Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

На първо място здравето зависи от мисълта на човека. Като знае законите на мисълта и правилно ги прилага, човек е здрав.

Как се обяснява, че болестите се дължат на духовни причини? Отрицателната или разрушителната мисъл или чувства са отначало в невидимите тела на човека: астрално, умствено и пр. После те със своите трептения слизат в етерното тяло, а от етерното във физическото. Като слязат във физическото тяло, нападат онези органи със своите трептения, с които са сродни по характера на трептенията си. Могат да нападнат бъбреците, черния дроб, сърцето, белия дроб и да ги разрушат или да ги предразположат към болест. И тогава поради най-малката външна причина, органът заболява.

Някои болести пък се дължат на това, че човек е влязъл в стълкновение с хората или в стълкновение със себе си.

Мислите на човека проникват в междумолекулното пространство на мозъчната нервна система, а чувствата - в междуатомното пространство на симпатичната нервна система. В това именно се заключава разликата между мислите и чувствата на човека. Ако човек подпуши някоя своя мисъл, т.е. не й даде възможност да се реализира, тя ще предизвика взрив в мозъчната нервна система. Ако пък подпуши някое свое чувство, то ще предизвика взрив в симпатичната нервна система

Човек не може да държи известна идея в ума си, без тя да произвежда известен физиологически ефект върху мозъка и нервната му система. Като знаете силата на мислите, на чувствата и на постъпките си, трябва да бъдете внимателни към тях. Една мисъл, едно чувство, една дума може да произведе върху мозъка и сърцето на човека такова напрежение, че да го осакати.

Няма по-силна отрова от отрицателните мисли, чувства и състояния на човека. Страхът, омразата, съмнението, подозрението са такива отрови. Те са утайки, които се наслояват в кръвта и я тровят. Може ли при такива състояния човек да бъде здрав?

Всяка лоша дума се отразява вредно върху черния дроб. Хигиената забранява на човека да си служи с отрицателни, дисхармонични думи.

ЛЕЧЕНИЕ С МИСЪЛ

Болестите се лекуват с мисъл. Мисълта може да изпъди всяка болест от човешкия организъм.

Мощно нещо е словото. Мощна е и човешката мисъл. Достатъчно е човек да приложи съзнателно, с вяра мисълта си, за да опита силата й. За това е нужна воля. Чрез мисълта се лекуват хора от неизлечими, страшни болести. Повярва ли в силата на мисълта, човек може да прави чудеса с нея. Обаче за това се иска силна воля, без никакво колебание.

Книга за здравето

Лечение с промяна на мисловните модели препоръчва и Луиз Хей в световноизвестната си книга "Излекувай тялото си" и в почти всички останали свои книги.

Един от кошмарите, от които ме спаси лечението с мисъл бе алергията, която с времето (20 год.) се разви в астма. Ще цитирам от книгата на Луиз Хей за тях:

Алергия:

Вероятна причина - Към кого сте алергичен? Отказвате се от собствената си сила.

Нов мисловен модел - Светът е безопасен и приятелски настроен. Отношението ми към живота е спокойно и естествено.

Астма:

Вероятна причина - Задушаваща стаена любов. Неспособност да дишаме за себе си. Безсилие. Подтиснат плач.

Нов мисловен модел - Сега за мен е безопасно да поема живота си в свои собствени ръце. Избирам да бъда свободен.

Излекувай тялото си - Кибеа 1998 ISBN 954-474-131-3

Когато прочетох това, замръзнах - тя описваше мен и живота на душата ми тогава. Вече бях започнала да чета Лазарев и Учителя и затова съвсем съзнателно и последователно не просто повтарях папагалски новия мисловен модел, но го обмислях и прилагах в живота си. Бях спряла всякакви лекарства, макар за всеки случай да ги пазех - знаех, че един ден ще ги изхвърля.

След половин година астмата и алергията изчезнаха, като че ли никога не ги беше имало - след 20 години страдание и упорити опити да бъдат излекувани с всевъзможни лекарства.

