Jump to content
Порталът към съзнателен живот

За децата "Индиго"


Recommended Posts

Здравейте,

Имам дъщеря, която скоро навърши 19 години. Тя е от така наречените индигови деца. От малка беше дете, не съвсем, като останалите. Проговори на 7 месеца и на година и половина вече говореше, като възрастен човек. Мисълта й винаги тече бързо и напред във времето. Отлична ученичка е. Амбициозна, с ясно очертани цели за собственото си бъдеще. Не се увлича по чалгата или наркотиците, чете поезия, художествена литература, има много приятели...Всичко за което един родител може да мечтае. Гордея се с нея и се страхувам, защото още на 7 ми каза, че е родена с мисия. Учителите й винаги са ми казвали, че разсъждава, не като за възрастта си. Винаги има безпогрешно чувство за опасност. Сънува често кошмари. Когато е ядосана се е случвало да чупи чаши с поглед. Сигурно Ви звучи смешно, но е страшно - повярвайте ми! Помислих си, че е свръх - активна. Водих я на психиатър и... нищо. После попаднах на един руски сайт и там обясняваха за децата "Индиго". Имаше и тест, който направих, и се оказа, че моето дете е от тях. Енергията й е толкова силна, че може осезаемо да я почувства всеки, който е около нея. Когато някой изпитва болка, тя я чувства в себе си. Всички гравитират около нея и сякаш черпят сили от присъствието й.

В кошмарите й винаги присъстват някакви тъмни същества, които я преследват или я викат при себе си. Не спи спокойно. А когато заспи, не може нищо да я събуди. Неуспехите ги преживява толкова емоционално, че чак изпада в паника. Предстои й да бъде студентка. Страх ме е да си помисля, как ще се справи? Дайте ми съвет! Какво да направя? Как да помогна на детето си?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Здравейте!

Правенето на разни тестове и приемането на мнения от хора,които твърдят,че виждат аурата за мен е несериозно.

За да бъдете сигурна,че дъщеря Ви наистина е индиго,Ви съветвам да проверите това чрез изследвания,които се правят в НИЦМБ(Научноизследователски център по медицинска биофизика) от д-р Игнат Игнатов и екипа му.

Там със сигурност ще намерите отговорите на въпросите които задавате.

Успех!

Link to comment
Share on other sites

Подкрепям Пламъче. Навъдиха се толкова пророци и тестове, че свят му се завива на човек. Моята дъщеря има същите характеристики. Проговори на 9 месеца, без бебешки думи. На 3 години говореше като възрастен и сънищата и често предвиждаха нашите намерения. Сомнамбулстваше и се смееше на сън по начин, който ме плашеше. На годинка и половина - лятото на 1998 имаше странно струпване около нея, живеем в курортен град и болшинството от туристи бяха руснаци, спираха ме на улицата и искаха да се снимат с нея. Кошмарите са голямата част от сънищата и :) отличничка, гордостта на учителите си. :) защо казвам всичко това!? Миналата година настояха да я снимат с аура камера, ами излезе стопроцентово индиго дете, със снимките с процентите и т.н. Това изобщо не ме впечатли. Децата са ни прекрасни, няма значение какви са. Всяко знае много добре своя път и нашето участие в техния живот е хубаво да е безусловна обич и подкрепа. Останалото е тяхна работа. Та в тоз ред на мисли - нищо не правете за вече пораснолото си дете, радвайте му се. Та тя е вече завършен човек :) Желая и успех в студенството.

Edited by didi_ts
Link to comment
Share on other sites

Най-добрият начин да й помогнете, е като не се страхувате за нея и й вярвате. Връзката между майката и дъщерята е особено силна и проявите на съмнение и страх от Ваша страна могат само да й навредят. Диди е права - радвайте й се, благодарете, тя има сили да се справи.

Link to comment
Share on other sites

Винаги има безпогрешно чувство за опасност.

Дайте пример.

Сънува често кошмари. ...

В кошмарите й винаги присъстват някакви тъмни същества, които я преследват или я викат при себе си. Не спи спокойно. А когато заспи, не може нищо да я събуди.

Кошмарите говорят за реални проблеми в будно състояние. Страховете от сънищата могат да не се проявяват така ярко, докато дъщеря ви е будна, но щом ги сънува, значи те съществуват някъде в нея.

