Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Иво

Видове поведения и роли във форумите

Recommended Posts

Една полузабавна, полусериозна тема.....

Десетте ужаса, които дебнат по форумите и как да се преборим с тях:

1. Спамерът - за него е въпрос на чест никога да не напише мнение, което е има и най-малък смисъл, по-дълго от едно изречение или пък изобщо има нещо общо с темата. Любимият му препинателен знак (а често и единствения, който ползва) е "#". В повечето случай поства на латиница. Еволюирала разновидност на спамера е мистър Постинг - потребителят, който явно цели да влезе в книгата на Гинес, отговаряйки денонощно и систематично на абсолютно всяко чуждо мнение, а често и на собствените си.

Противодействие - Също както и хлебарките, спамерите и спамът не могат да бъдат премахнати. Смята се, че продуктите на RAID (BAN), могат поне да облекчат проблема (понякога).

2. Тролът - обикновено публикува само едно явно провокативно мнение и след това просто се наслаждава на последвалата верижна реакция. Така например във форум за автолюбители той ще изтъкне колко е полезно ходенето пеша, а във форум за компютърни игри ще обясни, че геймингът е детинско и откровено малоумно занимание.

Противодействие - решението е учудващо просто - игнорирайте го и той ще си тръгне разочарован.

3. Модераторът - подобно на босовете в компютърните игри, той има уникални способности и точно това го право особено страховита заплаха. Твърди, че съблюдава за спазването на правилата на форумите, но реалната му и очевидна за всички цел е да наложи режим на терор и диктатура, в който никой потребител да не смее да поства под страх от смъртно наказание. Обикновено се позовава на общественото мнение.

Противодействие- ако нищо друго не работи, пробвайте да го засипете с постинги. Може да не ви се вярва, но помага понякога ако нервите ви излязат по здрави.

4. Адвокатът (на дявола) - той е замесен във всеки спор и винаги е прав, дори когато твърди, че черното е бяло. Никога не мирясва, аргументите му не се изчерпват и най-голямата радост за него е да си намери друг адвокат, с който да си спорят. Чете чужди мнения избирателно и само по диагонал.

Противодействие - съгласете се с него, че черното е бяло. Това ще го обърка и направи безобиден.

5. Патриотът - това е човекът, който на трети март поства задължителна тема - "DA SE GORDEEM 4E SME BALGARI BRATIA!", през останалата част от годината недоволства от това в колко скапана държава живее и от какви идиоти е заобиколен (обикновенно също на латиница с главни букви).

Проводействие - публикувайте националният химн - той ще изпадне в патриотически екстаз и временно ще спре да се оплаква.

6. Интелектуалецът - за да каже това, което другите изразяват с две-три изречения, той изписва поне страница и половина освен това използва думи, които само той разбира (например - "патина", "ктитор" или "полиандрия"). Това не води до проблеми тъй като и без това никой не чете мненията му. Обича да цитира прочути личности, независимо дали цитатите имат бегла връзка с дискутираната тема.

Противодействие - като цяло е безвреден и няма нуйда от противодействие, само не се опитвайте да четете публикуваните от него мнения.

7. Хлапето - възрастта, описана в профила му, е някъде 12-13, но реално е на 5-6, тъй като е от онези, на които им липсват първите 7 години. Много обича да си общува с други хора и утроява комуникацията при какъвто и да е признак за обратна връзка. Представлява идеална илюстрация за недостатъците на реформите в образователната ни система.

Противодействие - също както Уили Койота, хлапето се завръща с подновени сили, независимо какво ще му причините.

8. Хакерът - говори на езика на L33T (1=i; 7=t и т.н.) и най голямата радост за него е да научи или да налучка паролата ви и да направи куп глупости от ваше име. Реалните му познания за компютри са от минимални до никакви.

Противодействие - за щастие има осигурен начин да се предпазите от атаките му. Той е **deleted/2 @ #Teh L33t h4x0R W4S h3R3_23@I 0wnZ0r j00 l4m4ZZ!***

9. Лъркерът - той се е регистрирал, но стои в сянка, никога нищо не казва и няма как да разберете какво ви крои, преди да е станало твърде късно. Изключително опасен, защото изненадващо може да почне да поства и да се окаже, че принадлежи на някой от другите типове.

