Jump to content
Порталът към съзнателен живот

д-р Тодор Първанов

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  2804
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  269

д-р Тодор Първанов last won the day on Октомври 10

д-р Тодор Първанов had the most liked content!

За д-р Тодор Първанов

 • Ранк
  Психотерапевт

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

156771 посещения на профила
 1. Споделете, как се развиват нещата при вас.
 2. Ако в населеното място, в което живееш, има клуб по айкидо, се запиши. Редовните занимания, ще повишат и самооценката ти и ще те научат да признаваш авторитети.Разбира се, това няма да замести психотерапията, но ще я допълни в много голяма степен.
 3. д-р Тодор Първанов

  допитване

  ,,Не знам как да се заявя, да викам ли, какво да правя и да споря с тях?,, Предлагам, да ги приемеш / другите/ такива каквито са. Направиш ли го, ще станеш най-спокойното същество във вселената.
 4. ,,Сега съжалява като куче,сигурна съм.,, Съжалява само, за две неща, първо,че си му отказала и второ,че си го споделила с мъжа си и жена му.
 5. д-р Тодор Първанов

  допитване

  Здравей! Знаеш ли, в писмото си, ти си описала, само неща които не можеш да правиш и проблеми, които не можеш да решиш.Но, ти си над двадесет годишна, в живота си си имала доста проблеми с които си се справяла и трупала опит.В характера ти има и много черти, които са положителни и може да се гордееш с тях.Опитай се да се фокусираш върху тях и това което можеш, търси и слушай собственият си опит.В България има няколко хиляди психотерапевта, това,че с двама не се е получило, не значи абсолютно нищо, потърси друг колега, ще ти е наистина полезно.
 6. Не пишеш на колко е години, но ако е възрастен или злоупотребява с алкохол, поведението му може да се обясни с някакви мозъчни промени.
 7. Здравей! Гневна си, разбирам те и няма да те утешавам.Ще ти кажа само,че светът е много интересно нещо, в него съществуват едновременно, неща, които на пръв поглед са несъвместими и си противоречат.Например, в тази статия - https://blitz.bg/svyat/indiyka-e-omzhena-za-petima-bratya-vsichki-pravyat-seks-i-tya-ne-znae-koy-e-bashchata-na-deteto-y_news689511.html се пише, как жена в Индия, е омъжена и понеже съпругът и има още 4 братя, според традицията тя дели брачното ложе и с тях, като в момента, е бременна и разбира се, не се знае, кой точно от братята е бащата на детето и.Всъщност, то няма и значение, защото всичките те, ще го гледат с любов. Има и доста племена в Африка, сред които е обичай, момичето, което се омъжва, първата вечер да спи с бащата на мъжът и и неговите братя, а едва след това с него. Всичко е въпрос на обичаи и морал, който често се мени.Не се измъчвай.
 8. д-р Тодор Първанов

  помощ

  Отговора на въпроса ти, мога само да го предполагам. Най - вероятно, той разчита нервната ти система да се адаптира към невролептика и симптомите на тремор да изчезнат, за това ти е казал, че после ще го спре. В случая, правилното е да питаш него, аз само мога да гадая, което не е правилно.
 9. д-р Тодор Първанов

  помощ

  Всичко което е в умерено количество е полезно.
 10. д-р Тодор Първанов

  помощ

  ,, Случи се нещо по- лошо, заради страничните ефекти на лекарствата имам първи симптоми на паркинсон. ,, Нямаш никакъв Паркинсон - някои от невролептиците, като странично действие, дават оплаквания подобни на това заболяване. Посети психиатъра си, той може да ти даде лекарства за махане на тремора или замени невролептика с друг, който не предизвиква тези оплаквания
 11. ,,Мисля, че прекалено много анализирам и се страхувам какво би се случило с него, ако го оставя в труден момент - дори се тревожа да не посегне на живота си.,, Не се притеснявай, наивни жени има много. Ако ти го оставиш, той има шанс да си намери някоя друга, по-богата от теб, която по-добре да го издържа и той да се чувства страхотно. Даже, когато прекъснеш връзката си с него, му го обясни, че го правиш с тази цел, да си намери финансово по ,,мощна ,, жена .Например някоя, която да му купи кола , жилище и т.н. Сигурен съм,че ще те разбере, ако така му поднесеш нещата, не е глупав.
 12. Няма как да се превърне в лудост, но е мъчително.
 13. И да искаш, не може да полудееш.Имаш само натрапливи мисли и образи.Те никога не се реализират.Стига си се тормозила. Това е.
 14. д-р Тодор Първанов

  Перманентна замаяност

  ,,Стискам зъби. От малка съм се научила да се справям сама с всичко. ,, Ако бе моя пациентка, единственото върху което бих се съсредоточил, е да те науча, да не се справяш с всичко сама. Това желание, да се справяме сами, за да щадим другите или по друга някаква причина, е противоеволюционно и рано или късно води до огромни проблеми. Повярвай ми, понякога проблемите възникват на твоята възраст, понякога на 60 години, но няма, как това да не стане.Ние сме се превърнали от маймуни в хора благодарение на взаимопомощта и колективизма си.Без тях ще сме щели да си останем примати, поради което генетично ние вродено, когато имаме проблеми, било изхождащи от живота , било чисто емоционални, да си помагаме и справяме екипно.Ти не правиш това....няма как да си добре./ тук изобщо не отричам,че голямата част от оплакванията ти са породени от менопаузата в която си, но няма как да се чувстваш добре с този начин на мислене/ . Иска ми се да прочетеш една книга - ,,Когато тялото казва ,,не,, от Габор Мате.В началото се говори повече за най-тежките и смъртоносни автоимунни заболявания но в нея се засяга и рака, както и този на гърдата. Психичният профил на хората с него е много близък на този с Латерална амниотична склероза -давам само кратък цитат от книгата-- ,,неизменно се натъкваме на потискане на чувствата през детството. Според характеристиките на тези пациенти, те са неуморни работохолици, колебаят се да признаят, че се нуждаят от помощ, и винаги отричат, че изпитват болка – била тя физическа или от емоционалната сфера. Те проявяват тези свои качества доста преди началото на болестта. Чрез забележителната си любезност повечето (но не всички) болни от АЛС са си наложили един образ, чрез който отговарят на очакванията на външния свят, а и на самите себе си. За разлика от хората със спонтанни реакции, те са попаднали в капана на една роля, която им нанася вреди. Не уважават собствените си нужди, защото от най-ранна възраст са привикнали да се ощетяват за сметка на останалите. Заради ниското им самочувствие често се наблюдава нездрава склонност да се чувстват като част от друг човек.,, С две думи, според мен се нуждаеш от работа с психотерапевт, но не насочена към оплакванията, които си описала, а към промяна на самооценката, любовта към себе си и отношението си към близките ти.Когато тази промяна се реализира, всичко ще си дойде на мястото. ПП - може, когато прекратиш хормоните, настоящите ти оплаквания силно да намалеят, дори да изчезнат, но това не е толкова важно... промяната в характера, ще те защити в голяма степен от другото, по- страшното -това трябва да е голямата ти цел.
 15. ,,Ти не трябва да взимаш повече гъби, защото полудяваш", от там нататък аз повярвах, че полудявам, изплаших се още толкова, беше нещо като целодневна паник-атака. ,, Колкото и елементарно да звучи, точно това е станало-ти си повярвала,че полудяваш и всичко, което описваш е, продукт на тази вяра/ внушение/ .Това внушение е вече вътре в теб и ,,работи,,.За това и ти трябва психотерапевт.
×