Link to comment
Share on other sites

Аз не разбрах, какво е притеснителното? На мен ми направи впечатление само това, че е много притеснителна и изпада в паника при неуспех. Явно е много чувствително дете, подкрепяйте я, като щом е толкова много амбициозна, неглижирайте леко това качество по принцип в хората, дайте ясно да се разбере, че предпочитате да е щастлива, отколкото преуспяла.

Иначе леко се съмнявам с определянето й за индигово дете - индиговите деца нямат толкова приятели, не притеглят хората към себе си, напротив; по-скоро може да се причисли към кристалните, но и това не е ясно от написаното.

Със Станимир не съм съгласна:

...

Сънува често кошмари. ...

В кошмарите й винаги присъстват някакви тъмни същества, които я преследват или я викат при себе си. Не спи спокойно. А когато заспи, не може нищо да я събуди.

Кошмарите говорят за реални проблеми в будно състояние. Страховете от сънищата могат да не се проявяват така ярко, докато дъщеря ви е будна, но щом ги сънува, значи те съществуват някъде в нея.

Кошмарите не са свързани непременно с проблеми в будно състояние, напротив, дори това са по-редките случаи. Много хора сънуват кошмари, без да имат проблеми. На сън човек се обучава; повечето млади хора сънуват кошмари, поне от време на време; когато в по-късна възраст кошмарите престанат (често въпреки реалното напрежение и проблеми в будно състояние), това означава, че съзнанието на човека е напреднало, взело си е "материала" от сънното обучение.

Link to comment
Share on other sites

Guest Дриада

Има много характеристики на такива деца, "индиго" или "кристални".Може би това са нашите духовни учители.Те идват готови на този свят, да разчупят нашите стереотипи на мислене.Нека да ги обичаме, колкото и ексцентрични да са в очите на околните, нека им осигурим необходимия комфорт в семействата , психологически и емоционален.Трудно е, но не е невъзможно.:thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Благодаря на всички за изказаното мнение и за съветите, които давате. :) Имам нужда да поговоря с някого. Винаги съм я подкрепяла и ще го правя, въпреки че е трудно дете. В началото не споменах, че тя наистина беше много затворено дете, живеейки в свой си свят на чудовища и видения за бъдещето. Не допускаше никого в него. Едва, когато я окуражих да започне да описва света, който сънува, започна да се отваря към другите. На 14 години публикува първата си книга с фентъзи.

Когато поиска, разфокусира зрението си и вижда аурата на хората и заобикалящите я предмети. Виденията й са ясни и с абсолютни подробности. Как се убедих ли? Приятелка(моя) ми се обади по телефона разстроена, като каза че съпругът й го няма цяло денонощие и не отговаря на телефона си. Чудеше се дали да не звъни в полицията. Точно в този момент(докато още разговаряме), моето дете описа мястото и хората с които е въпросният господин. Аз казах на приятелката си да го потърси там. Оказа се, че той наистина е там, със същите хора, които описа детето ми, в същата обстановка, дори и разговора, който са водили е бил същия. "Слава Богу!" беше обикновено запиване. И много други странни неща. Аз показвам на дъщеря си, че я смятам за уникална и че не виждам нищо нередно в тези нейни странности, но ме е страх за нея. Когато е в едно от лошите си настроения, ако я докоснете сякаш ви удря електричество. Нямате идея колко е осезаемо. Сякаш се обгражда с някакъв защитен щит и никой не може да я приближи. Звучи направо абсурдно, но е така.

Link to comment
Share on other sites

Morgana user_popup.png Не се притеснявайте. Наред си е детето. Всяко време ражда своите нови хора. Просто му съдействайте да постигне доброто заложено в него. Не че е съвсем унукално. Сега вече има и ще има все повече такива деца. Радвайте се идва новата раса. Дайте и да чете нещо от Учителя. Те знаят за Него. Ще бъде от голяма полза.smile.gif

Link to comment
Share on other sites

Прав е, Светлина и Хармония.

Нищо му няма на детето, не се притеснявайте. И да, явно има вече доста такива деца - моята малката и тя проявява подобни "странности" :) . Не й казвам че е уникална, напротив, обяснявам, че такива възможности може да развиват доста хора. И да ги използва за добро. Често се чудеше като по-малка (че и сега за някои неща), че другите някак не виждат, не усещат, не помирисват ... така, както тя може. И ме пита - ама другите защо не могат, наистина ли не могат? Аз отговарям - някои могат, някои не могат, просто си видяла засега повече такива, които не могат. За мен не е добре детето да се чувства такова странно, уникално, специално. Тези му способности са си негови, с времето/възрастта ще се научи да ги използва по най-добрия начин (надявам се).