Противодействие - не е известно.

10. Сърдитко Петко - този потребител винаги се засяга, приема всичко като лична нападка срещу себе си и переодически си тръгва завинаги от форума. В неговия случай "завинаги" означава период от 2 дни до 6 месеца.

Противодействие - сложете нещо в подписа си подобно на - "Мненият ми нямат за цел да нападат и унижават другите потребители на форума." В никакъв случай не го канете обратно - това ще удължи периода му на сърдене.

(източник: пост от Бина)

Как бихте продължили написаното? :rolleyes:

Според вас има ли и други видове поведения / роли във форумите? А техни разновидности?

Към кои от горните бихте се зачислили? Нарочно или несъзнателно го правите?

А понякога сменята ли ги съзнателно? Ако да, защо?

Редактирано от Иво

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest BENITA

:3d_146: Иво благодаря, за хубавата тема, получих много полезна информация и да си призная видях себе си на 1-2 места

и то в не много положителна светлина :) . Но заради Истината е важно човек да си признае грешките и да се поучи. По едно време бях Лъркер, а след това и малко Сърдитко Петко, сигурно има и още но това може би другите са го видели по-добре от мен.

Поздрави на всички.

Редактирано от BENITA

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest BENITA

Привет отново :3d_146: , понеже форумите водят до пристрастяване :), аз бих продължила така: "ЗАРИБЕНИЯТ". Този потребител всеки път си казва:-"Само това ще прочета, или само на този ще отговоря. Или пък -" Ооооооо, аз отдавна бих се отказал, обаче, еди кой си ме задържа там и заради него си заслужава да поостана още малко, ама само още малко и КРАЙ омръзна ми вече...."

Или:-"Аз бих се отказал, ама ще си помислят, че съм страхливец или Сърдитко Петко и т.н. и т.н...."

Противодействие: Сам си слагаш спирачки ако можеш :) без да ти пука много, много от чуждото мнение :3d_146: .

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Привет отново :3d_146: , понеже форумите водят до пристрастяване :) , аз бих продължила така: "ЗАРИБЕНИЯТ". Този потребител всеки път си казва:-"Само това ще прочета, или само на този ще отговоря. Или пък -" Ооооооо, аз отдавна бих се отказал, обаче, еди кой си ме задържа там и заради него си заслужава да поостана още малко, ама само още малко и КРАЙ омръзна ми вече...."

Или:-"Аз бих се отказал, ама ще си помислят, че съм страхливец или Сърдитко Петко и т.н. и т.н...."

Противодействие: Сам си слагаш спирачки ако можеш :) без да ти пука много, много от чуждото мнение :3d_146: .

Съгласна съм с мнението ти БЕНИТА 100%,но...това е само повърхността!!!

Вътрешната, скритата причина е тази, която ни задържа във Форумите на Портала. Това, което ни задържа тук е нуждата от работа върху себе си, нуждата от промяна.

Ако сте вникнали в смисъла на поста ми за приказките от 1001 нощ, непременно ще си обясните защо стоим все още във Форумите на Портала.

Имаме нужда от тях.

Имал е нужда падишахът от приказките на Шехерезада, имал е нужда от любов, имал е нужда от разбиране, имал е нужда от време, за да осъзнае коя е причината за неговата омраза, за изневярата на съпругата му и за изневерите на всички съпруги по целия свят;да осъзнае, че причината е в липсата на любов; имал е нужда от време да трансформира омразата в любов, да превърне злото в добро.

Трябвали са му точно 1001 нощ!

