнотиите, да се завиваш с него и да знаеш как да манипулираш. Всичките мъчнотии да ти бъдат като юрган, да се завиваш. Затова имаш юрган. Ангелите нямат юрган. Ще бъде смешно един ангел да спи под юрган, да се завива. Ама вие дотогава, докато сте под юрган, то е наука. Щом свършите това учение, няма да има юрган. Казва: „Моят юрган се е протрил, овехтял“. Бих желал да имате нови юргани, копринени. Но трябва да научите урока да манипулирате с юргана.

Учителят пее: „Ставай рано, когато слънцето изгрява. Не чакай слънцето да ти се заканва. Не чакай слънцето да те вдига. Не чакай слънцето да ти се заканва. То няма такъв обичай, да се заканва“. Учителят пее: „Ставай рано, не се потривай. Ставай рано, шапката си добре отривай.

от "Избрани песнички по време на беседи"

~~~

~ Елексира на Живота в Слънцето

Акашата , Праната , Яна

~ Плодове от Слънцето 

~ Светлината Кришна 

~ Слънчевата Храна 

Редактирано от BlueHawaii
Линк към коментар
Share on other sites

"Имате ли рецепта за хубав сън и красиво събуждане?, Вечер ~ Сутрин ~ споделете с нас"

Вечерни формули:

"Да излизаш вечер и да наблюдаваш небето 10-15 минути, да проникнеш в него, да се свържеш с Бога и светлите същества, и може да кажеш формулата: "Господи, благодаря Ти за живота който Си ми дал. Аз искам да вляза в Новия живот - живота на Любовта" + "Ангели Божии, пазители наши, ние които сме предадени на вас от Божието милосърдие, молим ви се, пазете ни, укрепявайте ни и ръководете ни през тази нощ."

Утринни формули:

"Боже, благодаря Ти, че съм останал жив, за да мога да Ти служа и днес."

"Аз съм дошъл на Земята да придобия Любовта, Мъдростта, Истината, Правдата и Добродетелта. Аз съм ангел - вестител, служител на Бога. Това е моята задача, за която съм слязъл на Земята."

Из - "Молитви,Формули и Песни" - дадени от Учителя Петър Дънов/Соофия 2005

Един брат казва: "Как се лекуват тревогите?" и отговаря: "Със спокойствие и тишина" (по памет). Когато имаме тревоги и не можем да заспим е хубаво да си повтаряме думата "заспивам" или да преброим 100 овце :P:D и двата метода дават страхотни резултати :thumbsup2: . Красиво и дълбоко е посрещането на първия слънчев лъч сутрин...тогава душата получава наистина Божествени откровения. Поздрави!

Да допълня. - Най - важна от всичко е "Тайната молитва", а тя понякога е... танц :feel happy:

Редактирано от Станимир
Линк към коментар
Share on other sites

Рецепта за хубав сън - спиране на кафето и замяната му с билкови чайчета. Вечер - маточина, мащерка, мента... Също спокойна психика, което се постига с медитация, но не само - анализ и осъзнаване на подсъзнателното "мазе".

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Здравейте. Навярно доста хора страдат от този проблем. Къде се корени той? Какво е решението за неговото преодоляване? Естествено има доста сполучливи начини и ще съм благодарен на всеки, който вземе отношение.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Първото за което се сещам е стресът, който поражда безпокойство, а безпокойството тревожни мисли, които не ни дават да се отпуснем в спокоен сън.

По-често се случва бърз и дълбок сън около 2 часа, след което сънят "изтънява" и се будим от малък шум, сънят бързо "бяга" подгонен от тревожни мисли.

Хомеопата не дава сънотворни, а хо л-во, което евентуално ще нормализира тревогата до поносими, приемливи нива.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Освен билките помагат и скъпоценните и полускъпоценни камъни.

Малко са хората,които знаят за камъка Ангелит.Поставен до леглото(на нощно шкафче или стол) на ниво 5 чакра,той обещава пълноценен сън и хубави съновидения.

Името му подсказва за какво е предназначен-за връзка с Ангела хранител.Всеки от нас има поне по един!

Ангелитът е камък,който не търпи обработка-твърде крехък е.Прилича на голямо парче морска сол,само че с бледосин оттенък.Много е красив!(Изпитала съм действието му!:))

Розовият кварц е популярен и едва ли има човек,който да не го знае.Помага при безсъние(съдържа Манган) от почти всички типове.

Ако сме "кълбо от нерви", помага Аквамаринът.

