Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Генетично изследване: българите не са тюрки....


B__

Recommended Posts

....българите са народ с европейска генетична структура, а тюркските гени са едва 1,5%....

Генетично българите са по-близко до италианците, северните гърци и дори унгарците, отколкото до останалите славяни....

..оказа се, че имаме изключително малко славянско влияние в нашия народ - ние стоим много далеч от основните славянски народи....

 

Източник: http://actualno.actualno.com/Kraj-s-lyjata-za-turkskija-ni-proizhod-news_449997.html#ixzz3OsFe71y4

 

Лично аз това го усещам като доста освобождаващо. За да попаднем под разни влияние какво ли не са ни втълпявали.

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

"Съдържанието на гени на тюркоезичнитe - т.нар. "алтайо-монголите" е под 1,5% и българите са абсолютно европейска популация. Това изследване – с 900 души – отстъпва по брой на изследваните само на италианци, шотландци и испанци. Тези данни показаха, че съвременните българи са сродни с някои славянски популации – например с хърватите, близки са до населението на Северна Гърция, на някои райони на Италия – Северна и Средна Италия. Това е по отношение на митохондриалната ДНК. По отношение на у-хромозомата има близост и със сърби, румънци, северни гърци, хървати.

Read more: http://society.actualno.com/Novo-genetichno-izsledvane-Bylgarite-sa-evropejci-njamat-turksko-mongolski-proizhod-news_449255.html#ixzz3Ouw5Ad7R

Не е добра идея да смесваме генетични изследвания с политически проблеми, според мен. Влиянието може да се оказва и съвсем без тях. 

 

Освен това в списъка са включени и етноси, които се смятат за част от славянската група безспорно. Поради тази причина ще се наложи да променя леко заглавието на темата, за да не звучи подвеждащо. 

Има и друг важен момент - славяните никога не са били монолитна етническа формация и винаги са се състояли от много различни племена. Те са наричали себе си "слов-яни", защото близостта на говорите им е позволявала да се разбират помежду си по-малко или повече. Съседните си племена те са наричали "немци" - т.е. "неми", защото езика на романските племена е съвсем различен. 

 

На мен лично особено ми допада тезата в този източник - най-вече позоваванията на  проф. д-р Асен Чилингиров и Професор д-р Ганчо Ценов, които потвърждават генетичните маркери.

Линк към коментар
Share on other sites

 А да, това другата заблуда, че траките били изчезнали.

 

Както и да се сменя заглавието, реалността е една. Нямаме много общо със славяните. С хърватите имаме общо. защото са близо, но по-общо имаме с гърците и италианците, отколкото със славяните. Нищо общо с руснаците.

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Потвърждават се тезите на д-р Гайд. . 

 

Какво е вашето мнение за това изследване?

Линк към коментар
Share on other sites

Първо е добре да се определи кой точно е чистия български генотип. Защото когато се взема генетичен материал избирателно могат да се получат много странни резултати. Разбира се, че има разлика между северните и южните славянски народи. А що се отнася до руснаците, в скоро време броят им в Блъгария може да се изравни с този на "българите". И "виновни" за това ще са "братята" американци.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Мисъл за деня - 3 март

Кога човек работи даром – когато работи за душата си; този закон наричаме благият закон. Старите българи, които живеели на Балканския полуостров, служели на Благия Бог, затова се нарекли българи – това е духовното тълкуване на думата българин. Някои казват, че българите носят името си от реката Волга, откъдето дошли – преминали Дунав и се заселили на Балканския полуостров, където вече имало българи. Старите българи се различавали от новите, които преминали Дунав: първите са благи, служат на Благия Бог, а вторите се отклонили малко от пътя си, заради което изгубили религиозното си чувство, но и едните, и другите са на везните, взаимно си помагат.

Животът във формите

Цитат

 "Професор д-р Ганчо Ценов владеейки староеврейски, старогръцки, латински, няколко западни и славянски езици, Ценов прави мащабни собствени изследвания във Ватиканската библиотека. Проф. д-р Ганчо Ценов, които за времето си се отхвърлят от официалната българска историография, но впечатлило и получило признанието на германските му колеги, в своя основополагащ труд „Готи или българи“ Ганчо Ценов доказва:

• "Българи и хуни са били първоначално две отделни племена, а не един едиствен народ, както се мислеше досега";

• "Хуните, венетите, славяните и антите са скитски племена, които живееха предимно на север от Дунава, а българите са живеещите на юг от Дунава мизи или тракоилирийци";

"Българската държава е основана от скитското племе хуни или хуногундури, които се съединиха в случая с живеещото на юг от Дунава мизийско или тракоилирийско племе - българи";

• "Хуните, българите, венетите, славяните и антите, които населяваха Дакия, Тракия и Илирия от Карпатите до Егейско и Йоническо море, са били отделни племена на скитската или дакотракийската раса, която се казва днес славянска раса";”

• "Тия скитски племена са стари християни, които са имали още 4 век свое писмо, тъй че българите не са били покръстени едва във втората половина на 9 век, както се мислеше досега. Готското или гетското покръстване е българско покръстване";

"Херодотова Скития не е в Азия, а в Европа около Дунава. Готите не са германци, а стари келто-скити. Европейските хуни са сродни с готите стар скитски народ. Аварите са сродни с хуните келтски или скитски народ. Българите не са нищо друго освен стари дунавски келто-скити, у които продължава историята на готи, хуни, авари, изобщо историята на старите скити и траки".

Публикувам със съкращения основните тези на проф. Ганчо Ценов за по-голяма яснота. Ако желаете прочетете по-подробно на страниците на http://bg.wikipedia.org/wiki

източник

 

 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Питам се дали за произхода на друг някой народ има толкова много хипотези. Някои от които налагани в едни или други периоди поради политически причини.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 9 months later...
В 22.01.2015 г. at 19:29, Станимир каза:

Първо е добре да се определи кой точно е чистия български генотип. Защото когато се взема генетичен материал избирателно могат да се получат много странни резултати. Разбира се, че има разлика между северните и южните славянски народи. А що се отнася до руснаците, в скоро време броят им в Блъгария може да се изравни с този на "българите". И "виновни" за това ще са "братята" американци.

Защо пък американците да се виновни? Не че ги защитавам, питам просто.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...