Трудно се осъществява трансформацията, много е болезнена и не всеки издържа... Но който издържи, е благословен. Благословени да сте всички, приятели мои - пишещи и четящи-"спамери", "троли", "модератори","адвокати", "патриоти","хлапета", "хакери", "ларкери", "Сърдитко Петковци", които си помагаме взаимно да осъществим своята трансформация, от която всички имаме нужда и която за всеки е индивидуална,независимо от това колко сме духовни,умни, интелигентни, силни, смели и т.н.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

[Имал е нужда падишахът от приказките на Шехерезада, имал е нужда от любов, имал е нужда от разбиране, имал е нужда от време, за да осъзнае коя е причината за неговата омраза, за изневярата на съпругата му и за изневерите на всички съпруги по целия свят;да осъзнае, че причината е в липсата на любов; имал е нужда от време да трансформира омразата в любов, да превърне злото в добро.

Мда, определено липсата на любов във всички нейни форми тласка хората към търсене на сродна душа.В каквато и да е класификация да попадат участниците във форумите, каквито "етикети" да им бъдат лепнати, те всички са част от един нов, съвременен начин на общуване-Интернет. А нали именно разнообразието създава Красотата.

:feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз пък мисля , че повечето съфорумци не влизат в нито един прототип , защото първо аз виждам личности в хората тук , и то сложни личности с много роли , много лица . Чистият тип , роля е някак си за ниско-интелигентните хора . Колкото по - интелигентен е един човек , толкова повече същности , започва да представлява , да става по - сложен като мислене и няма как да се затвори в един образ .

Но като обща тенденция или по - скоро поведение , което е съвсем по периферията , а не същността на всеки един от нас , аз бих добавила : "Позитивно - мислещия,човекът -да , който винаги гледа от светлата страна на нещата .Винаги ще посъветва , няма да отрече , ще търси конструктивното решение .

Негативно - настроения - човек ,абсолютното не , който винаги отрича , не е съгласен , не е удовлетворен и смята ,че неговата особа е най- меродавна по всички въпроси , много рядко намира нечие друго мнение за съществено или потребно нему . Достойно за внимание .

Вглъбения е този , който е толкова навътре във вътрешния си свят , че всичко случващо се около него е всъщност подробност . Той участва в диалога като използва цитати , дълбокомислени становища и винаги застава зад поне 2,3 гледни точки , които вече са оформени като позиции , той е винаги по средата .

Духовно - извисения - - този , които посещава всички сбирки , редовно се занимава с духовни упражнения и е много навътре в любимото си духовно учение . Винаги показва , споменава своя духовен учител и дава да се разбере , какво е неговото верую . С това шега не бива .

Надявам се да е било забавно . :3d_052:

Редактирано от Инатари

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Е,няма как като правя бели,да не налетя на някой дето ще ми дръпне ушетата и ще ми каже:"Я,по-сериозно!"

Но, ако след туй,ме тури на коляното си и ми обясни каквото съм питала,ставам по -предана и от куче.

Добре дойде тази глътка веселост,Иво!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest BENITA

Хей :sorcerer::3d_097: благодаря на всички вас :), искам да знаете,че ви се възхищавам и ви обичам.

Поздрави :3d_041::3d_047:

Редактирано от BENITA

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

[Имал е нужда падишахът от приказките на Шехерезада, имал е нужда от любов, имал е нужда от разбиране, имал е нужда от време, за да осъзнае коя е причината за неговата омраза, за изневярата на съпругата му и за изневерите на всички съпруги по целия свят;да осъзнае, че причината е в липсата на любов; имал е нужда от време да трансформира омразата в любов, да превърне злото в добро.

Мда, определено липсата на любов във всички нейни форми тласка хората към търсене на сродна душа.В каквато и да е класификация да попадат участниците във форумите, каквито "етикети" да им бъдат лепнати, те всички са част от един нов, съвременен начин на общуване-Интернет. А нали именно разнообразието създава Красотата.

:feel happy:

Така е, Интернет е един нов начин на общуване между сродни души, но не бива и към него да се пристрастяваме, защото всяко пристрастяване е много опасно. Човек се затваря в много тясното пространство на физически план-"Аз и компютърът" и постепенно се затваря в себе си и става зависим от своя компютър, все по-малко излиза навън сред природата, с все по-малко хора от света общува, като по този начин всичките добродетели, за които си говори със съфорумците си, остават нереализирани, остават проста само идеи.