В тази тема предлагам да събираме информация и опит, които ще бъдат полезни на всеки. Благодаря на всички, които допринесат за нея.

Link to comment
Share on other sites

Донка,

не знам дали ще помогне, но преди 3 години докторите откриха масивна фиброза в гърдите ми. Симптомите заради които отидох бяха... парене, непоносима болка, стягане, не можех да спя, изгаряне...Те казаха, че се страхуват от най-страшното и искат да ме изследват за рак. Аз им отговорих, че не искам да знам, не отидох на изследвания ...и още съм жива.

Следвайки съветите на Учителя и холистични методи на лечение ВСИЧКИ симптоми изчезнаха!

Скоро получих възпаление на задушната жлеза и се разхождах като хамстер след всяка храна, но ... пак използвах същите методи и се излекувах. Прегледах поне 10-тина медицински журнала и ВСИЧКИТЕ твърдяха, че това се лекува само с опрерация и дренаж! Не и при мен - аз писха в друга тема, че имам проблеми с яденето (анорексия) и ... когато си насочих мисълта към проблема - задушната жлеза се успокои и "ми позволи" да ям!

Link to comment
Share on other sites

Невероятно мощен ключ в ръцете ни се оказва мисълта,когато целенасочено и същевременно себеотдаващо я впрегнем с лечителска цел.Не знам дали мога да опиша точно личния си опит(мисля,че трудно бих подбрала думите)в този случай.Мога да кажа само,че това е един от начините да опознаем свръхсилата си, ако мога така да се изразя.Като изживяване е неописуемо ,защото егото в такъв момен се изпарява и остава единствено чувство на отдаване ,което те извесява до непознати предели.

Към методите на лечение с мисъл от личния си опит ще добавя молитвата и Рейки от разстояние.

Link to comment
Share on other sites

Здравейте приятеле

Със сигурност знаете ктигата, но аз все пак ще я добавя към темата. Може да се изтегли от ТУК

А ето и малък откъс от нея http://www.kehoeducation.com/content/view/76/149/lang,bg/

и клипове на темага http://video.google.com/videosearch?q=mind...amp;sitesearch=

1.jpg

Edited by Донка
Link to comment
Share on other sites

Благодаря ви приятели!

Всеки е страдал от проблеми в дебелото черво - трудности в изхвърлянето на екскременти. Състоянието е съпроводено със силен дискомфорт и съвсем не е безобидно. Свикнали сме да го отдаваме само на храните, което поемаме и количеството течности. Разбира се, това също има значение, но зад този проблем стои и един съвсем нормален за човешкото мислене проблемен модел - страх от освобождаване от нещо старо и непотребно - често от някакви стари идеи, планове, желания, ценности; придържане към миналото и затъване в него; страх от отпускане, често прояви на скъперничество в пряк и преносен смисъл.

Винаги съм се учудвала колко точно съвпада това с мои лични и на близките ми състояния.

Какви мисли могат да помогнат:

Миналото е приключено и аз съм свободен от него и сянката му. С лекота освобождавам онова, което вече не ми е необходимо.

Като се освобождавам от миналото, давам възможност нови и свежи неща да навлизат в мен. С лекота освобождавам всичко старо в мен и с радост посрещам новото.

Позволявам на живота да протича през мен.

Това са примерни изречения. Важното в тях е позитивното внушение и използваните изрази - те могат да се подреждат по различен начин, но да останат същите. Можете да се поупражнявате и да откриете думите и съчетанията, които оказват най-силно влияние на подсъзнанието. При смяната със синоними внимавайте - думите трябва да съдържат подобни звуци и смисъл. Например - не сменяйте "освобождавам" с "отключвам" макар и да означават почти едно и също. Думата отключвам съдържа в себе си "заключен" и "ключ", които са противоположни по влияние.

На мен и на близките ми много ни помага - така откриваме и какво старо нещо държим в ума и сърцето си без да осъзнаваме това. :) Успех!

