Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ново, любопитно, съдържателно,


Recommended Posts

spacer.gifcross.gifМОЩИ НА СВ. ЙОАН ПРЕДТЕЧА В СОЗОПОЛ ?!

новина от Религия > Битие и съзнание

публикувано от: estir, velichka atanasova

дата: 2010-07-29 14:32:27

показвания: 1

http://mavericos.blog.bg/novini/2010/07/29/sozopol-moje-da-stane-erusalim-ii.583763#last_comment

Созопол може да стане Ерусалим II

Археолози: Открихме мощи, на Йоан Кръстител са

Созопол става малкият Ерусалим. Хиляди поклонници от цял свят ще се стекат към древната Аполония, ако откритите вчера мощи на остров Свети Иван са на Йоан Кръстител.

Мраморен реликварий от края на IV-началото на V век намери екипът на проф. Казимир Попконстантинов. В него 100% има мощи на велик мъченик на християнската вяра, категоричен е археологът. Той и проф. Божидар Димитров са убедени, че мощите са на Предтеча, защото кутията е била вградена в центъра на олтара на храм, носещ името на светеца.

Реликварият е непокътнат. Капакът му е запечатан с червен хоросан. Той ще бъде отворен пред комисия до дни и изложен в созополския музей.

Ако се докаже, това би донесло огромни приходи от туризъм в близките години, несравними дори с тези на Слънчев бряг!

:3d_161:

Link to comment
Share on other sites

Ако се докаже че е истина, мощите ще донесат не само материални, а и морални придобивки за Родината ни, а те са неизмерими!

Link to comment
Share on other sites

Слънчева буря приближава Земята

03.08.2010 23:29

Очаква се да се получи зрелищно цветно светлинно шоу, видимо за жителите на север от 41-вия паралел, подобно на Северното сияние

Очаква се да се получи зрелищно цветно светлинно шоу, видимо за жителите на север от 41-вия паралел, подобно на Северното сияние Земята може да бъде ударена от стихийна космическа буря, причинена от огромна експлозия на повърхността на Слънцето, предупредиха учени.

През почивните дни астрономи от целия свят станаха свидетели на огромен блясък над слънчево петно с големината на Земята, което, според тях, е причинено от още по-голямо изригване на повърхността на Слънцето.

Въпросната експлозия насочва право към Земята частици с електрически заряд.

Според експерти и астрономи, вълните ще достигнат планетата ни в сряда сутринта и ще се сблъскат с магнитното поле, което предпазва Земята.

Очаква се да се получи зрелищно цветно светлинно шоу, видимо за жителите на север от 41-вия паралел, подобно на Северното сияние - вълнообразни червеникави или зеленикави светлини.

http://www.vesti.bg/...=40&oid=3168551

<H1>Слънчево цунами заплашва Земята</H1>

  • -<LI class=resetFont jQuery1280904051906="35">A
  • +

07:43 / 04 август 2010 / По света

Слънчево цунами се движи към Земята. То се образувало преди няколко дни при мощно изригване на повърхността на Слънцето.

Според изчисленията на НАСА, цитирани от БНТ, предстои потоци от свръхзаредени газови частици да се сблъскат с магнитното поле на Земята.

Слънцето се оживи след период на относителна апатия. Резултатът от последното му изригване е гигантска вълна от свръхзаредени газови частици. Така нареченото цунами е преминало над повърхността на звездата.

Сателитите на НАСА първо засекли изригването, а после и възникването на гигантско слънчево петно с размерите на Земята. Според астрономите двата процеса са взаимно свързани. И те са причината за образуване на така нареченото цунами. То се е издигнало много бързо над Слънцето, насочило се е към нашата планета с кръгови движения и се очаква да достигне до нея в близките часове.

Слънчевото цунами едва ли ще се има сериозни въздействия върху Земята.

От НАСА, обаче, предупредиха, че то може да наруши работата на сателитите и да предизвика срив в комуникационните системи. Със сигурност ще бъде наблюдавано и красиво явление при сблъсъка на частиците със земното магнитно поле - сияния край полюсите.

http://dnes.dir.bg/n...mi-6848687?nt=4<BR clear=left>

thumb640x320_21866.jpg

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

...