Link to comment
Share on other sites

Здравейте,

Имам дъщеря, която скоро навърши 19 години. Тя е от така наречените индигови деца. От малка беше дете, не съвсем, като останалите. Проговори на 7 месеца и на година и половина вече говореше, като възрастен човек. Мисълта й винаги тече бързо и напред във времето. Отлична ученичка е. Амбициозна, с ясно очертани цели за собственото си бъдеще. Не се увлича по чалгата или наркотиците, чете поезия, художествена литература, има много приятели...Всичко за което един родител може да мечтае. Гордея се с нея и се страхувам, защото още на 7 ми каза, че е родена с мисия. Учителите й винаги са ми казвали, че разсъждава, не като за възрастта си. Винаги има безпогрешно чувство за опасност. Сънува често кошмари. Когато е ядосана се е случвало да чупи чаши с поглед. Сигурно Ви звучи смешно, но е страшно - повярвайте ми! Помислих си, че е свръх - активна. Водих я на психиатър и... нищо. После попаднах на един руски сайт и там обясняваха за децата "Индиго". Имаше и тест, който направих, и се оказа, че моето дете е от тях. Енергията й е толкова силна, че може осезаемо да я почувства всеки, който е около нея. Когато някой изпитва болка, тя я чувства в себе си. Всички гравитират около нея и сякаш черпят сили от присъствието й.

В кошмарите й винаги присъстват някакви тъмни същества, които я преследват или я викат при себе си. Не спи спокойно. А когато заспи, не може нищо да я събуди. Неуспехите ги преживява толкова емоционално, че чак изпада в паника. Предстои й да бъде студентка. Страх ме е да си помисля, как ще се справи? Дайте ми съвет! Какво да направя? Как да помогна на детето си?

Требе значи да изкристализира.:3d_118: Според мен е в някакво гранично ниво между индиговите и кристалните деца. Не е съвсем като индиговите. Така мисля.

Link to comment
Share on other sites

Morgana,пишеш че на дъщеря ти и предстои да бъде студентка,и аз си помислих,че не е лошо при качествата които описваш да се ориентира към медицината.

Не го приемай като съвет - просто споделям мисли.:)

Link to comment
Share on other sites

..... Амбициозна, с ясно очертани цели за собственото си бъдеще.......Страх ме е да си помисля, как ще се справи? Дайте ми съвет! Какво да направя? Как да помогна на детето си?

Досега дете индиго или кристално дете не съм виждал, но се откроява една особеност, която не е свързана с децата индиго. Дъщеря ви е казала, че има мисия и едновременно с това е амбициозна и се представя добре в училище. Но пък си мисля, че за мисията й няма значение как се представя в училище или по какво точно студентка ще бъде в смисъла на личния й успех. Рано или късно тя ще престане да бъде толкова емоционална и да изпада в паника. Тогава сигурно ще може по-лесно да се посвети на мисията си.

За това можете да й помогнете като чрез самата вас повлияте емоционалното й състояние. Майка и дъщеря са много свързани. Ако на вас спре да ви пука от неуспехите и паниката за вас стане нещо смешно, то много вероятно е това да се предаде и на нея. Бих ви препоръчал да четете "Диагностика на кармата" на Лазарев. Поне според мен е подходящо средство за целта.

Link to comment
Share on other sites

Посланието на Новите деца се явява послание на сърцето.Като група,те работят в помощ на човечеството да отвори Колективната Сърдечна чакра,и да приеме нова енергия. За целта е нужен мощен ”тласък”,за човечеството да бъде в състояние да повиши своето съзнание до нивото,необходимо за раждането на ново общество и нова земя. И Новите деца създават условие за този ”тласък”.Помагат на човечеството да отвори Сърдечната чакра и започват да работят от сърце.Новите деца позволяват да се появи процесът наречен ”Възнесение”. Те са двигателят на този процес и тяхното послание е пробуждане на човечеството и развитието на неговия прогрес.Новите деца са Капитаните на Възнесението.

ТЯХНАТА РАБОТА Е ДА СЕ СЪЗДАДЕ НОВО ОБЩЕСТВО,ОСНОВАНО НА ЛЮБОВ И ВЗАИМНО ПОДПОМАГАНЕ.Това е общество,което съществува извън рамките на двойнствеността, в пространството на единството.Това е групов проект с участието на децата в целя свят,и той служи за обединяване на човешкия род,на основаната идея за ново общество или Златната епоха на планетата.