Link to comment
Share on other sites

Да разкажа как се отървах (поне засега ) от едно досадно нещо, наречено "тенисов лакът". Това е едно възпаление на точката в лакътя, където се събират всички мускули, движещи ръката от лакътя надолу до върха на пръстите. Сам един доктор ми каза, че тук Бог малко е недогледал, защото е направил такова място с важно значение толкова слабо. Получих го при едно пренасяне на мебели, поне така мисля. Доста неприятни болки в лакътя, особено през зимата , като е студено. Въобще си има болки при всяко движение на ръката. Бях стигнала до там, че ме болеше дори като се опитам да отворя някоя врата, като се опитам да хвана един хляб.

Накрая отидох на този доктор, той ми изписа едни мазила и едни хапове, но нямаше ефект никакъв. Каза ми, ако няма ефект, да ходя пак да ми бият някакви инжекции, и ако и те не помогнат се правела операция. Хм, реших, че ще умра, обаче няма да ходя повече на доктор. Същевременнно обаче много се притеснявах, представях си как оставам инвалид с едната ръка и ей такива неща. И си ме болеше, дори понякога ме болеше цялата ръка чак до рамото.

По едно време попаднах на информация в нета за това лечение със собствените ни мисли. И си казах, щом може, значи може. Нищо кой знае какво не съм правила, просто се освободих от страховете си, престанах да обръщам внимание на болките в ръката............вероятно с мен са се случвали и други мисловни проццеси, които сега не мога да обясня, защото не ги разбирам точно. Но е факт, че след като търпях 2 години............постепенно започна да ме боли все по-малко....а от няколко месеца въобще не ме боли, дори пак мога да нося тежки неща с тази ръка.

Мисля, че човек трябва да повярва най-вече в себе си.

Имам и още едно нещо, което преодолях по същия начин, надявам се да съм преодоляла, защото не се е обаждало и то от доста време, но да не ставам досадна

Edited by mvm
Link to comment
Share on other sites

Заболява един добър, благочестив човек от крак и толкова се влошило положението му, че лекарите го посъветвали да отрежат крака му. Той им отговорил: „Не, не давам крака си. Щом съм дошъл на Земята, аз съм дошъл да живея и да работя за Бога с всичките си удове. Не разбирам защо Господ ще се нуждае от единия ми крак само. Ако е въпрос да пожертвувам нещо за Господа, аз цял ще се пожертвувам, цял ще Му се предам, но по никой начин не давам крака си. Готов съм на всякаква жертва, но не частично, а изцяло.“ Той веднага излязъл от болницата и започнал да се лекува по обикновен начин и наскоро кракът му се излекувал.

Защо плачеш и кого търсиш?, НБ, 21.II.1937 г.

Link to comment
Share on other sites

Лечение с мисъл? Нарича се още и психотерапия! ;)

Link to comment
Share on other sites

В тази тема предлагам да събираме информация и опит, които ще бъдат полезни на всеки.

Зор Алеф (Анатолий Руденко-Зор) е само на 31 г., но има зад гърба си твърде голям духовния и лечителския опит. Той е духовен учител и лечител.

Зор Алеф разкрива законите, управляващи живота на човешката душа, и сочи път за преодоляване на страданието, невежеството и физически недъзи на съвременното човечество.

Издателство «Анхира»:

"Свещена терапия, книга 1" - София, 2003 г.

"Свещена терапия, книга 2" - София, 2004 г.

"Свещена терапия, книга 3" - София, 2005 г.

"Възвание към Светлината" - София, 2006 г. (преработен и допълнен вариант на "Практика на самостоятелното окултно лечение")

Link to comment
Share on other sites

И тъй, искате ли да напреднете в живота си, прилагайте закона на внушението....Прилагайте този закон както към себе си, така и към своите ближни, но винаги за доброто, за положителното в живота. Този закон работи навсякъде. Съзнателно или несъзнателно, животните и хората си служат с този закон. Като разумни същества вие ще си служите с внушението при всички случаи на живота си: за лекуване, за усилване на паметта си, за насърчаване, за понасяне на скърби и страдания и т.н. Внушението е оръжие, чрез което човек може да воюва със злото, с отрицателните сили в света.

