Jump to content
Порталът към съзнателен живот

д-р Тодор Първанов

Психотерапевти
 • Общо Съдържание

  2756
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  256

д-р Тодор Първанов last won the day on Май 28

д-р Тодор Първанов had the most liked content!

За д-р Тодор Първанов

 • Ранк
  Психотерапевт

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

152416 посещения на профила
 1. Да, съвета ми е да не общуваш с нея.
 2. д-р Тодор Първанов

  Съвет за психолог в Благоевград

  Това е вид натрапливост, дано успееш да намериш колега.
 3. Здравейте!

  Искам да попитам дали работите ?Ако не работите,дали бихте ни дали препоръка за ваш колега работещ в тази област(ОКР).

  Отново благодарности  !

  1. д-р Тодор Първанов

   д-р Тодор Първанов

   Това е имейла ми- rodot@gbg.bg, опишете ми с няколко думи, за какво точно става дума -от кога са натрапливостите, наличие на ритуали, на колко сте години, предприето лечение до сега, от къде сте и други важни според вас неща, касаещи ОКР-то  и ми ги изпратете на посоченият адрес.

   Хубав ден!

 4. Има три вида любов - сексуална, зависеща от половите хормони -романтична, зависеща от допамина -привързаност, зависеща от окситоцина. Възможно е, един човек, да е влюбен в трима различни човека, изпитвайки към всеки от тях различен вид любов / селсуална, романтична и привързаност/. Най-вероятно това се е случило с майка ти, предполагам с баща ти е налице привързаността , а с другия допаминовото влюбване.
 5. д-р Тодор Първанов

  Страхувам се

  Вижте, болките в гърба и гърдите може да са от неудобен матрак, неудобна възглавница, неподходяща стойка през деня и на работното място и т.н.. Проблема не е в болката, а в отношението към нея.Имаме едно страхливо момиче с много хипохондрични страхове.няма как да и се помогне във форума, трбва да се започне системна психологична работа, да се преодолеят всичките страхове и това е. Иначе си е преливане, от пусто в празно.
 6. Здравей! Тук се касае явно за психично заболяване, към което момичето не е критично и не се лекува.Ако тя беше моя позната, не приятел, а само позната, когато ме потърси и ми стане ясно, че е ,,неадекватна,, не бих поддържал разговори и връзки.Бих и обяснил спокойно, че както сърцето, бъбреците и стомаха боледува , така и мозъка боледува, а когато той е болен,човек вижда, чува и мисли неща,които в действителност ги няма.За това и трябва да се посети психиатър и приемат лекарства, те лекуват мозъка и всичко се нормализира-страховете изчезват. Разбира се, шанса тя да ме послуша, е нищожен, но ....всъщност аз нищо повече не мога да направя за нея.Наистина, лекарствата са решаващият елемент.
 7. Няма как да се отговори на въпроса ви, без никакъв разговор.Правилно са ви насочили, потърсете психолог.
 8. Не може да им помогнеш.Трябва да го приемеш и заживееш твоя си живот, защото сега живееш техния. Това е, приеми ми съвета и всичко ще си дойде на мястото.Може да промениш само един човек, самата себе си. Направи го, откъсни се от тях!
 9. ,,Всъщност, не мога. От това което съм прочел, не съм видял да го споменавате. Предполагам, че няма как аз самия да го направя понеже проблема си е точно в мен, просто бях в такова състояние, че просто реших да опитам каквото и да е. ,, Навсякъде подчертавам,че за разлика от другите психични разстройства, а като например паническото, хората с ОКР не могат да се справят сами. При тях собственият им мозък ги лъже за неща които не са истина и без ролята на ,,референт,, и работа за цялостна психическа промяна, то не може да бъде победено.Като, колкото в по-ранна възраст е започнало и колкото по- дълго е продължило, толкова времето за психотерапия е повече. По описанието, което даваш, срока за победата е повече от година, дори две.
 10. Пишеш ,че си чел мои постове в теми за ОКР. Посочи ми, моля те, мой пост, в който пиша, че човек може да се справи сам с ОКР!
 11. д-р Тодор Първанов

  Помощ

  Ами, влюбена ученичка си.Това, какво общо има, с това,че имаш човек до себе си ? Има три вида любов, едната е сексуална, другата романтична, третата е привързаност.Не винаги и трите вида са към един и същ човек . За справка виж това - https://www.ted.com/talks/helen_fisher_tells_us_why_we_love_cheat?language=bg#t-473058
 12. д-р Тодор Първанов

  Прегръщане на страха

  ,,От 10 минути разговор с този човек научих повече от 15 изчетени книги, а самият диалог бих го сравнил с един сеанс качествена психотерапия. Понякога един на пръв поглед по-битово ориентиран човек, но с богата преживелищност и афективност, може да бъде наистина полезен.,, В случая важи правилото ,, Учителя се появява, тогава, когато ученикът е готов за това ,,.Без четенето и другата подготовка от твоя страна, думите му щяха да си останат, само думи.
 13. д-р Тодор Първанов

  Прегръщане на страха

  Напрежението не е част от теб, то е част от живота.Едва след смъртта ни то ще изчезна.Така че, просто го приеми като знак,че си жива.Преди време , често хора напрегнати като теб, ги водех на гробището и им казвах ,,Ето тук има наколно хиляди човека, те са абсолютно спокойни в гробовете си .Предполагам, много от тях биха се съгласили да си смените местата, те да заживеят твоят напрегнат живот, а ти да легнеш спокойна в гроба им,,. Трябва да ти кажа,че никой не избираше да направи тази размяна и стане вечно спокоен.Не я прави и ти.Живей си живота, прави нови неща, запознавай се с нови хора, прави добро и се страхувай да не би напрежението да го няма, тогава ,най-вероятно, ще си на онзи свят, там напрежение няма.
 14. д-р Тодор Първанов

  radi

  Боже, ако задържиш това постижение, то ще е най-важното в борбата ти с ОКР-то.Най-важното!
×