Лазуритът също не е за пренебрегване.(Аз спя непробудно с Лазурит на къса верижка.)

Причините за безсънието могат да бъдат различни,лечението му е според причината.

Цветът на всички камъни,които помагат при безсъние е син(цялата гама на синьото).Това е съвсем естествено-5 и 6 чакра са най-отговорни за него.

Аз съм голям почитател на този вид лечение!

Линк към коментар
Share on other sites

През деня могат да се повтарят няколко пъти молитвите:

"Господи ти си силен, аз съм немощен/на, прояви се!

Тази нощ ще спя, аз трябва да спя и ще изпрося от безкрайното съзнание помощ да ми изпрати сън!"

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте. Навярно доста хора страдат от този проблем. Къде се корени той? Какво е решението за неговото преодоляване? Естествено има доста сполучливи начини и ще съм благодарен на всеки, който вземе отношение.

Здравей приятелю,

да аз самият съм страдал от трудно заспиване. Мисля, че проблемът се корени в стремежа на ума да "осъзнава" или да "будува". Мога да ти предложа два метода, с които да си помогнеш. За насърчение мога да кажа, че аз вече спя нормално и много сладко. :)

1) Като си легнеш, не бързай да запсиваш веднага, но се опитай първо да се концентрираш до известна степен и да отпуснеш тялото. После съзнателно дишай дълбоко и с всяка издишка изпразвай съзнанието си за да няма никакви мисли в него. Остави само тъмнина и тишина да те обграждат отвсякъде. След известна практика ще заспиш, а и ще подобриш концентрацията си.

Ако горното не подейства можеш да използваш един малко "репресивен метод" за заспиване:

2) Откажи се да спиш! Като легнеш недей да мислиш за спане ами започни да се съсредоточаваш за да се молиш или медитираш. Можеш да се концентрираш върху няколко неща: - върху дишането си; - върху пулса на сърцето; - можеш да слушаш сърцето си и да се вслушваш във вътрешния му глас.... учудващо е че съзнанието пренасяйки се в др ниво на осъзнаване има силна склонност да заспива.

Формулата в поста на Аделаида е много подходяща също, но е нужна Вяра за да се задейства. Съветвам те да започнеш с нея и ако искаш можеш да прилагаш и някой от дадените от мен методи. Билките също действат много добре на нервната система. Ако има нещо неясно пиши пак тук или през връзката на профила ми и ще се опитам да ти помогна. Мога да ти препоръчам и 2 книги за четене, които ще те запознаят подробно с различни интересни техники. В spiralata можеш да намериш Йога Нидра и Лесна медитация от Бабаджи(не помня автора :( ) Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!:)

Не мога да дам професионален съвет, но ще ви споделя някой методи, изпитани от мен, когато имах период на безсъние. След мъчителни часове на мислене и въртене в леглото си запалвам една свещичка и така я наблюдавам. Пламъкът, огънят, много ме успокояват, дават ми топлина и сигурност, и тъмната се разтваря меко в тази малка светлинка и... се унасям.  :sorcerer:  

Другото, което съм пробвала, след много адреналин и силни емоции и безсъние, е да си почета малко приказки преди спане. Специално при мен подействаха индианските! Много оптимистично и мъдро те унасят в спокойствие!  :hypocrite: Но всеки с вкусовете си, де   :feel happy: Зная, че преди сън не е хубаво да си консумират течности също...

Сетих се също, че може да се използва и ароматерапия. Ако имате такава лампичка можете да капнете няколко капки лавандулово масло.

"Етерично масло Френска ЛАВАНДУЛА

Древните гърци и римляни високо ценили лавандулата за ароматичните и очистващи свойства, добавяли я във вани за премахване на умората (оттук и името ”lavare” – лат. мия се). Лавандулата и нейните препарати се прилагали за борба с паразитните болести - защитавайки се от епидемии, патрициите се натривали с масло и опушвали въздуха с лавандула. В народната медицина лавандулата се използва като профилактични средство при мускулни болки и зъбобол. Традицията да се ароматизира спалното бельо се губи във вековете.

Маслото от лавандула има чист и свеж аромат, който пропива въздуха с приятна, стимулираща и в същото време, отпускаща миризма.

Маслото Лавандула на Вивасан се отнася към маслата с общо профилактично действие - то се съчетава идеално с много други етерични масла, например с маслото от розмарин, мента, лимон и др. Ароматичните вани с тези масла помагат за очистването на организма от шлаки, облекчават болезнени състояния, свързани с менструалния период.