Когато се лекувате, вие трябва да употребявате някои магически формули, и то през времето, когато Луната се празни.

Книга за здравето

Бронхит

- Разгорещена семейна среда, кавга, крясък или сдържане на някакъв крясък, желание да изкрещи - вижте ме, имам нужда! Причината - често страх от цялостно приемане на живота.... (състоянието на бронхите е подобно)

Лекуващ мисловен модел:

Провъзгласявам мир и хармония в себе си и около мен. Всичко е наред. Приемам живота такъв какъвто е и съм в безопасност. Мен ме забелязват и оценяват по най-положителните начини. Обичан съм.

По Л. Хей - Излекувай тялото си

Кашлицата е резултат на човешкото безлюбие. Който кашля, търси човек да го обича. За да се справите с кашлицата - възлюбете я. Като я обикнете, тя ще ви напусне. Ако двама души обикнат онзи, който кашля, скоро ще го излекуват. Кашлицата се явява при понижаване вибрациите на организма. Щом се повишат, кашлицата минава.

Любовта е в състояние да повиши вибрациите на организма. Да се излекува кашлицата, е нужно белите дробове да се изчистят от нечистотиите и лигавата течност, която е запушила бронхите.

За кашлица, първото правило: дишайте дълбоко и след това представете в ума си, че всичката ваша артериална кръв върви хармонично по цялото тяло и венозната, и тя хармонично се връщат. Представете си в ума, че всичко върви хармонично, образувайте вътрешна хармония и постепенно ще забележите, че кашлицата ще започне да утихва.

Книга за здравето

Link to comment
Share on other sites

Здравейте!

Лечението с мисъл отдавна е факт.Вече все повече хора преоткриват това си умение.Аз съм една от тях.Не го правя с мисли формулирани от думи.А само с формулирано усещане.Помогнала съм на мои близки и приятели и на себе си разбира се да се излекуват от рак,дългогодишни алергии,заекване,заболели зъби,мигрени и др.Сигурна съм,че има много хора които могат да го правят,но или го смятат за невъзможно или си мислят че самите те не биха могли.Винаги може да се опита;-)

Link to comment
Share on other sites

Лечението с мисъл е един от най - силните методи. Важното е мисълта да е концентрирана и силна, изпълнене с вяра и надежда, да не се допуска никакво колебание и никакво съмнение, нито отчаяние.

Когато и към мисълта има добавена и чиста сърдечна молитва - тогава ефекта е още по - голям.

Аз преди време го практикувах за близък човек - ефект има повярвайте ми и то голям!

Link to comment
Share on other sites

Лечение с мисъл? Нарича се още и психотерапия! ;)

Лечението с мисъл е повече от психотерапия. При психотерапията се говори, а при лечението с мисъл това не е нужно, нито по отношение на себе си, нито по отношение на друг. Психотерапията е само едно от приложенията на лечението с мисъл. Мисълта е енергия, която не е нужно да се изговори, за да действа. Понякога дори силата на мисълта отслабва, ако се изговори на глас.

Разбира се, добре е да се мисли правилно, преди да се говори. Думите могат да лекуват, могат и да разболяват. Същото важи и за мислите, когато са достатъчно силни.

Искам да добавя, че според мене мислите вървят в комплект със съответни чувства и колкото по-натоварена емоционално е една мисъл, толкова тя е по-силна. Това работи и се използва често неосъзнато. Другият вариант е мисълта да е по-концентрирана, а това се постига с работа и емоциите не са водещи, а представата за искания резултат.

Edited by latina
Link to comment
Share on other sites

Един мъчителен проблем, който тровеше дните и нощите ми много години беше циститът. Изследванията показваха всичко в норма и някаква ту появяваща се ту изчезваща без причина инфекция. Не помагаше нищо.

