Jump to content
Порталът към съзнателен живот

д-р Тодор Първанов

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  2709
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  248

д-р Тодор Първанов last won the day on Февруари 1

д-р Тодор Първанов had the most liked content!

За д-р Тодор Първанов

 • Ранк
  Психотерапевт

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  Плевен

Последни Посещения

149260 посещения на профила
 1. Многократно съм казвал,че думата ,,психотерапия,, означава ,,промяна,,. Започни психотерапия, в нея специалист ще те насочва какви промени и в коя област да правиш.
 2. И проблема е,че никой нищо не иска от теб.Ама никой. Всичко това, за изискванията са си твои халюцинации и така живееш в един нереален свят. А светът е хубав, много хубав.
 3. д-р Тодор Първанов

  Помощ

  Момиче, всичките ти страхове са с един източник -твоето ОКР. Започни психотерапия и се справяй с него, иначе, то ще те измъчва години наред, сменяйки темите си.
 4. д-р Тодор Първанов

  Моля помогнете ми..

  На лични поне 4 пъти ти писах,че това си е само ОКР.Какво повече искаш? Да ти пиша всяка сутрин, че имаш ОКР с натрапливи мисли за психични заболявания? Мога да го направя, но скоро ОКР-то ще иска да го правя и вечер и т.н.. Пълна безсмислица.
 5. д-р Тодор Първанов

  Страхове

  Ти непрекъснато мислиш, какво той мисли за теб, това не е важното-важното е, какво ти мислиш за него и какво му даваш.
 6. д-р Тодор Първанов

  Страхове

  Ето, това е разумно. Звънни и му се извини.
 7. д-р Тодор Първанов

  Страхове

  Никъде не видях, да казал,че не те харесва или иска.Ти просто му приписваш своите мисли и страхове.Преди много години, аз казах същото на ученическата си любов.Тя не си тръгна, а ми даде срок да реша какво искам и уреченият срок аз и казах,че искам да съм с нея.Така две години бяхме щастливи и ни разделиха интриги на нейната най-добра приятелка, а не нещо друго.
 8. д-р Тодор Първанов

  Нужда от съвет или помощ

  Ами, аз с моето ОКР си говоря.Това е най- добрият начин да го победя..Например, то ми казва,че ще полудея и убия семейството си, а , аз му казвам,че това е детската ми мечта.Така, то разбира,че не ме е страх от него и си подвива опашката.
 9. Тръгни от обратната гледна точка-вместо да търсиш коя си, избери коя да бъдеш, в този живот.Например, избери да си добра, смела ,честна и т,н,. Напиши това , коя си, на един лист - но, нека да е в сегашно време и го научи наизуст.Повтаряйки , си го по стотина пъти дневно и с учудване, ще забележиш, след няколко месеца, че характера ти се променя и ставаш, точно тази жена, което си решила да бъдеш. Съвета ми изглежда много прост, но е и много ефективен.
 10. д-р Тодор Първанов

  Нужда от съвет или помощ

  Това, което описваш в момента, се наричаше преди години ,,натраплива невроза,,.Днес, се нарича ОКР. По темата за окр има много питания и отговори във форума. За това, ще кажа само едно изречение - няма как човек да се справи с ОКР-то сам.Просто няма. Така че, съм съгласен с теб, трябва да си намериш психотерапевт и започнеш психотерапия. И още нещо, много важно - в никакъв случай, повтарям в никакъв случай не чети повече за ОКР или други болести в нета, каквито и да е, особено за психични.
×