Jump to content
Порталът към съзнателен живот

д-р Тодор Първанов

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  2994
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  331

д-р Тодор Първанов last won the day on Май 6

д-р Тодор Първанов had the most liked content!

За д-р Тодор Първанов

 • Ранк
  Психотерапевт

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

174504 посещения на профила
 1. д-р Тодор Първанов

  Нужда от съвет

  Определено.
 2. д-р Тодор Първанов

  Нужда от съвет

  Дали решението ще е ,, окончателно ,, не може да се каже, но определено ще има подобрение.
 3. Моето мнение е, че трябва да потърсите сексолог и работите заедно, за да решите този проблем.
 4. д-р Тодор Първанов

  ТРЯБВА мислене

  Можеш да направиш всичко сама, но времето за това .....ще е години. Потърси колега и работи с него, ще стане много по-бързо.
 5. д-р Тодор Първанов

  Омагьосан кръг

  Това което описваш са натрапливи мисли, обикновено за да се справи човек с тях трябват поне няколко десетки сесии. Десетки, не няколко. Тогава се овладяват.
 6. д-р Тодор Първанов

  Сексуален проблем

  ,,А какво ще кажете за идеята,че моделът на отношения в неговото семейство,се пренася и под нашия покрив? ,, Ще кажа,че това е един от основните принципи на човешкото поведение. То се определя от моделите на поведение, с които сме свикнали от най-ранно детство. Парадокса е,че дори те да не ни носят удовлетвотение, ние се придържаме към тях, защтото те ни дават сигурност, а и няма от къде да вземем други. В едно интевю Саша Безуханова казва,че едва когато е станала на двадесет и няколко години е разбрала, че има семейства в които хората не са щатсливи. Просто отношенията в нейното семейство са били ефективни и нищо не я е карало да мисли,че в другите семейства не е така.Но, същото важи и за неефективните семейни отношения.Хората в тях, не варват, че има щастливи семейства.
 7. д-р Тодор Първанов

  Сексуален проблем

  Здравей! Макар да се казва,че сексът е в главата, той е и хормони. Убеди приятеля си да си изследва тестостерона.Може да е нисък, ако е така има лечение.
 8. Питаш едно и също.....не си луда и не може да полудееш, само едни лъжливи, натрапливи мисли са.
 9. ,,Синът ми днес даже каза, че изобщо не вярва, че някога ще се оправи. И дали има смисъл от каквито и да е терапии, защото всичко му се струвало толкова реално и истинско и той изпитвал "реално" привличане вече само към момчета.,, Онзи ден момче пита във форума, дали ако спре да вярва в натрапливите мисли, те ще изчезнат. Отговорих му,че това е точно така.Но, за да стане това е нужно много време. ОКР-то пуска мисли, които винаги в известна степен са възможни. То няма да пусне мисъл ,,Аз ще стана крокодил,, , защото това няма как да стане. За това, първата стъпка, отнемаща най-много време е, човека да приема,че има ОКР.Тоест, собсвеният му мозък, го лъже, за неща които за него са неприемливи и ужасни. Това е първото, което трябва да се постигне, за да може терапията да се увенчае с успех. После, нещата стават малко по - лесни.
 10. Ако има пълно, подчертавам пълно осъзнаване,че не са изтински, ОКР-то си отива.
 11. Няма как да говорим за натрапливи мисли , без те да изглеждат ужасно истински.
 12. д-р Тодор Първанов

  Синдрома POTC

  Състоянието преминава за няколко месеца.
 13. д-р Тодор Първанов

  Синдрома POTC

  Доцент Марчев тази вечер при Ц.Ризова говори по темата.Гледай го.
 14. Не знам какъв съвет да ви дам, трябва да се консултирате с терапевта му--може да ви объркам. Писах ви, че в случая не изключвам и приложениято на медикаменти - обсъдете го с терапевта. ,,И отношенията ни са много обтегнати и много различни. Има дни, в които казва, че най-доброто, което можем да направим двамата с баща му за него, е да го оставим на мира, защото го задушаваме. И да не го разпитваме за нищо! Как го задушаваме обаче? Като държим да учи (което той спря изцяло да прави), да помага и да участва в дейностите в къщи (което, ако не повторя по няколко пъти няма да направи), да знаем с кого и къде излиза и кога ще се прибере (това било навлизане в личното му пространство). Къде грешим тука?,, Това трябва да се обсъди по врене на терапията - терапевта с вас тримата. ,,Индивидуалните сеанси по скайп със сина ми през 7-10 дена дали ще доведат до желания ефект и ако зациклим без промяна дълго време, това няма ли още повече да влоши нещата? ,, Честотат на сесиите не е толкова важна / един път седмично за мен е достаъчно/ важно е, какво се прави на тях и какви домашни задачи се дават.
×