Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Човешката аура


Роси Б.
 Share

Recommended Posts

"Така аурното яйце, отразяващо всички мисли, думи и действия на човека е:

а) Пазител на всички кармични записи.

б) Склад на всички добри и зли сили на човека, приемащ и даващ по негова воля- дори и само при една негова мисъл- всяка потенция, която веднага става действаща сила; тази аура е огледалото, в което сензитивите и ясновидците чувстват и възприемат действителния човек и го виждат такъв, какъвто е , а не какъвто изглежда.

в) Както то снабдява човека с неговата астрална форма- около която физическото същество се формира отначало като зародиш, после като дете и възрастен човек, при това астралът расте със същата бързина, с която и човешкото същество..."

Елена Блаватска-"Тайната доктрина";том3.

Много ми е интересна темата за аурата, особено човешката. Моля всички в сайта за повече информация!

Link to comment
Share on other sites

Енергетиката на човек е същото, което наричаме несъзнавано плюс играна на съзнаваното върху несъзнаваното.

Link to comment
Share on other sites

Женевиев Полсън "Кундалини и чакрите"

дава добри общи информации, както и доста практически упражнения. Малко объркваща за обикновения читател е нейната категоричност по отношение на издигане на Кундалини. Явно жената е толкова напред с материала, че не е успяла да сведе информацията изцяло до масовия ползвател. Ако се абстрахирате от това, добро ръководство за работа.

Жан Приор " Аурата и безсмъртното тяло"

оборва църковни догми и дава правилна основа за разбиране на по-финоенергийните събития в живота ни, както и тези, описани ( или пропуснати) в църковните книги.

Link to comment
Share on other sites

Мисли за аурата на човека. Из 900 мисли на Учителя.

:feel happy:

Ето някои мисли, които ми харесаха:

Аурата зависи напълно от човешкия ум. При каквито и условия да сте, не допускайте да ви измъчват. Това, което ви мъчи, е по-силно от вас. А щом станете вие по-силни, то не може да ви измъчва. Една мисъл ви мъчи, докато не я разберете, едно желание и една постъпка ви мъчат, докато не ги разбирате, щом ги разберете, мъчнотиите изчезват. А неразбирането наврежда на аурата.

В душата си не бива да унижавате никого, никога! Ще почитате всички и няма да се месите в аурата на когото и да било.

Човек е същество, което трябва да се гледа отдалече, от хиляди километри. Щом се приближите много до него, не можете да го видите. Тогава аурите се преплитат. И вместо да си помагате, само ще се спъвате един друг. Затова, когато сядате, поне един метър да има между вас.

Edited by Ани
Link to comment
Share on other sites

* В душата си не бива да унижавате никого, никога! Ще почитате всички и няма да се месите в аурата на когото и да било.

* Ако умът е отправен към външния свят, аурата се размътва.

Наставленията са отправени към учениците.

Защото обикновените хора си живеят във външния свят. И оттам са си размътени повече или по-малко през цялото време.

И също така постоянно се месят ( така всъщност общуват всички) в аурата на другите - най-често несъзнателно и затова несъзнателно причиняват вреди, каквито не биха искали всъщност.

Разбира се , има и много добродетелни хора, които съзнателно не се наричат ученици, а са си дошли такива на този свят.

Трудно е да си добър и силен. Но не е толкова трудно да се опитваш.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

(На английски език)

Kлип за енергийните тела и чакрите, особено информативен по темата от 2.42 до 4.14 минута, като илюстрациите са от книгата на Барбара Ан Бренън "Ръце от светлина"

И за значенията на цветовете на чакрите, които присъстват и в различните фини тела:

Link to comment
Share on other sites

Късметче,благодаря за клиповете!:thumbsup:

Интересното при човешката аура е това,че във всеки един момент е различна - цветовете се менят според мислите и чувствата на човека.Ако хората можеха да виждат аурите си,биха били наясно какъв е човекът с когото общуват и какво е отношението му - така хората нямаше да грешат в избора си на приятели и партньори.Може би някога и това ще стане,но трябва да израстнем до необходимото духовно ниво.

Link to comment
Share on other sites

Ето още информация за:".....аурното яйце , което е нашата точка на контакт с висшите вселенски светове" от Елена Блаватска и книгата "Тайната доктрина"; том3.

