Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Срещи с други души насън


Recommended Posts

Здравейте,

не знам как точно да започна, но някой срещал ли е души насън, осъзнавайки какво се случва.

Посещавала съм места, които няма как да бъдат на нашата планета и всичко е в много ярки, наситени цветове, каквито няма на Земята. пробвала съм да ги постигна, защото рисувам, но не успявам дори да се доближа до яркостта и наситеността на багрите, които съм видяла.

За последно сънувах сън, в който срещнах, човек, който познавам отскоро, и който не приличаше съвсем на физическия си образ, но предварително извърши действие, с което да позная кой е. Бях наранена от това, че баба ми ме е отхвърлила, но той ме хвана за ръка, погледна ме топло и застана до мен, вървеше с мен. Беше светъл и отвсякъде искреше светлина. Чувството беше невероятно.

Виждала съм и дядо ми след като почина, като първо се появи както беше преди да почине - болен, изпит, по пижама, но като влезе в стаята бликна светлина и се появи както го помня в деството си - облечен в любимите си светли цветове.

Ходила съм и в една широка долина, толкова зелена и светла, колкото не може да се вид тук с огромни приличащи на метални барабани инструменти, които издаваха неземна музика. Там в една беседка срещнах много красиво момиче, което ме попита и аз ли съм мъртва, оговорих и, че не съм, тя сподели, че е била изнасилена и убита. Усетих, че това е нещо като лечебница, не знам дали съм много ясна в това, което описвам, но това не бяха сънища, в обикновения смисъл на думата, дори сега ги помня много ярко. Имам още много подобни примери, но не искам да прекалявам. Въпросът ми е: Имали ли сте подобни преживявания? Споделете!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,поздрави за темата :) естествено,че няма да можеш да нарисуваш достатъчно достоверно да го нарека изживяното,защото цветовете и звуците от "онези места" са с много по-богата палитра-просто са неземни.

Аз също съм имала подобни срещи и мога да споделя една такава.Срещата беше с един мой приятел от детството с който не съм се виждала от много години.Бяхме в градината заедно, после и в у-ще и така порасвахме ...Той имаше странност в едното око( беше с пъстри очи,а в ириса на едното му око имаше странно петно) Винаги съм се питала какво ли значи,докато не дойде в един сън и аз му зададох въпроса,а той телепатично ми отговори,че всъщност в окото му е запечатан Големия взрив.Бях изумена,въобще не очаквах такъв отговор.

Не знам дали някога ще се срещнем в реалния живот(той стана монах),но се радвам на тази приятелска среща. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Много такива преживявания съм имала.

За други светове . Поредица от сънища , които се случват на определено място , което не е земята , брат ми е оттам също . Но майка ми и баща ми не са.

Имам си и съпруг там , това също е много странно .

Нещо ,като паралелен свят , много красив , всъщност там няма континенти , а огромен океан и ивици земи . Буквално всички хора живеят по плажни ивици . Всеки път разглеждам определени неща оттам .

Примерно по плажа има малки керамични плочки с някакви знаци , подобни на руни .

Много странни и цветни миди и риби ,огромни морски животни , също много цветни .

Мидите са направо огромни и много ярки . Една част от хората са по - висша каста и са облечени в дълги бели туники , а другата са голи ,но на никой това не му прави впечатление.

Много пъти съм сънувала тази земя , така различна от нашата планета.

Тези сънища започнаха , когато бях в 12 клас в художествената гимназия . Обикновено ги сънувам , когато ми предстои някакъв много важен избор и промяна в живота .Сънувах ги точно преди да ме приемат в Академията .

Последният такъв сън беше преди няколко месеца . Там ,аз имам определена среда от хора , с които ме свързва съдба .

Хора , които в реалния живот не познавам . А брат ми е същия човек , който е и тук в реалния живот , но изглежда съвсем различно , иначе душата му е същата .Но като физика изглежда като мулат , много тъмен и с дълга къдрява коса .

Той наистина има малко тен и къдрява коса , но там аз го видях в съвсем различен вид . Той там също има жена и семейство. Първоначално доста се втрещих от тези сънища , трябваше да изсънувам около 15 такива , за да разбера какво точно става. Първоначално сънувах само определени детайли от природата и плачех , много , все едно съм неописуемо надалеч и откъсната от моята родна планета. Все едно се завръщам от дълго пътуване. Следващите няколко съня бяха , по спокойни и овладяни емоционално , постепенно се успокоих и започнах да сънувам определени случки от живота там . Примерно брат ми ме спаси веднъж от едно удавяне и морска буря .

И такива подобни . Аз там съм с много дълга червена коса и мургава. Също изглеждам съвсем различно . Това много ме стресира в началото.

Приела съм ги тези сънища , просто като един мой живот в паралелен свят , който посещавам от време на време , всъщност само в изключителни ситуации .

Линк към коментар
Share on other sites

Ина ,това което описваш е много сходно с описанието на Платон за Атлантида :) включително и цветовете на кожа и коса много интресно и фактологично е описано в "Древната мъдрост на Атлантида"

пускма ти кратък цитатот Платонов разказ -описание на Атлантида:

"Дори кръговете земя ,които разделят кръговете вода,те прокопават при мостовете,колкото да прени от един в друг воден кръг една териера.....Най- големия от водните кръгове,в който прониква морето през канала е широк 500м ,а земления кръг,който идва след негое със същата ширина Двата следващи кръга,и водния,и земления,са широки по 400мвсеки..."