Затова ви пожелавам ,приятели, след прекрасното общуване със сродните души в Интернет пространството, да си отделяте от времето и за излизане сред природата, за живо общуване, защото то ни дава най-силното усещане за това, че живеем, което е действителната ни задача тук, на Земята.

Поздрави на всички! :sorcerer::sorcerer::sorcerer:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:3d_139: посмях се пак..

А защо не "балсама на форумите"?

- Разказвачът - винаги има в запас някаква лично от него или от негови близки преживяна поучителна история, която разказва със сладкодумието на холивудски сценарист;

- Търсачът - винаги за броени секунди може да ви намери линк или книга или просто инфо, в отчаяно търсене на които вие сте погребали часове и сте скъсали цял такелаж нерви.

- Пазачът - винаги вижда потенциалната опасност в друг потребител, в мнение, в тема, в снимка и не закъснява да предупреди застрашените страни открито във форума или с лични съобщения, които щедро разпраща. Особено е отговорен към админите и модовете, над работата и "правилността" на които редовно бди.

- Умиротворителят - следи редовно дискусиите и бързо и любвеобвилно се намесва там, където започнат да прехвърчат искри. Прегръща настръхналите един срещу друг потребители първо поотделно (явно и на лични), после убеждава всички колко са добри и двамата и накрая им се радва на прегръдката...

Предавам щафетата...

:3d_046:

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Весела темичка.

Тъкмо се чудех към коя категория се числя и гледам Дончето е добавила още категории. :P Определих се към разказвачите и в тоя ред на мисли ,повлияна напоследък от Хорхе Букай си мисля кога ли ще напиша един сборник с разкази.

П.П. Казаното от мен съвсем не е продиктувано от самочувствието на холивудски сценарист,просто ей така. :3d_002:

П.П.П. ВСъщност въобще не съм сигурна дали влизам в тази категория,което е още по-забавно. :3d_098:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ученикът-все пита ли пита :rolleyes: Все нещо учи и усъвършрнства и иска мнението на по-знаещите.

Малко като мен ;) Все искам да знам за чуждия опит,причините,следствията,мотивите...абе все нещо искам да знам

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Fut

Хахахаааааааааааааа гледам си постовете от 2007г. това още малко пооставане явно е безкрайно при мен хихихииииииииииии. Хахахахаааааа Донке каква щафета това е цирк в който всички си знаят номерата :))))). Знаем си вече и кътните зъби, съдба ли е карма ли или криво огледало незнам, но все ще има някаква поука от цялата тази работа, всеки за себе си ще я извади.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Fut

Извън кръга на шегата и майтапа, това което бих искала да споделя е че може би мничко съм пораснала от тогава. Вече предпочитам да не се взирам толкова в кривите огледала, но предпочитам да гледам в истинското, чисто Огледало което е Учителя. Там дори и да видя погрешките си получавам сила, светлина и метод/ начин по който да ги изправя.

Светът се нуждае от велики хора, от герои, ранени не в гърба, при отстъпление и бягство, но в гърдите, ранени при настъпление.

Иде Божият Дух в света да работи и да подтикне всички хора към работа. Свършиха се вече онези времена на спокойствие и почивка. Днес от всички се иска работа

Призваните (Неделни Беседи, 03.11.1918 Неделя, София) Беинса Дуно

Призваните

Ето моето огледало на което напълно се доверявам icon12.gif.

Редактирано от Fut

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен има още една категория- наивникът.

Наивникът вярва на 100% в това,което пише във форумите,както и на всички.Той е опасен за себе си и своите близки.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

всъщност като се замисля ,...едва ли всичко може да бъде подложено, и  обхванато от категоризиране.

понякога си мисля -вместо да пишем по форумите,.... не е ли по- добре, да подредим собствената си къщичка.

тук определно ,има много интересни събеседници ,които заслужават внимание.

и сблъсъкът на различни мнения, води до интересни заключения.  ако всички бяхте с еднакви интереси и предпочитания, едва ли щяхте да имате гледната точка, която често може да посочи, нови сфери и хоризонти./ а това си остава -просто едно лично мнение.../

до скоро.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Е,няма как като правя бели,да не налетя на някой дето ще ми дръпне ушетата и ще ми каже:"Я,по-сериозно!"