Ваните за крака с масло Лавандула премахват умората, предотвратяват появата на неприятна миризма и пот. Маслото Лавандула премахва възпаления при кожни заболявания, включително псориазис, екзема и други форми на дерматит, успокоява болки при изгаряния и стимулира зарастването различни видове рани.

Специалистите по аромотерапия препоръчват маслото от лавандула (вани, аромалампи) при емоционални разстройства, като депресия, безсъние, нервозност, стрес. Вани с масло от лавандула се препоръчват и на жени по време на бременност и климакс, за отстраняване на хормонални нарушения. Масло на средната нота.

Енергетика на маслото - способства самопознанието, медитацията, бързото възстановяване на силите. Осигурява пълна енергетическа релаксация. Намалява агресията, помага да се излекуваме от завистта.

Основни свойства: успокояващо, антистресово, антидепресивно; противовъзпалитеулно, антиалергично; адаптогенно, антиоксидантно; антисептично, бактерицидно действие (вируси, гъбички, микоплазми); имуномодулиращо; спазмолитично; радиопротекторно, антитоксично.

Показания за приложение: псориазис, екзема, дерматити, себорея, акне, гъбични заболявания; респираторни и пикочно-полови инфекции; мигрени, спазми на главния мозък; миозит, радикулит, ревматизъм, невралгия; болезнени състояния и хормонални нарушения при менструации и климакс; премахване болки и зарастване на изгаряния и рани; очистване на организма от шлаки; пърхот и подсичане на косите; аритмия, тахикардия, нормализира кръвното налягане, изравнява пулса; нормализира работата на черния дроб и жлъчен мехур. ароматизация на бельо и защита от комари, молци и др. противоотрова при ухапвания от отровни насекоми и змии

Противопоказания: Не се препоръчва при малокръвие, да не се употребява на фона на йодосъдържащи и желязо съдържащи препарати.

Начини на приложение: 

Аромалампа: 3-5 капки на 5 кв.м. (простуда, безсъние, тютюнев дим); 

Инхалации: 3-4 капки, (простудни заболявания); 

Аромавана: 5  капки (отпуска, отстранява безпокойство, нормализира хормоналната функция при жените), вана за крака – 3к. ( премахва умората,  предпазва от появата на неприятна миризма и пот); 

Масаж: 5-7 капки на 10 мл масажно масло (мускулни болки, остеохондроза, невралгия, ревматизъм, радикулит); 

Разтривки: 7-8 к. на 10 г основа (при изгаряния – няколко пъти на ден се намазва мястото на раната); 

Компреси: 5-10 капки + 150 мл вода (рани, изгаряния); 

Изплакване: 1к. на чаша вода (стоматит, парадонтоза, зъбобол, профилактика на кариес); 

Обогатяване на шампоани: 3-5 к. етерично масло на 10г основа (профилактика на пърхот, препятства косопада); 

Обогатяване на козметични средства: 5 к. на 10 г крем (например Невен) - изгаряния, рани, не зарастващи операционни шевове;

Защита от насекоми: 2-3 к. се нанасят на носна кърпа (против комари и молци). 

Внимание! Може да се нанася на кожата без разреждане за обезболяване и профилактика на кожата!"

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Учителят препоръчва концентриране в точката на вдлъбнатината между веждите.

Може би има впредвид третото око.

Аз лично преодолявам този проблем с четене,така изключвам мозъка си от ежедневието

и всичко останало.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте. Навярно доста хора страдат от този проблем. Къде се корени той? Какво е решението за неговото преодоляване? Естествено има доста сполучливи начини и ще съм благодарен на всеки, който вземе отношение.

Безсънието идва в повечето случаи от пренапрежение и невъзможност на съзнанието да уравновеси и компенсира напрежението от случващото се през деня. Важно е да знаем, че то не се случва изведнъж а се е натрупвало, но ние не сме обръщали внимание и сме се справяли по някакъв начин.

Аз няма да говоря от гледна точка на разстройствата на съня. Ще разгледам трудност при заспиване породено напрежение, тревожност, напрегнатост.

Стъпка 1: Както се казваше някъде за да се успокои човек е добре кръвта да се насочи към др. част на тялото - към краката. Това става лесно, като си облеем краката с топла вода. Така кръвта от главата се насочва в долната част на тялото. Това е двойна ползва, тъй като изчистваме астралната кал която е някъде до коляното, така се освобождаваме от чужди енергии... Интересното е, че с този метод минава и главоболие..пробвал съм го на няколко човека.

