Jump to content
Порталът към съзнателен живот

д-р Тодор Първанов

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  2918
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  301

д-р Тодор Първанов last won the day on Септември 11

д-р Тодор Първанов had the most liked content!

За д-р Тодор Първанов

 • Ранк
  Психотерапевт

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

167034 посещения на профила
 1. Права си. Без сериозно проведена психотерапия наистина няма как да се справиш.
 2. Три са факкторите които потискат сексуалното ви желание.На първо място е тревожността, никое животно не се размножава когато е тревожно.Второто е хмела от който се прави бирата , третото е спирта в концентрата . Но, най-важното е тревожността.Справете се с нея, спрете алкохола и всичко ще се оправи.
 3. д-р Тодор Първанов

  травма

  Бях ви писал отгоре - никакви промени в мозъка няма и не се откриват при посттравматичното разстройство.
 4. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  ,,Може би имам нуждата да ми се казва “да Окр е” на всяка откачена мисъл, защото за мен всяка следваща е все по-откачена.,, Не да ти се казва / мислите на ОКР са безброй и няма кой да седи денонощно до теб за да ти казва -това е ОКР/ ти трябва да го правиш.Написал съм ти го в предният пост -ТИ ТРЯБВА ДА СИ ГО КАЗВАШ. САМА .
 5. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Габи, рано или късно, ще трябва да замениш шопинг терапия с психотерапия.Направи го по-рано, измъчваш се напразно.
 6. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Габи, лъжите които може да ти пусне ОКР-то са безброй.То може да те лъже, че не може да правиш каквото и да е, например да гълташ, да дишаш, да чуваш, да говориш, да ходиш и каквото и да е.Това е неговото естество - един лъжец в собственият ти мозък. Може да те лъже и че може да направиш каквото и да е, че може да полудееш, да спреш да имаш чувства, да започнеш да харесваш жени, а не мъже и така до безброй варианти. За съжаление, лъжите му изглеждат като истина и ти им вярваш/ както и всеки с ОКР/. Основното правило е, да не се правят никакви проверки в истинността на тези лъжливи мисли.Просто всеки път когато имаш мисъл която ти създава дискомфорт и се повява няколко пъти в съзнанието ти трябва да си казваш ,,Това е една натраплива мисъл, тя е продукт на моето ОКР и е лъжа.,, След това никакво разсъждение по нея и търсене на логика - нея няма такава. Разбира се, мисълта няма да изчезне и пак ще се връща, но всеки път това трябва да е поведението ти. Много мощно средство е съгласяването, за него се иска доста смелост, но то е по-ефективното. Например, ОКР то те лъже,че не може да четеш.Ти му отговаряш всеки път -,, да така е,, и повече нищо не правиш.
 7. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Всичко това са само лъжи на ОКР-то.
 8. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Aабсолютно всичко, което описваш в постове си, са симптоми на ОКР.Нищо друго, само неоснователни страхове. Темите на ОКР са безброй, сега те лъже,че не можеш да четеш, преди че ще полудееш и така ще бъде години наред, защото не се вземаш мерки. Питаш как ще ти помогне психотерапията - ще промени мисленето ти, ще станеш устойчива на стрес и много по-смела.Отделно ще знаеш, как да различаваш натрапливите мисли и се справяш с тях.Една такава терапия би продължила около година, обикновено сесиите са един път седмично / в началото/ после стават по-рядко.
 9. д-р Тодор Първанов

  Периодично гадене

  Няма сериозно заболяване което да протича само с гадене и то толкова време.Просто адреналина свива корема ти и ти наистина усещаш гадене/ не си внушаваш/ но то е от страхът ти да не си болна.
 10. д-р Тодор Първанов

  Преглед

  Не, не може.
 11. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Всичо това са натрапливи мисли.
 12. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Ами, май ни омръзна, да пишеш едно и също и да ти отговаряме, как не си луда и никога няма да полудееш, защото хората които имат ОКР не полудяват. Преливане от пусто в празно е Габи.
 13. Когато човек има ОКР се приема,че всяка мисъл която го напряга и се повява няколко пъти в съзнанието му е натраплива .Подчертавам, всяка, без изключения.А, както знаеш вече, всяка натраплива мисъл е лъжлива.
 14. д-р Тодор Първанов

  ОКР или нещо друго

  Започваш редовна терапия, това трябва да направиш.
×