Помогна лечението с мисъл, комбинирано с обилно приемане на вода.

По Л. Хей проблемите на пикочния мехур са предизвикани от придържането към някакви стари идеи, което предизвиква мъчително безпокойство и раздразнителност. Всичко това много често е полуосъзнато и се смята за нещо нормално. Жените сме много по-податливи на това състояние покрай чувството си за дълг или очакванията си, възпитани или от строги родители или от любовни романи. Ние искаме идеалите и желанията ни да станат реалност в нашите срокове и по нашия начин и така ставаме техни пленници. Страхуваме се да се почувстваме свободни от тях, защото лесно се идентифицираме с тях.... Изпитваме силна пареща болка, когато се налага да оставим това да "изтече" от нас. Започваме да търсим виновни - обикновено от другия пол, укоряваме, критикуваме. При мен виновникът бях винаги аз и укорите - унищожителни - бяха насочени към мен самата.

Според моя опит осъзнаването на проблема вече е осигурило лечението с мисъл. Аз се опитвах да намеря какво конкретно се опитвам да задържа и кое ме безпокои и дразни, защо и от какво се страхувам да се освободя.

Размишленията редувах с лечебните внушения -

Спокойно и с лекота се освобождавам от старите си нагласи и приветствам новото в живота си. То ми носи сигурност и радост. Желая да се променя - да обичам и одобрявам себе си. (Водата помагаше на засилената обмяна и енергийните нужди на органзма по време на промяната. Аз си представях как влива в мен новия живот и обичта и как всичко старо и парещо се разтваря в нея и излиза вън от мен.)

Както споменаха по горе селин, Аделаида и латина много важно е думите, с които се лекуваме да се трансформират в мисли+емоции така, че да не се усещат като стихотворение, а като състояние на убеденост в смисъла им. Много важно е и да се отразят на отношението и поведението ни - т.е. да се променим под тяхно влияние. Не е лесно, особено когато сме привикнали другите да ни смятат за виновни, защото ние самите се смятаме за такива... Но с търпение и постоянство проблемът се изчисти за 1-2 месеца.

Link to comment
Share on other sites

:thumbsup: Радват ме всички споделени преживявания , мили приятели!

Имам доста опит и наблюдения върху лечение и самолечение с мисъл, и що се отнася до мен, и до мои близки, и несъзнателно/ породено от други изисквания в живота , и като съзнателно формулирана цел. То не само е много удачно, винаги удачно, ако мисълта е правилно и с воля насочена, но както е известно отдавна и на всички - задължителна съставна част от всяко друго лечение.

Засега мои добри помощници са книгите на Учителя,на Петър Димков, на Луис Хей и на Торвалд Детлефсен "Болестта като път".

Бих се радвала, ако някой сподели и други автори с принос в тази насока.

Хубавото на тази тема е, че ни кара да осъзнаем огромната мощ на задвижване на енергиите в нас чрез мисъл. Това може да ни спести досадната роля на жертви и зависещи от външни хора, обстоятелства ,финансови или други условия.

Простичък факт: който се вземе в ръце, преборва болестта. Чрез мисъл преборва и грешките си и се връща на пътя на стойностния живот.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

......а още по-точно - с мисъл и Любов:

http://www.beinsadouno.com/lectures.php?id=150

Затова Христос казва: „Не противи се злому.” То значи: не му се противи, но застани на другия край и го улови.

Ще ви дам един опит, който да изпълнявате в продължение на един месец. Мнозина от вас могат да го изпълнят. Не мислете, че когато правите опити, всичко е приятно и всичко има резултат. Някога може да имате най-лош резултат, но това да не ви обезсърчава – най- лошите резултати понякога са най-добрите. Ще ви дам пример за обяснение на тази мисъл: жената на един турчин се смяла много, челюстта й се изместила и с това устата й се изкривила. Търсили лекари да наместят челюстта й, но никой не могъл да направи това. Затова един ден мъжът й я качва на колата и я води при един добър лекар. По пътя, обаче, конете се подплашват, обръщат колата, жена му пада на земята и с това падане челюстта й се намества. Турчинът тръгва да направи един опит за лечение при някакъв знаменит лекар, но Господ намира за добро да падне тази жена от колата и по този начин да се намести челюстта й... Затова не считайте, че падането от колата е лошо – напротив, то ще ви намести челюстта.