През 2003 г., събитие, известно като "хармонична съгласуваност", постави началото на създаването на голям брой възрастни и работници в нова светлина решетка, след което те започнали да стават кристално възрастни или възрастни с познаването на Христос, или ангели във формата на хората. Това налага бързо преминаване от една решетка към друга, а за някои е станал много травматично момента на влизане в нова енергия. Тези нови енергийни източници са силни и мощни, и те искат абсолютно отваряне на сърдечната чакра. Новата кристална решетка е настроена към сърдечната чакра, отколкото към по-ниските чакри, които се поддържат от старата решетка.

И все пак, след като новата решетка работи, ние, като човешки същества, децата ни са даден избор на смяна. И в този период от ноември 2005 г. и януари 2006 г., много са избрали прехода към новата решетка. Това е велик момент.Това е- времето на сърцето!

Деца на сърцето: Кристалните деца

Кристалните деца помагат на нас, за да получат своята сила и нейното пространство в сърцето, напълно завършена в себе си в новата решетка. Те ни учат да вземем нашите духовни дарби, тъй като ни присъщи по право, и да видите чудесата на създаване, както обикновено.

Те ни учат да се съобразяваме със себе си и нашата планета. Учат ни да видим красотата и радостта на създаване. Научили са ни, че всички ние сме съ-създатели на този прекрасен проект, наречен "Нова Земя".

Ние се учим от тях, тъй като те живеят в момента, сега, свободни от влиянието на миналото и бъдещето. Ще се научим да живеем в сърцето, за да прощаваме, да бъдем толерантни и да приемаме безусловно всички.

Оттук

:3d_053:

Имам лични основания да вярвам, че в тези думи има истина. Единствено не мога да се съглася с дадената хронология, предполагам, че се имат предвид масовите процеси. Нова за мене е и идеята за промяна на възрастни индивиди, но намирам логика и в нея. Как ще се прояви човек, зависи не само от заложеното в него, но също от средата и от избора. Аз избирам да си отворя сърцето и зная, че много хора са избрали именно това. В личен план ми липсват хора в близкото обкръжение с подобни нагласи, хората около мене са твърде различни, изключение прави единствено дъщеря ми. Така е много трудно. Който приеме Христовия Дух в сърцето си, той става нов човек, проводник на Любовта.

Link to comment
Share on other sites

Проблемите й са:

- кошмарите

-силната енергийност, която води до странни случки в ежедневието

- усещането на чужди болести като собствена физическа болка. Може и негативните мисли да усеща.

Напълно я разбирам.

Първият и особено третият не са за пренебрегване. Има начини да им се противостои. Някои такива деца ги откриват интуитивно.

Дайте й да чете сайта , тя ще си намери, каквото й трябва.

От опит и наблюдения: към 21-годишна възраст ще е съвсем завършена в развитието си, ще започне не само да се справя с проблемите, а и много да помага на семейството си, може би и да ви лекува. Друг е въпросът, че вие може и да не разберете за това, ако нямате познания.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

От опит :Индиго са хиперактивни,дошли в света,за да рушат старото.Носят мъдростта в себе си,не четат книги и не учат,прекалено им е скучно в училище.

Независимо от това често казват такива мъдри неща,да се чуди човек от къде ги знаят,след като не са чели нищо почти...

Момичето вероятно е кристално дете,те са по-притеснителни относно оценките си в училище и представянето.Енергиите и ясновиждането,макар и в различини

диапазони са характерни и за двата типа... Ако раждането на детето е било съпътствано с трудности,то кошмарите са отзвук и може да им се повлиае.

Гледайте по-спокойно на нещата,поне половината деца са като вашето.60.gif

Edited by Мария-София
Link to comment
Share on other sites

Guest Дриада

Индиговите и кристални деца са много често явлениеНапример посочва се в медиите името на известен наш футболист, на журналисти.Те идват готови на този свят с уменията си, не се приспособяват към досегашния стереотип на образование - логическо мислене, при тях е развито креативното, емоциите им са показател за това.Но който има в семейството си такова дете го намирам за щастлив човек, това е Божие благословение.