"Адептът може да всмуква в собственото си Аурно яйце от Аурното яйце на земното кълбо или Вселената, в зависимост от своята степен. Тази обвивка е вместилище на всички Кармични причини и фотографира всичко, като светлочувствителна плака.

Детето има много малко Аурно яйце, което на цвят е почти чисто бяло. При раждането Аурното яйце се състои от почти чиста Акаша плюс Танхи, които до седмата година остават потенциални или латентни.

..............

Аурното яйце при раждането е съвършено чисто, но е въпрос дали на седмата година от живота ще го оцвети висшият или низшият Манас...Наследствената Карма може да настигне детето и преди седемгодишна възраст, но никаква индивидуална Карма не може да влезе в действие преди спускането на Манаса."

:3d_016:

Мен в момента ме интересува повече магнетизма на аурната ни обвивка, отколкото нейните цветове.

Link to comment
Share on other sites

Намерих още нещо интересно за магнетичната аура от Учителя:

"Та казвам ви като на ученици, най-първо ще се учите да контролирате мозъка си. Събирайте енергията от природата и я препращайте в слънчевия възел, в сърцето, в гръкляна, в челото, в задната част на главата, в горната част на главата и след туй прекарайте тази енергия около тялото си. Почнете да правите тия магнетични душове, докато се образува една светла магнетична аура около тялото и тогава ще се усетите свободни.

..........

Аурата на човека представлява кръг, различно оцветен, с различна големина и дебелина. Аурата на човека определя неговия манталитет. Видима ли е аурата? За едни е видима, за други е невидима. В средата на аурата има един център, отдето изтичат енергиите: горните енергии са свързани с умствените способности на човека, а долните - с енергиите на неговите чувства. Горните енергии са господарите, а долните - слугите.

Аурата на човека е естествена преграда. Щом е така, никой няма право да влиза без позволение в аурата на кого и да е. Дойде ли някой човек, той трябва да седи на 50-70 см до вас. Наруши ли това разстояние, приближи ли се много до вас, той създава дисхармония в отношенията. Тази дисхармония се дължи на неправилна обмяна между енергиите на двамата. Който е чувствителен, той възприема тази неправилност и обмяната и започва да страда. Когато учителят говори на учениците си, те се натрупват около него, приближават главите си един до друг, но тук не става неправилна обмяна. Защо? Защото мисълта на всички е съсредоточена към един общ предмет. Обаче ако двама души с две противоречиви мисли се приближават един до друг на разстояние, по-малко от 50 см, те се стълкновяват. Аурите им се преплитат и между тях става неправилна обмяна. Щом почувствуват такава дисхармония, те веднага се отдалечават. Не престъпвайте онази свещена преграда, която природата е поставила."

Цитатът е от "Книга за здравето".

Link to comment
Share on other sites

Наскоро разговярях с една жена и тя много бърза доближи до мен, за да ми каже тайно някои неща за друга... Почувствах нещо много неприятно. Има хора, дето дамонстрират близост и така все да те пипнат, а в същото време усещаш тръпки, даже и студ...

Наблюдавала съм и друго, когато насреща ми има приятен, открит човек дори и да приближи няма проблем.

На мен различните цветове дрехи са ми помагали, явно съм имала нужда от тяхната вибрация.

Link to comment
Share on other sites

Аурата може да бъде наранена и чрез разговор по телефона.Човешкият глас носи вибрациите на притежателя си и ако те са негативни,това се предава на събеседника.При това съвсем не е задължително да се говорят неприятни неща - усещането е същото както го описва Слънчева.Напоследък съм ограничила разговорите си по телефона с някои хора точно по тази причина.

За балансиране на енергиите в случая помага чаша горещ подсладен чай!

Edited by granat1
Link to comment
Share on other sites

Бълата дреха не е случайна.

Аурата може да се наруши по различни начини, по различк=ни начини се и лекува.

Или се предпазва предврително, ако знаем че ни предстои среща с много и / или непознати хора.

Колкото повече четете Учителя, толкова по-чувствителни ставате. Затова е добре всички практики да се правят по равно - четене на философски четива, но също и нарядите, молитвiте, паневритмията, а когато му дойде на човек отвътре - промяна на всекидневните навици също.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

http://assemblagepoint.hit.bg/

Естествено, при енергийни проблеми ( а кои не са такива?) помага енергийно лечение. Само то лекува изброените "нелечимости".

Много съм скептична обаче към електрическия апарат, особено за лечение!