Опитът се състои в следното: първо, когато се породи у вас една мисъл на омраза, тя да се превърне в обич. Ще ви дам метод, по който да превръщате омразата в обич: веднага се поставете на мястото на този, когото мразите, допуснете, че и вие имате същата грешка по отношение към Господа и кажете: „Господ при всичките ми грешки ме обича, затова и аз ще направя същото с този човек – ще го обичам!” Каквато грешка е допуснал или каквото поведение има даден човек спрямо вас, в същото такова положение сте и вие по отношение към Господа. Господ и досега не си е изменил поведението спрямо вас, Той ви обича. Започнете да движите мисълта си от вас до Господа, а после преминете от себе си към другите – към човека, когото мразите. Тази обич, която има Господ към вас, ще мине от вас към другия човек и той ще се постави в същото положение спрямо вас, в каквото сте и вие към Господа, т.е. в съзнанието на този човек ще се създаде същото отношение.

Второ, през целия този месец не одумвайте никого или като ви одумват, мълчете, правете се, че това не се отнася до вас. Може да се вкиснете малко, но считайте, че това не сте вие. Ако жена положи ръцете си във вкиснато тесто, те вкиснати ли са? Даже и цялото ви тяло да се вкисне, считайте, че вашата душа не се е вкиснала. Не приемайте външното вкисване за вътрешно. Не мислете, че е лесно да се откажете от одумването, то е сериозна работа. Аз не искам за цял живот да не се одумвате, но само за един месец. Това е само за един месец, за да опитате каква е вашата воля.

Като ви карам да превръщате омразата в обич, първата няма изведнъж да изчезне и ще продължава да се явява. Ако опитът ви излиза всеки път сполучлив, ще усетите един вътрешен Мир и придобиване на една малка енергия. Ако пък опитът ви някой ден излезе несполучлив, ще имате малка загуба от енергията си. През тези тридесет дни ще имате и загуба, и печалба, но главно е крайният резултат да бъде добър. Може да падате от колата, но в края на краищата челюстта ви ще се намести. Тези два опита ви давам, защото те работят по естествения път, по който Ангелите работят сега в света. Вие ще имате тяхното съдействие.

Трето, произведете в себе си една добра мисъл и я задръжте през целия месец. Когато правите този опит, всякога мислете, че вие сте свободни; не мислете, че външният свят или отношенията, които имате към хората, могат да ви противодействат. Преди да започнете опитите ще кажете така: „В този момент, когато започвам опитите, чрез Силата Господня, която е у мен, аз мога да сторя всичко!” Да не ви смущава думата всичко – тя подразбира всичкото Добро, но не и всичкото зло. Няма сила, която в този момент може да ви преодолее. Дръжте в ума си живата мисъл: всякога, когато човек иска да извърши едно добро дело, Божието съзнание е будно. Щом решиш да извършиш едно добро дело, между теб и Бога се явява връзка, повежда се вече разговор. В момента, в който решиш да вършиш Добро заради Бога, Той мисли за теб.

Тези три опита, които ви давам, ще бъдат като основа за обновяване на вашите мисли и сърца, преди да започнете да се борите. Гледам, че мнозина от вас живеете като тези, които са си купили лотарийни билети и гледат да им капне нещо. Втората година пак купуват билет, третата година пак, а печалба я им капне, я не. В Царството Божие по този начин не се влиза. Царството Божие чрез Сила се взема, Знанието чрез Сила се придобива – всичко в света чрез Сила се придобива. Чрез Сила значи чрез тези Разумни същества, които стоят по-горе от Ангелите. Те са Силите Господни и чрез тях всичко се придобива. Тези Същества са Архангелите.