Стъпка 2: Отпуснете се легнали по гръб. Нека в стаята не е мн. топло. По-добре се спи на студено. Опитайте се да прехвърлите деня през мислите си и да уловите това което не ви дава покой. Помислете какво ще направите следващия ден, физуализирайте и почувствайте успеха - нещо като малко планче, тактика и стратегия. Усмихнете се и се отпуснете с равномерно дишане.

Ступка 3 - Събуждане: Ако се будете с ГСМ сложете нещо нежно за мелодийка. Ако нямате точен час :) останете със затворени очи и започнете да си мислите за хубавите неща които сте измислили да правите днес. Не бързайте да си отваряте очите. Слушайте и се наслаждавайте. Ако има кой да ви отвори прозореца и от вън е сравнително тихо нека го направят вместо вас. Отворете очи едва когато усетите, че вече не ви тежат.

Разбира се не трябва да подценяваме силата на топло чайче преди лягане. Зависи как се разбираш с водата :) Все пак това си е мой метод всеки избира сам. Преди време спях на много тих фон от музика за релакс...ако това ти е ок пробвай.

Приятели мисля че е важно да уточним разликата между стрес, напрежение, безпокойство, напрегнатост, неспокойствие (има и още) защото стресът е крайната фаза на тези състояния а след него идва ступор и срив - или както му казват някой блокаж от всякъде. В работата му казва бърн аут :)

Линк към коментар
Share on other sites

Обливането на краката с гореща вода, не може да претендира за универсална рецепта, тъй като около 30% от хората са с усещане за горещина в стъпалата и всяка добавена топлина само ще ги влоши.

Линк към коментар
Share on other sites

Мисля, че безсънието е проблем, с който се е сблъсквал всеки.В лекциите на Учителя съм чела, че е добре да застанем прави, с крак свит в коляното като щъркела и разтворени ръце встрани.Така се активират, задвижват енергиите като колело, след това сменяме крайника.Няколко пъти се повтаря така.Аз се замислям при упоритите безсъния, това е липса на психична енергия, ако е в ранните часове на деня.Търпеливо очаквам какво ще ме светне.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Рецепта за хубав сън - спиране на кафето и замяната му с билкови чайчета. Вечер - маточина, мащерка, мента... Също спокойна психика, което се постига с медитация, но не само - анализ и осъзнаване на подсъзнателното "мазе".

Идеална рецепта . Само бих допълнила .Пушачите да ограничат цигарите особенно вечер .Много течности през деня и физически натоварвания .

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 weeks later...

:) Вместо да се "отървавате от безсънието", можете да започнете да помагате на своя организъм да си върне здравия спокоен сън. 

Аз лично съм много доволна от чая от маточина в комбинация с малко лайка. Мента, глог, валериан в различен вид (чай, таблетки и дори аромат) са също много старо и изпитано средство. 

Много зависи също от какъв характер е бил стресът и дали причините, които са го задействали все още не са вкоренени вътре в съзнанието. Когато съзнателният контрол над тях отслабне, те се връщат с пълна сила и предизвикват напрежението, което пречи на мозъка и тялото да се отпусне по нормалния начин. 

Линк към коментар
Share on other sites

Отърваване от стреса. Когато не спите, може да забележите какви мисли се въртят в главата ви - това описва най-големите ви стресове. Как да се справим с това? Един метод е този на Лууле Виилма - книгите й са изададени на български, друг метод е "целебни кодове", или "лечебни кодове" различни имена има тази книга.

 

Само да кажа, че психотерапията много трудно повлиява безсънието. Дано някой психотерапевт каже нещо друго. 

 

Безсънието е свързано с невъзможността да отдадем контрола на по-висши сили. Даже контрола над ежедневните неща. Прекараният стрес е показал, че контролът е безмислен, тъй като реално нямаме особен контрол над живота си. Неприемането и не-интегрирането на това откритие поражда безсъницата. 

Линк към коментар
Share on other sites

Знаете ли защо не може да спите? Кокошките по кое време си лягат? Те знаят, че когато залезе слънцето, има много тренове за другия свят и съобщенията с другия свят са много добри, но по-късно, след 10 часа, 11, 12 часа (бел. ред. - 22,00, 23,00, 24,00 часа) треновете са редки, ще тряб­ва да се чака доста, не може да се отиде до другия свят и тогава ще чакате, няма да спите, за да не изпуснете трена.

 

Разумна почивка

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...