Аз лично не бих се доверила на такава машина, защото тук става въпрос за сърдечна чакра, която е

1. много важна

2. Мноооого чувствителна.

И по-скоро бих прибегнала до лечител, в когото съм сигурна, защото само човекът може да подходи с Любов и енергия!

Истинското лекарство е Любовта, енергията е само транспортно средство.

Дано всички да сме здрави и хармонични!

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

И аз не бих се доверила на машината. Може би за диагностика-да. За развитие и чистене на сърцето вътрешна работа е нужна и, както каза късметчето молитви, формули и излъчване на Любов...:sorcerer:

Усмихнат и светъл ден на всички!:)

Link to comment
Share on other sites

Според мен най-доброто енергийно лечение е това,което с помощта на добър терапевт човек извършва сам.:feel happy:Колкото и енергия да се дава отвън,ако човек сам не направи нужните промени в режима си на живот,хранене,мислене и т.н. резултатът ще е временно облекчаване на състоянието.

Сърдечната чакра се лекува чрез Любовта и ако човек сам не я внесе в сърцето си,никой отвън не може да му помогне.

Лечителят помага на хората сами да се излекуват,а не ги лекува!

Моето мнение относно машината е противоречиво.Не е лошо да се ползва за диагностика,но за лечение... и аз не бих се доверила.

Link to comment
Share on other sites

Лечителят помага на хората сами да се излекуват,а не ги лекува!

Aбсолютно сте прави. Има момент, когато болният човек вече не може да се издърпа сам за косите като барон Мюнхаузен. Друг може да направи малкото необходимо за него. Но пък ако човекът подсъзнателно не желае да бъде здрав, усилията на външно лице са безплодни.

Родителите, и особено майката са тези ,които през целия живот на човека, най-вече в първата половина, могат да го излекуват почти само със собствени усилия. Това ( естествено) си има също своята енергийна причина.

Искам да подчертая, че данните, поднесени на порции в тази тема, нямат характер на книга. Т.е. не са структуриране по важност. Основни и абсолютно достоверни информации липсват, а някои вторични и не цялостни като линка от горното ми мнение са подадени и се възприемат като акцент.

Който иска да се образова цялостно, трябва да потърси литература по въпроса.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

На тези,които се интересуват от енергетиката на човека,ще си позволя да препоръчам поредицата книги на Тед Андрюс - подходящи са за широка аудитория и дават добри начални знания по въпроса.

Link to comment
Share on other sites

"Колкото човек е по-здрав, по-духовен, по-издигнат, толкова аурата, която излиза от него, е по-бяла и блестяща, по-приятна. Заболее ли човек, аурата потъмнява. Потъмняването може да стане частично или изцяло. Всяка заболяла част е тъмна. От човека се иска да възстанови светлината на главата или стомаха или на заболелия орган. Това ще стане и като усили мисълта си, като повиши вибрациите си."

Книга за здравето

Как разбирате повишаването на вибрациите, за които Учителят тук говори?

Link to comment
Share on other sites

Повишаване на вибрациите може да стане по много начини.

Ако се придържаме към методите на Учителя, на първо място - Цветните лъчи на светлината + диета, чист въздух и сокойствие.

Имам опит с четене на негови книги, но тогава съм била здрава и съм установила повишаване на сетивнистта, а това не е търсен ефект при болен човек.

Песните - подхранват оптимистичния дух, а това определено е добра вибрация.

Меката или непряка слънчева светлина също - и тук много зависи от вида и степента на заболяването.

Водата отмива болната енергия, но не внася здрава, затова омаломощава вече болния човек.

Ако вземем други методи, всички автори, които дават готови формули за определено заболяване, превят точно това - съветват да се лекуваме с мисъл, която има подходяща за конкретния орган вибрация.

Билките също имат освен химичния състав на извлека , и своя специфична вибрация. Естествените материали, с които борави народната медицина също.

Давайки указание, че трябва да променим вибрацията си, Учителят вероятно се е обръщал към ученици с повече духовна практика.

За обикновен човек е трудно да се лекува с мисъл, особено ако има силна болка, температура или е засегнат повече от един орган, или пък заболяването е хронично.

Ако ползва широко известните методи, най-добре е да комбинира горните с химични лекарства, като при наложителни случаи не изключвам и антибиотиците. Те нанасят някакви щети на вътрешните органи и имунната с-ма, но след избавяне от конкретната болест човек може да се възстанови донякъде.