По-после, като направите тези опити, ще дойдете до това да изгонвате ревматизъм, главоболие, сърцебиене, охтика и други болести, които съществуват не само в организма, но и в ума горе, и в сърцето.

Edited by късметче
Link to comment
Share on other sites

Не мисля,че тук става въпрос за ония всеможещи дето вземат луди пари за един сеанс на всеки който почука на вратата им.Когато един човек умее да го прави ще е цяло кощунство да гледа как ближния му се мъчи и лекарите не са в състояние да му помогнат.Но съм стигнала до извода,че когато помогнеш на ближния който те познава и вижда,че ти не си кой знае колко по-различен от него,той се замисля,дали и той не би могъл да го прави.Започва да мисли за това и да търси нещо повече в себе си.Дали това няма нещо общо с еволюцията?Как мислите вие?

Link to comment
Share on other sites

Разбирам загрижеността на mihailo.

Но в почти всички постове става дума за самолечение. И смисълът е точно еволюцията.

Затова се съгласявам със selin. :thumbsup:

Link to comment
Share on other sites

Засега мои добри помощници са книгите на Учителя,на Петър Димков, на Луис Хей и на Торвалд Детлефсен Болестта като път. Бих се радвала, ако някой сподели и други автори с принос в тази насока.

Мирзакарим Норбеков...

Първата ми книга беше "Опитът на един глупак"

Поздрави

Link to comment
Share on other sites

"Квантово лечение " на Д-р Чопра

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Лечение с любов!!!

Звучи толкова силно и истинско,естествено дори.Може би доста от вас са запознати с този метод,просто ми се прииска да споделя с вас .

Всъщност не е нужно да сме го прочели някъде за да се убедим в силата на този метод.Ние в нашето семейсто преди време открихме,че целувките по челото помагат при високо кръвно или главоболие.

Ето и една статия по темата(извинявам се за дребния шрифт)

http://www.biberonbg.com/info/lechenie_s_lubov.htm

П.П. Надявам се да не съм объркала и този път темата ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Всичко е енергия, енергията следва мисълта, тя създава, гради, но може и да руши. Мислите стават неща. Във вселената действа един много силен закон-Закона за привличането, привличаме това, което мислим, сами създаваме своя собствен свят, своята действителност. Осъзнавайки това е много лесно да правим реалност своите мечти и да ги превърнем в реални неща. Всичко е тук и сега, и всичко е в мисълта. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Човек може сам да се лекува чрез собствената си мисъл.

Ще се спра на начините на лекуване с мисъл на друг човек.Той може да е на другия край на света,но лечебните енергии стигат до него.

Първият начин е молитвата.

Вторият е изпращане на необходимата енергия чрез мисълта.Ако познаваме човека, предизвикваме появата на неговия образ в съзнанието си и започваме да изпращаме цветните лъчи(цветът е според болестта).Но с цветове не може да работи всеки,а и при неизяснена диагноза не е редно да се прави това.Най-добре е да се изпраща сияйна бяла светлина до момента в който видим как тя обгръща цялата аура на болния или болния орган(може да се въздейства директно върху него).Необходима е силна концентрация и пълно спокойствие на лекуващия.Съзнанието трябва да е изчистено от всякакви други мисли освен мисълта за лечебните енергии които изпращаме.С ракови заболявания не бива да се рискува,защото погрешно подаден цвят може да влоши положението на болния.

Методът дава най-добър резултат когато преди и след лечебния сеанс се отправя молитва.

За първи път изпробвах този вид лечение когато на дъщеря ми бяха се появили няколко пъпчици.:)На сутринта и помен нямаше от тях.

Когато човекът е непознат се използва снимка.Има хора които долавят аурата чрез гласа на болния или чрез човек,който му е близък.

Има доста литература по въпроса,но човек трудно може да повярва ако не го е изпитал сам.:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share


×
×
  • Create New...