Мария благодаря! Чудех се къде да питам какво да правим когато слънчевите изригвания ни действат зле!? Мен направо ме просват на легло и дори в легнало положение също ми е много лошо :(. Действат ми ужасно :huh:! ПОМАГАЙТЕ със съвети!!!

Edited by Eлф
Link to comment
Share on other sites

.Какво точно усещаш?Ако ми опишеш усещанията си може би ще мога да помогна...

При мен имаше кардинални просветления за моя си път-неща , които имам да изчистя и върху които да работя...

Link to comment
Share on other sites

ХР Манек съветва да гледаме слънцето, разбира се по изгрев и по залез, и тогава няма да има неблагоприятни въздействия от околната среда.

Но, разбира се кога при теб ще настъпи подобрение, не мога да кажа. При всеки е индивидуално.

Мога да споделя опита си. Живея в град, в който е много горещо. Първите години,когато се пренесох бяха голямо мъчение за мен. Падаше ми кръвното и беше ужасно изпитание за мен да вървя по улиците след 11 часа на обяд.

Миналата година започнах да гледам по интензивно слънцето и то по метода на ХР Манек. Преди също съм го гледала но не съм засичала минути и секунди.

И още миналата година забелязах подобрение. Сега нямам никакви проблеми, даже се чувствам по-добре от хората, които са родени тук.:feel happy:

ХР Манек казва в своите лекции, че магнитните бури или планетите няма да ни влияят ако гледаме слънцето.

Link to comment
Share on other sites

.Какво точно усещаш?Ако ми опишеш усещанията си може би ще мога да помогна...

При мен имаше кардинални просветления за моя си път-неща , които имам да изчистя и върху които да работя...

Мисля си че ще получа удар. Все едно незнам какво ми се стоварва на главата, усещам вибрация, огромен натиск, потъвам... вие ми се свят, не мога да вървя... Общо взето е кошмарно.

Link to comment
Share on other sites

Вече трябва да е преминало, не забелязах нещо особено.

По-общо за жеги и изригвания - йога практиките помагат.

По-обикновени средства - приемане предимно на плодове и много вода. Минимум физическа работа в обедните часове. Тогава е подходящ кратък хладен душ, а ако сте на работа - обтриване с мокра кърпа на откритите части на тялото - лице, шия, деколте, целите ръце и крака. Широки памучни дрехи. И един вентилатор 9 поставен на правилно място и правилен режим), ако нямате ставни заболявания.

За дамите - възражда се модата на ветрилата. Много полезно и спестява неестетични последици от жегата.

Link to comment
Share on other sites

Преди години всеки ден получавах кисело мляко от работата си, заради вредни условия на труд. В летните жеги айрян на гладно направо ме караше да зъзна от студ, когато съм в северната стая. Сладките неща предизвикват при мене бързо отделяне на енергия, включително под формата на вътрешна топлина. Действат ми добре през лятото повече зеленчуци, вода, премерено количество пълнозърнести храни, млечни продукти, яйца.

А най-добре ми действа климатикът на работното място...:3d_033:

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: Горе- долу и аз правя така и се радвам, че ни пуснаха един месец в неплатен отпуск, за да си спестя точно тези разходки и натоварвания в най- тежките часове от деня. Направо незнам как щях да издържа, но Слава Богу в отпуска сме от вчера, а иначе нямам проблем да си работя сутрин преди изгрев слънце докато не е започнало да пече и след обяд в по- прохладните часове. Въпреки, че е на закрито и има климатици самото заведеие е облепено в едни черни и аз незнам как да ги нарека, казвам им бутафории, а народа го нарича "бункера" , та в бункера хич не се чувствах добре по жегите и особено с изригванията...Благодаря ви!
Link to comment
Share on other sites

Някак не си падам по климатиците.

Ако няма ( пък и да има) друга възможност, помагат също визуализациите -

как влизаме бавно в хладко, често езеро,

как ни облива чиста синя вода ( +шуртене),

как влизаме в хладна красива пещера ( веднага изниква Леденика пред погледа ми :) ) + капчук ...