Но, ако след туй,ме тури на коляното си и ми обясни каквото съм питала,ставам по -предана и от куче.

Учителят, в "Които вас приемат" :

И знаете ли от какво произтича заблуждението у хората?

Заблудата, това е една негативна страна на човешкия ум, на низшия ум на човека, на неговия животински ум [егото].

Погледнете кое и да е животно, на което опашката стои надолу. Направете опит: като погледнете котката или вола, те си подигнат опашката. И ние казваме: „Подигнал си е опашката“. Но защо се подига тази опашка? ... Похвалили го. А защо го похвалили, за някакво достойнство ли? Казали му: „Ти си отличен ...“. – „А-а, така ли?“ И той си подигне опашката, на другия ден върви другояче.

Но ти си същият.

Онзи, който те е похвалил, не е внесъл нищо съществено... Не трябва да се самозаблуждаваш.

Сега, аз не отричам похвалата, и тя е на мястото, но не всякога: по някой път похвалата заблуждава човека.

А негативната страна на похвалата е да укорим човека, за да му отворим очите.

Някой казва: „Защо ме кориш, защо ме обиждаш кръвно?“ Ако твоите очи са затворени или имат перде, аз ще направя една операция с моя нож, за да падне пердето от очите ти и да виждаш по-ясно.

Казваш: „Ама аз виждам“. Да, виждаш, но мрачкаво, а като махна пердето, ти ще виждаш по-ясно. Туй учение, което ние проповядваме, е основано на един вътрешен закон. Ако аз направя тази операция и ти казвам: ти виждаш ли по-добре? – „Да.“ Разбираш ли добре? – „Да.“ Тогава моята обида е на място. Ако обаче те обидя и ти кажа: виждаш ли по-добре? – „Не.“ Разбираш ли по-добре? – „Не“, тогава обидата ми не е на място. И тогава ще употребя втория метод – ще те похваля. Казвам тогава: виждаш ли? – „Много добре виждам.“ Разбираш ли? – „Разбирам.“ Значи похвалата ми е на място. Тези са общи положения.

А когато някой човек ни похвали или обиди, ние трябва да разрешаваме в себе си:

ако този човек, който ме обижда,

внася в мен една нова идея и изправи една моя погрешка,

тази обида е на място;

а ако този човек развали моя мир

и с години не мога да се примиря,

тя не е на място.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Е,няма как като правя бели,да не налетя на някой дето ще ми дръпне ушетата и ще ми каже:"Я,по-сериозно!"

Но, ако след туй,ме тури на коляното си и ми обясни каквото съм питала,ставам по -предана и от куче.

Учителят, в "Които вас приемат" :

И знаете ли от какво произтича заблуждението у хората?

Заблудата, това е една негативна страна на човешкия ум, на низшия ум на човека, на неговия животински ум [егото].

Погледнете кое и да е животно, на което опашката стои надолу. Направете опит: като погледнете котката или вола, те си подигнат опашката. И ние казваме: „Подигнал си е опашката“. Но защо се подига тази опашка? ... Похвалили го. А защо го похвалили, за някакво достойнство ли? Казали му: „Ти си отличен ...“. – „А-а, така ли?“ И той си подигне опашката, на другия ден върви другояче.

Но ти си същият.

Онзи, който те е похвалил, не е внесъл нищо съществено... Не трябва да се самозаблуждаваш.

Сега, аз не отричам похвалата, и тя е на мястото, но не всякога: по някой път похвалата заблуждава човека.

А негативната страна на похвалата е да укорим човека, за да му отворим очите.

Някой казва: „Защо ме кориш, защо ме обиждаш кръвно?“ Ако твоите очи са затворени или имат перде, аз ще направя една операция с моя нож, за да падне пердето от очите ти и да виждаш по-ясно.