И така нататък.Общо взето описва остров с диаметър 900м и кръгове земни и водни ивици които го обикалят които са накъсани от водни канали и образуват дъговидни острови.

Та душите с които се срещаш на сън :) най вероятно съществуват на едно друго измерение (ако разбира се вярваш в това).

По принцип всички те са в други измерения и са реални за тях самите ,но не и ние за тях ,както и те за нас.

Срещите ни са някъде по средата на миналото и настоящето т.е. в безвремието.

Линк към коментар
Share on other sites

Здрасти didi _ts!

Това , което ми пишеш е много интересно . Толкова много неща има изписани за Атлантида , но тъйкато аз не съм чела този прословут разказ на Платон за Атлантида ,явно много губя , ще се постарая най- сетне да си го намеря .

Линк към коментар
Share on other sites

Приела съм ги тези сънища , просто като един мой живот в паралелен свят , който посещавам от време на време , всъщност само в изключителни ситуации .

И аз съм ги приел тези сънища,но не като един живот , а като много животи в парелелни светове. Или по-простичко казано - спомени от стари прераждания. И мене отначало много ме стресирваха. След такива сънища ходех като отнесен дълго време. Не можех да се концентрирам върху сегашното си прераждане /по-точния термин е превъплъщение, защото ... това вече е друга и дълга тема / Човек ако не стъпи върху здрава философия, има опасност да заживее/възбуди стари кармични връзки, а това не е много желателно.

По някога разпознавам стари познати Души в новите "дрехи" тук и сега в сегашното превъплъщение и е много объркващо. Но в последствие се научих да складирам тези опитности в главата си и да си мълча за тях. Защото харата първо не вярват, второ се присмиват, трето това са много съкровенни опитности, носещи много информация за мотивите на постъпките и мислите на хората в сегашното време. С течение на времето, спомен за онова Време разбрах, че има право този на когото му е разрешено. Защото има Души които не могат да понесат връщането във Времето и си остават там като в плен на стара карма, а тук в сегашното време има опасност да заболеят сериозно.

И аз съм посещавал това място на сън, за което говори Ина. Чисто и просто това е връщане във Времето и Пространството. Много е странно да пътува човек с "бясна скорост" през Времето. Нещата изглеждат като анимирани филмчета с чудни цветове. Но не винаги опитностите на сън са така красиви.

Но спокойствието и разума, както здравата философия и Учението на П.Дънов възвръщат всичко по местата си. Много е простичко, като не разбираме нещо след такъв сън, оставяме го в килера на Съзнанието и чакаме да му дойде времето. Поне така се справям аз. Действа определено, макар често да ходи човек като ... "отнесен от въхъра 99 серия".

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Какво значи, ако се сепнете в съня си от усещането за присъствие?

За втори път ми се случва - фигура до главата ми отдясно. Първия път беше много неясна, втория беше 3 часа преди взривовете ( на боеприпасите в Челопечене)- младо момиче с права коса на опашка,семпла черна рокля без ръкав. Стопи се бързо, но беше съвсем различно от сън, беше си присъствие ,отрезви ме от всякаква сънливост и ме остави будна да си блъскам главата, докато........леглото съвсем реално започна да се люлее като от земетресение.

Редактирано от късметче
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!Да,и аз съм имала такива сънища.Обърнах им внимание едва когато се повториха и потретиха дори.Дъщеря ми ме превежда през пълноводна река/страх ме е от вода/.Преминах но се събудих уплашена.Втори път-пак река-дъщеря ми ме убеждава че водата е до глезените,аз имам чувството че ще ме залее.Отново преминах като видях подадената и ръка,този път без страх.Третия път пак тя ме изведе по тясна,стръмна стълба в храм.Това в рамките на два месеца.Замислих се какво е нужно да усиля в себе си и какво да преодолея-вярата ми беше слаба и затова имах страхове.Неявното, невидимото,неизразимото винаги ни помага когато имаме нужда-детето ми е най-близо до мен като чувство и усещане.Разбирането на това ме прави щастлива и сигурна.Мисля,че и сънищата и синхроничността и интуицията идват навреме и на място за всеки,но остават възможността всеки да ги разчете според вътрешното си светоусещане.

Линк към коментар
Share on other sites

Спомням си само един подобен случай на усетимо чуждо присъствие.

Събудих се с такова сърцебиене, каквото не помня да ми се е случвало.

Усетих сякаш съм била поставена отново в леглото от някого, който преди това ме е носил на ръце, докато съм спяла!?

Редактирано от shelter
Линк към коментар
Share on other sites

Скоро сънувах мама, която си отиде от този свят преди 5 години. Сънувах я на брега на море и на възраст 34 а тя почина на 52. Там на срещата имаше такова сияние, че никога не съм била осиявана така. Аз осъзнавах, че съм от този свят а тя не е и я питах за един наш приятел, който скоро почина. Та ми каза, че той няма право да излиза...стана ми странно но не питах друго. Показа ми един номер на зелен картон и имаше доста цифри на него. Общуването не беше с думи а с души.......никога през живота си не бях се чувствала така изпълнена със светлина. Интересно ми беше защо на брега на море се срещнахме, аз обожавам морето но тя не обичаше да ходи на море. Много въпроси на които нямам отговор но усещането остана. Беше силно !

Линк към коментар
Share on other sites

Интересно Eshavt,а аз тази нощ сънувах,че раждам майка си .Раждах легнала в плитчините на морето,а баба ми ,която е на 77г. беше до мен и ми даваше кураж.Не запомних думите и.

Мисля,че сънищата ни имат много общо.

Редактирано от nina7705
Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...