Можете да си допълвате картината индивидуално с всякакви приятни за вас гледки и аромати. Впрочем ароматите може и да са реални - на чисто и свежо, на океан.....

Аватарът на val68z определено става за целта, особено като си представя как се гмуркам под слънчевите зайчета на чистата вода. :)

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

:hmmmmm: Визуализирай натиска , потъването и въртенето в някякъв образ/може би океан-вода,или пещера????/ и после ИЗХОД И ИЗЛИЗАНЕ нагоре,отпадане на натиска,спиране на въртенето,освобождаване към светлината .Накрая излизаш при едно прекрасно слънце,което ти носи вдъхноваваща енергия и просветление .:3d_032:
Link to comment
Share on other sites

Откриха огромна река на дъното на Черно море

02.08.2010 13:02

Тя се отличава с огромен дебит - 22 хил. куб.м в секунда и на сушата по този показател би била шестата по големина в света, разказва британският в. "Дейли телеграф".

На дъното на Черно море е открита голяма подводна река, съобщиха британски учени от университета "Лийдс", извършили изследването на подводния обект.

Реката се отличава с огромен дебит - 22 хил. куб.м в секунда, и на сушата по този показател би била шестата по големина в света, разказва британският в. "Дейли телеграф".

На места дълбочината й достига над 35 м, а широчината й е около километър.

Скоростта на течението е около 7,5 км/час. "Морската" река дори си има бързеи и водопади, досущ като земните.

Откритието хвърля светлина върху начина, по който животът оцелява на такива дълбочини, далеч от богатите на хранителни вещества водни слоеве, които са по-близо до повърхността. Подводната река разнася седименти и нутриенти.

Изследователите са използвали подводница робот, за да изучат за пръв път дълбокия канал, открит на морското дъно. Водният поток е образуван от проникването на по-солената вода на Мраморно море през Босфора в по-малко солената среда на Черно море преди много векове.

По тази причина реката е с висока концентрация на сол. При движението си тя образува своеобразни брегове и долини, също като реките на сушата.

"Речната вода в каналите е по-плътна от морската вода около нея, тъй като е по-солена и носи много наноси. Тя тече надолу по шелфа към абисалната равнина", обяснява ръководителят на изследването Дан Парсънс.

По думите му абисалните равнини (големи широки равнини по океанското дъно) са като пустините за живота в океана, но подобни течения могат да пренасят до тях жизненоважни вещества.

Единствената разлика със земните реки, течащи по направление на меридиана в Северното полукълбо, е че докато те подмиват десния си бряг съгласно Кориолисовата сила, то при тази морска река е точно обратното.

:hmmmmm::unsure::o:blink::angry:

Link to comment
Share on other sites

относно бурите и жегите , почти изцяло работя на открито и определено мога да сравня ефекта на директното слънце и сянката.            слънцето вече не е същото.

какво помага ли- ами сенките ,ако някога може да си ги позволите , растителността , дърветата, шапките /дори и леки /, айранът,водата.

http://www.spaceweather.com/

http://www.solarcycle24.com/

тези сайтове са на английски ,и касаят слънчевите  бури / мисля че приятелите ,които ми ги пращат ,няма да ми са разсърдят ,че ги споделям тук/

Link to comment
Share on other sites

http://www.youtube.com/watch?v=T0oMZydZOLU

http://www.youtube.com/watch?v=4t0ITR2kBOc&playnext=1&videos=tV40Nm5fas0

това са отново неща ,споделени от приятели,поводите да ги публикувам без тяхно разрешение ,

са взаимотношенията човек - животни , човек - планета.

човек - растения.  

.....тинейджър от нашата област -15 год ./дете на родители- паралии/ залива с бензин куче и го подпалва,  просто еи така, не знам целта му.

ще се радвам, ако такива клипчета или подобни помогнат, поне на един подрастващ, да промени отношението си към животните , природата , Земята , растенията.

като цяло пред нас има две възможности ,да се движим по инерция в общият поток и да се влеем в строините редици на сивите ,или не особено светлите. или просто да отстояваме своят път , краината цел  на която е Светлината.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...