Казваш: „Ама аз виждам“. Да, виждаш, но мрачкаво, а като махна пердето, ти ще виждаш по-ясно. Туй учение, което ние проповядваме, е основано на един вътрешен закон. Ако аз направя тази операция и ти казвам: ти виждаш ли по-добре? – „Да.“ Разбираш ли добре? – „Да.“ Тогава моята обида е на място. Ако обаче те обидя и ти кажа: виждаш ли по-добре? – „Не.“ Разбираш ли по-добре? – „Не“, тогава обидата ми не е на място. И тогава ще употребя втория метод – ще те похваля. Казвам тогава: виждаш ли? – „Много добре виждам.“ Разбираш ли? – „Разбирам.“ Значи похвалата ми е на място. Тези са общи положения.

А когато някой човек ни похвали или обиди, ние трябва да разрешаваме в себе си:

ако този човек, който ме обижда,

внася в мен една нова идея и изправи една моя погрешка,

тази обида е на място;

а ако този човек развали моя мир

и с години не мога да се примиря,

тя не е на място.

:)velinavasileva,цитата е много уместен!Във форумите е трудно човек да разбере кога го хвалят искрено и кога фалшиво.За себе си мога да кажа,че и в живота и във форумите хваля,когато според мен човека е заслужил похвалата и никога не обиждам чрез фалшиви похвали!Никога не съм харесвала хора,които унижават другите чрез хвалене на постъпка или изказване,които заслужават порицание.Но...хората са различни!:feel happy:

Редактирано от granat1

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

наистина сладка тема.. 60.gif

Ако трябва сама себе си да охарактеризирам, мисля, че ролята на Кака-драка най ми подхожда.. Защото, така като гледам, май няма човек, с когото да не съм се джафкала (особено, когато съм на фаза "рогата ми пречат") и публично, и на лични.. Още от първия си ден тук преди година, влязох с къчове и стана така, че няколко часа по-късно приличах повече на отстъпващ редник през Втората Световна, подгонен с байонетите от КГБ. :3d_146: После, всичко си дойде на мястото и наистина се старая по-често да си нося намордника :rolleyes:

Също така, съвсем съзнателно, имам навика да се заяждам редовно с тези, които са ми най-симпатични :sorcerer:. Добре, че не ми се сърдят и си оставаме приятели.

Това ме подсеща и че имам добър повод в тази тема да им благодаря още веднъж на всички, които казаха "да" на фалстафското ми (меко казано) чувство за хумор, както и на тези, които казват "да" на искрените ми извинения, когато прекалявам :3d_052:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

наистина сладка тема.. 60.gif

Ако трябва сама себе си да охарактеризирам, мисля, че ролята на Кака-драка най ми подхожда.. Защото, така като гледам, май няма човек, с когото да не съм се джафкала (особено, когато съм на фаза "рогата ми пречат") и публично, и на лични.. Още от първия си ден тук преди година, влязох с къчове и стана така, че няколко часа по-късно приличах повече на отстъпващ редник през Втората Световна, подгонен с байонетите от КГБ. :3d_146: После, всичко си дойде на мястото и наистина се старая по-често да си нося намордника :rolleyes:

Също така, съвсем съзнателно, имам навика да се заяждам редовно с тези, които са ми най-симпатични :sorcerer:. Добре, че не ми се сърдят и си оставаме приятели.

Това ме подсеща и че имам добър повод в тази тема да им благодаря още веднъж на всички, които казаха "да" на фалстафското ми (меко казано) чувство за хумор, както и на тези, които казват "да" на искрените ми извинения, когато прекалявам :3d_052:

:thumbsup2:

Е,Ирина си е Ирина,дори под прикритие(Horus или Чебурашка)!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:thumbsup2:

Е,Ирина си е Ирина,дори под прикритие(Horus или Чебурашка)!

Ами, то в тая криза не мога да си позволя щатна бройка за шут - та, затова викам сама да си го играя и Царя, и Шута :D

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Четох някъде, че колкото хора, толкова и видове съзнания има. Та бих перефразирала за темата, колкото пишещи има във форума, толкова и роли. Класифицирането май си е любимо човешко занимание, макар и не дотам ефективно. Аз лично не се слагам в никоя от посочените роли. Колкото за другите пишещи, чета си темата наред с всички мнения, ако самата тя ми е интересна. От всеки можеш да научиш нещо.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×