Самолечението с биоенергия е най-точно това, за което става въпрос в цитата от горното мнение. При него човек е наясно с целия инструментариум. Имам предвид системата на Чоа Кок Сюи, която аз прилагам. Впрочем самолечение не ми се налага да ползвам особено, по-скоро е профилактика. :) Профилактиката включва молитви и медитации, физически упражнения и дишане.Може да се прави също пречистване ( т.е. промяна на вибрацията) на водата, на въздуха в помещенията, на храната...

http://sites.google....ranic-healing-2 - малка илюстрация.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

Повишаване на вибрациите може да стане по много начини.

Ако се придържаме към методите на Учителя, на първо място - Цветните лъчи на светлината + диета, чист въздух и сокойствие.

.......

Спокойствие, усамотение, отказ от следване на дневния режим, отказ от гонене на ежедневните цели.

С една дума откъсване от човешкия начин на живот :)

Затова винаги на болните са казвали "да пазят стаята" - спокойствие и откъсване от живота.

Лечението с мисъл е доста трудно. Трябва първо да се измести подходящо фокуса на съзнанието. То да е насочено към висшите вибрации. Второ човек да се самонаблюдава, за да открие кои мисли и негови действия са довели до болестта. Иначе няма как да се лекува с мисъл като не знае кои мисли точно да лекува :)

Затова си мисля, че си права като казваш, че говорейки за повишаване на вибрациите Учителят е има предвид ученици с повече духовна практика.

Link to comment
Share on other sites

Затова си мисля, че си права като казваш, че говорейки за повишаване на вибрациите Учителят е има предвид ученици с повече духовна практика.

От друга страна обаче има съвсем обикновени наглед хора, които със силата на собствената мисъл, воля, Дух са се излекували от "нелечими" болести като рак. При това въпреки авториретните мнения на медиците.

Затова да дадем свобода на човешкия дух да бъде себе си!

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

някои твърдят, че човек е разделен между Бога и дявола. Тази е причината, където човек върши и добро, и зло. До кръста човек принадлежи на Господа, а от кръста надолу – на дявола. Така са мислели и някои от старите богомили. Окултистите дават друго обяснение. Каквито обяснения да съществуват, злото си остава зло. Дяволът се заел с невъзможни за него неща.(12)

Източник: "Учителят за богомилите" - статия

Тъй като много хора тук вече са наясно с енергийното устройство, просто давам мнението на Учителя. Ясно е, че слънчев сплит е разделителната линия. Него се учим да управляваме сега. А на "дявола" принадлежат чакрите по-долу от него - но САМО при хората, които не могат да ги управляват и стават подвластни на желанието на отделния енергиен център, а не на цялото. И САМО временно.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

Мисли за аурата на човека. Из 900 мисли на Учителя.

:feel happy:

Ето някои мисли, които ми харесаха:

Аурата зависи напълно от човешкия ум. При каквито и условия да сте, не допускайте да ви измъчват. Това, което ви мъчи, е по-силно от вас. А щом станете вие по-силни, то не може да ви измъчва. Една мисъл ви мъчи, докато не я разберете, едно желание и една постъпка ви мъчат, докато не ги разбирате, щом ги разберете, мъчнотиите изчезват. А неразбирането наврежда на аурата.

В душата си не бива да унижавате никого, никога! Ще почитате всички и няма да се месите в аурата на когото и да било.

Човек е същество, което трябва да се гледа отдалече, от хиляди километри. Щом се приближите много до него, не можете да го видите. Тогава аурите се преплитат. И вместо да си помагате, само ще се спъвате един друг. Затова, когато сядате, поне един метър да има между вас.

:thumbsup:Ани,и на мен тези мисли на Учителя ми харесват!

В последните дни дискутирахме защо някои хора вече не пишат в Портала и не го четат.Мисля,че единия от отговорите е - може би тези хора са се почувствали недобре от нечие отношение?:hmmmmm:

Думите(изречени или написани) оказват влияние върху аурата на човека - те могат да лекуват и да разболяват.

Дали всички са се чувствали добре в Портала и ако отговорът е не,защо?

Edited by Пламъче
Link to comment
Share on other sites

Пламъче, последните 2 мисли, които си дала с линк, отговарят на въпроса ти:

Който елемент обичаш, ти го привличаш.

Ако умът е отправен към външния свят, аурата се размътва.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...