Link to comment
Share on other sites

Знам едно - кафенетата и нощните заведения са пълни с обявени за "индигови" и "кристални" деца.:(

Учителя го е казал точно - ако един човек не е в състояние да се справи с материалните неща в живота си,няма да се справи и с духовните.

Тези "деца" не се справят,поне до момента.

Моето мнение е че се спекулира с поставянето на етикети "индигово дете" и "кристално дете".

Да оставим децата да си бъдат такива каквито са без да им внушаваме неща,които сме чели тук и там.

Link to comment
Share on other sites

Индиговите се справят прекрасно в света,те носят нов свят със и във себе си.Тяхната действителност е по-различна.

Тепърва ще сме свидетели на техните възможности.Та първите са около и малко над 20г.

Link to comment
Share on other sites

Знам едно - кафенетата и нощните заведения са пълни с обявени за "индигови" и "кристални" деца.:(

Учителя го е казал точно - ако един човек не е в състояние да се справи с материалните неща в живота си,няма да се справи и с духовните.

Тези "деца" не се справят,поне до момента.

Пламъче, да си чувала, че без правила няма игра?

Какво искате от децата като наоколо цари повсеместен фалш и халтура - фиктивни закони, фиктивно правосъдие, фиктивно образование, фиктивно здравеопазване, фиктивна музика (чалга), фиктивна инфраструктура, фиктивни жилища (панелни и др. коптори), „баш майстори“ на всяка крачка, фиктивни взаимоотношения, фиктивни бракове, фиктивни данъкоплатци (андрешковци), фиктивни чиновници и т.н. и т.н.

Много е лесно да се извади един човек от контекста и да се критикува за „несправяне с живота“.

Link to comment
Share on other sites

Знам едно - кафенетата и нощните заведения са пълни с обявени за "индигови" и "кристални" деца.:(

Учителя го е казал точно - ако един човек не е в състояние да се справи с материалните неща в живота си,няма да се справи и с духовните.

Тези "деца" не се справят,поне до момента.

Пламъче, да си чувала, че без правила няма игра?

Какво искате от децата като наоколо цари повсеместен фалш и халтура - фиктивни закони, фиктивно правосъдие, фиктивно образование, фиктивно здравеопазване, фиктивна музика (чалга), фиктивна инфраструктура, фиктивни жилища (панелни и др. коптори), „баш майстори“ на всяка крачка, фиктивни взаимоотношения, фиктивни бракове, фиктивни данъкоплатци (андрешковци), фиктивни чиновници и т.н. и т.н.

Много е лесно да се извади един човек от контекста и да се критикува за „несправяне с живота“.

Не критикувам,а споделям свои наблюдения,за което никой няма право да ме обвинява.:)

Да,много неща сме ги направили фиктивни и не бих искала да оставяме след себе си поколение с фиктивно самочувствие.

Това е мое лично мнение и не задължавам никого да го споделя.

Не познавам индигови и кристални деца,но пък познавам млади хора,които твърдят че са такива,за да оправдаят мързела си.

Edited by Пламъче
Link to comment
Share on other sites

'Пламъче' :

Не критикувам,а споделям свои наблюдения,за което никой няма право да ме обвинява.:)

Да,много неща сме ги направили фиктивни и не бих искала да оставяме след себе си поколение с фиктивно самочувствие.

Това е мое лично мнение и не задължавам никого да го споделя.

Не познавам индигови и кристални деца,но пък познавам млади хора,които твърдят че са такива,за да оправдаят мързела си.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Не си далеч от истината. Това е само клише. С него се злоупотребява. Както със всичко....

Новите хора ще бъдат гениални, но не в мързела си. Тук, там ги има....по делата им ще ги познаете.

Сега мнозина искат да бъдат от гениалните, без труд, без жертви, без усилия, без да служат на Бога дори.... това е немислимо...

Раждаме се със дарби, повече или по малко, но трябва да ги обработим и развием, да бъдем полезни на себе си и другите, и точно тук трябва да се прояви нашата гениалност, ако я има....

Така че скъпи Индигови и Кристални Работа ви чака, Гениалноста е великата цел на всички хора, ....после светийството....smile.gifsmile.gifsmile.gif

Link to comment
Share on other sites

Не познавам индигови и кристални деца,но пък познавам млади хора,които твърдят че са такива,за да оправдаят мързела си.

Така, така, да си забелязала, че чужденците (дори германците) след няколко месеца прекарани в България се изкалпазанявят? Това би трябвало да ти говори нещо. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...