Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ползите и вредите от ранното тръгване на училище


Пламъче

Recommended Posts

Много индивидуално е.

Някои деца, но твърде малко, са готови по-рано за изучаване на основни умения.

Дали обаче са готови за конкретното училищно ежедневие в България.

Как им се отразява обкръжението и общуването с по-големи деца, ... защото училището не е само теория по математика, писане и четене?

Моят опит казва - оставете децата да се наиграят и пообщувайте повече с тях в тази възраст.

Линк към коментар
Share on other sites

Много интересна тема granat1.Намирам, че всяко нещо както и тръгването на училище трябва да е навреме за детето.Тоест да не предизвиква в детската психика напрягане, паника и негативизъм.Мисля, че някои деца имат готовност и за по- ранно тръгване на училище.Самата аз се научих да чета на 6 г. и до сега книгите са ми страст.Но психологически като тръгнах на училище ми беше трудно и родителите ми все ме напътстваха.Така, че родителите са тези, които трябва да мотивират детето, да предават позитивно мислене.Някои от нас прекаляват с изискванията към децата си.Моя близка се напряга емоционално и детето и също за постъпва в първи клас -сега то е на 5г.Недоумявам!? Много се възхитих на училища в Русия, мисля, че Людмила Гурченко е  последовател на нов тип образование.Места за изява на креативното мислене на децата.Работят преподавателите с тях, децата са творци.Ето при такъв тип образоване може ли да говоря, че ще е вредно за едно дете, то не учи, то фантазира и играе с въображението си.

Линк към коментар
Share on other sites

Моят опит казва - оставете децата да се наиграят и пообщувайте повече с тях в тази възраст.

Моята майка ме остави да се надивея. Не й се сърдя. :3d_146:

Иначе сигурно и по-малка съм можела да тръгна на училище и е нямало да имам проблем с "по-големите" деца, защото и без това с по-големи все си общувах. Но за какъв дявол като мога да си поживея/подивея още една година и тогава.

П.П. Това нещо за Людмила Гурченко ме заинтригува. Къде има повече информация?

Редактирано от azbuki
Линк към коментар
Share on other sites

Не следя в детайли промените в образованието, но мисля, че колкото по-близо е до творчеството, освободеното мислене и играта, толкова е по-добре. Хареса ми това, че до 4 клас няма да има оценки. Нека има свобода за децата. Нека си правят детските бели, като и на режим свикват, но не с налагане...

Съревнованието и себедоказването не са най-доброто. Всеки може да изяви себе си и като е различен. Е, има някакви общообразователни норми и изсквания, но колкото е по-опростено, толкова по-добре. Много е важен индивидуалния подход...

По-тясна насоченост по интереси и желания за децата може да има след 4 клас и отново след 8 клас. :)

За да работят върху заложбите на всяко дете, то и родителите е добре да се променят-да нямат болни амбиции, но и да не са без заинтересованост за децата си... Никоя крайност не е добра. :yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Може би най-добре би било ако родителите можеха да избират кога детето им да тръгне на училище-на 5, на 6 или на 7 години.Ако едно дете е готово за училище на 5,друго на същата възраст не е,което не означава че е изостанало в развитието си.Децата са различни и би трябвало властимащите да се съобразяват с това.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup1:Да би било добре да има гъвкавост, индивидуален избор, но все пак с разлика 1-2 години. Много хубаво би ибло и да се разглежда астрологичната карта на детето, за да се подхожда правилно и да се насочва да развива това, което му е заложено.:feel happy::yinyang:
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...